Ved “tjernet” en marskveld


 

Fra yndlingsplassen i hagen, betrakter jeg mitt lille tjern som er i ferd med å våkne av vinterdvalen. Fiskene holder på å våkne til liv. For hver dag, kommer de lenger opp i vannmassene. Det er kjekt å se at de har overlevd vinteren. I dammen har vi gullfisk og Koi. Vi har også gresskarper.

Etter som årene har gått, har dammen mer og mer blitt som et lite tjern i hagen.  Det begynte med en tanke og en ide våren 2009. Veien fra tanke til handling var kort, og husbonden gikk i gang med spade allerede ett par dager senere.

 
 

Vi hadde ikke satt oss så grundig inn i dette med dam i hagen, men lærte underveis. Tropehuset på Braut var behjelpelige med ekspertise og kunnskap. Planter ble hentet fra  tjern og elver i området, jeg hadde hørt at disse lokale variantene hadde de beste forutsetninger for å trives hos oss. De første fiskene, 4 gullfisk, ble satt ut i juni. Samme sommer plantet vi vannliljer, men de skulle ikke komme til å blomstre helt ennå. Året etter utvidet vi dammen. Også denne gang var det husbonden som stod for gravingen. Flere fisker og flere planter kom til.  Det er en del å sette seg inn i viss man vil ha dam i hagen, noe arbeid er det og, men det er utrolig koselig å  “bo ved vannet?

 Den aller første dammen vår. Nårviser disse bildenefra sommeren 2009 idag, ser vi at den er ganske liten. Den gang opplevde vi den som kjempestor!

Vannliljer blomstrer på dammen 2. året.


Minner fra en sommer!


Pus prøver fiskelykken!


Fisker i dammen!


Det er vinter. Dammen er dekket av is og snø!Men det skal igjen bli sol og sommer!

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg