Så ser vi atter lyset

Hei! Håper alle har en fin mandag! Vi slipper ikke sommeren helt ennå, selv om det er blitt mer høstlig.  I går ble det flyttet fire store barlind fra hekken. ( Ble flyttet betyr at mannen gjorde det) I tillegg til at ble noen rhododendron, som var plantet alt for tett bak garasjen, også flyttet. Det ble mye finere med litt mer luft mellom dem, og da går det også an å gå der i fremtiden. Alt ble grundig vannet!

I tillegg er det vannet fra oven i hele natt! Det er kjempeviktig å vanne nok når man flytter trær og busker. Barlindene skulle vært flyttet tidlig i sommer, men vi turde ikke for det lå hetebølge over landet. Nå er det ikke noen hetebølge lenger, men fremdeles varmt, selv om det blåser og kommer enkelte regnbyger i dag!

 

 

 Nå når dagene blir kortere og mørket faller på om kvelden, oppdager jeg plutselig at det mangler lyspærer både her og der?

Det begynte med at vi kjørte hjem på fredagskvelden og virkelig la merke til hvor mørk sensommerkvelden var! Ikke så rart, for det var gått en pære i lykten på bilen. Mannen fikset den lyspæren, så den vet jeg ikke stort om.

Men i heimen var det visst gått både en og to pærer i diverse lamper i løpet av sommerens lange lyse kvelder. Så var det bare å bytte ut fra en ende! En lampe er ikke en lampe og en lyspære er i uansett ikke en lyspære i disse dager!

Før i verden var det å kjøpe mignonpærer til lysekronene. Jeg pleide å kjøpe de vridde champagnefargede, men det var før. I dag heter lyspærene mye forskjellig, og utfordringen er å huske hva man har fra før, slik at man slipper å bytte i hele lampen.  Dessuten er det jo noen gamle pærer, som ikke var så vennlige å ryke da nye pærer ble innført, så da gjelder det jo å samle disse i en og samme lysekrone.

 

 

Felles for de nye lyspærene er uansett at alle er dyrere enn de gamle var og alle heter long life, selv om det langt fra er tilfellet for alle. Men nå er både lysekroner og lager fylt opp med longlife, så nå ser vi atter lyset i stuer og soverom!

Så var det mini-lysekronene, som jeg kaller dem.  Disse lampene finnes i gangene, på to av badene og i TV-stuen.  I hver lampe er det fire bitte små pærer, og her er det ikke noe longlife, det er sikkert og visst!  Disse bitte små pærene selges i dyre dommer flere steder, og i ikke fult så dyre dommer på Biltema. Men hvor mange watt var det egentlig, eller heter det watt lenger, og hva betyr det som står isteden? Hva står det egentlig på lampen? Vel, det gikk greit denne gang og. Så nå ser vi også lyset  i ganger, på badene og i  TV-stuen!

Ute har vi sett lyset hele den lyse sommeren! Det er herlig med slike sommernetter når lyset nesten ikke forsvinner før det kommer frem igjen. Men det finnes og diverse ute-belysning i hagen, og i går kveld så jeg at det var gått noen pærer her og der i hagen også! Samme eventyr å finne riktige pærer der og, for der det før var å kjøpe en økonomipakning med 60 watts pærer, må man sette seg bedre inn i saken enn som så i våre dager! Tror det blir en runde ute for å få lys i hagen nå som kveldene blir lenger og mørkere!  Ha en flott dag!

 
Livet på Norges beste vestkant

 

  

#lysekrone, #mignonpære, #longlife, #lys, #lampe, #sensommerkveld, #lysekvelder

7 kommentarer

Siste innlegg