Retro, 2015 og med en touch av turkis i 60-tallshuset

Heisann på denne første mandagen i mars! Håper alle har det flott og nyter våren som snart er her! Vel fortjent etter vinteren! Men først skal det bli deilige helger og påskedager på fjellet.  Det er rart det der, når snø og is slipper taket, da drar vi til fjels!

 Ellers har det blitt lite blogging i det siste. Det har vært noen travle uker på flere fronter. I begynnelsen på februar døde svigermor. Hun var enke og bodde i egen bolig, et greit husbankhus fra tidlig 60-tall. 

Nå er det engang slik at smak og behag forandrer seg med årene, og det som var tidligere tiders mote er derfor ikke alltid like aktuelt i dag. I tillegg samler man på mye gjennom et langt liv. Det var derfor en del arbeid som måtte gjøres i huset.

 

 For vår del er det litt mer enn en liten svipptur til svigermors hus, så avstanden mellom Skien og Jæren er tilbakelagt mange ganger i årenes løp. Vi har kjørt den med små barn i bilen. Den gang var det kosedyr og leker i baksetet og Sabeltann på cd-spilleren.

 

Om sommeren kjørte vi over Brokke-Suleskard. Da vanket det is på samvirkelaget i Dalen. Så da vår sønn var på biltur i Norge med sin amerikanske kjæreste, ble det is nettopp på samvirkelaget i Dalen. Etter som årene gikk, ble det mest oss voksne som tok turen, samt datteren vår som dro til kusinen sin i Skien.

 

De siste ukene har mannen min bodd hos sin bror i Skien, og de har pusset opp. Da er det en stor fordel å være skiftarbeider, får man si. 

For min del har det blitt noen turer bortover med Lavprisekspressen i helgene.  Det har gått med mange liter hvit og eggehvit maling i ulike varianter, og nytt gulv er lagt i ett par rom.


 

Siden kjøkken og bad var fra 60-tallet, ønsket vi å ta vare på disse slik de var, bare gi dem ett strøk maling eller fem.  Kjøkken og bad er jo likevel noe de fleste skifter ut når de kjøper hus.

Man ønsker jo å sette sitt eget preg på slike rom.  Dessuten er det jo dem som digger 60-talls-stilen og ønsker å bevare kjøkkenene fra den tiden med de plassbygde skrå skapene. 

 

En snekker la nytt tak i stuen, og nå i helgen var det klart for vask og styling! Vi valgte en stil vi mente kledde huset og som viste respekt for tiden det er fra.

 


Detalj fra kjøkkenskapene. Samme porselensknott er brukt på skapene på det ene soverommet. På foreldresoverommet er det brukt andre knotter.

Litt retro, litt 2015, og slik ble badet! 

Det ser litt gult ut her, men vi får skylde på kveldslyset.




Min svigerinne har ansvaret for den siste finishen på badet, detaljer i turkis! 

 

Det var veldig gøy for meg og min svigerinne å  style ett hus som er i en veldig annen stil enn våre egne hus, men vi må si oss veldig fornøyd med resultatet. Vi valgte turkis som gjennomgangsfarge i huset, men ellers er det brukt all slags glade vårfarger, noe man kan tillate seg når gulv og vegger er nøytrale.

 

 Barne- eller ungdomsrom i friske flaggfarger!

 

Nei, det var vel neppe slike bilder på rommet den gang det var gutterom!

 Foreldresoverommet fikk ny maletapet og eggehvitt på veggene. For retro-elskeren kunne nok tapetet som var der, med svære mønstre vært midt i blinken, men vi valgte å la de samme lyse fargene gå gjennom hele huset. Detalj fra skapdør på foreldresoverom.

 

Detalj fra skapdørene på foreldresoverommet. 


 

Fra gangen.

Yttergang med trapp ned til kjelleren.

Vegger, tak og trapp er hvitmalt.

 


Det ble plass til litt turkis på trappekanten og! 

Fra utgangsdøren

 


Fra utsiden ønsker pus velkommen inn! 



Hadde jeg vært ung og lovende og bosatt i området, ville det vært et spennende hus å gå i gang med.


 

I tillegg ligger det sentralt og med en nydelig utsikt. Fra stuen ser man ned på båtene Victoria og Henrik Ibsen som går opp til Dalen i Telemark.  I tillegg er det panoramautsikt over hele byen. Sentralt og landlig på en gang med andre ord!



Ha en riktig flott dag videre! Vi blogges!



 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

#oppussing, #retro, #60tallet, #skråskap, #stylig, #home, #interiørblogg   

   

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg