Sommer, dåp og bryllup

God morgen fra en hytte i Bjønntjønn, Drangedal. Håper alle har det fint. Her har det vært noen innholdsrike uker. Olsok 29.juni hadde vi både barnedåp og bryllup i Orre gamle kirke. Festen ble holdt i bonderomantiske omgivelser. Gjestene var invitert til barnedåp, og jeg skal hilse og si det var mange overraskede ansikt da gudstjenesten var over, kirkeklokkene slo og presten gjorde tegn til at alle skulle sette seg. Da kom bryllupsmarsjen……

 

Lokalet der festen skulle holdes er til vanlig et redskapshus på mine foreldres gård, som i dag drives av min bror. Her er det til vanlig traktorer, tilhengere og andre landbruksredskaper. Innerst inne er en stabel med bord. Rommet har vært brukt til fest før, og nesten hver St.hans på gården feires her. For 18 år siden døpte mine to søstre hver sin baby på Olsok i Orre gamle kirke, og hadde dåpsfesten her. 


Bord og stoler vaskes før det skal pyntes og dekkes til 35 gjester.

Disse melkespannene er to av fire “bordben” til en svær hjemmesnekret “bordplate” 


 

Vi valgte å la traktorene stå som “kulisser”

Rommet ble pyntet med eføy og store blomster i melkespannene og champagnekjølere . På bordene var det Norges-glass med markblomster og gammelrosa roser (100 i alt) 

 

Traktorene  ble “stylet” med blomster, lys og hvite og rosa ballonger!.


 

Tyll og kunstige rosa roser på bordene og på kakebordet.


Det er ikke innlagt lys i redskapshuset, så mellom 50 og 100 kubbelys

 sørget for lys og stemning.
 

Orre gamle kirke er en tårnløs kirke der eldste delen er fra 1100-tallet. Her er generasjoner med tilhørighet til stedet døpt, konfirmert og viet. I dag varmes den bare opp om sommeren. I tillegg til enkelte søndager er det St.Hans-gudstjeneste og Olsok-gudstjeneste her. Disse gudstjenestene er på kveldstid og er populære til dåp. Selv giftet jeg meg i denne gamle kirken en S.Hanskveld for 28 år siden. Her er min sønn og svigerdatter foran Orre gamle kirke Olsok.


Min datters kusine og forlover med brudebuketten utenfor kirken.


Menyen var koldtbord. -Og så en kjempetakk til vår gode nabo, Siri. Siri er en kunstner med kaker og er ansvarlig for både dåps- og bryllupskake! Bildene av kakene er lånt fra hennes facebookside, Kakemonster.

Bryllupskake med initialene til brudeparet.

 Bryllupskaken tok opp temaet med eføy og rosa roser.

Brudeparet med dåpsbarnet, som ble døpt i en 80 år gammel familiekjole. 


 

Ha en herlig lørdag! Vi blogges!  

 #dåp, #bryllup, #bonderomantikk, #magisk, #glede, #fest, #feiring, #redskapshus, #traktorstyling, #roser, #ballonger, #sommer, #summer, #celebration, #wedding, #babtism, #livetpånorgesbestevestkant, #interiørblogg, #indpirasjon, #ballonger, #roser

 

18 kommentarer

Siste innlegg