På sensommerkveldene blir vi steinaldermennesker som varmer oss rundt gruven

Heisann! Det er fredag, fremdeles august, men september rykker nærmere og nærmere. Selv tviholder jeg på sommeren, men må kapitulere i blant. Det ble ikke sandaler i dag, men det er faktisk første dag siden jeg startet på jobb i begynnelsen av august.

Aldri er vel kveldene utendørs herligere enn i august. Det begynner å bli mørkt om kvelden, så man får nesten følelsen av tropisk natt under andre himmelstrøk. Hadde det ikke vært for temperaturen?


Temperaturen har vært ok på dagtid på slutten, og noen dager har vært riktig gode og varme. På kvelden, derimot, merkes det at man ikke bor i et middelhavsland akkurat.

Å, så glad jeg er for Hålå og utepeisen, som kom på plass for ca fem år siden! Her har vi sittet så mange kvelder!

Om det regner, så gjør det ingenting. Det er bare koselig å høre regndråpene på taket. Her er både tepper, terassevarmere og peis, så vi holder varmen en stund utover kvelden, og utover høsten.

 

Peisen er en nexø corner, en stor og tung sak, som ble levert i deler og satt på plass ved hjelp av dugnad. Spesielt en av delene var utrolig tung.

 

 

Vi kjøpte grillrist samtidig. Kjekt å ha når det er mange som skal grille. Den leveres uten gnistfanger, men det fikk vi laget på et lokalt sveiseverksted. For ordens skyld må jeg opplyse at de neste peis-bildene som kommer er fra Sommerbutikken sine hjemmesider om utepeis. Det var der vi kjøpte vår utepeis.

 

Mange bruker peisen under åpen himmel. Hos oss står den under tak, så pipen måtte gå godt over taket.

Derfor kjøpte vi to pipeforlengere. Likevel opplevde vi i blant at flammer og gnister kom vel nær, så nå er det satt på ytterligere en pipeforlenger.

Fordelen med Nexø sine peiser, er at de er laget av lava-stein, og vi kan fyre med skikkelig ved. Mange ute-peiser av billigere modeller er kun laget til å fyre med grillkull og briketter. Det er absolutt noe eget å kunne fyre med ved! På bildet under er det ekstra pipeforlenger-elementet kommet på plass. Man ser godt at det øverste elementet er helt nytt mens det under har stått ute en vinternatt for å si det slik, men jeg regner med at det ordner seg etter hvert.


Jeg er jo veldig glad i peisbål. Det er vel derfor vi har tre peiser + en peisovn innendørs også. Men utepeis er jo noe eget, da. Kanskje det minner oss om den gang vi var steinalder mennesker og satt rundt gruven på kvelden!


Da må dere ha en herlig dag videre og en super helg! Vi blogges snart!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 

#sensommer, #utendørsliv, #outdoorliving, #hage, #garden, #utepeis, #Nexø, #Nexøcorner, #pipeforlenger, #terassevarmer, #ullteppe, #livetpånorgesbestevestkant, #interiørblogg, #hageoguteliv, #hage, #garden

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg