Personlige julegaver til liten og stor og fremdeles tid til å nyte adventstiden

Heisann! I dag våknet jeg og kjente at det snart var jul! Helt utrolig, det var jo nettopp sommer! Men det er faktisk tilfelle, det er snart jul! I slike stunder kan jeg kjenne panikken! Men hvorfor skal vi få panikk over noe som i utgangspunktet er koselig?

Da barna var små og forventningene deres store, kom alltid ønsket om å hente fram bare en eneste julenisse, allerede når det første lyset ble tent. Den ene nissen tok den andre, og plutselig kunne man møte en hel nisseparade ved peisen i stuen.

I år har jeg bestemt at adventstiden skal være stressfri! Vel, så langt det går an da! Planen var jo at gavene skulle være tidlig i hus, men det var planen, for en liten stund siden da det ennå var sommer!

 
 

Nå tror jeg isteden jeg sier takk og lov for nettbutikker! Her om dagen oppdaget jeg en skikkelig kul nettbutikk, COOLSTUFF.  http://www.coolstuff.no/ Her finner man julegaver for både liten og stor.

 Det betyr at jeg kan handle personlige julegaver til hver enkelt, og fremdeles har tid til å nyte adventstiden! Det må vel kunne kalles en vinn-vinn-situasjon!

Det er jo så mye hyggelig man kan holde på med i adventstiden, men akkurat det å ferdes i juletravle butikker, det er ikke min yndlingshobby!

 Det viktigste for meg når jeg gir julegaver, er nok at gavene er personlige og valgt ut med omtanke.  Det er et krav jeg nekter å fire på! Jeg elsker å pakke julegaver pent inn, så det skal ingen få ta fra meg! Ofte bruker jeg gråpapir og store røde sløyfer. Jeg liker at gavene får en rustikk, gammeldags sjarm. Gavene er jo som et stilleben mens de ligger å venter på julekvelden, så det er hyggelig at det ser pent ut!

 

Før skulle gaven være noe man trengte. I dag tenker jeg at det like gjerne kan være noe man ikke trenger, men som sprer litt ekstra glede eller luksusfølelse i hverdagen!  Vår familie er stor, og aldersmessig spenner det fra 8 mnd til nærmere 80 år. Utfordringen er de som “har alt”, og ofte blir løsningen julekaffe,  lotion, fin såpe, en flaske vin.

 Kjære dere som har alt, dere får den obligatoriske vinflasken i år og. Men i år blir det en liten ekstra  gave, et take away-vinglass, som holder ønsket temperatur på vinen, så kan du ta med deg vinen ut i parken, på stranden eller et annet sted der du vil drikke vin i hyggelige omgivelser. Kanskje du skal få to glass, så kan du dele med noen.

I advent og juletiden er det bugnende fat med klementiner. Det er jo så herlig med denne friske frukten så lett tilgjengelig. Jeg liker godt appelsin og, men må innrømme at jeg sjelden gidder å skrelle. Slik er det  med  ananas også. Det er en klissete og krevende jobb å spise ananas. Derfor, kjære venner, jeg tror jammen mange av dere kommer til å finne  Pineapple Peeler under juletreet dette året!.

Og, dere nyetablerte, lekne, forelskede, med stor tro på framtiden. Dere som ikke samler på serviser, slik foreldrene deres gjorde. Jeg har falt pladask for TASSEN i alle varianter.

Hvilket ansiktsuttrykk passer til kaffen eller teen  i dag? Kopp og skål av høyeste tyske kvalitet. Kjenner du igjen figurene fra YouTube? 

Krus 

Kaffikopper

Det finnes kaffekanne,  stor skål, pastellfargede skåler og kopper med gullkant for de gylne øyeblikkene. 

 

Jeg oppdaget en annen verden da jeg ble mamma til en gutt, siden kom det to gutter til, og jeg sluttet aldri å forundre meg over deres fasinasjon for traktorer, gravemaskiner, gaffeltrucker osv. Små gutter er likedan i dag. Hadde jeg hatt en liten gutt å kjøpe julegave til, måtte det blitt dette bestikket. Klart man skal spise maten med en gaffeltruck-gaffel, en hjullaster-skje og en bulldozer-påskyver – alle med gripevennlige håndtak som passer i små hender!


 

Men blir man noen gang for gammel for Lego, sånn innerst inne, kjære brødre i 30-40 årsalderen ? Her har jeg funnet julegaven til dere.


 

For den yngre garde tror jeg vi går for et annet krus, vel noe vanlig krus er det egentlig ikke, like lite som Elsa er noen vanlig prinsesse..

Snackeez Jr Frost er egentlig to beholdere som settes sammen til ett krus. I den nederste har du saft, yoghurt, eller noe annet godt, og i den øverste er det rom til bær, müsli, kjeks eller annet å bite i. Et stabilt lokk gjør at alt holdes på plass, og et sugerør gjør det enkelt å drikke fra kruset.


 

 

Hva er det med barn og dinosaurer? Det er nesten så jeg må tenke på sangen om drager som varer evig. Mine barn hadde dinosaurer . De elsket dem. De hadde og bade dyr, svære hvaler og jeg vet ikke hva. Disse måtte naturligvis bli med hjem fra ferien. Da var det godt de var oppblåsbare. Oppblåsbare dinosaurer til å leke med i bassenget og havet! Brachiosaurus, Triceratops, Velociraptor og T-rex ? de er alle her, og skulle drømmen være en enda større dinosaur, finnes det og på COOLSTUFF.

 


 

 

 

Kjære hyttefolk og friluftsfolk, og dere er det mange av i familien. Som dere vet elsker jeg bål, og som den estetikker jeg er, synes jeg engangsgriller er fryktelig stygge! De er heller ikke særlig miljøvennlige. Dere får derfor denne miljøvennlige grillen med bålfølelse, som dere bare kan putte i sekken og ta med på skitur!

Og til slutt, kjære venner, dere som bare skal ha en liten hilsen, vil jeg slå et slag for en gave som både er fornuftig og personlig, en liten lommelykt, som  kan ligge i bilen, og som er perfekt til  kartlesing og  motorproblemer (eller om man skal lete etter noe i vesken)  


Ha en herlig kveld, og lykke til med juleforberedelsene! Husk at det er lov å velge en stressfri adventstid! Nettbutikker som COOLSTUFF ,  http://www.coolstuff.no/ er jo rett og slett en gave til oss travle mennesker i førejulstiden!

 


Innlegget er sponset

 

 #colestuffl, #julestrir,#julegaver, #kadventstidr, #fstressfri, #personlig, #nyttig, #livetpånorgesbestevestkant, interiør, #interiørblogg,

 

 

4 kommentarer
    1. Koselig lesing. Å ja her var det mange fine julegaver. Må si at måltidet for en liten gutt med det bestikket må vel være drømmen? Julegaver? hmm det er lenge til jul. Ha en fin kveld.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg