Slik lager du et stillenen!

Hei! Håper du har hatt en fin dag! Med vårsolen som forhåpentligvis snart titter inn gjennom vinduene, kommer lysten på litt fornyelse, mens lysten på å vaske vinduene fremdeles glimrer med sitt fravær.

 

 

Våren er kommet inn på kjøkkenet med noen blå detaljer, men det er egentlig verken vårlig eller deilig ute nå for tiden!

 

 

Når jeg snakker om fornyelse, tenker jeg verken på oppussing eller på anskaffelse av store og dyre ting! Ofte holder det lenge å  piffe opp litt på budsjett, og noen ganger holder det lenge å flytte rundt på det man allerede har. eller hva med å ta seg et  dypdykk i skapene!  

 


 

Her om dagen fikk jeg en kommentar på  at interiøret vårt kke akkurat kan kalles minimalistisk . Minimalistiske interiør lan være flotte, men her synes jeg derimot det passer best med en klassisk, lys og landlig stil, en stil som man kan endre i det uendelige med detaljer og tilbehør.  

 

 

Store rom tåler store møbler, og store møbler tåler tilbehør. Etter min mening  skal det mye til før det blir too much! Less is not more i denne sammenhengen!

 

Det er ingen regel som sier at all pynt man eier og har må stå framme til enhver tid. Det er lov å sette noe i skapet, ellers blir det fort rotete.

Jeg liker ikke å ha nips og dill og dall på enhver ledig flate. Det er mye finere å ha pynten samlet noen steder enn rundt over hele huset. Jeg liker å bruke store ting, slik at det blir et blikkfang. 


 

I innlegget:  Alt på ett brett ,kan du lese mer om det. Men soper man bare sammen ulike pynte gjenstander og setter dem på et brett, blir det sjelden noe dekorativt skue.  

Et brett er faktisk et stilleben, som i følge Wikipedia betyr stille liv, og gjengir objekter i ro, ofte som oppstillinger av hverdagslige gjenstander som enten er fra naturen (blomster, frukt o.l.) eller menneskelaget; vaser, glass, mat osv. Denne måten å dekorere på har vært i bruk helt siden old-tiden. 

 

Man behøver slett ikke å bruke et brett for å lage et stilleben,  men brettet har den fordelen at det rammer inn pynten, og inntrykket blir mye mer ryddig!  

 

 

 

Tenk dynamikk  når du skal lage et vakkert stilleben, og velg ut vakre ting som passer sammen. Pass på at tingene snakker sammen i materiell eller farge.  Dess mer tingene har til felles og dess færre farger, dess flere ting kan du bruke sammen.  Frukt både smaker godt og er dekorativt, så det er ikke rart at fruktfat er et motiv som har vært elsket av kunstnere gjennom årene!

 

 

Ting med ulike høyde og  størelse er med på  å skape dynamikk, og kontraster gjør det hele mer spennende, så ikke vær redd for lontraster! Selv bruker jeg mye materialer som sølv, kurv , natur og stein. Materialene er vakre hver for seg. Når de settes sammen i uventede kombinasjoner, blir det fantastisk!

En ting som er fint med både glass og sølv, er at det reflekterer lyset på en spennende måte! Levende lys kommer man nesten ikke utenom! Eventuelt kan pynten kombineres med en eller flere lamper!

Så er det bare å leke seg fram til et lekkert resultat! Når du blir lei av pynten, kan du skifte den ut eller flytte den til et annet sted! Dere faste blogglesere vil nok dra kjensel på ett par bilder fra tidligere innlegg der samme pynt er brukt på andre måter og i andre sammenhenger! Med andre ord her snakker vi om fornyelse på budsjett!

Ha en herlig kveld! Vi blogges! 

 #stilleben #pyntpåbrett #livetpånorgesbestevestkant #dynamisk #kontraster #hannetovesblogg

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg