Tiden er inne, vi spiser ute!

Hei! Håper du har en fin-fin dag! Her skinner solen, og jeg kjenner at det ikke er SÅ lenge til sommeren er her!  Omsider ble støvlettene parkert, og nå kommer de ikke fram igjen på lenge. Det er sikkert og visst  (Ja, det var frost på bilruten i morges, men det har jeg glemt)

Mange forbinder reker og champi  med sommer, og det er ingen hemmelighet at bølgeskvulp i bakgrunnen ikke akkurat er feil. Men hos oss er all form for sjømat helårs-mat både ute og inne.

Vi kan ikke akkurat skryte av bølgeskvulp i hagedammen, men når hagen igjen frister med sol, da tar vi middagen med ut!

Herlige hvitvinsmarinerte scampi i wok med foccasiabrød til er en rett som passer godt til utendørs måltider. Enkelt å tilberede er det også!

Marinaden lages av hvitløk og ingefær som finhakkes  Chii renses og skjæres i ringer. Ha alt i en bolle sammen med hvitvin. Rens scampi og legg dem i bollen og la dem marinere noen timer. Stekes i varm wok-panne. Wok grønnsakene.

Foccasiabrød er lekkert sammen med sommermat.  Jeg pleier lage en stor oppskrift og fryse ned i porsjonspakker.  Jeg bruker denne oppskriften: 1 kg hvetemel, 1 pakke tørrgjær, 2 ts salt, 6 dl vann, 2 ss olje, rosmarin og salt.

Bland hvetemel, salt og tørrgjær. Tilsett 6 dl vann og rør deigen sammen. (foccaciadeig skal være klissete.) Bollen settes til heving under plast. Stekes i ildfast form eller langpanne. Trykk deigen godt ut. Lag små hull i overflaten med en gaffel. Pensle med oliven olje og dryss over salt og rosmarin. La brødet heve før du steker det på 220 grader i 20-25 min.

Ha en fin dag videre! Vi blogges!

#foccaiabrød #sjømat #reker #scampi #wook

12 kommentarer

Siste innlegg