Slik får du de hvite møblene til å forbli hvite

Heisann! Nå som bunadskjorten hengt vekk for denne gang, glemmer eller fortrenger vi fort alt som har med den brysomme skjorten å gjøre, helt til det er tid for å ta den fram igjen.Men det er ikke bare bunadskjorten som helst skal være hvit. Selv har vi valgt en hverdag blant hvite og beige møbler – og dyr. En umulig kombinasjon, tenker nok mange. Vi har tidligere kombinert hvite møbler med barn og ungdommer, kanskje en like “umulig” kombinasjon?

Vi har ikke støv på hjernen, men liker at det ser  noenlunde presentabelt ut. Fordelen med de hvite og lyse møblene som er her i huset, er at de kan vaskes. En mønstret eller grå sofa blir like møkkete, man bare ser det ikke. Det synes jeg er litt ekkelt å tenke på rett og slett.

Men det er jo heller ikke noe gøy at hvitt tøy ofte blir grålig eller gusjegult. Man vil jo gjerne at det hvite skal fortsette å være hvitt enten det er snakk om bunadskjorten eller sofaen. Heldigvis kan man forebygge dette. Det gjelder også for hvite håndklær og hvitt sengetøy, som jeg også er stor fan av.

 

Bunadskjorten er det lurt å oppbevare mørkt når den ikke er i bruk. Det samme vil jeg ikke anbefale med sofaen.  Man kan være uheldig å søle på hvite klær. Som regel går det  greit å få bort med blekemiddel  som natriumkarbonat eller klor.  Men det er ikke alt som tåler klor. Har tekstilene en trekant med kryss over, betyr det at de ikke tåler klor

Vi har de billige hvite bommuls-trekkene på en del av våre sofaer, og de tåler klor. Det gjør kke det noe dyrere lin-trekket som er på en av treseterene, og det var nettopp i denne sofaen noen klarte å miste en  kaffe-kopp! Går det an? Ja, det gjør visst det, og det er ikke bare barn som søler! Er du uheldig å får flekker på hvitt tøy, bør de fjernes så raskt som mulig, før tøyet puttes i vaskemaskinen. Hurtigprogrammer er ikke anbefalt når det gjelder å vaske hvitt tøy.

Man bør aldri la hvite ting bli for skitne før de får seg en vask. Da kan det vise seg at det er nesten umulig å få dem rene igjen. Er det hardt vann der du bor, kan du bruke litt eddikk i skyllevannet for at ikke det hvite skal bli grått.

Det er best å la hvitt tøy tørke uten hjelp fra tørketrommel. Selv synder jeg mot dette. Men sørg  i det minste for å tørke på lav temperatur, viss du som meg må bruke tørketrommelen. Det er bare i reklamen hvitt tøy fortsetter å være hvitt når det tørker  i solen. I det virkelige liv, kan solen gjøre hvitt tøy gult. Det beste er altså å tørke inne.

 

 

Men når dette er sagt, heller ikke jeg har som min kjæreste hobby å vaske sofaer. Med tre hvite tre-setere, to to-setere og diverse stoler i hus, sier det seg selv at man ikke kan vaske kontinuerlig. På Felleskjøpet har de denne fantastiske “nalen” til å fjerne dyrehår.

Ellers er det nok med en runde med støvsugeren med ujevne mellomrom for  å holde møblene fine. I den sofaen som brukes mest, og som ikke er i det billige hvite bommuls-stoffet, har vi et vatt-teppe. Noe som er veldig praktisk og somogså gir mulighet til å variere uttrykket litt etter anledningen! 

Ha en herlig kveld videre! Vi blogges! 

3 kommentarer
    1. Lyse møbler er bare flotte selv om det blir sølt på i ny og ne så skal det ikketskremme en av fra å ha det en liker 😀
      Eddik bruker jeg som skyllemiddel og det bevarer fargen i tøyet bedre. Begynte med det pga allergi. Det funker!
      Ha en flott kveld og en find ag i morgen

    2. Ja, eddikk er et godt råd. Selv er jeg litt hektet på lavendel-skyllemiddel, men jeg bruker mye mindre enn det står på flasken. Skal helst ikke lukte “Danskebåten” heller, og dessuten er det, som du sier, ikke bra med hensyn til allergi. Ha en herlig kveld og en god natt! tepausen.blogg.no:

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg