hits

Slik fikk vi enda mer glede av uteplassen vår

Heisann! For en liten stund siden var det sommer. Nåja, det er vel noen "få" uker siden, det skal innrømmes. Jeg opplevde vestlandssommeren som utrolig regnfull, selv til å være på denne kanten av landet. Heldigvis hadde vi fått malt hus, garasje, bod, pergola, ja, alt som skal males tidlig i sesongen. Vi rakk faktisk to strøk før "fellesregnet" kom, men da ventet ferie under varmere strøk, så for min del kunne været være som det ville i Norge. Man kom da i det minste hjem til grønn plen!

Det er mange år siden vi la tak over pergolaen, og Hålå så dagens lys. Du kan lese mer om Hålå, blant annet  her og her. Denne ute-plassen er vi så glade i. Vi nærmest bor der om sommeren. Med peis, terrassevarmere og pledd, kan man sitte ute langt ut i de små timer enten det regner eller ei.

Men en ting har vi aldri klart å få plassert i Hålå, nemlig en skikkelig grill. Det er grillrist til peisen. Men jeg har savnet å kunne grille også uten å måtte fyre opp i peisen. Løsningen har vært billige kulegriller, og de har vart noen år før det har vært på tide å skifte dem ut. "Og sånn går nå årene"...I år fant vi ut at vi skulle utvide Hålå med en egen grillbu, og da var veien fra tanke til handling kort. 

 

Først var det å måle opp hvor stort bygget skulle være. Det skulle være plass til grillen og litt oppbevaring, men vi ville fremdeles ha plass til hage nedenfor bygget. Der står et plommetre, som  skulle få stå. Bygget ble trekt litt bakover i forhold til Hålå, for å gjøre det litt dypere. 

I begynnelsen var planen at taket på det nye bygget skulle være lavere enn taket på Hålå, men vi valgte til slutt å gå for samme takhøyde. Det er greit at man kan stå oppreist inne i bygget. Jeg tror også at denne løsningen er finest. 

 

På taket la vi samme slags plater som det er på Hålå. Første regnværsdag etter at nybygget kom på plass, kunne vi med glede konstantere at det var tett!

Potter klare til å bli fylt med sommerblomster. Lukk øynene for rotet på bordet! Ja, det er heeelt normalt å ha drill og målbånd på bordet, ikke sant? Her i heimen er det faktisk nesten slik. Man blir rett og slett litt "snøblind". En drill viser jo ikke så godt, eller?  (Unnskyldningen får være at "snekring pågår", se bare åpningen i veggen nederst, som ennå ikke er kledd) Det er når man tar bilder at  "detaljene" kommer til syne. Jeg, som ikke kan fordra ledninger og denslags, har irritert meg over mang en ledning på bilder. Det kan jeg love. 

Yes, vi rakk ett strøk med maling og ett med terrasse-beis. Så kom regnet.  Etter regnet, måtte treet tørke, så regnet det litt igjen. Osv osv. For å gjøre en lang historie kort: Strøk nr 2 kommer neste sommer. På hovedterrassen er bordene lagt tett i tett, etter anbefaling fra der vi kjøpte bordene. Det fører til at det samler seg vann der når det regner, og det kan bli glatt. Man trenger ikke flere slike gulv, så her er terrassegulvet lagt med avstand mellom bordene, noe jeg er strålende fornøyd med. 

Nå kan vi grille i all slags vær. Når det er malt ett strøk til, skal vi få opp litt hyller til oppbevaring. Det er satt av plass til det.

Paviljongen på bildet over, er forresten fjernet. Den var blitt skikkelig stygg og "frynsete i kantene".  En stund var planen å erstatte den med en ny eller å lage en selv, men da vi så hvor lyst det ble uten, er prosjektet lagt på is. Dersom neste sommer også regner bort, kan det hende vi skifter mening. Det som er så fint, er at det er lov å ombestemme seg. Det er jo noe av det som er gøy, at man kan legge nye planer, og aldri blir helt ferdig. 

Ha en super dag! Vi blogges! 

 

 

 

#uteplass #pergola #sommer #hage #utepeis #grillbu #undertak #terrassegolv # regnsommer 

10 kommentarer

Vera Lynn

07.11.2017 kl.13:06

For en drøm det må være å ha en sånn flott uteplass ;o))

Norges beste vestkant

07.11.2017 kl.13:08

Tusen takk for koselig kommentar! :-) Ja, om sommeren "bor" vi ute. Ha en herlig høstdag! Vera Lynn:

frodith

07.11.2017 kl.18:07

Så deilig med en uteplass som dere kan bruke lenge utover :-)

Norges beste vestkant

07.11.2017 kl.19:44

Ja, herlig! Ha en flott kveld! :-)frodith:

fjellgeitbundingen

07.11.2017 kl.23:30

Så fin uteplass. Hyggelig :)

Norges beste vestkant

08.11.2017 kl.01:20

fjellgeitbundingen: Tusen takk ??

tepausen.blogg.no

08.11.2017 kl.12:35

Så smart og flott det ble

Norges beste vestkant

09.11.2017 kl.00:26

tepausen.blogg.no: Tisen takk ??

julietalivstil

08.11.2017 kl.20:31

Så fine bilder☺

Norges beste vestkant

09.11.2017 kl.00:26

julietalivstil: Tusen takk??

Skriv en ny kommentar

Norges beste vestkant

Norges beste vestkant

Hei! Så kjekt at du titter innom bloggen min! Jeg som skriver denne bloggen heter Hanne Tove og er en kreativ frue fra Jæren, Norges beste vestkant. Du kan lese mer om meg og mitt under overskriften med samme navn. Håper du vil trives her på bloggen! Legg gjerne igjen en kommentar!

bloglovin
Facebook Instagram Pinterest

Norske blogger
free hit counter
hit counter

Søk i bloggen