Grim grønn hageslange på vakkert oppheng

Da har jeg vært ute med hageslangen å vannet sommerblomstene.Huff, en grønn hageslange i plastic fantastic er ikke noe dekorativt. Det finnes feste i “matchende plastic fantastic” for den som ønsker det.Hageslangen er som søppeldunken, en nødvendighet for oss hagefolk. Dette opphenget kjøpte jeg på Gros hage for flere år siden. Synes den er dekorativ. Den grønne slangen er jo fortsatt like stygg, men det hjelper veldig at den henger på noe pent!  Jeg vil anbefale en kikk på Gros hage. Mye kjekt der for hagen.

Da ønsker jeg alle en super kveld videre!

 

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

 

Bad del 3

Dette badet er i underetasjen. Også her falt jeg for vask og toalett før vi begynte på badet, og også her er varene importert. Denne gang ble blandebatteriet kjøpt her hjemme, rett og slett på IKEA.

Innredningen er deler fra samme standardinnredning som vi har på badet i 2. etasje. Benkeplaten er og den samme som i 2.etasje, faktisk er det en plate som er delt, beiset og lakket.

Foruten vask og toalett, er det dusj på badet. Ha en flott dag videre!

 

 

Bad del 2

Dette badet befinner seg i 1.etasje, husets hovedetasje. Her var det bad da vi flyttet inn. Det kan godt tenkes at det hadde vært et fint bad da huset ble bygget i 1982. Da vi flyttet inn, var det rimelig slitent, men vi levde med furuinnredning med sjalusidører, blå tapet, gulvbelegg og blått dusjforheng en stund. Sjalusidørene ble vel forresten malt alt første sommeren.

Første gang vi gjorde noe på badet, la vi varmekabler og fliser på gulvet. Vi satte opp ny lys tapet og satte inn dusjkabinett. Baderomsinnredningen ble malt. Neste gang, gikk vi grundigere til verks.

Baderomsinnredningen satt sammen av ulike elementer for å få et luftig uttrykk. Det hele er bundet sammen ved bruk av mosaikkfliser. Noen ting på et bad, som vaskemiddel og økonomipakker med toalettpapir, kan godt stå bak tette dører. Pene hådklær derimot, tåler å sees gjennom frostede glassdører.

Litt “stæsj” fra IKEA.

Jammen var det “linselus” (Hm, linsepus) her og, ja!

Under benkeskapet er det plass til fem kurver. Her oppbevares hårføhner, glattetenger og alt det andre som ar plass på et bad, og som lett blir liggende framme og slenge viss det ikke har noen fast plass å ligge.

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

Bad, del 1

Dagen starter og slutter på badet, så derfor har jeg knipset noen bilder på badene i huset. Badene våre er innredet i samme stil som resten av huset, og det er brukt en blanding av ferdigkjøpte løsninger og fantasi. Dyrt og billig er mixet av hjertens lyst.

Min dag starter og slutter på badet i andre etasje, derfor er det dette badet jeg prensenterer i dag.

Badet ble faktisk innredet i 1995, men jeg er veldig fornøyd med det den dag i dag. Det har man igjen for å gå for en klassisk stil og for å legge litt penger i det som skal vare en stund, slik som sanitærporselen og fliser.

Vask og toalett falt jeg for på et tidlig tidspunkt i planleggingsfasen, så de ble rett og slett innkjøpt først. Begge deler er import fra England. Blandebatteriet som ble kjøpt samtidig, varte det ikke lenge. Mulig det ikke var egnet for norske forhold? Det ble derfor byttet ut i en billigvariant i samme stil.

Vi ønsket oss et stort badekar, og valget falt på dette hjørnebadekaret, en helt grei standardvariant til en ok pris. Blandebatteriet er i samme stil som på vasken.

Over badekaret er det enkle hyller til å sette  pynteting eller det man ønsker å ha tilgjengelig når man tar et bad.

Innredningen er en standardinnredning kjøpt gjennom avisen da badet ble bygget. Skap i samme serie henger over toalettet. Vitrineskapet er kjøpt nylig. Det var furu og ble malt her:

Tidligere stod det en kjøpmannsdisk der skapet nå står. Dette skapet var faktisk det aller første jeg skrev om i bloggen min.

-Og her har en ekte “kameralus” (Kamerapus?) rigget seg til!

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

 

 

Litt inspirasjon fra naturen

God morgen!  Disse bildene er ikke fra hagen vår, men fra et sted omtrent to km hjemmefra. Her har  vi funnet inspirasjon til plantevalg i dammen.  Et par viltvoksende planter til dammen er også hentet hjem herfra.  I blant kan det være greit å la seg inspirere av naturen selv når man anlegger hage. Hagen skal jo oppfylle mange mål og drømmer.

En av tankene med området ved dammen er at det skal se ut som et lite tjern som har ligget der naturlig. Plast-duk og murkanter hører ikke hjemme i naturen, så derfor  er dette gjemt bort av mose, planter og steiner.  Det finnes mange fine, dammer som ikke har som mål å se naturlige ut. Det kan være flott, men man må velge ett uttrykk og holde seg til det.

 Da vi laget hagedammen, var det mye vi ikke kunne eller visste. Dette førte til at dammen ble utvidet etter en stund. Med målet om en naturdam, falt valget på utstrakt bruk av lokale steiner.  Det var en stor jobb å finne steiner nok, og en  stund følte jeg meg ganske  steingal. Jeg  kunne kjøre langs veien og plutselig stoppe fordi jeg så en fin stein. 

Heldigvis har jeg familie på gård på Jæren, og Jæren er kjent for stein og steinplukking.  Det er mengder av stein i og rundt dammen. Ennå hender det jeg finner en fin stein som får bli med hjem, men lista for hva som er en fin stein, ligger mye høyere nå enn tidligere.

 

Men det ert ikke bare stein i dammen. Når man lager en dam, er det viktig at det er en hylle rundt kanten, som planter kan vokse på. Der er og lurt å la dybden gå i trappetrinn. Da blir et mye greiere å plante.  Dette visste vi ikke da vi laget den første dammen, så der skrådde bunnen fint nedover

Jeg fikk rådet om at planter fra nærmiljøet ville trives best.  Med det som utgangspunkt, har vi studert hva som vokser i lokale dammer og tjern, og jeg har vasset uti bekker, elver og tjern på plantejakt. Noen damplanter er og kjøpt i lokale hagesenter. Alle plantene trives både i dammen og rundt den.

At vi skulle ha vannliljer i dammen var det vel aldri noen diskusjon om, og det er to typer vannliljer der.  Disse er kjøpt. Her står vannliljene i knopp.

Røde vannliljer på dammen i august.

 

.Hvite vannliljer på dammen i august. Ha en fin dag! 

 

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

 

 

  

Vi går kjøkkenveien på Norges beste vestkant

Nei, noen “kjøkkenvei” har vi ikke, for det må vel være en dør som fører ut i det fri? (Og som primært var brukt av bud og tjenestefolk?) Derimot er det to dører inn til kjøkkenet, en fra spisestuen og en fra gangen. Som regel står dørene åpne. Siden spisestuen og kjøkkenet ikke er helt ulike i stil og farge, blir det en helhet mellom rommene. Har vi mange gjester, bruker vi begge rommene. Tidligere da alle barna bodde hjemme, hadde vi langbord på kjøkkenet med plass til 6. Siden rommet ikke er så stort, var det veldig greit å bytte ut langbordet med dette runde bordet.

Jeg har alltid likt godt runde bord. De gir god kontakt mellom de som sitter ved bordet. Dessuten er de plassbesparende. Det går an å sitte 6 rundt dette bordet, men i det daglige bruker vi 4 stoler her.

Kjøkkenet vårt har, som resten av huset, blitt til etterhvert. Den gang huset ble bygget, i 1982, var det med et eksklusivt kjøkken i beiset eik. Det var teracotta fliser mellom benkeplate og overskap og “teracotta-look alike” på gulvet. Med røde “hvitevarer” var looken komplett.

Det gikk noen år før vi vågde å gjøe noe med dette kjøkkenet siden det var så dyrt. Men jeg ønsket meg noe annet. Samtidig så vi mulighet for gjenbruk av noen av skapene.

Langskap og underskap mot vinduet er beholdt. Microbølgeovn er bygget inn i langskapet. Nye overskap fra IKEA er satt inn. Vitrinen fra byggeåret er beholdt, da vi syntest denne gav rommet karakter. Benkeplater er byttet. Oppvaskmaskin og komfyr er bygget inn.Nye fliser ble lagt omtrent da vi flyttet inn, i 1992, så de er ikke akkurat siste skrik, men de kler kjøkkenet og blir derfor beholdt. Det er lagt nye profilerte lister både på toppen av overskapene og under overskapene. Dette er gjort for at kjøkkenskapene skal minne om gamle “snekkermester kjøkken” på landet.

Skap-løsningen er endret for å få plass til “side by side kjøleskap og dobbel porselensvask. “

Denne dobble porselensvasen fra IKEA, er min absolutte favoritt. Med dette ønskes alle en fortsatt fin kveld!

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

 

 

Kjendisene i på Norges beste vestkant

 

De eneste kjendisene som bor hos oss, er hønene. De har vært i lokalavisen før, da avisen skrev om hagen vår i 2011. Hanen dengang het Odin. Her. På fredag ble jeg oppringt av en hyggelig journalist. Hun skulle skrive om små hus i hagen, og hadde funnet ut at vi hadde høner. Og dermed er de fjærkledde i media igjen! Nå tripper de rundt i hagen, riktig fornøyde med seg selv, bortsett fra den hvite som ruger. Hun enser verken tid eller sted, for hun skal bli mamma til ca 12 kyllinger. (Det er i allfall 12 egg der) Da må dere ha en fin kveld! Jeg stikker ut i hagen og nyter de siste solstrålene der.

 

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

 

 

 

#garden, #hage, #villahøns, #kyllinger,  #hverdagslykke,  #home, #interiørblogg, #villahanegal

Innom som snarest fra Norges beste vestkant

God morgen! Jeg er bare innom som snarest. Ny arbeidsuke, nye utfordringer! Det har vært en deilig helg, og det hadde ikke vært meg i mot å tilbrakt morgendagen også i hagen, men pliktene kaller! Jeg håper dette flotte været varer lenge! Da blir det tid til noen timer i hagen etter jobb. Denne helgen sprang bjørketreet ved inngangsdøren skikkelig ut. Denne hengende bjørka pleier å komme litt seinere enn “vanlige” bjørketrær. Men nå er det iallfall løv på den!

Jeg plantet mange sommerblomster i helgen. Dette er bare en av de krukker og kar som ble fylt opp med planter. Her er det stemorsblomster i assorterte farger. Jeg tror det vil bli koselig med noen spreke farger i den “halve tønnen” Ennå ser blomstene veldig små ut, men de vokser fort og breier seg ut over hele tønnen. Dersom finvæet holder, er det viktg å huske å vanne.

N

Klatrehortensiaen fikk stativ å vokse på, og det tror jeg ble veldig bra . Stativene var i to høyder. Når jeg fikk satt det opp, er jeg glad for at jeg valgte det største. Klatrehortensiaen skal forhåpentligvis bli svær, å da trenger den litt å klatre på. Siden denne nylig er flyttet, er det viktig å vanne den og framover.

Da ønsker jeg alle en kjempefin dag! Blogges!

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

 

 

Spisestuen på Norges beste vestkant

Om sommeren foregår jo de fleste måltider med slekt og venner utendørs når været tillater det. Når værgudene ikke er på vår side, samles vi i spisestuen. Det er kanskje litt “avlegs” i våre dager med egen spisestue, men det er faktisk et praktisk rom. Her gjorde barna lekser da de var yngre. Det var et fredelig rom uten det bråk og mas som ofte blir på et kjøkken der det skal lages middag og folk går ut og inn.

Spisestuen var det første rommet som ble innredet i den lyse, lette stilen. Den ble ferdig våren etter at vi flyttet inn i huset. I utgangspunktet ble rommet innredet på lavbudsjett. Siden den gang er det kommet parkett på gulvet og veggene er kledd med smartpanel. Møblene er heller ikke de samme som de vi hadde der den gang for 20 år siden.   “Engelsk peis”  er også kommet siden. Men stilen er den samme.

Dette smykket av et trillebord er arvegods fra tante. Når vi bruker rommet til selskaper, er det koselig å tenne lys på bordet.

Skrivebord fra samme tante. Stolen som står her, skal trekkes om, men det kom plutselig så mye fint vær at prosjektet ble lagt litt “på vent”.

Jeg spiller ingen instrumenter. Min mann spiller flere. Barna har spilt og spiller i perioder, så pianoet har sin plass i spisestuen. Lysestakene kjøpte jeg på finn.no og fikk sendt i posten.

Dette er den første lysekronen jeg kjøpte, for 21 år siden. Jeg kjøpte den faktisk omtrent samtidig som vi skrev under på huspapirene. Da spisestuen var ferdig, ble den hengt opp.

Siden er det kommet flere lysekroner, både her og på hytten. Jeg skal behørig presentere lysekronene i et senere blogginnlegg.

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4

 

God morgen og god søndag!

Finnes det noe deiligere enn å rusle ut i hagen med kaffikoppen en slik deilig søndagmorgen? Det er noe eget ved å eie dagen, særlig når sola skinner og himmelen er blå

 

.

Jeg ser bort på dammen, der fiskene spiser “frokost”. Snart vil dammen være frodig på kantene av allslags vekster som kommer opp, og selve dammen vil fylles av siv, gress og de nydeligste vannliljer du kan tenke deg. På de årene vi har hatt hagedammen, har det blitt et eget økosystem der. Planter og fisk trives, og småfugler kommer til dammen for å drikke vann.

Jeg er ikke alene om å nyte denne rolige morgenen. Fia, som har levd i 19 år, og har greie på kvalitet, synes vann fra naturen smaker aller best. Dessuten er det jo litt spennende med fiskene! Fia er faktisk den eneste av kattene som har tatt fisk, men det er noen år siden. Fia var i yngre år en fryktet jeger i området, nå har hun blitt pensjonist. Men tenk den livsvisdom hun sitter inne med etter alle de årene!

Hønene er kommet ut, bortsett fra denne, da, hun ruger, og det er alvor! Det er stort arbeid å ruge, og det er ikke bare damer som har svangerskapshormoner. Hønene er vanligvis snille og føyelige, men når de ruger, er de halvfarlige overfor alt som nærmer seg. De kjenner meg såpass godt at jeg kan handtere dem når de ruger, men jeg unngår det så langt som mulig.

Da ønsker jeg alle en flott søndag!

Normal
0

21

false
false
false

NO-BOK
X-NONE
X-NONE

MicrosoftInternetExplorer4