Det gode liv på Barcelonas tak

Heisann! I dag blogger jeg fra min sønn og svigerdatters leilighet i Barcelona.

Leiligheten ligger i topp etasjen i en byggning fra 1862, og her er det virkelig tatt vare på det originale.

Bildene jeg viser i dag er fra kjøkkenet. Mot det rustikke interiøret skaper moderne hvitevarer en flott kontrast.

Det er jo ofte kontrastene som gjør det spennende i et interiør.

Her er så mange detaljer, og jeg oppdager stadig nye!

På kjøkkenet er det stort sett åpne hyller.

Men et stort vitrine skap gir nyttig lagringsplass.

Ha en nydelig kveld! Her dkal kvelden nytes på en herlig takterrasse! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 

 

På vinger og hjul, det er ferie!

Hei, har dere det fint? Da er sommerferien min et faktum, og i blant kan det være travelt med ferie! Man har så mye man vil rekke i løpet av noen korte ferieuker, så i dag var det rett fra kontoret med kurs for familien i Telemark!

 

Det kommer til å bli en innholdsrik ferie med mye koselig på programmet. Noen turer innom kontoret blir det helt sikkert og på en regnværsdag! Dessuten har jeg alltid på denne tiden massevis av planer for oppussing og andre prosjekter både inne og ute! Noen prosjekter er store. De må i boks før mannen drar i Nordsjøen i juli, andre er mindre. Det er slikt jeg kan fordrive tiden med på egenhånd de to ukene jeg er alene hjemme!


Men altså, i løpet av de nærmeste dagene skal vi kose oss med svoger og svigerinne på hytten deres før vi søndag kveld flyr til Barcelona for å tilbringe noen dager i Barcelona med sønn og svigerdatter som bor i Katalonia. Ryktene sier at det er sommer i byen, så det lover bra! Ha en nydelig dag! Vi blogges!

 

 Livet på Norges beste vestkant

 

En sau i hagen?

God morgen! Solen skinner og himmelen er blå!

 Det ble faktisk en fin ettermiddag og kveld med tid for litt hagearbeid i går ! -og i Hagen har jeg jammen fått selskap av ingen ringere enn en sau! Det har seg slik at vi trosset værgudene og feiret St.Hans i hagen for tre dager siden. Nåja, vi satt under tak! St.Hans er en litt spesiell dag for meg og min kjære. Det var nettopp en St.Hanskveld vi giftet oss, og etter hvert er det blitt 28 år siden vi var så unge og lovende! I år dukket min datter og svigersønn opp med denne gaven i anledning dagen, og jeg må bare si at sauen sklei rett inn i hagen her.  Det ser ut som den trives blant melkespann og tønner!

Ellers har vi omsider fått plantet sommerblomster , og det var på høy tid siden vi allerede har passert midtsommer,

I år prøver jeg meg igjen med jordbær i en krukke. Det var en suksess da barna var små. Vi har jo også markjordbær ved dammen, men jeg håper disse bærene blir litt større! (Jada, tennveske og grill står visst fremdeles ute etter St.Hans. Rart hva man ser når man tar bilde av verden rundt seg!)

Jeg liker veldig godt hagen på sene sommerkvelder når kvelden er i ferd med å bli natt, men det fremdeles er lys og hagen også opplyses av utebelysning. Det er så rolig og stille på den tiden, særlig synes jeg stemningen rundt dammen er herlig ved nattetid. 

 

Huset speiler seg faktisk i dammen, en snodig effekt!

I bakgrunnen skimtes engler i vegetasjonen rundt dammen! De har også funnet seg vel til rette her i noen år.  Vannliljene står med knopper ennå, men det er nok like før. -Og når de først kommer, har vi dem til langt utpå høsten.

Ha en herlig dag! Vi blogges!

 Livet på Norges beste vestkant

Mens vi venter på sommeren!

Heisann! Tipper det er flere enn meg som venter på sommeren nå! Foreløpig har det vært skralt med den slags, og i morges forstod jeg at det er flere enn meg som kunne tenke seg litt solskinn….

I heimen har vi faktisk en “jukse-sol”. Den står på kontoret i 2.etasje og er svært sjelden i bruk (Så helserådets advarsel kan vi la ligge i denne omgang) Men i morges da jeg ropte på Tara, var det fra denne soveplassen hun dukket fram. Hun syntes vel at det var på tide med litt sol og sommer! 

 

For meg er sommer synonymt med sandaler, sandaler og solbriller. 

Sandaler var i kaldeste laget i dag, kjente jeg. Dessuten er det vel ikke prikken over i-en sammen med “vinterklær” heller? Men solbriller går greit mellom regnbygene!

Ha en herlig dag videre, så blogges vi snart!

 Livet på Norges beste vestkant

Med kofferten full av inspirasjon

Hei! Håper dere har det fint! Så ble det litt bloggepause, gitt. I mellomtiden har det vært en herlig studie tur til Budapest med jobben, en by jeg absolutt kan anbefale. Med over 30 grader var sommerfølelsen på plass!

For en herlig by!

Jeg må innrømme at jeg aldri har spekulert på hvordan et kumlokk ser ut, men når de er så vakre som i denne byen, fortjener de definitivt et bilde.


Det var båttur på Donau til Szentendre, et aldeles idyllisk sted!

 

For et sjarmerende sted!

Her var det som historien hadde stått stille, og det var fantastiske små hus og brostenslagte gater.

En egen julebutikk maktet ikke helt å bringe frem julestemningen, men at det var en vakker butikk er det ingen tvil om.

Likheten mellom dette sjalet og sjalet i Rogalandsbunaden er påfallende!

 


Nostalgi!  Den som kunne tatt med seg denne komfyren hjem! Her stod den under åpen himmel på ett av de mange serveringsstedene!

 

En herlig kjole i rumensk mønster ble med hjem.

 


Etterpå fulgte noen hektiske og lange arbeidsdager, og en helg med mye jobbing før vi sastte kursen mot Bulgaria. Denne gang var det meg og min kjære som dro på en ukes ferie.


Ferie er alltid herlig, men været kunne vært litt bedre denne gang! Det så lovende ut da vi dro fra regn og kulde på Sola og landet i Varna i 36 graders varme, men allerede samme ettermiddag kom det ettermiddagsbyger, lyn og torden, og plutselig var temperaturen blitt en annen.

Inspirerende bilder av flotte haver og blomster er alltid kjekt å ta med hjem, og her var det mye fint! Kanskje regnet gjorde det ekstra grønt og frodig?

 


Det var soltimer, det ble turer og litt shopping, men det ble også regn. Uansett så var det et koselig sted der jeg gjerne kan tenke meg å komme tilbake ved en senere anledning.


Litt babyshopping her og! “Matroskjoler” er virkelig en favoritt!



På et gatehjørne traff jeg en gammel “venn”, en Lada, Jeg måtte bare knipse et bilde! En gang har vi eid en slik, en gang for lenge, lenge siden. I Norge tviler jeg på de finnes mer.


Nå følger nok noen travle dager på jobb, men i kveld blir det St.Hansfeiring i heimen. I går bar det rett fra flyplassen og hjem i hagen.

-Og i hagen hjemme var det sommer……Herlig!

Nei, det er ikke mye som slår rhododendron på sitt vakreste! Denne er fra huset var nytt, og den trives godt for å si det slik!


Rhododendronene ved dammen ble plantet for noen få år siden, men også de stortrives ser det ut for. Jeg er spesielt svak for den vakre farven!

 

Det ble en runde med gressklipper, kantklipper osv, og hagen så igjen presentabel nok ut til å ta imot gjester. Så får vi bare håpe de hjemlige værguder er litt snille! Vi vil helst ha opphold, men trenger det ikke, da vi har tak over uteplassen. Det vi absolutt kan unnvære er den vinden metrologene har lovet oss!

Til St.Hans må det være bål. I hagen blir det naturligvis bare et peisbål, men dersom det blåser for ille, kan også det bli vanskelig! Uansett, ha en herlig dag videre og en flott St.Hans! Vi blogges! 

 

Livet på Norges beste vestkant

 

Regn og vind -og nye gulv

Heisann! Håper dere har det fint! Selv går jeg her i regnet å venter på sommeren som vel snart burde komme! Kalenderen viser juni, men det er lite som minner om sol og sommer ennå! Men det nærmer seg personaltur til Budapest, og der er kanskje værgudene litt hyggeligere! Værmeldingen lover i det minste bra!

På hjemmebane bruker vi styggværet til å ryke oss ut på et stort prosjekt inne! Vi legger nye gulv over hele hovedetasjen. Det vil si tre stuer, gang og kjøkken! Litt av en jobb! Gulvleggingen er faktisk ikke den største jobben, men alt som skal flyttes på, og ryddes tilbake på plass! Man får trøste seg med at det er en gylden anledning til å rydde og tørke støv!

Tidligere har vi hatt eikeparkett, vanlig trestavs, i alle rom. På kjøkkenet ble det og lagt slikt gulv den gang for 20 år siden. Men for 10 år siden hadde vi en vannskade på kjøkkenet og valgte laminat i et slags skifermønster da vi skulle legge nytt gulv. Jeg har vært så fornøyd med dette gulvet! 

Nå har vi hatt mange tenkerunder med hensyn til å velge nytt gulv. Eikegulvet hadde overlevd fire barn, hund og katt, men var etter hvert merket av tidens tann. Vi ville ha et lyst gulv, men ikke hvitt. Det har vi oppe, og er veldig fornøyd med valget. I hovedetasjen derimot, var det noe som sa meg at hvitt ikke var det perfekte valg!

Vi tenkte på eik igjen, denne gang planke, og med hvit pigmentering. Men det var før vi kom i butikken å så det som for oss ser ut til å være det perfekte valg, et laminatgulv fra Pergo, som både har utseendet vi var på jakt etter og samtidig styrken fra kjøkkengulvet jeg var så fornøyd med. Gulvet heter eik modern gråplank, longplank, og ser veldig lovende ut. Så da er det klart for ca 100 kvadrat med nytt gulv!

Vi benytter samtidig anledningen til å fjerne fire dører, mellom kjøkken og spisestue, spisestue og stue, gang og kjøkken, gang og stue. De fleste åpningene der dørene var er gjort større. Det blir så stort og lyst og fint, og nå får vi lyset inn fra vinduer på flere sider i rommene.På bildet over ser en åpningen inn til kjøkkenet. Jada, det meste av listverket mangler, og vi har støv over alt, men det skal bli ferdig etterhvert. Dørene mellom disse rommene stod alltid åpne (og var mer eller mindre i veien uansett! ) 

Her ser vi fra stuen inn i tv-stuen. I tv-stuen er det fremdeles eikeparkett. Den blir neste prosjekt, men vi skal beholde den doble glassdøren som fører inn i tv-stuen og døren mellom tv-stue og gang. Det kan være veldig praktisk å ha dører inn hit.  Gleder meg til fortsettelsen!! Flere bilder kommer etter hvert som vi nærmer oss mål! Ha en flott kveld!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

l