Nytt stakitt bak garasjen

Hei! Håper dere nyter dagen! Her er vi i gang med nytt stakitt.

Bak garasjen er det en “trekant” der det ikke har vært gjort noe. Vi har bare slått “plenen”. Tidligere stod det et kjempestort tre her. Det ble fellet i fjor. Da rakk vi ikke å gjøre denne delen av tomten ferdig. Det er jeg glad for, for i løpet av året er planene for hagen endret.

Her er stolpene og lektene på plass. Vi ønsket oss er “åpent og lett” gjerde, og profiler i samme stil som de stakittene vi allerede har.

Her er spilene også på plass!

Gress og ugress er sprøytet.

Neste post på programmer er et lass jord.

Så skal det plantes rhododendron og fylles bark. Benken på bildet skal jeg skrive om en annen gang. Flere bilder fra hagen bak garasjen kommer etter hvert. Ha en kveld!

Nytt familiemedlem

Heisann! Som jeg fortalte i går, var vi i Larvik. Der hadde vi avtalt å hente med oss vårt nye familiemedlem, Tara. Kjøreturen hjem gikk veldig fint, og vi var hjemme halv tre i natt.

Tara er en Maine Coon, også kalt amerikansk skogkatt og skipskatt. Hun har allerede funnet seg godt til rette i heimen på de timene hun har vært her. 

Hun er en kjærlig og nysgjerrig liten frøken, og det tok ikke mange minuttene før hun og hunden var perlevenner. Heldigvis er hun vokst opp med hund og andre katter.

Ha en flott dag! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

Så går turen hjemover

Etter ett par koselige dager i Skien, går turen hjemover. Vi har og vært en tur i Larvik, og hva vi har med oss derfra skal jeg vise på bloggen i morgen.

I dag blir det i steden bilder fra min svigerinnes spisestue. Stolen over tilhører den gamle spisestuen som min svigerinne arvet. Den var “behanlet” i tråd med 70- og 80-tallets mote, altså sandblåst. Min svigerinne har selv malt den og trukket om stolene, og resultatet er jo lekkert!

Nå har vi altså vendt nesa hjemover! Ha en flott kveld! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

Når detaljene teller og setter prikken over i-en

Her hos min svigerinne, er det mange vakre detaljer både ute og inne,  som setter prikken over i-en. Her kommer bare en liten presentasjon,som kanskje kan inspirere.Jeg blir veldig innspirert av måten  hun bruker detaljer på for å gjøre det personlig,

 

To hyller på terassen pynter opp utendørs. Pynten varierer etter årstiden.


Skilt på kjøkkenet.

 

  Koselig lykt på veggen

Symaskin og gammel kiste i trappeoppgangen

 

Ha en super søndagskveld!
 

Livet på Norges beste vestkant

 

God morgen fra en teraase i Skien

Håper alle har det fint og nyter sommeren på en deilig søndag! Vi er i Skien, og nyter morgenen på min svigerinne og svogers vakre terasse.

I dag blir det besøk hos svigermor og ellers er det sommersol og terasseliv som står på programmet.

Et koselig fuglebad står her på terassen. Det sies jo at frosker betyr lykke. Selv har jeg en blå frosk ved dammen.

På vei til Skien var vi innom hytten med bilen full av vindus-sprosser, som skal monteres på vinduene på hytten i løpet av nærmesre fremtid. Dette var velkomst-komiteen på hyttetrappen!

Ha en nydelig søndag! Vi blogges!

  Livet på Norges beste vestkant

Ny markise på frokosterassen vår!

I går kveld kom den nye store markisen, som bare har ligget å ventet på at mannen skulle komme hjem, på plass på frokostterassen vår. Det ble riktig koselig, så vi måtte prøvesitte litt, selv om det var kvelden!

Det ser litt mørkt ut, men det er fordi det er kveld.

Fremdeles ikke blomster i blomsterkassene. Solen og varmen har tatt livet av dem to ganger i år. Blir plastic fantastic neste?

Nå går turen til Skien! Ha en flott dag!

Livet på Norges beste vestkant

Bark på stier og nye områder i hagen

I går kom det bark på stien langs vannet og på noen nye områder ved hønsehuset. Det lukter så deilig av bark, og så ser det så ryddig og fint ut! Det skal og bark bak garasjen, der det skal bli ny hage. Tenker vi går i gang der i løpet av et par uker.

Ny fin bark!

Ha en super  dag! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

Sommer og grilling

God morgen! Det var den sommeren da grillen ble brukt oftre enn komfyren og man hadde de fleste måltider i det fri….For hva gjør vi nordboere når vi skal kose oss, jo vi spiser ute!

I går kveld kom mannen hjem etter 15 dager på jobb, og de “unge og lovende” hadde gjort klart til grilling og lget nydelig salat.

Det ble ikke noe peisbål. Det var alt for varmt. Men det var koselig bare å site ute med masse tente lys i den varme sommekvelden som etterhvert gikk over i natt.

 Det er nok ikke målt tropenatt i natt hller, men da jeg våknet kl 3 i natt, var det 21 grader, og det er varmt på den tiden av døgnet.

I dag er det masse planer. Det skal bark i flere bed, og en stor markise skal på plass på framsiden av huset. Bilder kommer. Ha en nydelig dag! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

Det er lov å være harry!

Heisann! Solen skinner i dag og, og himmelen er blå! Lykken er fremdeles gratis! 

  

 

Ellers havnet jeg inn på en side i går der det ble diskutert interiør, og det gikk på hva man ikke likte (hatet) “Politisk korrekt” skulle det være minimalistisk og design. Alt annet var harry, dødsharry og blodharry.

 Jeg liker og design. Hvem gjør ikke det ? Minimalistisk er flott i de rette omgivelser.  Men det er mange stiler som er flotte, og jeg mener man må gå for det man liker selv og det som passer med omgivelsene.

 Jeg har ingen problemer med  å ha ting i hus som andre mener er harry, eller for den del blodharry, bare jeg liker det selv. Jeg mener, og har alltid ment, at det er en menneskerett å være akkurat så harry man vil. I min ordliste er harry synonymt med folkelig.

 

Jeg har også alltid ment at det er enkelt å få det stilig rundt seg om man har nok penger og går til en eksklusiv butikk og sier: jeg skal ha en av den og to av den osv. En annen måte å få det stilig på, er å gi interiørarkitekten frie tøyler, som det ofte står i enkelte boligblader. Selvsagt blir det stilig, ingen kan si noe annet! Om tre år kan man jo skifte stil!


For all del, jeg kritiserer ikke de som velger slike løsninger. Vår hage var i sin tid tegnet av hagearkitekt, men det er ikke så mange igjen av de løsningene. Jeg mener at et hjem blir til etter hvert, nettopp ved at man bygger det opp av elementer man liker og som fungerer i hverdagen. 

  

Så velkommen inn. Her er kombinasjon av billig, dyrt, nytt, gammelt, antikt, kunst og design ? og noe som sikkert simpelthen er døsharry!  

  

– Og jeg forbeholder meg retten til å være akkurat så harry jeg vil, og det er jeg veldig lykkelig med!

  

 

Ha en fantastisk dag!

 

 Livet på Norges beste vestkant

 #harry, #blodharry, #dødsharry, #folkelig, #interiør, #interiørstil #blogg, #boligblogg

 

Vann smaker jo ekstra godt når det serveres av en fin flaske!

God morgen! Håper dere nyter dagen! Det ser ut til å bli en varm og fin sommerdag dag i dag og!

Vi har vel alle hørt formaningen om å drikke nok vann? Vann og solkrem var også det jeg minnet min sønn om i morges da de dro avgårde med kurs for Preikestolen i finværet. Men nå i varmen er det faktisk ikke mye som smaker bedre enn nettopp vann, som sprudlevann (sodastream) eller rent vann med en sitronskive og noen isterninger i, sunt og godt!

Men det er jo kjekt at flaskene eller muggene som vannet serveres fra og ser fine ut! Som vannkarafler synes jeg mine gamle “melkeflasker”  er helt supre. De er dekorative på en nostalgisk og herlig måte. “Melkeflaskene” kommer fra ulike steder og er samlet over tid.Den største flasken rommer faktisk en hel liter, men det er ikke en melkeflaske, på den har det vært vin! Jeg vet ikke hva slags vin, for jeg har kjøpt flasken i en bruktbutikk.

De fine nuperellebrikkene fikk vi til bryllupet vårt for 27 år siden av en gammel nabokone. Å lage nupereller er en kunst det er få som kan i dag. Min bestemor behersket kunsten, o jeg husker hun prøvde å lære meg både å slå nupereller og å sy hardangersøm da jeg var liten. Men jeg må ha vært for liten til å forstå hvilken kulturskatt hun prøvde å videreføre til barnebarnet, for jeg gav opp da jeg ikke fikk det til.

Ha en flott dag!

Livet på Norges beste vestkant

 

#summer, #sun, #vann, #water  #waterbottle,  #melkeflaske, #karaffell, #tisterning, #interiørblogg, #nupereller,