Hva passer bedre enn dette på hyttedoen ?

Hei! Håper du har hatt en flott helg! Nå går det jammen mot jul i ekspressfart! I går kveld fikk jeg da pyntet en busk på hver side av huset med litt lys, så får man ta resten etter hvert. Jeg er ikke helt i julepynte-modus ennå, kjenner jeg, selv om vi fikk en forsmak på hvit jul i helgen på hytten. Det er kommet masse nysnø, og det er jo bare så herlig! 

Dette må vel kunne kalles winter-wonderland?

Magisk stemning med snø fra taket! Ja, hvit snø er vakker, men i parantes bemerket, er dt helt greit at snøen holder seg på fjellet, så kan vi kose oss desto mer der. Dette lover i all fall bra for skisesongen!

Ikke noe å si på utsikten akkurat! Senere på vinteren går ofte snøen langt over stuevinduene på denne siden av hytten.

For et par dager siden skrev jeg litt om hvordan man skaper en lun og rustikk stemning på hytten, og nå  benyttet jeg anledningen til å knipse litt bilder inne i dagslys. Det er ikke alltid så lett å få noe inntrykk i skjæret fra stearinlys, selv om det er aldri så koselig. 

I gangen venter tøflene på oss.

Nei, vi bruker ikke disse trugene. Men de er et koselig innslag på veggen i gangen, synes jeg. Ellers har vi andre truger i bilen, som brukes for å komme til og fra hytten på vinteren.

En skibar kommer man ikke utenom på fjellet, eller hva? Barkrakkene og bordet kjøpte jeg flere år før vi kjøpte hytte, og jeg har ingen unnskyldning for det kjøpet heller. Ikke hadde jeg noe sted å gjøre av dem heller, men de ropte på meg! 

I gangen har vi fjellets dyreliv på sofaputene.

Disse kaninene var visst egentlig sofaputer, men de var så søte at de endte med å være i sofaen hele året.

Fra gangen og inn i stuen. Her er inngangen akkurat gjort større, og det ble mye lysere. 

-Og i stuen går vi for sauer. Sauer har vi forresten rett utenfor døren også når det er sommer, så det må vel passe bra? 

På fjellet kan man slå seg løs med spreke farger, synes jeg. Det bidrar til å gi en lun og rustikk stemning.

Det er vel ingen bombe at jeg har en stor kjærlighet for gamle ting, og hva passer bedre på hyttedoen enn et gammelt vaskebrett?

Ha en nydelig dag videre! Vi blogges!

 

Slik skaper du en lun og rustikk stil på hytten

Heisann!  Håper du har hatt en flott dag! Her er det klart for helg og hytteliv igjen.  Før likte jeg ikke hytten så godt på denne tiden av året. Det var så mørkt og kaldt å komme opp der en novemberkveld etter jobb. Jada, det har sin sjarm å sitte å hutre i et pledd mens man venter på at hytten skal bli varm, men sjarmen er egentlig større når man tenker tilbake.

Etter at vi først fikk strøm og siden varmepumpe, er det noe ganske annet å komme på hytten i november. Man kan fremdeles krype opp i sofakroken og pakke seg inn i et pledd mens man fyrer i peisovnen, men det er ikke lenger kuldegrader inne, så man slipper å hakke tenner. 

På hytten vil vi ha naturopplevelser, sosialt samvær og skape gode minner.  Vi vil senke skuldrene i uformelle omgivelser. En stor myk sofa med masse puter og pledd er med på å skape en uformell og lun ramme rundt hyttelivet.

På hytten har vi valgt en rustikk stil på interiør og tekstiler. Det skaper et varmt miljø og er den perfekte bakgrunn for stearinlys og peisbål.Både hjemme og på hytten liker jeg at det er en sammenheng mellom ute og inne, noe man kan oppnå ved å bruke fjellets farger på interiøret. Vi har brukt mye grå-toner, noe jeg synes er vakkert på en fjellhytte.

På fjellhytten synes jeg også at det er flott å bruke puter, pledd og tepper i sterkere og lunere farger enn man vanligvis gjør hjemme i stuen. Vi har for eksempel brukt både dype rød-toner og orange på hytten vår.  Skinn og naturmaterialer hører naturlig hjemme på hytten uansett årstid.

PÅ bildet over er ikke listingen rudt vinduene helt ferdig, men det store vinduet er med på å få lys og natur inn i hytten.

Når det gjelder å skape en rustikk og uformell stemning, kommer man nesten ikke utenom gjenbruk og redesign. Nei, jeg mener ikke at man skal ta det man er lei av hjemme med på hytta, men det handler om å se muligheten som ligger i gamle skatter. 

Gamle skatter tilfører interiøret noe helt unikt, som man ikke finner i kjedebutikkene, og bidrar til å gi nettopp den lune og rustikke følelsen som jeg liker så godt å omgi meg med på hytten.  Ha en nydelig novemberkveld, folkens! Vi blogges! 

 

Nei, jeg kan ingenting med middelaldrende kjerringer som sloss om godbitene!

Tjohei, der var man i gang igjen! Jeg snakker selvsagt om jula. Men egentlig kunne jeg like godt snakket om Black Friday! Dette fenomenet har jo også på en måte satt startskuddet for julehandelen de siste årene. Noen har skikkelig shopping-gen og klarer alltid å sikre seg godbiter på slike dager. Ja, noen er jo så ivrige at de står i kø utenfor butikken i regn og blest i flere timer for å sikre seg de beste tilbudene.

Not me! Selv virkelig hater jeg å stå i kø og jeg kan ingenting med middelaldrende kjerringer som sloss om godbitene, selv om de unge og lovende nok ville plassere meg nettopp i kategorien middelaldrende kjerring. Vel, man er ikke eldre enn man føler seg, og kø-ståing er altså ikke min greie. Netthandel, derimot, er mye kjekkere, og siden det har vært svart i nettbutikkene i dagevis allerede, har jeg faktisk fått handlet inn litt til jul.

Egentlig burde man sikkert mene mye om disse amerikanske skikkene som ruller inn over landet, enten det er Valentine, Thanksgiving, Halloween eller Black Friday. Personlig mener jeg ikke så mye. Jeg mener ikke så mye om julemarsipan i butikkene i september heller, annet enn at jeg ikke kan fordra marsipan.

Man velger jo selv om en vil kjøpe julebrus i oktober eller vente til jul, for å si det slik. De siste årene har jeg derfor pyntet med gresskar på trappen sammen med lyng når sommerblomstene tar kveld og før det er tid for å pynte til jul.

Da jeg var barn, skulle det ventes med å pynte til jul. Kanskje var det en ide om ikke å ta jula på forskudd? Etter at vi fikk kunstig juletre for mange herrens år siden, har vi pyntet huset til 1.desember, mye koseligere slik.  Da kan man jo glede seg over pynten lengre. Jeg synes også det er koselig å la julegavene ligge framme til pynt etter hvert som de er pakket inn.

Ellers går strikkepinnene på kvelden. Det er jo så kjekt med hjemmelagede julegaver, ikke sant? Ett år strikket jeg tennbrikkett-skjulere i marius-mønster, som jeg gav i gave sammen med peislightere til halve slekta. Tipper vi er de eneste i omgangskretsen som ikke har en slik tennbrikett- skjuler på hytten!

Bare så synd at man alltid kommer på i siste liten at man skulle starte tidlig med slike gaver! Men man kommer da i mål til slutt. Så har man litt god samvittighet når man sitter på rauen å ser film på kvelden istedenfor å trene eller vaske eller gjøre noe annet, som burde vært prioritert under normale forhold. Man jobber jo som bare det! Ja, slik går nu dagan?..

– Og ute regner det, mørkt er det og. Det er rett og slett november på vestlandet! Så kan man drømme om dombjeller og vakker jule snø eller om en strand under fjerne himmelstrøk, mens man tar på seg støvler for å gå ut å møte en ny dag. Ha en flott novemberdag videre! Vi blogges!

Den enkleste måten å fornye kjøkkenet på for en billig penge!

Heisann! Håper du har en super dag! Det er sagt at kjøkkenet er husets hjerte, noe jeg glatt skriver under på.

Vårt kjøkken er i utgangspunktet et IKEA-kjøkken. Vegger og gulv er lyse og nøytrale, som i resten av huset.  Da vi skulle ha nytt kjøkken, var ønsket et hvitt og klassisk kjøkken som stod i stil med resten av huset. Et hvitt kjøkken er jo i seg selv en klassiker, og man har uendelig med muligheter til å skifte stil. 

Den enkleste måten å fornye kjøkkenet på for en billig penge, er å skifte ut pynteting som steintøy, keramikk og grønne planter.  

Uttrykket i kjøkkenet kan dermed variere med årstiden.Jeg ønsker et bruks kjøkken, og liker å ha det jeg bruker mye fremme, noe som blir pynt i seg selv. 

Selv liker jeg godt å blande gammelt og nytt. Gamle skatter passer godt inn på kjøkkenet, gir liv til rommet og skaper en nostalgisk og tidløs stemning, som et landsens kjøkken i gamle dager. Slike gamle skatter kan man finne billig både på gjenbruk butikker eller på finn, noe som heller ikke er så dumt. Slik dekorasjon kan også resirkuleres om man går lei! 

En annen billig måte å tilsette fargeklatter på, er bruk av lys og servietter. -Og nå er det snart klart for juleduft og juleservietter. Ha en herlig dag videre!

 

Har du også lyst på hotellfølelse på soverommet?

/Sponset innlegg, i samarbeid med Trademax.no/

Vet du hva, jeg bare elsker å bo på hotell. Følelsen av å åpne døren å ta en første titt inn i rommet, er jo bare magisk. Minst like magisk er det når kvelden kommer og man kan gå til sengs i en deilig hotellseng med lekkert hvitt sengetøy!

I det siste har jeg forresten fått mer og mer sansen for lekkert sengetøy i andre farger enn hvitt også. Særlig synes jeg grått er veldig delikat. 

Bildet er fra Fredriksten Hotell, men følelsen av luksus når man bor på hotell, er den samme nesten uansett hvor i verden man er. Ja, jeg er en av dem som prøver å skape hotellfølelse hjemme også. Det er nå engang der man tilbringer de fleste nettene, og store hotellputer, det bare må man ha. 

 

Men jeg hadde ikke sagt nei takk til denne sengen akkurat, da. Har du sett noe så lekkert? Tenk å synke ned i denne sengen etter en lang dag, da!  Imperia er en stor  kontinentalseng man virkelig kan breie seg ut i. Den har en  bredde og lengde på hele 210 cm  og har en høy senge gavl med sidedetaljer, noe som gir akkurat den luksuriøse hotellfølelsen som jeg liker så godt .  På bildet under er samme seng i en mørkere farge. Ikke lett å bli enig med meg selv om hvilken jeg liker best, kjenner jeg. Denne sengen er det tilbud på akkurat nå, så her kan man virkelig gjøre et godt kjøp.

 

Nattmenneske eller morgenfugl, uansett tilbringer man en tredjedel av livet i sengen. Ingen tvil om at man fortjener en behagelig seng. Er du ikke enig? Trademax har senger for alle og enhver.  På Trademax kan du kjøpe billige og gode senger online, og du får både stil og kvalitet for pengene. Der er billige, gode senger, kontinentalsenger, barnesenger, senger med oppbevaring, bare for å nevne noe av det store utvalget du finner på hjemmesiden til Trademax.

Det er mye å tenke over når man skal kjøpe ny seng, og siden en seng holder i 10-15 år, er det ikke noe man gjør hver dag. Visste du forresten at det anbefales at man hvert halvår snu springfjær- og overmadrassen opp og ned samt vri den rundt slik at hode- og fotenden bytter plass? Det anbefales også å bytte ut overmadrassen, som er den delen av sengen som slites mest,  omtrent hvert 5.år. Det er også viktig å tenke over hvor hard eller myk madrassen skal være for at du skal få en sovestilling som er rett til akkurat din kroppstype. På Trademax sine hjemmesider kan du lese mer om hva du må tenke over når du skal velge seng.

 

 

Siden jeg ønsker at soverommet skal være ryddig og delikat, er det viktig med gode oppbevaringsløsninger. Jeg falt derfor pladask for Royal Box Bed med oppbevaringsplass .   Her kan du oppbevare sengeklær, dyne, pute eller barnas lekesaker. I tillegg til å være komfortabel og smart, er den også stilig. 

 

Hotellfølelse kan man jammen lage om man har begrenset plass også. Det er bare fantasien som setter grenser. På små rom eller der man bare trenger en enkeltseng, må jeg si at Montana enkeltseng må være et supert valg. 

Ha en flott dag videre! Vi blogges! 

 

 

Ja, livet er fullt av vanskelige valg, du!

Heisann! Håper du har en strålende dag! Skjønt strålende er vel ikke ordet. Vi snakker tross alt om november. I går var første dag med glatte veier, glatte veier og dypfryst bil, mørkt var det og!  Jeg kan styre min begeistring for glatte veier for å si det mildt, men siden Stavanger har innført piggdekk-avgift, kjører man piggfritt må vite! 

Piggfritt, såpeglatt og kjempe-skummelt spør du meg!  Det føltes som å kjøre på sommerdekk eller ta seg fram på glattisen på ballerinasko eller alt for høye hæler. Med hjertet i halsen og 30 km i timen kom man da fram til slutt. Trøsten får være at ikke regner en slik kald og klar novemberdag. Og så kan man dille og dalle litt inne og tenne alle de deilige duftlysene. Nå er det snart tid for juleduft og, selv om jeg ikke er helt klar for julepynten ennå.  Mulig det handler om at det er et stykke igjen til mål på julegavefronten? 

Her om dagen ble det forresten en aldri så liten forsmak på adventstiden da jeg så en episode av Amalies jul sammen med barnebarnet. Jeg synes den serien er så koselig. Det samme gjelder Jul på Månetoppen. Det er nesten så man begynner å tro på julenissen.  

Noe annet det passer å tjuvstarte med er røde roser. Roser er et must i heimen, og falske roser er bedre enn ingen roser. Når det nærmer seg jul, blir rosene røde, ingen tvil om det.  

Her er forresten våre søte små i julerøde hettegensere. Skal si de trives i deg genserene nå som det begynner å bli ganske kjølig ute.  Men akkurat i dette nu gikk det opp for meg at vi nærmer oss datoen når et annet vanskelig valg må tas. Hvilken farge skal man egentlig ha på adventlysene? Ja, livet er fullt av vanskelige valg, du! Oppdatering kommer! Følg med, følg med! Ha en flott dag videre!  Vi blogges!

Nei, det har jeg ikke noe forhold til!

Når jeg tenker meg om tror jeg aldri jeg har eid noe oransje, verken av det ene eller det andre. Rart i grunnen, men det er en farge jeg ikke har noe forhold til.

Men det var før jeg oppdaget #oransjeskjerf, skjerf i deilig alpakkagarn, fra House of Yarn. Dette er et samarbeid med Kirkens Bymisjon, der en viss sum av hvert nøste går til å støtte deres arbeid for gatas folk og andre som strever i hverdagen. At folk rett utenfor stuedøren, i trygge Norge, kan slite i hverdagen, er det også mange av oss som ikke har noe forhold til. Det er mye vi ikke vet, og ofte velger vi å lukke øynene. Det er enklest slik. 

 Jeg skriver ikke dette innlegget i samarbeid med noen, og er heller ikke sponset av noen, jeg synes bare at tiltaket er så bra. Dessuten er det å gi et skjerf en strålende julegave-ide.  Selv har jeg strikket tre slike skjerf i høst, og det blir nok 2 til før julen ringes inn.

Det er bare fantasien som setter grenser for hvor avansert skjerf man vil strikke. Selv har jeg strikket etter inspirasjon fra MK-skjerfet, som var så populært for ett par år siden.  Jeg har strikket på pinne nr 6. Jeg la opp 30 masker og strikket perlestrikk, 1 rett og en vrang, og brukte 4 nøster.  

Det går naturligvis fint å strikke andre ting også av dette garnet. (Gratis oppskrift på skjerf finner du forresten her og på hvert enkelt nøste. Oppskriften er så enkel at selv den som aldri har strikket før fint kan klare dette)

Ha en flott dag videre! Vi blogges!

#oransjeskjerf #kirkensbymisjon #gledensomgruersegtiljul #houseofyarn #dalegarn #handmade #knitting #strikking

 

Hva skal man med dører?

Heisann! Håper du har hatt en flott helg! For oss har det vært hyttehelg med snø som lavet ned. Herlig! Jeg skrev for et par dager siden at sprossene skulle på plass på hytten neste gang, men jeg er redd neste gang, blir til våren.

Plutselig var nemlig vinteren her. Det ble isteden litt listing og maling innendørs, men mest kos. Prosjekt vindu og prosjekt fjerning av dør mellom stue og gang er i det minste ferdig.  Jeg er så glad for de to store nye vinduene i stuen, og med lister rundt, ble det helt topp. Helst skulle kanskje vinduet vært helt uten gardiner, men foreløpig beholder jeg gardinene. De skjermer litt mot veien rett utenfor.

 Nå gjenstår det bare style litt i vinduskarmene. Jeg ser for meg at det ville passe med noen litt høye blomster eller greiner i de vinduene, men foreløpig er “gresset” fra et annet vindu flyttet bort. På hytten har vi bare kunstige blomster. Noe annet ville være for arbeidskrevende, men det funker bra med kunstig synes jeg. Jeg får faktisk mer og mer sansen for kunstige blomster hjemme og.

Hva skal man med dører? Joda, jeg ser at det kan være greit med dør til toalett og soverom, men utover det, er dører ganske oppskrytt. Hjemme har vi fjernet mange dører og erstattet dem med store åpninger isteden. Mye lysere og finere slik, og jammen bra å ha en mann som er godvenner med bajonettsagen! 

På hytten var det tidligere en dør fra en gang ytterst og inn til en mellomgang. Fra mellomgangen var det ny dør inn til stuen. Dørene er for lengst fjernet. Den ene døren er blitt til sengegavl på vårt soverom. Åpningen fra stuen til mellomgangen var svært trang. Da vi skulle inn med kjøleskap, gikk det inn på millimeteren. Gangen er smal, så det var ikke mulig å gjøre åpningen så mye større, men alle monner drar, og 20 cm kan gjøre underverk!

Nå i helgen ble åpningen listet og malt. Nå mangler bare litt grå-maling på dørstokken. Jeg trodde jeg hadde glemt både hvit og grå maling, men det dukket opp en skvett hvitt fra et skap på hytten. 

Det er noe eget med den første snøen. Da vi kom opp til hytten, på splitter nye vinterdekk, fredag kveld, hadde omgivelsene fått et lite “melisdryss”, men utover kvelden, natten og neste dag snødde det. Det er så vakkert når hele landskapet forvandles til et julekort.

Vi har en hund som elsker snø, og en frossenpinn som trives best ved peisen, og jeg må si at jeg kjenner meg igjen i begge. Snø er kjekt, uansett hvor gammel man er, og spesielt kjekt må jeg innrømme at det er når påske-solen igjen titter fram, men det er lenge til ennå.

På hytten er det gøy å boltre seg i varme farger og røffe materialer, gøy å ha en annen og røffere stil her enn hjemme.

Denne gamle komfyren fant jeg på finn, og tenk, snille mannen min reiste til Ølensvåg for å hente den. Pynt og dekor på komfyren er arv fra familie på begge sider.

Men selv om den gamle komfyren er vakker og den virker helt fint, er det ikke her vi tilbereder hyttemåltidene.

I fjor kom dette kjøkkenet på plass. Oppvaskmaskin er ikke skrudd fast ennå, og står bare å venter på innlagt vann.

Bilder i lys fra lysekronen blir sjelden topp kvalitet, men slik ser det nå en gang ut under lysekronen

Hytte er synonymt med stearinlys, ikke sant? Stearinlys og fyr på peisen. Og jammen er det herlig å sitte inne i hytten en slik vinterkveld å se ut på snøen som daler.  Nå hilser vi vinteren velkommen! 

Ha en nydelig dag! Vi blogges!

#denførstesnøen #snø #hytteliv #hytteinteriør #hytte

 

Vinduet måtte skiftes, ingen tvil om det!

Heisann! Håper du har en super dag! Så ble det dagslys i stuen, eller rettere sagt på hytten. Fra vi kjøpte hytte på fjellet har vi drevet med diverse prosjekt der oppe. Noe som virkelig viser igjen, er skifting av vinduer.

Den gang hytten ble bygget, var det nok viktig å holde på varmen, så vinduene var mye mindre enn i dag. Ett stort panorama-vindu, slike som er så vanlige i hus fra 60-og 70-tallet, var der dog.  Jeg elsker før- og etterbilder, og på bildet under, ser man hvordan det så ut før og hvordan det ble med nye vinduer. Litt av en forskjell! Hytten er jo også malt siden vi kjøpte den. Til sommeren skal de blå skoddene erstattes av en annen løsning. 

De nye vinduene går helt til gulvet, og er en god del større enn vinduet øverst. Det vises bare ikke så godt på bildet pga snøen. (Vinduet til høyre er også skiftet)

Nå har vi skiftet vinduer over store deler av hytten, og det er litt av en forskjell, både fra utsiden og innsiden. I tillegg er det lagt sprosser på de vinduene vi ikke har skiftet, og som ikke har gjennomgående sprosser. Det må nesten være sprosser på en fjellhytte, synes jeg. 

Siste vindus-prosjekt hadde vi egentlig ikke tenkt å ryke oss ut på. Men da vi kom på hytten en vårdag, så vi en lang sprekk tvers over vinduet.  Om det er temperaturforandringer eller noe annet som har gjort det, vet ikke jeg, men en sprekk, som gradvis blir større og større i vinduet, kan vi ikke leve med. Vinduet måtte skiftes, ingen tvil om det, og når det først skulle skiftes, kunne vi like godt tenke nytt

Nye vinduer har stått i garasjen en stund og ventet på at vi skulle få tid å skifte dem. Til slutt ble de kjørt til fjels, hvor de stod midt i stuen. Høsten og vinteren kommer fort på fjellet, så det var bare å rydde kalenderen og brette opp ermene.  Værgudene var ikke på vår side før vi skrev oktober, men en av de første dagene i oktober, kom endelig vinduene på plass. 

Ut med gamle vinduer!

Sjekk utsikten! At det ble “litt” kaldt en liten stund, får vi leve med! 

-Og inn med nye vinduer!

Så var vinduene på plass! Lister neste! Nå har vi skaffet oss utsikt i alle retninger på hytten, og jeg nyter det! 

Slik så denne siden ut før vinduene ble skiftet.

Ved neste hyttetur venter lister innvendig, og sprosser. Det skal bli herlig å få på plass disse siste detaljene, slik at vinduene står i stil med resten av vinduene på hytten.

Ha en herlig dag videre! Vi blogges! 

 

#nyttvindu #gilje #hytteliv #cabinlife

Slik fikk vi enda mer glede av uteplassen vår

Heisann! For en liten stund siden var det sommer. Nåja, det er vel noen “få” uker siden, det skal innrømmes. Jeg opplevde vestlandssommeren som utrolig regnfull, selv til å være på denne kanten av landet. Heldigvis hadde vi fått malt hus, garasje, bod, pergola, ja, alt som skal males tidlig i sesongen. Vi rakk faktisk to strøk før “fellesregnet” kom, men da ventet ferie under varmere strøk, så for min del kunne været være som det ville i Norge. Man kom da i det minste hjem til grønn plen!

Det er mange år siden vi la tak over pergolaen, og Hålå så dagens lys. Du kan lese mer om Hålå, blant annet  her og her. Denne ute-plassen er vi så glade i. Vi nærmest bor der om sommeren. Med peis, terrassevarmere og pledd, kan man sitte ute langt ut i de små timer enten det regner eller ei.

Men en ting har vi aldri klart å få plassert i Hålå, nemlig en skikkelig grill. Det er grillrist til peisen. Men jeg har savnet å kunne grille også uten å måtte fyre opp i peisen. Løsningen har vært billige kulegriller, og de har vart noen år før det har vært på tide å skifte dem ut. “Og sånn går nå årene”…I år fant vi ut at vi skulle utvide Hålå med en egen grillbu, og da var veien fra tanke til handling kort. 

 

Først var det å måle opp hvor stort bygget skulle være. Det skulle være plass til grillen og litt oppbevaring, men vi ville fremdeles ha plass til hage nedenfor bygget. Der står et plommetre, som  skulle få stå. Bygget ble trekt litt bakover i forhold til Hålå, for å gjøre det litt dypere. 

I begynnelsen var planen at taket på det nye bygget skulle være lavere enn taket på Hålå, men vi valgte til slutt å gå for samme takhøyde. Det er greit at man kan stå oppreist inne i bygget. Jeg tror også at denne løsningen er finest. 

 

På taket la vi samme slags plater som det er på Hålå. Første regnværsdag etter at nybygget kom på plass, kunne vi med glede konstantere at det var tett!

Potter klare til å bli fylt med sommerblomster. Lukk øynene for rotet på bordet! Ja, det er heeelt normalt å ha drill og målbånd på bordet, ikke sant? Her i heimen er det faktisk nesten slik. Man blir rett og slett litt “snøblind”. En drill viser jo ikke så godt, eller?  (Unnskyldningen får være at “snekring pågår”, se bare åpningen i veggen nederst, som ennå ikke er kledd) Det er når man tar bilder at  “detaljene” kommer til syne. Jeg, som ikke kan fordra ledninger og denslags, har irritert meg over mang en ledning på bilder. Det kan jeg love. 

Yes, vi rakk ett strøk med maling og ett med terrasse-beis. Så kom regnet.  Etter regnet, måtte treet tørke, så regnet det litt igjen. Osv osv. For å gjøre en lang historie kort: Strøk nr 2 kommer neste sommer. På hovedterrassen er bordene lagt tett i tett, etter anbefaling fra der vi kjøpte bordene. Det fører til at det samler seg vann der når det regner, og det kan bli glatt. Man trenger ikke flere slike gulv, så her er terrassegulvet lagt med avstand mellom bordene, noe jeg er strålende fornøyd med. 

Nå kan vi grille i all slags vær. Når det er malt ett strøk til, skal vi få opp litt hyller til oppbevaring. Det er satt av plass til det.

Paviljongen på bildet over, er forresten fjernet. Den var blitt skikkelig stygg og “frynsete i kantene”.  En stund var planen å erstatte den med en ny eller å lage en selv, men da vi så hvor lyst det ble uten, er prosjektet lagt på is. Dersom neste sommer også regner bort, kan det hende vi skifter mening. Det som er så fint, er at det er lov å ombestemme seg. Det er jo noe av det som er gøy, at man kan legge nye planer, og aldri blir helt ferdig. 

Ha en super dag! Vi blogges! 

 

 

 

#uteplass #pergola #sommer #hage #utepeis #grillbu #undertak #terrassegolv # regnsommer