Bestemorfølelser

Hei, hei! Håper dagen din har vært fin! Selv har jeg hatt en helg med masse koselig besøk, og det har virkelig vært topp å ha huset fult av glade mennesker! At vår hund var litt sjalu på den søte valpen som var på besøk får så være. Akkurat som vi mennesker har godt av å omgås andre mennesker, har hun godt av å omgås andre hunder, men hun nyter den oppmerksomheten hun får fra gjestene fra Barcelona, og de kunne bare glemme å klappe valpen!

 

Jeg liker at det er liv og røre rundt meg og at noe skjer! Man glemmer så fort. En gang, for ikke alt for mange år siden, gikk oppvaskmaskin og vaskemaskin døgnet rundt og man fant kopper og glass på de utroligste steder. Skittentøykurven var alltid full, osten var oppspist, melken drukket opp og vi manglet alltid plaster! Nå for tiden hender det jeg må ta et raid å kaste hardt brød og pålegg som er gått ut på dato!

Denne helgen har jeg hatt besøk av en veldig spesiell liten frøken på snart 8 mnd! Og jeg innrømmer at jeg er blitt like gal som andre bestemødre. Jeg er rett og slett helt forelsket i dette lille mennesket, som synger av glede på en tid der unge folk går hjem fra fest og gamle folk fremdeles sover. Våte suss og en som smiler med to små tenner på en tid av døgnet som vanligvis ikke eksisterer! Når opplevde man det sist? Det må ha vært for ca 20 år siden, da moren hennes var liten. Jeg føler meg så privilegert som får oppleve dette! Tenk å bli kjent med en slik liten en, tenk å få bety noe i livet hennes. Enda en gang får jeg sjansen til å oppleve den magien en opplever i møtet med slike små! For ett år siden så jeg henne på ultralyd, et sprell levende lite menneske!

Det føltes uvirkelig at jeg skulle bli bestemoren hennes, mye mer uvirkelig enn da jeg første gang skulle bli mamma. Den gang så jeg også babyen på ultralyd, men teknologien var nok en ganske annen enn i dag! Det er lenge siden 1988, da min første sønn ble født, lenge siden vi feiret jul og noen hadde spist på alle pepperkakene som hang nederst på juletreet, lenge siden noen i heimen virkelig trodde på julenissen!

I helgen hadde jeg med meg en liten hjelper da jeg pakket inn et par julegaver. Hun hadde sansen for både nissepapir og krøllebånd! Mine voksne barn lager fremdeles krumkaker til jul sammen med sin bestemor, min mor. Det er viktig med tradisjoner!

Ha en super kveld, og husk å nyte livets magiske øyeblikk uansett hvilken fase i livet du er i!

Jeg vil minne om julekalenderen her på Norges beste vestkant! Hver dag kan du vinne en liten, hyggelig gave. Det du må gjøre for å delta, er å kommentere under på innlegget at du vil være med på dagens luke, samt å like Facebooksiden til Livet på Norges beste vestkant. Den finner du her.

 

 

#glede, #gjester, #hund, #valp, #førejulstanker, #bestemor, #barnebarn, kjærlighet, #krumkaker, #generasjoner, #interiørblaogg, #livetpånorgesbestevestkant

 

Tenn lys

Hei! En av de vakreste adventsanger som finnes, må vel våre “tenn lys!”


 

 

Tenn lys, et lys skal brenne

for denne lille jord

den blanke himmelstjerne

der vi og alle bor

Må alle dele håpet

så gode ting kan skje

må jord og himmel møtes

et lys er tent for det.

 

Hvor nydelig er ikke denne julesangen? I dag tenner vi det første lys, og siden det er store lilla kubbelys vi tenner, kan de brenne hele dagen! Ute lyser det så fint! Det ser ut som ledningekrøll når det kommer opp fra kjelleren! Da er det bare å begynne å  nøste! 

Så blir det så fint, hvert eneste år! foreløpig er vår Vestlandsjul grønn! 

Jeg benytter samtidig anledningen til å minne om julekalenderen herpå Norges beste vestkant! Hver dag kan du vinne en liten, hyggelig gave

Ved å delta er du med i trekningen av en liten gave. Det du må gjøre for å delta, er å kommentere under på innlegget at du vil være med på dagens luke, samt å like Facebooksiden til Livet på Norges beste vestkant. 

Ha en kjempefin søndag!

#ledningkaos #førstesøndagiadvent

 

Bjelleklang og hyggelig besøk

God lørdag! Da kom jammen meg utendørsbelysningen og på plass! Vi venter i skrivende stund på besøk fra Barcelona i kveld! 


 

Og Rudolf spiller fremdeles Bjelleklang, selv om ingen noen gang har skiftet batteri!

Smånisser begynner å komme på plass! 

Jeg benytter samtidig anledningen til å minne om julekalenderen herpå Norges beste vestkant! Hver dag kan du vinne en liten, hyggelig gave


 

Ved å delta er du med i trekningen av en liten gave. Det du må gjøre for å delta, er å kommentere under på innlegget at du vil være med på dagens luke, samt å like Facebooksiden til Livet på Norges beste vestkant. Den finner du her.

 

Snart klar for familiehelg!


Hei! Håper du har en fin dag! Tenk, snart er det helg igjen, og snart tid for å tenne det første lyset!

I de herlige, klassiske julefamiliene står alltid familien i sentrum. Favoritten min er kanskje “Bjelleklang”. Hvem har ikke stresset i siste liten for å få fatt i akkurat det rette, selv om vi neppe blir så ekstreme som faren i denne filmen!

I “Home alone”- filmene ser vi søskenkjærligheten fra lillebrorperspektivet, og jeg er sikker på mang en lillebror kan skrive under på det.

 Selv er jeg storesøster, så jeg ser nok verden fra et litt annet perspektiv. Men gjett om jeg kjenner meg igjen i disse jule-filmene! Fra barndommen husker jeg julefeiring med besteforeldre og kusiner, onkler og tanter. Selvsagt står minnene i et gyllent skjær i dag! Selv har jeg fire yngre søsken, som til sammen har 14 barn! Min mann har en bror, og der er det to barn.

Denne helgen står både familie og jul på dagsorden, for å si det slik. Svoger og svigerinne fra Skien kommer på besøk i kveld og blir her til mandag. Bildet av de vakre , hvite sviblene er fra min svigerinnes hus julen i fjor.

En av våre unge og lovende bor i Barcelona, så i morgen kommer sønn og svigerdatter hjem derfra. De skal bli i Norge en uke, bo litt hos oss, litt hos venner i Stavanger og litt på hytten. Og vi får en overnattingsgjest til, lille Pernille på snart 8 mnd! Bestemor gleder seg! Så jeg ser frem til en travel og koselig helg i et nesten julepyntet hjem! Satser på å få slengt på lyslenkene ute, så er vi i mål! Bildene under er fra min svigerinnes kjøkken i fjor. Da var det vi som kom til dem denne første søndag i advent-helgen.

Jeg benytter samtidig anledningen til å minne om julekalenderen herpå Norges beste vestkant! Hver dag kan du vinne en liten, hyggelig gave.

Ved å delta er du med i trekningen av en liten gave. Det du må gjøre for å delta, er å kommentere under på innlegget at du vil være med på dagens luke, samt å like Facebooksiden til Livet på Norges beste vestkant. Den finner du her.

 

 #familie, #familiejul, #christmaw, #julefilm, #julehygge, #kalender, #julekalender, #livetpånorgesbestevestkant, #interiørblogg, #inspirasjon, #jul, #advent

Julekalender på Norges beste vestkant

Hei! Da har husnissen inntatt plassen sin på gyngehesten ved peisen og julestjernen er på plass i vinduet. Litt lys og pynt ute nå, så er førejulstiden i gang!

Til førejulstiden, helst enda før, hører det å lage kalendere, og jeg skal nok komme i land der og.

Jeg er faktisk så godt i gang at jeg drar i gang en ekstra kalender her på bloggen! Hver dag blir det en liten kalendergave som trekkes.

Det blir et innlegg hver dag på bloggen. Det du må gjøre for å være med i trekningen er å kommentere under på innlegget at du vil være med på dagens luke, samt å like Facebooksiden til Livet på Norges beste vestkant. (Jeg kommer til å skrive forklaring under hvert innlegg av hensyn til nye lesere.)

Hva er vel koseligere enn et lys i mørketiden? Så jeg kan røpe at det er en del deilige duftlys som egner seg like godt etter jul som i førejulstiden. Men det er og andre små gaver!

Ha en super dag!

Facebooksiden til Norges beste vestkant finner du her:

 

  #kalender, #kalendergave, #adventskalender,#julekalender, #interiørblogg, #livetpånorgesbestevestkant

Black Friday

Heisann! Da er det nok en regnfull kveld! So what, jeg tenner et lys eller ti! Så blir det så koselig at!


 

Og når vi kommer til lys, har jeg jammen sikret meg noen ekstra herlige oi anledning Black Friday! Er lov å tjuvstarte på det og, ser det ut for!  fjor var første gang jeg hørte om Black Friday! Og jeg må innrømme at jeg lurte på hva handelsstanden hadde funnet på nå! Og Black Friday kommer “selvsagt” fra USA og Canada, og i disse landene finner denne handledagen sted dagen etter Thanksgiving. Dagen ertradisjonelt begynnelsen på julehandelen, og mange butikker åpner dørene allerede klokken tre om natten!

 
 

Navnet Black Friday kommer fra Philadelphia, og det beskrev den tunge og forstyrrende trafikken som ville oppstå dagen etter Thanksgiving..Begrepet ble faktisk brukt så tidlig som i 1966. Etter hvert spredte det seg til andre steder rundt 1975.Det har også blitt hevdet at «Black Friday» beskriver at handelen denne dagen bidrar til at mange butikker igjen går med overskudd ? og dermed går fra røde til svarte tall i regnskapet. Dagen er også en viktig indikator på hvordan julehandelen kommer til å bli; den fungerer som et barometer på folks vilje til å bruke penger.Så langt USA og Canada, men hvem sier neitakk til gode tilbud? Og i fjor var det mange gode tilbud!


 

En av de første ute med å tjuvstarte på denne handledagen er Bubbleroom. Der får du 50% på en valgfri vare 25. og 26.november! Oppgi kode BLACK15.

Selv har jeg vært inne å funnet noen godbiter, noe å ønske seg, noe å gi i gave! Bubbleroom har jo så fantastisk mye bra innenfor allslags kategorier, men jeg holder meg til lys i dag, duftlys fra VOLUSPA! Kan det bli bedre, og kan man noen gang få nok av duftlys?  Så her kommer noen av mine favoritter!

 

Når stuene dufter av mandarin og kanel, da er det jul i heimen!

 

Hvem ønsker ikke å drømme seg vekk til i Costa del Azahar i Spania og det azurblå havet ?

 
 

Duften av pink sitron.

 

Duftlys med underbare dufter av vanilje og ambra

 
 

Duftene er av Ruby Port, fiken og stjerne anins  sies å være en fantastisk kombinasjon av raffinement og hygge. Jeg har ikke prøvd denne duften, men et slikt lys er på vei hjem til meg nå!

  

Ha en herlig kveld! Vi blogges!

Innlegget inneholder annonselenker, men jeg elsker virkelig disse herlige lysene med en touch av luksus på en ganske vanlig onsdag!

 

`Når tar vi julepynten frem?

Hei, hei!

For noen dager siden fant jeg ut at det nærmer seg jul, og i år har vi bestemt at det blir tidlig jul i heimen. 

 
 

Da barna var små, ønsket de å ta frem nissene omtrent samtidig som jeg handlet inn adventlys. Nisser er det mange av i kjelleren, og barna hadde i tillegg sine egne. Vanligvis er det alt for tidlig for meg med nisser og julepynt i november eller tidlig i desember. Nissene hentes frem sammen med gyngehesten, som er antikk ,noe som i dette tilfellet betyr fra 50-tallet!

En av nissene beveger seg bortover gulvet mens han lager lyd. Han er fra min barndom, og jeg tror batteriet må være evigvarende, for det var Bjelleklang i rommene i årevis!

Det finnes et reinsdyr som beveger seg og spiller Bjelleklang også. Det heter selvsagt Rudolf,

Han som eide Rudolf bor i Barselona, men kommer hjem i begynnelsen av Desember. Så i år går jeg for jule pyntet hus samtidig som vi tenner det første lys.


 

Det betyr julepynt i november, noe sikkert mange synes er fryktelig tidlig, og egentlig er jeg enig, men det gir oss en anledning til å glede oss over julen lenger. Over nyttår er vi drittlei uansett!

Det var veldig koselig å få advent lysene på bordet. Advent lusene er tradisjonelt lilla i år.Tenk allerede til helgen tennes det første lyset! I den forbindelse er  denne koselige nissen også kommet opp fra kjelleren. (Bilde fra i fjor jul)

 
 

Julepynten må altså frem før helgen. I praksis betyr det at jeg gikk i gang nå i kveld! Å, jeg skal hilse å si det tar tid. Denne gang har jeg forresten begynt i helt feil ende. Jeg har ikke begynt forsiktig med  stjerne i vinduet og den slags. Stjerne i vinduet, advent stake i vinduet og lys ute, det kommer en av de nærmete dagene, men nå i kveld har jeg røket meg ut på selveste juletreet, med god hjelp av katten, Tara. Jeg tror vi var litt av et radarpar. På slutten fikk vi hjelp av en katt til, Diva.

Vi har faktisk hatt kunstig tre i mange år. Det vi har nå er så fint, at jeg absolutt ikke synes det gjør noe at det er kunstig, og du verden så praktisk, men når det ligger slik i esken, er det ikke mye glam og julestemning over det!

 

Der var treet på plass…..

Så vardet klar for pynting, eller hva sier du, Tara?

Det var en del kuler som forsvant under sofaen, ja.

Men pyntet ble det, og riktig så fint ble det og. Juletreet er pyntet i gull og rødt. Jeg synes det er “julete” og fint. Hvit julepynt er også nydelig, men i disse hvite stuene som er like hvite hele året, er det gøy med litt farver til jul. Så her blir julen rød.

Helgen som var hadde jeg bestemt at ikke en eneste liten nisse skulle slippe opp i stuene, og ingen annen julepynt heller for den del! Det er en grense for alt! Men nå er helgen over, og det er snart ny helg. Det er bare å gå i gang!

Ha en fin kveld! Vi blogges!

 

Hvilken farve har julen din?

hei, hei! Det er lørdagskveld, og siste helgen før advent. I år blir adventlysene lilla her i huset. Det er det veldig lenge siden de har vært! Det har for det meste gått i sorte eller hvite lys her i heimen. De siste årene har det vært kubbelys. De kan vi glede oss over mye lengre.  


 

 Lilla er av en eller annen grunn en farve jeg “ikke kan det” helt med. Men i år kjører jeg altså tradisjon og går for lilla!

Så var det selve julehøytiden, da, den kan også ha ulike farver. Hos oss har den vært rød igjen de siste årene, og den var rød da barna var små. Noen år hadde vi gammelrosa stue. Da prøvde jeg å begrense det røde,til nissene. En fordel med å ha mest hvitt, grått og natur er jo nettopp at julen kan være rød, og det er nok den røde julen jeg liker aller best! Bildene jeg deler i kveld, er ikke fra min jul, men fra en herlig butikk jeg besøkte i Budapest i sommer! Jeg kjøpte ikke nor, men kunne kjøpt nesten alt. Men det var over 30 grader, og julestemningen glimrer med sitt fravær.


 

Ha en herlig kveld videre! Vi blogges!

 

Blir verden et bedre sted om vi slutter å glede oss over tingsom er vakkert i livet?j

Hei! Det er fredagskveld, noe som slett ikke er feil etter en lang uke, og endelig har vi fått et kjøkken der det er koselig å sitte å nyte kvelden. Men i blant er det greit at man ikke vet hvor mye arbeid enkelte prosjekt er, eller hvor lang tid de tar, før man setter i gang!


 

Men på en kveld som denne er det bare å glede seg over resultatet, og lukke øynene for at det fremdeles mangler et par lister. Slik er det med det meste, man kan velge om man vil fokusere på det positive eller det negative.

Som interiørblogger får jeg masse positive kommentarer. Men så er det dem som blir provosert av at man bruker energien sin på å blogge om vakre og positive ting. Det er jo så mye fælt i verden—-

Ja, det er mye fælt som skjer. og vi lever i en urolig tid. Avisene er fulle av alt som er trist og vondt og vanskelig. Det er viktig at vi følger med og viser ansvar, men blir verden et bedre sted om vi slutter å glede oss over det som er vakkert i livet?


 

For noen er vakre interiør, lys og blomster “dill dall”. Det er helt greit! For andre er slike små ting viktig i hverdagen, men det betyr ikke at vi ikke bryr oss om det som skjer i verden! Det ene utelukker nemlig ikke det andre!


 

Derfor poster jeg også i kveld noen bilder fra omgivelsene rundt meg på kjøkkenet, med andre ord de meget nære ting!

Ha en fin kveld videre og en herlig helg!

 

, #livetpånorgesbestevestkant, interiør, #interiørblogg, #kjøkken, #inspirasjon, #kjøkkeninspirasjon, #spiseplass,

 

Personlige julegaver til liten og stor og fremdeles tid til å nyte adventstiden

Heisann! I dag våknet jeg og kjente at det snart var jul! Helt utrolig, det var jo nettopp sommer! Men det er faktisk tilfelle, det er snart jul! I slike stunder kan jeg kjenne panikken! Men hvorfor skal vi få panikk over noe som i utgangspunktet er koselig?

Da barna var små og forventningene deres store, kom alltid ønsket om å hente fram bare en eneste julenisse, allerede når det første lyset ble tent. Den ene nissen tok den andre, og plutselig kunne man møte en hel nisseparade ved peisen i stuen.

I år har jeg bestemt at adventstiden skal være stressfri! Vel, så langt det går an da! Planen var jo at gavene skulle være tidlig i hus, men det var planen, for en liten stund siden da det ennå var sommer!

 
 

Nå tror jeg isteden jeg sier takk og lov for nettbutikker! Her om dagen oppdaget jeg en skikkelig kul nettbutikk, COOLSTUFF.  http://www.coolstuff.no/ Her finner man julegaver for både liten og stor.

 Det betyr at jeg kan handle personlige julegaver til hver enkelt, og fremdeles har tid til å nyte adventstiden! Det må vel kunne kalles en vinn-vinn-situasjon!

Det er jo så mye hyggelig man kan holde på med i adventstiden, men akkurat det å ferdes i juletravle butikker, det er ikke min yndlingshobby!

 Det viktigste for meg når jeg gir julegaver, er nok at gavene er personlige og valgt ut med omtanke.  Det er et krav jeg nekter å fire på! Jeg elsker å pakke julegaver pent inn, så det skal ingen få ta fra meg! Ofte bruker jeg gråpapir og store røde sløyfer. Jeg liker at gavene får en rustikk, gammeldags sjarm. Gavene er jo som et stilleben mens de ligger å venter på julekvelden, så det er hyggelig at det ser pent ut!

 

Før skulle gaven være noe man trengte. I dag tenker jeg at det like gjerne kan være noe man ikke trenger, men som sprer litt ekstra glede eller luksusfølelse i hverdagen!  Vår familie er stor, og aldersmessig spenner det fra 8 mnd til nærmere 80 år. Utfordringen er de som “har alt”, og ofte blir løsningen julekaffe,  lotion, fin såpe, en flaske vin.

 Kjære dere som har alt, dere får den obligatoriske vinflasken i år og. Men i år blir det en liten ekstra  gave, et take away-vinglass, som holder ønsket temperatur på vinen, så kan du ta med deg vinen ut i parken, på stranden eller et annet sted der du vil drikke vin i hyggelige omgivelser. Kanskje du skal få to glass, så kan du dele med noen.

I advent og juletiden er det bugnende fat med klementiner. Det er jo så herlig med denne friske frukten så lett tilgjengelig. Jeg liker godt appelsin og, men må innrømme at jeg sjelden gidder å skrelle. Slik er det  med  ananas også. Det er en klissete og krevende jobb å spise ananas. Derfor, kjære venner, jeg tror jammen mange av dere kommer til å finne  Pineapple Peeler under juletreet dette året!.

Og, dere nyetablerte, lekne, forelskede, med stor tro på framtiden. Dere som ikke samler på serviser, slik foreldrene deres gjorde. Jeg har falt pladask for TASSEN i alle varianter.

Hvilket ansiktsuttrykk passer til kaffen eller teen  i dag? Kopp og skål av høyeste tyske kvalitet. Kjenner du igjen figurene fra YouTube? 

Krus 

Kaffikopper

Det finnes kaffekanne,  stor skål, pastellfargede skåler og kopper med gullkant for de gylne øyeblikkene. 

 

Jeg oppdaget en annen verden da jeg ble mamma til en gutt, siden kom det to gutter til, og jeg sluttet aldri å forundre meg over deres fasinasjon for traktorer, gravemaskiner, gaffeltrucker osv. Små gutter er likedan i dag. Hadde jeg hatt en liten gutt å kjøpe julegave til, måtte det blitt dette bestikket. Klart man skal spise maten med en gaffeltruck-gaffel, en hjullaster-skje og en bulldozer-påskyver – alle med gripevennlige håndtak som passer i små hender!


 

Men blir man noen gang for gammel for Lego, sånn innerst inne, kjære brødre i 30-40 årsalderen ? Her har jeg funnet julegaven til dere.


 

For den yngre garde tror jeg vi går for et annet krus, vel noe vanlig krus er det egentlig ikke, like lite som Elsa er noen vanlig prinsesse..

Snackeez Jr Frost er egentlig to beholdere som settes sammen til ett krus. I den nederste har du saft, yoghurt, eller noe annet godt, og i den øverste er det rom til bær, müsli, kjeks eller annet å bite i. Et stabilt lokk gjør at alt holdes på plass, og et sugerør gjør det enkelt å drikke fra kruset.


 

 

Hva er det med barn og dinosaurer? Det er nesten så jeg må tenke på sangen om drager som varer evig. Mine barn hadde dinosaurer . De elsket dem. De hadde og bade dyr, svære hvaler og jeg vet ikke hva. Disse måtte naturligvis bli med hjem fra ferien. Da var det godt de var oppblåsbare. Oppblåsbare dinosaurer til å leke med i bassenget og havet! Brachiosaurus, Triceratops, Velociraptor og T-rex ? de er alle her, og skulle drømmen være en enda større dinosaur, finnes det og på COOLSTUFF.

 


 

 

 

Kjære hyttefolk og friluftsfolk, og dere er det mange av i familien. Som dere vet elsker jeg bål, og som den estetikker jeg er, synes jeg engangsgriller er fryktelig stygge! De er heller ikke særlig miljøvennlige. Dere får derfor denne miljøvennlige grillen med bålfølelse, som dere bare kan putte i sekken og ta med på skitur!

Og til slutt, kjære venner, dere som bare skal ha en liten hilsen, vil jeg slå et slag for en gave som både er fornuftig og personlig, en liten lommelykt, som  kan ligge i bilen, og som er perfekt til  kartlesing og  motorproblemer (eller om man skal lete etter noe i vesken)  


Ha en herlig kveld, og lykke til med juleforberedelsene! Husk at det er lov å velge en stressfri adventstid! Nettbutikker som COOLSTUFF ,  http://www.coolstuff.no/ er jo rett og slett en gave til oss travle mennesker i førejulstiden!

 


Innlegget er sponset

 

 #colestuffl, #julestrir,#julegaver, #kadventstidr, #fstressfri, #personlig, #nyttig, #livetpånorgesbestevestkant, interiør, #interiørblogg,