Ett skritt nærmere målet om nytt kjøkken på hytten

Heisann, så var det jammen sondagskveld igjen! Vi har brukt helgen til å komme et stykke videre med prosjekt kjøkken på hytten. Prosjekt kjøkkenvindu er også satt ut i livet. Jeg kan dessverre ikke varte opp med noen før og etterbilder ennå. Snarer snakker vi vel om underveis-bilder- Men her kommer en liten smakebit:

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Her blir det et dobbelt så stort vindu som det som var fra før. Selv om det høljregnet, kom regnet fra den andre siden, så det gikk bra å lage hull i veggen, og for en fin utsikt vi fikk oppover i dalen!

 Vasken er samme som hjemme, men her er den enkel. Jeg liker så godt kjøkkenvasken,hjemme  at det måtte bli en Domsjø i porselen her og. Blandebatteriet er og det samme som hjemme, bare at her er det sort. Hjemme er det krom- Foreløpig er det bare skrogene til kjøkkenet som er på plass, men mer kommer. Det skal oppvaskmaskin ved siden av vasken og stort kjøl/fryseskap i hjørnet. Oppdateringer kommer etterhvert! 


Ha en deilig kveld! Vi blogges!
 

Den som venter på noe godt

God morgen! I dag venter sparkling og maling, samt fjerning av gamle kjøkkenskap, men først og fremst skal hyttekjøkkenet på plass! Dette kan fort bli en bra dag! Bilder kommer etterhvert. Foreløpig er det mer som minner om kaos enn om kjøkkenhygge, men den som venter på noe godt….

Ellers planlegges et nytt og større vindu på kjøkkenet, og benkeplater og nytt kjøleskap skal på plass. Men saken er den at vi er uten varebil for øyeblikket. Den fant det for godt å bli syk på motorveien her om dagen, og verkstedet har ferie til august, så alt som er stort og digert må vente til varebilen, også kalt KAMELEN, er frisk igjen.

Men enda nytes morgenkaffien. Tenk, det er snart august, og nok en gang kan man lure på hvor sommeren ble av, så nå er det bare å levere inn bestilling på flotte august-dager! 


 

Ha en deilig dag! Vi blogges! 

#hytteliv #kjøkken

 

 

Rett og slett tid for bruke storslegga!

Heisann, folkens! Ikea-kjøkkenet til hytten har ankommet, og jeg gleder meg som en unge til å få det på plass. Da er det lov å drømme seg bort i et glanset blad med kjøkken-inspirasjon.

i dag bar det avgårde til hytten for å rive gammelt bad, gammelt kjøkken og gjøre klart for det nye kjøkkenet. Det var rett og slett tid for å bruke storslegga!  Det lille badet er bygget etter hytten, og det var ikke spart på spikre, for å si det sånn!

Vanntønner og rekkverk er i ferd med å bli fjernet. Det skal opp nytt rekverk siden, og gulvet på hemsen skal males hvitt. 

Her minker det på vegger.

 

..

Allerede nå ser man hvor mye lysere det kommer til å bli. Det skal inn et større vindu over kjøkkenbenken. I morgen ryker den gamle kjøkkeninnredningen ut og veggen skal males. Så får vi se hvor langt vi kommer med å montere ny innredning. Uansett, spennende er det!
..

.. Ha en deilig dag! Vi blogges! 

Nok en grunn til at det er viktig med nok lys-fat i hus

Hei! En kjent stylist, manlig sådan, har utrykt en gang at interiøret ikke er komplett uten duftlys.Kanskje det er å ta litt vel hardt i? Men sikkert er det at duft-sansen er en viktig sans, og at dufter påvirker oss i mye større grad enn man kanskje kommer på. Selv er jeg svak for det meste som dufter godt, roser, parfyme, røkelse, duftlys og duftpinner, bare for å nevne noe. I går ble det litt nytt på duftfronten

Duftpinner på badet er herlig, men rett og slett avhengighetsdannende. De fyller hele rommet med den deiligste duft. Ofte har jeg kjøpt de dyre pinnene til Durance og Savon. De til kremmerhuset er rimeligere, men dufter også godt. I går ble noen skikkelig billige pinner med hjem. 

Disse kostet hele 49 kr, og har nydelig vaniljeduft. Vanilje er alltid en vinner her i huset, så da var det ikke vanskelig akkurat å plassere en “krukke” på hvert båd. 

Men jeg lot det ikke bli med duftpinnene, for like ved kassen fant jeg verdens søteste duftlys i 7 ulike dufter. (Det stod ingenting om max pr kunde. He he!)

 

Duftene var veldig fine, ikke noe billig danskebåt-lukt, så da var det bare å ta med seg en duftende “bukett” 

 

Jeg skal fortelle en annen gang om mitt forhold til blå sommerfugler. Sikkert er det i allefall at det lyset som hadde en blå sommerfugl var det som måtte testes først!

Det som er viktig med slike metallbokser, er at man aldri setter dem rett på bordet. Boksene blir fryktelig varme!, og kan gjøre skade på bordet.’Nok en grunn til at det er viktig å ha nok  lys-fat  i hus! Haha!

 

Jeg synes alltid det er vanskelig å ta bilde av levende lys. De blir så veldig lysende, så om noen har et godt triks til hvordan man gjør dette, tar jeg i mot med takk! 

Ha en nydelig kveld, folkens! Vi blogges!

#duftlys #duftpinner #durance #savon

,,,

 

 

Piffe opp litt på badet med super-enkle midler!

Heisann! Er det ikke gøy når man kan piffe opp interiøret med enkle midler? Når man har et nøytralt interiør, er at det skal så lite til for at uttrykket blir et helt annet.

Selv er jeg veldig glad i å trylle med puter, pledd, lys ? eller for den del, håndklær.Nei, man trenger ikke mange fargeklattene! I går var det noen sjø-grønne håndklær som ble med hjem, og vips ble badet litt freshere!

Fra før har det vært mørke grå håndklær på alle badene, men disse nye håndklærne fungerer fint sammen med de grå også. -Og ¨på en grå dag, frister det unektelig mer med sjø-grønne toner enn grå! Det er heller ikke feil når store badehåndklær koster 49 kr stykket på IKEA. 

Når man får nye håndklær i hus, særlig de litt fargesterke, er det lurt å sende dem en runde i vaskemaskinen på 60 grader før de tas i bruk.

Ha en deilig onsdag! Vi blogges!

  

Et must en sommerkveld

Hei! Håper du har en herlig kveld! Er det ikke deilig med dette fine sommerværet som ligger over store deler av landet? I dag har det riktignok kommet et par skikkelige regnbyger, men det gjør bare hagen og naturen enda friskere og finere.

Nå blir kveldene mørkere, og det gjør det enda koseligere å sitte ute på sommerkveldene. Selv har vi tak over ute-plassen, så det må gjerne komme en skur. Da sitter vi under tak og hører regnet tromme. En ting som er et must på slike sommerkvelder, er levende lys, og levende lys kommer mye bedre til sin rett nå når kvelden blir litt mørkere.

I dag trengs verken peisbål, terrassevarmere eller ull-tepper, men bare vent….Vi bruker ute-plassen til langt ut på høsten, og på slutten av sesongen er vi helt avhengig av disse hjelpemidlene for å få “mykje lys og mykje varme”, ja rett og slett å kunne nyte kvelden. 

Ha en nydelig kveld videre! Vi blogges!  

#mykjelysogmykjevarme #lys #peis #ulltepper

 

Slik gjør du klar for gjester i expressfart!

God morgen! Eller for å være helt ærlig, det føles mer som man er klar for å ønske god ettermiddag. Jeg koser meg sammen med mitt vesle barnebarn på 15 mnd, så her har det gått i hundre noen timer alt. Tenk å hatt den energien! Ellers ligger en ny deilig sommerdag klar foran oss. Er det ikke herlig?

På fredag skrev jeg litt om den herlige følelsen av helg når alt er vasket og rent. Da er det kjekt å sette kronen på verket med en blomsterbukett og å tenne noen lys.Men alle har vel kjent på det motsatte, men kommer hjem fra jobb, litt for sent, køen var ille i dag, og ganske så straks kommer det gjester. Man skulle ha ryddet, vasket, gjort det koselig. Bord skal dekkes, mat gjøres ferdig. Ja, du forstår hva jeg mener. Den såkalte tidsklemma er ikke så lett å melde seg ut av. i dag er det roligere og ryddigere dager, men en gang var det fire barn her, og da handler det om overlevelsesstrategier om man fremdeles ønsker å kunne invitere gjester til et hjem der de føler seg velkommen. Så her kommer mine tips for hvordan man gjør huset klart for gjester i expressfart:

(Foto A-Magasinet)

På slike dager handler det om å prioritere. Nei, du rekker ikke å vaske hele huset, det kan du like godt innse først som sist. Konsentrer deg om de rommene der gjestene skal være. Det handler gjerne  om gang, bad, kjøkken og stue(r) altså et begrenset område. 

Første bud er å rydde. Jeg synes det er greit å begynne ytterst, altså med gangen, men det er en smaksak.  Fjern klær og annet, slik at gjestene har plass til å henge fra seg yttertøyet.

(Foto A-Magasinet)

Jeg har tidligere tatt til orde for hvor mye enklere det er å rydde når ting har faste plasser.  For å spare tid kan du ta med deg et handlenett på rydderunden og putte ting som ligger og flyter oppi det. Så tar du en runde med nettet og setter tingene der de skal være etterpå. Dersom tiden er veldig knapp, kan denne puttes i et skap med innhold og det hele. Nei, det er ikke juks, det handler om å komme i mål. Prioriter å tørke støv av synlige overflater. Så er det klart for en runde med støvsugeren. Ta med deg en fuktig klut, så kan du ta eventuelle flekker når du ser dem. 

 

(Foto A-Magasinet)

Vask alle speil, og vask badet. Pass på at det er rene håndklær og delikat såpe på badet. Duftpinner eller duftlys er koselig på badet. 

Så er det klart for lys og blomster, etter samme prinsipp som med ryddingen, sett pynten der gjestene skal være, men vær gjerne litt raus. Man kan vel ikke få for mye blomster og lys? Om sommeren prioriterer jeg blomster framfor  lys. Det er hyggelig med en rosebukett på badet, ved inngangen og der man skal sitte.. Borddekkingen går raskt unna viss du samler alt du trenger på et brett.

Se det, ja,du kom i mål.  nå er det bare å tenne lysene og vente på gjestene! Ha en herlig søndag videre! Her går det som sagt i hundre, men ikke med rydding!.

#ryddingiexpressfart #kjappetips

Juli-hagen er lilla

Hei og fine kvelden! Det har vært en deilig sommerdag her på Jæren i dag, en dag jeg har opplevd med ettåringens perspektiv. Det er så mye som skal ses og oppleves når man er 15 måneder og det er sommer! Nå har noen trette små (lilla) sko tatt kveld sammen med en liten sommerkjole. Selv skal jeg ta en tur ut å klippe gresset og nyte juli-hagen. Akkurat nå er hagen lilla.

Ved inngangspartiet klatrer en stor lilla klematis, og hagesykkelen har lys rosa-lilla blomster i år.

På frokost-terrassen har de lilla surfinene stått like fine siden tidlig i juni.

Lilla krysantemun ved søppelskuret.

Lilla surfina under karnappvinduet

Lilla surfina også ved dammen. Stemorsblomstene synger på siste vers, men er like fullt lilla.

 

– Og engelen har fått lilla blomsterfølge.

Nettopp det at hagen varierer uttrykk sommeren igjennom er noe av det som er så spennende med en hage, så står man jo fritt til å variere selv med sommerblomster fra år til år. Det har tidligere vært både rødt og rosa i krukker og verandakasser!

hagehortensia Norge

Ha en deilig sommerkveld videre! Vi blogges!

#ettår #lilla #juli #julihage #jæren

Så lett fjerner du fingermerker og flekker fra rustfritt stål

Heisann! Fredag er ikke feil , selv om det er sommerferie for mitt vedkommende, og sånn sett helg hver dag for tiden.

Men nyvasket hus fører med seg fredags-følelse. Jeg er barnevakt denne helgen, for en liten jente og en hund. De sover så søtt begge. Det samme gjør husets hund også. For min del er det strikketøy og Montebello camping som står på programmet.

Men over til dette med rent hus, og ikke minst rent kjøkken. Selv om kjøkkenet er landlig eller klassisk i stilen, har vi valgt en del detaljer i rustfritt stål, noe jeg er godt fornøyd med. Jeg synes det strammer opp stilen.

Vær klar over at det er noe dritt å holde rent, ble jeg fortalt da vi gikk for stål, men jeg kommer til å gå for stål på hytten og.

Ja, fingermerker og sånt vises på stål, og det er ikke lekkert akkurat. Selv vasker jeg med microfiber, slik at støvet fjernes.  Dersom det er flekker, kan du bruke litt vindusspray eller jif-spray. Etterpå er det bare å ta litt mat-olje eller baby-olje på en myk klut eller litt tørkepapir, og polere til det er blankt. Oljen gjør at nye fingermerker og flekker ikke fester seg så lett

Ha en herlig kveld videre! Vi blogges! 

#fredagsfølelse #kjøkken #rustfrittstål #vasketips
 

Rett og slett et toalett eller to

 Ha det på badet på en sommerdag! Ting skal helst kunne brukes til noe, og aller helst det de er ment for, er du ikke enig?

Som utpreget estetiker har jeg i blant en tendens til å falle for ting fordi de er vakre, rett og slett. Jeg glemmer vel aldri en rød Opel vi hadde den gang vi var unge og lovende småbarnsforeldre. Den var blank som et skinnende drops. Mannen min, som har en medfødt interesse for biler, falt nok for andre ting enn hva jeg gjorde. Ja, for jeg innrømmer glatt at jeg falt for denne blanke røde fargen, for takluke og andre dippedutter. Men bilen var bra, og vi hadde mye glede av den. Mange ganger funker altså en slik innfallsmetode utmerket, men ikke alltid, og jeg har noen eksempel på at det er lurt å tenke funksjon også, ikke bare estetikk.  Det er liksom ikke nok bare å være vakker…-selv om det hjelper…

Den første barnevognen som ble dratt i hus var virkelig lekker, stor, blå og i nostalgisk utførelse. I teorien gikk det å ta den med i bilen. I praksis? Ja, det var en helt annen sak. Det var et eventyr å få den inn i den røde Opelen.Da lillebror kom, var jeg blitt fornuftig, og valgte en annen vogn. Så var det komfyren vi hadde på kjøkkenet før, en vakker og nostalgisk Smeg. Om den var bra? Nei, aldeles ikke. Den var full av rare luner, men pen, det var den. Nå har vi en Whirlpool med damp. Spesielt nydelig er den ikke, men du verden for en god ovn.

Så kommer vi til det området som er utgangspunkt for dette blogg-innlegget, nemlig toaletter. Vi er vel enige om at toaletter har en bestemt funksjon eller? 
Vel, da vi lagde bad i andre etasje, hadde jeg mange planer. Badet skulle først og fremst være vakkert, nostalgisk og romantisk. Det var mye som ikke skulle inn på det badet, og noen klassisk glatt baderoms-innredning skulle jeg ikke ha der, det var helt sikkert! Badekaret skulle stå på løveføtter, vasken skulle være søylevask med gullkran og toalettet av den gammeldagse engelske sorten med tre-sete. 

Det var mer ideer enn penger, og noen kompromiss ble det. Mannen ville ha hjørnebadekar, ikke løveføtter, men vask og toalett ble innkjøpt et år i forveien. Det samme ble blandebatteriet. 

Første utfordring ble derfor da rørleggeren skulle montere herlighetene på det nye badet, og når det kom til toalettet, måtte vi få inn en annen rørlegger for å få det på plass. Siden oppførte toalettet seg skikkelig i mange år, men det brukte nok mengder med vann. Blandebatteriet tok raskt kveld, og ble erstattet med et annet som var like  nostalgisk, men i sølvfarge fra en rørlegger-kjede. Senere ble det bad i kjelleren. Søylevask og toalett ble innkjøpt før badet var et faktum, og rørleggeren hadde absolutt ikke sansen for toalettet, som var en utfordring å få på plass. Men ha fikk det da til, og det ble riktig så lekkert!

Etter hvert mistet selv jeg sansen for dette toalettet, som hadde en flotør som levde sitt eget liv.  Men vakkert, det var det. Nå i sommer begynte flotøren på badet i andre etasje også å leve sitt eget liv. Vi kunne ikke ha to toalett med “personlighet”.( I parantes må nevnes at den kjedelige ifø-en i hovedetasjen har hele tiden oppført seg eksemplarisk.)

Så da var det egentlig bare en ting å gjøre, skifte ut de to spesielle toalettene. Mannen var klar på at han ikke ville ha flere spesielle do i huset, så det ble standard kvalitetsvare, fra Gustavsberg denne gang. I går kom altså to nye toalett på plass.

De er verken spesielt pene eller vakre eller spesielle, ikke er de stygge heller forresten, kun helt vanlige, anonyme toalett, slik som alle har . De har ikke en gang tre-sete, men noe plast-aktig, som var dyrere enn tre-seter, og som skulle være kvalitet.

Selv synes jeg det er helt greit. Jeg er ferdig med nostalgiske toaletter. Er jeg i ferd med å bli gammel, eller i det minste voksen?Vaskene, som hørte til toalettene   fungerer forresten utmerket på begge bad, og alle blandebatteri som finnes i hus er av den gammeldagse sorten, så det er da litt nostalgi og romantikk igjen ennå.

Ha en herlig dag videre! Vi blogges!

#bad #løveføtter #engelsktoalett #do #søylevask #ifø #gustavsberg #funksjonelt