Derfor elsker jeg Phillips Hue

Innlegget er laget i samarbeid med Phillips Hue og inneholder annonselenker.

Heisann! Er du som meg at du aldri får nok av sol og sommer? Om sommeren flytter vi ut og nyter solfylte dager og lange lyse kvelder.

Men at den norske sommeren er lunefull, ja, det er sikkert og visst. Plutselig er det både grått og trist ute. Da er det helt greit å trekke i hus igjen, og det er litt deilig når sommer går over i høst.

Nå er snart den koselige tiden her, og det er tid for å hente fram pledd, tenne lys og gjøre det hyggelig inne.

Jeg er glad i stemningslys og jeg elsker levende lys. Samtidig er hjemmet vårt også hjemmet til to små hunder og to store katter, så jeg blir mer og mer forsiktig med å tenne levende lys over alt.

Det betyr ikke at jeg akter å gi slipp på kos og stemningsbelysning! Jeg akter heller ikke å sitte å myse i dunkel og «koselig» belysning om jeg skal lese eller gjøre andre ting som krever godt arbeidslys.

Derfor elsker jeg Phillips Hue, som rett og slett er den perfekte smartbelysningen. Phillips Hue er smart belysning, som du ganske enkelt styrer via en app på telefonen. Du kan dempe lyset, eller skifte farge etter humør og hvilken stemning du ønsker å ha.

Du trenger ikke bytte ut lampene dine. Bare sett i lyspærene. Så velger man med et klikk om man vil ha hyggebelysning eller arbeidslys. Med smartpærer, som skifter farge, kan du når som helst endre atmosfæren i rommet.

Det finnes trådløse kontakter, som du kan få der du mangler kontakter, og du kan stille inn slik at lyset slukker og tenner automatisk. Det er nesten bare fantasien som setter grenser for alle de muligheter man har, og selv har jeg sikkert ikke oppdaget alt ennå, men det jeg har sett så langt, gjør meg overbegeistret, så nå ønsker jeg meg slik belysning over alt, både ute og inne.

Selv ble jeg positivt overrasket over hvor enkelt det var å komme i gang. Jeg er ikke så glad i avanserte bruksanvisninger og all slags tekniske greier, men det var ikke vanskelig å komme i gang med Phillips Hue.

Kort fortalt, så velger man en startpakke. Der er det en HUE Bridge/ Bro.


Denne kopler man til routeren med en kabel. Man trenger bare en Bridge, for den kan styre opp til 50 lamper og lyspærer. Skru i lyspæren, finn appen, så er du i gang. Når du bruker intelligent LED-belysning, kan du dessuten kontrollere lysstyrken for hver lystype separat.

Det er heller ikke feil at Phillips Hue alltid er LED og kan vare i opptil 20 år. LED har lavere energiforbruk, lengre levetid og høyere lysytelse enn «vanlige» lyspærer.

Er ikke denne bordlampen herlig, vel, og ingen tvil om at ulik farge skaper ulik stemning! Selv har jeg “testet ut” effekten over hele huset, og lampen har ennå ikke landet. Men hvem sier at den trenger “å lande” på et permanent sted? Den er jo like fin over alt. Dette var gøy!

Disse bildene viser veldig tydelig hvordan man kan endre fargen på belysningen bare ved et enkelt klikk. Snakk om å skape stemninger!

Her kan du lese mer om Phillips Hue

Ha en nydelig kveld! Vi blogges

Rekkeviddeangst og noen illusjoner fattigere

Heisann! Håper du har hatt en deilig sommer. Det skal være visst og sikkert at vi har hatt her i huset. Når jeg tenker meg om, er det år og dag siden jeg «bare» har vært i Norge en hel sommer. Sa jeg bare? Det er jo slett ikke bare, bare.

I sommer har vi (Som alle andre «søringer») sett en liten flikk av NordNorge, og jeg garanterer at vi kommer tilbake, for bilferie i Norge er fine ting, og at vi bor i et vakkert land, ja det er sikkert og visst.
Likevel mistet jeg noen illusjoner på turen, ikke om landet vårt, men om det å være el-bil-sjåfør i Norge.

Vi staret så kjekt fra sør vest med kurs for det nordligste nord. Rekkeviddeangst, sa du? Nei, helt ærlig, så hadde det ikke falt meg inn at det var noe problem å kjøre elektrisk til det høyeste nord. Når sant skal sies, bestemte vi oss for bilferie mot nord på lørdagen og startet den på følgende mandag.
Det ble besøk hos familie på østlandet, videre gjennom Oslo mot Trondheim i 12 grader og styrtregn. Vi snakker om fellesferie i Norge, må vite!

Da vi kom til Trondheim, hadde vi blitt venner med værgudene, og resten av turen til Tromsø og tilbake igjen, denne gang fra Trondheim over Vestlandet, foregikk i sol og sommer. Ja, med unntak av siste døgn i Bergen, da, men litt regn i Bergen, ja, det hører nesten med.
Ja, Norgesferie og bilferie kan anbefales. Over 400 mil ble det.

Nå etter at ferien er over, bestemte værgudene seg for å bli litt hyggelige igjen værgudene dessuten vært litt hyggelige igjen, å servere en aldri så liten «syden-feeling». Måtte det bare vare, før vi igjen må trekke i hus og skalke alle luker.

Ha en strålende dag videre! Vi blogges!