“Ny” kjøpmannsdisk i gustaviansk blå

Heisann! Håper dere har hatt en flott helg! Her i huset har det vært en fredelig hjemmehelg, noe som passet meg utmerket etter en travel uke med lange jobbedager. Finnes det noe herligere enn fredagskveld når hele helgen ligger ubrukt framfor en, og man kan fylle dagene med presis det man måtte ønske? 

Ellers fikk jeg en kjøpmannsdisk for en tid siden. Den har stått stuvet vekk og ventet på å gjenoppstå i ny utgave. Men så var spørsmålet hvilken farge den skulle males i. Her har det sjelden vært noe spørsmål om farge på interiøret. Det meste i heimen er hvitt. På hytten er det grått ( fjellgrå

Vel, det hender man glimter til og gjør noe helt annet……

Denne gangen gikk jeg for fargen gustaviansk blå. Ideen fikk jeg på den vakre bloggen til Prinsesse Elin. Takk for tipset!

 

Slik så kjøpmannsdisken ut før maling.

  En lekker farge, som jeg faktisk aldri har malt noe i før. En gammel slagbenk i kjelleren har fått samme farge, men der glemte jeg før-bilde. Men det som er sikkert er at det kommer etter-bilde av begge deler i “ny” gang i kjelleren om en stund. “Knottene” på kjøpmannsdisken synes jeg passer så godt, så de ble beholdt.

 Ha en fortsatt fin kveld og en flott uke!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

#kjøpmannsdisk, #gustaviansk blå, #makeover, #interiørblogg, #oppussing

Oktober, tid for lys og varme

Håper dere har det fint! På denne tiden av året kan man nesten ikke få nok av lys og varme! ute er det regn og grått, og slik “skal” det være på denne tiden. Nå skal klokka snart stilles, noe som gir oss lysere morgener for en kort periode. Samtidig blir kveldene mørkere. (Og det blir enda flere unnskyldninger for å tenne lys) Tara er ikke helt vant med “lys i mørketida”, så det kan være greit å ha lysene bak lås og slå. Hun er forresten nysgjerrig på det meste ennå. Ja, for selv om hun ser stor ut, er hun jo en meget ung dame ennå, og noe av det som kjennetegner kattunger og ungkatter, er jo nettopp at de er nysgjerrige og lekne. Alt må utforskes!

På interiørfronten skjer det ikke så mye for tiden. Det mangler ikke på planer og ideer, men i en travel høsthverdag, kan det skorte litt mer på tid. Så er det jo litt greit å kose seg litt med prosjektene også. Egentlig er strikketøy et ok oktoberprosjekt, og plutselig står varm ull igjen på ønskelisten!

Ha en flott dag videre! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

 

#høst, #lys, #varme, #ull, #oktoberprosjekt, #boligblogg,

 

Pink bling bling

Hei! Håper dere nyter søndagskvelden! Her blir der strikketøy og tv utover, tenker jeg. Skal skrive litt mer om det jeg strikker en annen dag. Ellers fikk vi omsider ryddet inn sommerens tekstiler, puter, lys osv i dag. Litt vedmodig, men det blir nok atter sol og sommer…..,,en gang.

Ellers har jeg freshet opp neglene. I dag ble det rosa med litt bling bling. Det var noen som spurte meg litt om negledesign her. For meg er det rett og slett en hobby, og jeg legger acryl og gel i tillegg til gellack.

Ha en super kveld videre!

Tenk, hadde de gamle bruksgjenstandene kunnet fortelle sin historie!

Hei!

Håper dere har en fin kveld! Regn og ruskevær gir en god unnskyldning til å kose seg inne mens huset er helgerent og regnet plasker på ruten.

Stearinlys og blomster er aldri feil, og i blant skal det så lite til for å skape litt stemning.

Ja, jeg har nok mange ganger blogget om min store kjærlighet for gamle ting. Jeg synes det er så herlig med bruksgjenstander som har en historie å fortelle.

Mange ganger er det også en historie om husmorliv i tidligere dager, den gang man ikke hadde vaskemaskin, tørketrommel og dampstrykejern. 

Tenk at rullen, som står i kjellerstuen her hjemme, sikkert har vært i bruk til å rulle de fineste damaskduker en gang i en ikke alt for fjern fortid……

Siden havnet den i en blomsterbutikk til pynt, før den kom til dem som vi overtok den fra. Ja, hadde tingene bare kunnet fortelle sin historie!  

 

 

Uansett, så er rullen tung som bly, og det var et “eventyr” å få den ned kjellertrappen! Da er det jammen bra man er velsignet med sterke mannfolk i kjernefamilien!

Så står den her da, litt til nytte, men mest til pynt! Og her blir den nok stående, tenker jeg! 

 

 

Ha en flott lørdagskveld, da, dere! Vi blogges!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

#bruksgjenstand, #klesrulle, #interiør, #hygge, #kos, #boligblogg,

Tid for å “høste”, tid for å nyte, rett og slett det gode høstliv!

Håper dere nyter en vakker høstdag! På denne kanten av landet er det i alle fall en nydelig høstdag i dag med sol og deilig luft. Det liker vi! 

 

Etter en flott sommer, er det helt velkommen at høsten fortsetter i samme gate! Vinteren blir så mye kortere da! Høsten har jo sin egen sjarme, og man burde være flink til å legge vekt på alle de positive og fine sidene ved høsten, ikke bare lengte tilbake til sommeren og se fram mot vinter og jul.  Vi er heldige som faktisk har fire ulike årstider å glede oss over i dette landet.

 

I barndommens hage vokste det masse epler. Noen var søte og gode. Andre egnet seg egentlig best for eplemost eller eplekake. Vi hadde og en tradisjon for bakte epler. De kunne bakes både på bål og i stekeovn.  Her om dagen fikk jeg faktisk servert nettopp slike bakte epler hos mine foreldre.

 

 

 

Hos oss er ellers høsten en tid for mye familiesammenkomster. Tre av mine fire etter hvert voksne barn, har bursdag på høsten. Det samme har både min mor og flere tantebarn. -Og selv om det er høst, er det koselig å ta med seg sommerens bær en stund til. Det er jo noe som heter høsttakkefest også, så på en måte handler jo høsten  om å “høste det vi engang sådde”.

 

Ha en herlig dag! Vi blogges snart!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

#høst, #ihøste, #myte, #hygge, #kos, #boligblogg,

 

 

New nails

I kveld benyttet jeg litt tid å å lage negler igjen. Helt fra tenårene har jeg hatt en interesse for negler, og det er skikkelig gøy å eksprimenttere litt, ikke bare safe i fransk (og amerikansk) manicure. Denne gang ble det turkis-blå med sølv.

Ha en fortsatt flott søndag!

I høstens farger

Heisann! Håper dere har hatt en fin helg! Vi har hatt en flott helg på hytten i den norske fjellheimen. -Og fjellet er virkelig vakkert på denne tiden av året!

 

Nydelige farger og deilig høstluft innimellom regnbygene.

I løpet av helgen kom skoddene på plass ved siden av vinduene, valdresblå skodder, samme farge som dørene. Det var originale skodder på hytten da vi kjøpte den.

Dengang var både hyttevegger og skodder røde, men skoddene hadde sett bedre dager, så vi fjernet dem.

Fra vinduene i gangen, ser vi ut på bekken og nydelige høstfarger.

Jeg liker godt de grå tonene i gangen. Rottingstolene brukes både ute og inne etter behov.

Ha en fortsatt nydelig søndag!

Livet på Norges beste vestkant

 

#hytteliv, #interiør, #hygge, #kos, #boligblogg,

 

Hverdagsglede på en grå oktoberdag!

God morgen! Håper dere koser dere på en ganske vanlig hverdag! Etter en slk sommer vi har hatt, kjenner jeg at høsten bare må komme! -Og jeg koser meg på en heller grå oktoberdag! Det er slik oktober skal være! Når vi har dratt sommeren langt ut over høsten, er det ikke så fryktelig lenge før man må begynne å tenke på jul. Jul er visst “bloggedamenes” store årstid! Da kan man slå seg løs med all slags pynt. Joda, jeg liker å pynte til jul og gjøre det koselig, men første søndag i advent holder det at lyslenker i hagen er på plass, adventlys og litt lys i vinduene! Så får vi ta det etter hvert! -Og jammen er det deilig å rydde alt på plass i januar og få tilbake min lyese stue!

På denne tiden av året, kjenner jeg nok at det klør litt ekstra etter å sette i gang med prosjekter innendørs, både hjemme og på hytten. Jeg synes at kommoden på gjesterommet på hytten ble så fin, så nå måtte jeg bare avgårde for å få tak i flere knotter av samme slaget til kommoden på vårt hytte-soverom.. Det soverommet er lys grått med grått gulv og kommode i samme “hyttegrå” som jeg har skrevet om før.   Det er ikke alltid så mye som skal til for å freshe en gammel kommode litt!

Ha en flott dag!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

#interiørblogg, #kommode, #lknotter, , #høst

 

 

Høsten er her og kvelden senker seg

Jeg er et sommermenneske, ingen tvil om det. Likevel liker jeg høsten. Da man var barn, betydde høsten starten på noe nytt, ny klasse, ny skole, nye venner. Senere opplevde jeg den samme gleden som lærer i barneskolen, nye elever å bli kjent med…

Lys og bål på peisen hører høsten til. Jeg fortalte for noen dager siden om blomsterbordet som var kommet i hus. Ikke visste jeg hvor det skulle stå. Jeg syntest bare det var så pent. Vel, det havnet i tv-stuen, men først måtte en gyngehest flytte litt på seg. Den gyngehesten skal jeg fortelle om en annen gang, for den er egentlig et klenodium den og.


I tv-stuen ble blomsterbordet til et “lysbord”

-Og jeg ser ingen problemer med å sette sammen ulike lys. Felles for disse lysene er bare at de er i rød- og brune nyanser.

Her har lysene i “øverste etasje” fått hjerte “krystaller rundt omkring.

I “nederste etasje” tror jeg ikke det  skal stå lys, men det var litt gøy å prøve det ut.

 Ellers har jeg tent røkelse, som vi kjøpte i Kina i vår. Den dufter helt himmelsk, og duften hlder lenge i rommet. Ha en flott kveld videre! 

 
 

Livet på Norges beste vestkant

 

#interiørblogg, #lysbord, #lys, #røkelse, #høst
 

New nails

I dag har jeg sittet i hagen og lagt negler. Kanskje mer party-negler enn daglig-negler, men jeg er i alle fall super fornøyd med glitter-neglene mine! Ha en flott kveld!