Nyttår i blått og hvitt

Hei! Da er årets siste dag her! Det er faktisk i ferd med å bli kveld og nyttårsaften. Snart er 2014 blitt historie og 2015 ligger framfor oss. Med et interiør i nøytrale farger, er det alltid koselig å pynte med rødt og gull til jul. (Like  herlig er det å få ut det røde i januar) Men julen er også hvit, og i år kom det bittelitt hvit julesnø ute akkurat julaften.

Hvite blomster hører med i julen – og resten av året!

Til nyttår i dag går jeg for hvite roser.

Mens julen går i tradisjonelle farger her i huset, dekkes nyttårsbordet i blått, slik har det vært mange år, og så også i dag. Det blå serviset er kommet fram. Veldig ofte er det hvitt jeg dekker med. Hvitt går jo til alt!

Dette serviset fra Firkløveren samlet jeg på for flere år siden. Jeg synes fremdeles det er vakkert, særlig nyttårsaften når det er dekket til festmåltid på blå stjerneduk! Blå glass, som sjelden er i bruk fordi de er så tunge, og blå servietter!

Denne duken er på en måte nyttårsduken vår, og den ble innkjpt for flere år siden.

Etter en rød jul, er det herlig med noen blå innslag!

Ha en riktig fin nyttårsfeiring og et godt nytt år! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

 

#blått, #servise, #nyttår, #interiørblogg,

Et ordentlig julehjem

Hisann! Da er vi hjemme etter deilige romjulsdager hos min svoger og svigerinne. Det er herlig med slike lange dager da tiden står stille, og man kan sitte lenge med kaffien ved frokostbordet. Min svigerinne kan virkelig kunsten å skape julestemning rundt seg. Jeg husker spesielt en sur 1. søndag i advent at vi kom inn på det julepyntede kjøkkenet, og julestemningen slo mot oss i døren, stemning i rødt og hvitt, nisser og lys. Dette er bare et lite knippe bilder fra det julepyntede hjemmet! 

 

Lange late bruncher i disse omgivelsene er ikke feil.

 

Den antikke lysekronen får også pynt til jul.

 

En julegris koser seg i vinduet på kjøkkenet.

Det samme gjør julemus på en kjøkkenstol.

Julepynt fra gamle dager på peisen

Klementiner hører absolutt julen til.

I dette julehjemmet matcher også julegodttene det røde og hvite!

Ha en fortsatt flott romjul!

Livet på Norges beste vestkant

 

 #interiørblogg, #romjul, #julepynt, #lys, #jfamilie, #julehjem

 

 

 

Hjemmestrikket vognpose til en liten prinsesse

Heisann! Håper mange har en velfortjent julferie med tid til å senke skuldrene. En ekstra juleklem til de som må jobbe i julen! Selv benyttet jeg dagene før jul og noen fredelige juledager til å gjøre ferdig et stort strikkeprosjekt, nemlig strikket vognpose.

Målene på posen er ca. 90 x 50 cm. “Innerposen” er sydd i rosa stoff, og det er glidelås i “toppen”, slik at dynen inni kan skiftes. Siden denne posen er laget til et vårbarn, er det thermodyne inni, men denne kan skiftes ut med dun til vinteren. Posen er strikket i ren ull og flettestrikk etter selvtegnet mønster. Det er en grov, delbar glidelås i hver side. I tillegg har jeg sydd på 4 store grå knapper, slik at posen kan lukkes helt igjen om det blåser og snør. (På bildet over er posen lukket med knapper, men den kan lukkes enda mer.

På bildet under, ser man godt glidelåsen der dynen kan tas ut.

Nærbilde av glidelåsen til dynen.

Posen sett fra baksiden.

Glidelåser i sidene.

Heklede “blondekanter”

Knapp på baksiden.

 

 

Knapp i siden, slik at posen kan lukkes eller åpnes mer ved behov.

Slik ser “innerposen” ut.

Ha en flott dag videre!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

Romjulsdager

Etter en hektisk advent og førejulstid er romjulen her. For vår del med besøk hos slektninger på østlandet. Det blir tid til hyggelig samvær. Ute er det bitende kaldt, men inne rår julehyggen. Men først noen bilder fra mitt julepyntede hjem. Juletreet kom på plass i god tid til den store dagen.  Det var jeg som stod for pyntingen, men jeg fikk god “hjelp” fra to pelskledde. Den hvite hadde ikke sett jul før, siden hun er født i januar. Men hun oppdaget fort at selv et kunstig juletre stikker.

Slike hensyn tar ikke vesle svarte Diva. Her må det klatres, helt til topps i treet. Har hun ikke glemt redningsdåden jeg og min svigersønn hadde av henne i et annet tre ute da hun var lita?

Juletreet går for det meste i rødt og gull, men disse koselige bamsene har fulgt oss i mange år, og må på plass hver jul

Nisser er det nok av i jula.

I år var det en ny nisse på peishyllen i gangen. Jeg fikk virkelig sansen for denne.

Svibler har fulgt meg til jul i alle år. De sprer en helt nydelig duft i stuene.

Hektisk innsats med strikkepinnene før julen ringes inn.

Lille julaften pleier vi ha grøtfest for “hele slekta”. Det er en tradisjon vi har gjennomført i 24 år, mens det stadig har blitt flere medlemmer som deltar. Menyen er grøt, gløgg og julekaker. I år ble det julaften i heimen og.  Her er det dekket til et av julens selskaper. Det er koselig med alle anledningene til å bruke juleserviset. Ha en flott romjul videre! Vi blogges! 

Livet på Norges beste vestkant

 

 #interiørblogg, #fromjul, #julepynt, #lys, #jfamilie

 

Så tenner vi det tredje lys og det er tid til litt håndarbeid nå i mørketiden

Tredje søndag i advent! Hvor blir denne førejulstiden av egentlig? Nå nærmer jo julen seg med stormskritt!

Jeg synes det er så koselig å tenne lys på denne tiden av året. Når dagene er halv-mørke og det rusker ute, kommer jo virkelig lysene til sin rett!

Spesielt er jeg glad i vaniljeuftlys! Noen duftlys dufter aldeles for mye, men vanilje er alltid passe diskret, synes jeg.

Forrige helg var vi i London, og denne duken var noe av det som fikk bli med hjem. Den ble lagt rett på kjøkkenbordet.

Jeg synes duken var så flott med sine klokker at foreløpig får juleduken vente litt til.

Ellers passer jo lange og mørke kvelder perfekt til å bruke til håndarbeid. For tiden holder jeg på med litt av et prosjekt.

Dette skal bli til en vognpose, my strikking og mye fletter, men utrolig kjekt arbeide likevel.

Dette trekket er laget med glidelås, slik at man kan variere dyne-tykkelse og kvalitet. Jeg blir bestemor til et vårbarn i april, derfor er det thermodyne inni. Til vinteren kan den skiftes ut med dundyne.

Ellers er har jeg kost meg med å strikke andre bittesmå ting til den vesle som kommer.

Disse bildene er tatt med mobil i litt dårlig lys, men dette hentesettet har jeg strikket før, første gang til min eldste sønn i 1988. Den gang i “nøytrale” farger. Siden har jeg strikket det til tantebarn i 1990 i rosa og til yngste sønn i blått i 1991.  Settet er knøtt lite, men elastisk, så det passer til nyfødt, men kan brukes en stund likevel. Luen er strikket i to ulike størelser.

Kanskje for varmt med votter i april, men man vet jo ikke?

Denne oppskriften under er gammel, faktisk så gammel at min mor strikket den til min bror i 1970.

Jeg synes de gamle oppskriftene har en helt egen sjarm, og denne buksen er en del av et sett som jeg skal kose meg med utover.

Fana er også et herlig mønster. Det har jeg strikket mange av opp igjennom årene.

Da ønsker jeg alle en flott søndag videre! Vi blogges!