Finnes det noe deiligere enn frisk frukt og friske grønnsaker?

Noe av det som er herlig på ferie under andre himmelstrøk er all den flotte frukten.

Jordbær i mengder

Fantastiske kirsebær!

Flotte druer!

Ha en strålende dag! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

 

 #reise, #tyrkia, #sommer,#frukt

God morgen fra Tyrkia

Med disse bildene ønsker jeg alle en strålende dag!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 #reise, #tyrkia, #sommer,#frukt

 

 

“Glæm”

 

Jeg innrømmer glatt at jeg liker både glitter og “glæm”. Det kan nesten ikke bli for mye av den slags.

 Her er det noen ting som har fått en runde med sprayboksen og kan glitre litt!

“Lysekronen” over bordet endte og med å få seg en dusj, og ble faktisk finere i sølv enn rust! Den er jo ikke lett å få øye på over bordet. Får få lysene på plass når den er tørr.  Lurer jammen på om jeg skal stæsje den opp med litt prismer.

Slik så lampen ut i rust. Opprinnelig var lyse.kronen  svart en gang på tidlig 90-tall. Etter å ha hengt ute noen år, ble den dekket av rust. Egentlig var det pent. Tipper noe av rusten kommer igjnnom etter hvert, men det kan jo bare være fint. På bilet under er lykten malt med sølvmaling, etterpå er det kommet rust igjennom.

Husene er faktisk fra Nille. Skal jeg spraye eller la være som de er?

Ellers holder jeg på å sprayer litt mer, men plutselig var det tomt for sølvspray. Vel, det blir å kjøpe inn et par bokser før vi setter oss på flyet til Tyrkia i morgen.

Ellers blir det å pakke i kveld, vaske litt osv.- Men foreløpig er kvelden varm og herlig, så vi har slått oss ned ute! Ha en nydelig kveld, da! 

Livet på Norges beste vestkant

 

Gjenbruk, fra “blomsterpotte” til vinkjøler

God morgen! Husker dere denne og at jeg skrev at den skulle gjenbrukes?

– Og her ble den jammen til en vinkjøler. Synes den var litt søt til å ha i HÅLÅ.

 

Ha en flott fredag! 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

Et rosa helikopter, eller en Cadillac, eller kanskje det var en rosa trillebår?

 

Husker dere hit’en “Et rosa helikopter” for noen år siden? Selv har jeg vel ingen planer om et rosa helikopter akkurat. Jeg har ikke engang vært inne i et helikopter, og siden mannen reiser med helikopter hele tiden, er det neppe noen som kommer på å gi oss en helikoptertur i gave.

Elvis hadde vel en rosa Cadillac, men tror ikke det heller er helt i min gate. Nei, tenker jeg får holde meg til trillebår………..

Denne sommeren har jeg sett mange hageredskaper i knallfarger. Jeg har til og med sprayet en vannkanne knall turkis.

Vår gamle sliter av en trillebår sa takk for seg da mannen kjørte ut bark her om dagen. I går gikk jeg derfor til anskaffelse av en ny, en helt vanlig traust trillebår. Men det var før møtet med den rosa sprayboksen……….

 En ganske vanlig trillebår……

 

 Litt rosa spray….

Trillebår i ny drakt!

 

 Ha en flott dag videre!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 #hage, #uteliv, #sommer, #detgodeliv, #makeover

 

Sol og sommer, og snart er det ferie!

Vi begynner snart å bli skikkelig bortskjemte. Hver morgen våkner man til en ny solskinnsdag. Rosene blomstrer og koser seg i solen.  Det er som å være i syden! Etter jobb, er det livet ute som blir prioritert. I går var det sommerfest med gode kollegaer, og nå nærmer ferien seg med stormskritt! Selv om vi har hatt en fantastisk sommer i mange måneder nå, kjenner jeg at det ikke blir feil å dra til Tyrkia på lørdag!

Tyrkia, ja, det er vel ferielandet i mitt hjerte når man snakker om sol og sommer. Første gang jeg satte beina på Tyrkisk jord reiste vi som barnefamilie. Minstejenta fikk raskt tilnavnet “lille sommerfugl” av en av servitørene. Hun lærte å svømme skikkelig den sommeren.

 

Siden har det blitt mange Tyrkia-somre, først med alle barna, siden med de minste og til slutt bare “oss halvgamle”. Garantert sol og sommer, hyggelige folk, billig shopping, fine strender.

Men før vi setter oss på flyet, er det en del småprosjekter på gang i heimen. Så tipper jeg det blir et par til når vi kommer hjem igjen. Ha en flott dag!

Livet på Norges beste vestkant

 

En overraskelse på trappen

I dag kom jeg hjem fra jobb til en overraskelse på trappen. Denne skjønnheten stod og ventet på meg!

Gave fra mannen. Ikke har jeg bursdag, og ikke tror jeg at jeg har vært spesielt snill heller….

 Dette er en Austin-rose, og den dufter deilig.

 Her er den plantet ned mot stakittet mot veien. Der skal den stå blant andre rosebusk-venner!

Jeg har planer om gjenbruk av potten, men det kommer på bloggen en annen dag! Ha en flott dag videre!
 

 Livet på Norges beste vestkant

 

Solskjerming og sånt

Man tenker jo ofte at i Norge er det så lite sol at man må nyte de solstrålene som er. Likevel, iblant kan det være greit å skjerme seg litt og. Det er jo veldig greit å sitte å spise under paviljongen uten å få solen rett i hodet. Sitteplassene ved vannet er yndlingsplassene i hagen, så vi gikk derfor til anskaffelse av ny parasoll her om dagen.

Riktig dekorativ synes jeg at den er.

Vi prøvde først å bruke den gamle parasollfoten fra 1997, men så fort at den ikke holdt mål. Derfor ble ny parasollfot innkjøpt.

Nok en dag med strålende sol og knallblå himmel! Ha en super dag videre!

 Livet på Norges beste vestkant

 

Sommermorgen og drømmen om markjordbær

God morgen! Nå nærmer sommerferien seg med stormskritt for mitt vedkommende! – Og så det fantastiske været vi har hatt så lenge at vi nesten tror det skal være sånn for evig og alltid! Det er noe eget å stå opp til sommerfølelse, selv om man skal på jobb!

Morgenene er lyse og fine, ikke mørke og triste som om vinteren. – Og morgenen kommer jo etter en nesten like lys natt.

I helgen da vi var hos familie i Skien, ble noen stiklinger av markjordbær med oss hjem. Disse ble plantet ved dammen, og nå passer jeg på at de får nok vann. Håpet mitt er jo at de vil trives ved dammen, så kan vi jo leke at de har stått der “bestandig”

I minnene fra barndommens somre hører markjordbærene til, små, røde og søte. Hvem har ikke hatt sitt helt private jordbærsted? Mine jordbærsted var i Ryfylke, på hytten og hos de gamle tantene dit jeg og min søster reiste på ferie til helt alene. På Fiskå, hos tantene var det naturligvis alltid sommer og sol fra skyfri himmel. Mulig det er noe galt med hukommelsen min, men det er slik jeg husker det. Der var det ingen leggetider og få regler, bare to gamle tanter som elsket oss og lot oss leve vårt sommerliv med bading, isspising og altså våre helt egne jordbærsted. Der var også slike andre ting som hører sommerminnene  til, som brennesler og myggstikk, men det er jo og en del av sommeren. Eller hva med å gå barbeint i gresset?

Med disse betraktningene ønsker jeg alle en perfekt sommerdag og en fantastisk sommer!

Livet på Norges beste vestkant

St.Hansfeiring


kveld har vi feiret St.Hans her hjemme med hageselskap. Skal si vi var heldige med været. Værmeldingen for et par dager siden lovet et skikkelig surt vær, men det fikk vi altså ikke. Mang en St.Hans har man hutrende stått i regn og blest og grillet eller sett på bålet. I hagen vår er det jo ikke et “skikkelig” bål, men like fult et bål, et peisbål.

 For oss er St.Hans en litt spesiell dag. Vi har bryllupsdag. Blomster hører St.Hans til. Som barn skulle man jo helst plukke sju slag før man la seg denne kvelden……

.

Nydelige blomster fra min bror med familie.

 Roser i vase

Roser på trær.

 -Og markjordbær ved dammen!

Ha en fortsatt fin St.Hans kveld! 

 

 

 

Livet på Norges beste vestkant