Hva med å rive i et glass?

Hei! Håper du har hatt en fin start på uken!
I dag fant jeg en kjempefin nettside som jeg har lyst å dele med dere, Kreative ideer til gjenbruk! Her er det alle slags spenstige tips både til DIY-prosjekt og til gjenbruk!

Budskapet er at man skal tenke seg om to ganger før man kaster noe. kanskje kan “søppelet” bli til noe kreativt. Blant annet finner du oppskrift på disse eventyrlige lyktene! -Og at de skal prøves ut, ja, det er helt sikkert!

Selv merker jeg at jeg blir mer og mer fan av gjenbruk og redesign!  Ja, jeg har vel alltid hatt stor sans for  antikk, bruktfunn og lopper, men nå tror jeg det er et tegn i tiden. Folk ønsker et personlig interiør som ingen har helt likt. Jeg tror folk begynner å bli skikkelig lei av masseproduserte ting. Noe annet som kan være skikkelig stilig er når bruksgjenstander blir brukt på andre og uventede måter!

Hva med å rive i et glass? Denne må jo være prikken over i-en i en litt røffere bar eller til utendørs sommerfest!


 

Eller denne originale bruken av et råkostjern! Jeg må innrømme at råkostjernet får frem nostalgien i meg. I alle år gjennom barndommen og ungdomstiden, hang det husnøkkel i kjelleren, slik at vi kunne komme oss inn viss døren var låst. Men for at ingen skulle putte nøkkelen i lommen, var den festet nettopp til et slikt råkostjern. Her har råkostjernet fått det ærefulle oppdraget å passe på “diamantene”, og i tillegg har det fått en omgang med knallfarge!

Egentlig er hagesykkelen min og eksempel på at ting brukes på en annen måte når jeg tenker meg om! Den fikk jo og en runde med knallfarge før den gjenoppstod som “blomsterpotte”!

Kos deg med gode ideer, og ha en herlig dag videre! Vi blogges!

#gjenbruk #diy #norgesbestevestkant #inspirasjon

Slik får du rosebuketten til å vare lenge

Heisann! Håper du har hatt en herlig helg! Her på vestlandet har værgudene virkelig vært på vår side, og vi har hatt en herlig helg på hytten! Deilig å kjenne vårsolen varme!

Tusen takk for alle kommentarer på mitt innlegg om hvordan få tulipanene til å vare lenge! Det er jo hyggelig når snittbblomstene kan holde seg fine en stund!

(Bilder fra Mester Grønn

Jeg fikk og noen spørsmål om roser. Ja, det er vel ingen hemmelighet at jeg elsker roser!

I hverdagen går jeg ofte for kunstige, for jeg synes det er koselig med roser over alt i huset. Men når helgen kommer, er det fantastisk med en ekte bukett eller to, og da er det kjekt å ta vare på den.

 

 

Roser er vel den aller mest populære avskårne blomst, for roser symboliserer så mye, alt fra den største glede til sorg!

Det finnes vel ikke den farge man ikke kan få roser i. Selv liker jeg best hvite og svakt rosa. Men de dypt røde er jo fantastiske, da. Det finnes vel ingen anledning der det ikke passer med roser!

 

Jeg for min del er inponert over rosene fra Coop. De er billige, og min erfaring er at de varer lenge, ofte lenger enn dyrere roser.

Selv skråsnitter jeg rosene med et ca 2 cm snitt, slik at de lett kan ta opp vann! Bare den kvasseste kniven i skuffen er god nok! Her holder det altså ikke med saksen eller en halvsløy kniv. Bruk en ren vase, fjern de nederste bladene på stilken og tilsett rosenæring. Dersom rosebukettee står kaldt om natten, varer de lenger.

 

 

Ha en herlig søndag videre! Vi blogges!

#roser #interiørblogg #norgesbestevestkant

 

 

 

Med sauen til fjels

Hei! Har du hatt en fin dag? Her blir det litt mobil-blogging fra hytten i dag! Sauen over -eller væren- har du sikkert sett mange ganger før! Så også jeg. Selv om det er mange som har den synes jeg den er fin. Så da Kremmerhuset hadde salg, ble det vær på fruen! Men herlighet, jeg fikk sjokk da den skulle hentes! Så svær! Væren var tiltenkt en vegg på hytten. Her har vi jo sauer utenfor på trappen halve året, så det passer perfekt! Den gikk inn i bilen med et nødskrik. Hvor fornøyd Stella var vites ikke! Hun er jo vant til panoramautsikt gjennom glasstaket, og nå ble sikten hindret av et digert bilde!

Ja, vi -mannen- måtte spa oss inn i dag også! Det er mye snø her om vinteren!

Stearinlys er like obligatorisk som fyr på peisen når vi er på hytten.

Første året hadde vi ikke strøm her. I dag er lysene kun for kos!

Julegave fra datter og svigersønn for noen år siden. Jeg kiker så godt dette hjertet, så det må jeg alltid tenne lys i .

Stolen er gammel og håndlaget. Den oprinnelige puten var stoppet med høy eller halm, men ble skiftet av hensyn til innemiljøet. Trekk av jute. (Sekk fra Felleskjøpet)

Stilen her på hytten er røffere og mørkere enn hjemme. Her går det mye i industriell grå. Fargen er og blandet med hvitt eller svart alt ettersom. Bollen kjøpte jeg i Riga samme helg som vi la inn bud på hytten. Kniver med dyremotiv.

Det er hyggelig med blomster og planter, men her må vi holde oss til kunstig! Den vesle kurven fikk jeg i barselgave med løkblomster i 1995

Væren kom på veggen, ja! Var det noen som tvilte på det? Og han passet ganske så bra der og vil jeg påstå! Dette må vel være selveste hyttesjefen?

Hytteliv er herlig, ingen tvil om det! -Og værmeldingen for i morgen lover SOL! Ha en herlig kveld! Vi bloggea!

#sau, #sheep, #cabin, #hytte, #fjell #mountain, #norgesbestevestkant

Slik får du tulipanene til å vare lenge

Hei og riktig fin fredag! I går skrev jeg litt om tulipaner, og det er ikke bare meg som mener at tulipaner virkelig bringer våren inn i stuen! Tulipaner er blant de mest populære snittblomstene her i landet! På denne tiden av året går jeg personlig for en stor flerfarget bukett! Mer vår-følelse er det vel vanskelig å få!  Bilder lånt fra Mester Grønn

Selv liker jeg at tulipanbuketten bugner, så et absolutt tips er å bruke store nok vaser! Her i huset er det et krav til alle vaser at de ikke må være lette å velte, men dersom du ikke har en katt som min, kan du se bort fra det!  Se, så vakkert det kan bli med tulipaner i hvitt, rosa og lilla (Bilde fra Mester Grønn)


 

Orange tullipaner blir et blikkfang i rommet! Men hvordan får du  tulipanbuketten til å holde seg fin og vare lenge? Ingenting er vel kjedeligere enn når buketten henger med hodet etter ett par dager.  Etter at jeg fikk disse rådene om stell av tulipaner, varer bukettene lenge, og det er så koselig! (Bilde  fra Mester grønn)

Jeg bruker alltid en ren vase med  kaldt vann og holdbarhetsmiddel. Viss det ikke følger holdbarhetsmiddel med buketten, kan du kjøpe dette i blomsterbutikken.  Det som også er lurt å kjøpe i blomsterbutikken, er løkblomstnæring. 

Kapp stilkene rett over med en kvass kniv-saks er også lov-  og sett blomstene i vann. Selv har jeg tidligere gjort den feilen å bruke for mye vann. Da vokser stilkene seg veldig lange, og blomstene blir hengende ut over kanten på vasen. Det er ikke særlig stilig. Bruk heller mindre vann og etterfyll etter hvert, mn husk å etterfylle ofte! Tulipaner er tørste!

 Et tips for at ikke tulipanene skal sprike i alle retninger når du tar dem ut av plasten, er å knytte en tråd øverst på buketten før du tar av plasten  Når vuketten har stått en stund i vann, blir stilkene stivere, og du kan fjerne tråden. .Dersom du setter blomstene kaldt om natten, varer de mye lenger!

 

Ha en herlig dag videre og en super helg! Vi blogges!

.

#tulipaner #stelltulipaner #løkblomstnæring #mestergrønn #lnorgesbestevestkant

 

 

Sitte sammen å dingle med bena!

Heisann! Håper du har hatt en fin dag! I dag har det vært skikkelig vårlig med solskinn inn gjennom vinduer som kunne trengt en vask! Herlig! Ikke at vinduene må vaskes altså, men at solen skinner! Jeg simpelthen elsker denne årstiden, og så elsker jeg forventningen den bærer med seg om at det snart, meget snart er tid for å parkere støvletter og dunjakker!

-Og, du, finnes det noe som gir mer vårstemning enn en stor bukett tulipaner?

I hagen stikker snøklokkene fram, og er ikke det et vårtegn, så vet ikke jeg! Herlig!

Ellers er det litt maling på gang her i huset. En liten søt slagbenk er blitt lys rosa. Utrolig hva litt farge har å si! Slagbenken fikk et helt annet uttrykk som rosa enn som svart!

De lyse og sarte pastellene er spesielt vakre på litt nostalgiske møbler, synes jeg! Kameralusen er selvsagt med! 

Denne rosa vesle benken er akkurat passe stor til at to barn kan sitte sammen der å dingle med bena.


 

Under lokket er det plass til leker, mange leker!

Vi har en annen slagbenk også i huset. Den står i kjellergangen nå, og er blitt gustaviansk blå. Det synest jeg også er en nydelig farge. Slagbenken stod på det kjøkkenet vårt der vi bodde da de eldste barna var små.

Jeg synes slagbenker er veldig koselige. De har en nostalgisk sjarme, og er faktisk veldig anvendelige både som sitteplass og til oppbevaring! Vaskesettet er kjøpt for en billig penge på en lokal kjøp, salg, bytte side for ett par år siden!

Ha en fin kveld videre! Vi blogges!!

#gammelrosa ¤slagbenk #vår #tulipaner #snøklokker #gustaviansk blå #norgesbestevestkant

Slik innreder du med blomster og grønne planter

Hei! Håper du har hatt en fin dag! Er det ikke rart, du hvordan blomster og grønne planter kan  gjøre en forskjell i et rom? Det ser jeg veldig godt når jeg fjerner plantene for å vaske og vanne! Jeg skal ikke skryte på meg å ha noen supergrønne fingre, men det er likevel et must å ha planter i huset. Da gjelder det å benytte seg av noen triks i ludo for å unngå at det bare er brune visne vekster som ønsker en velkommen hjem på ettermiddagen!

Grønne planter gir liv og ren luft i hjemmet, og mange grønne planter er veldig greie å forholde seg til. Mitt råd er å styre unna de mest krevende om du ikke drømmer om ekstrajobb som gartner, da.

På samme måte som med annen pynt, er det en god ide å samle plantene i grupper. Det ser flott ut, og vanning og stell blir mye enklere. Det er flott å sette sammen planter av ulik størelse og høyde, og med ulikt bladverk. Kaktuser og sukkulenter er vel noe av det minst krevende man kan gi seg i kast med! Aloe vera, som under, er heller ikke noen krevende plante!


 

På kjøkkenet er det både lekkert og praktisk å bruke krydderplanter som dekor, og så er det veldig kjekt å klippe urter fra egen avling til matlagingen!


 

Husfred er og en koselig plante å ha på kjøkkenet, men den er ikke av de enkleste. Etter å ha tatt livet av en del husfred gjennom årene, har jeg funnet ut at det er lurt å sette innerpotten i en større potte som fylles med slike kuler som utvider seg når de kommer i vann. Kulene holder på fuktigheten, og planten forblir fin!

Ellers er jeg en stor tilhenger av orkideer, og jeg vet ærlig talt ikke hvor mange orkideer jeg har i hus, men jeg tror det er orkideer i de fleste rom!

Hortensia er og en plante jeg er veldig glad i, men den er også krevende når det kommer til vanning, så jeg bruker samme triks som med husfreden.

Jeg er nok neppe den eneste som elsker roser, tenker jeg! Roser passer godt til den litt landlige stilen som er her i huset, men de passer egentlig til alle innredningsstiler.

Selv har jeg ingen skrupler med å jukse litt på blomsterfronten. For meg er det viktigere å ha blomster og planter over alt enn at de på død og liv må være ekte.


 

Hvite og svakt rosa roser er det jeg bruker mest av enten det handler om ekte eller kunstige blomster. Men det er viktig at kunstige blomster er av god kvalitet, og slike blomster er ikke akkurat billige.


 

Jeg har en bukett hvite roser kjøpt på Ebay. Den var billig, og jeg synes ikke den er så naturtro som den burde, men i en krok går det greit.


 

Naturligvis kan man velge kunstige grønne planter og, men persolig foretrekker jeg, med visse unntak,heller noen lettstelte ekte. Denne  kunstige eføyen er imidlertid helt utmerket på toppen av et høyskap på badet. Jeg er redd det ville blitt smått med vann her på toppen av skapet! På hytten har vi også valgt kunstige, rett og slett for at det er det eneste altrnativet der.

 I store rom synes jeg det er penest når vaser og buketter er litt store og ruvende.


 

En liten bukett kan være søt den og, men mange små buketter kan bli rotete om de ikke settes sammen som grupper! En liten blomst eller en liten bukett kan være veldig fint sammen med lys eller annen pynt på et lysfat!

Ha en herlig kveld videre! Vi blogges!

#blomster #grønneplanter #kunstigeroser #roser #møblere med planter #norgesbestevestkant

 

Slik får du kjøkkenet du drømmer om

Hei! Håper du har hatt en fin dag!  Det er vel ingen hemmelighet at jeg er kjempefornøyd med kjøkkenet vårt! Det har blitt akkurat så bra som jeg drømte om. Det er ikke uten grunn at mange mener kjøkkenet er husets viktigste rom.


 

Enten man bygger nytt kjøkken eller man renoverer, slik vi gjorde, så er det lurt å starte med å bestemme hvor alt skal være. Kjøkkenet bør være så praktisk som mulig, slik at man lett finner det man trenger i hverdagen, og at det er lett å rydde og holde rent! Det er lurt å finne fram til gode løsninger for søppelsortering.


 

Gode oppbevaringsløsninger er alfa og omega.  Vi har valgt praktiske skuffer sil underskap. Det er mye greiere å holde orden i skuffer enn i skap.

Under kjøkken-øyen har vi skap. Dersom benkeplaten skal gå utenfor skapstammene, noe som er nødvendig viss man skal kunne sitte der, nytter det ikke med skuffer. I disse skapene oppbevares ting som brukes sjeldnere.


 

Jeg anbefaler å satse på kvalitet i hvitevarer, spesielt de hvitevarene som er i mye og daglig bruk. Selv er jeg for eksempel veldig glad for å ha en god komfyr med mange valgmuligheter som dampfunksjon, men jeg ser ikke noe poeng i å investere i en dyr mikrobølgeovn siden den bare brukes til å tine frossenvarer en sjelden gang.  Side-by-side-kjøleskap med vann og isbiter, derimot er nesten et must i hverdagen! Så da fargen, som hadde passet til eikeinnredningen ikke lenger var prikken over i-en, fikk det seg en omgang med himmelblått!


 

Det er veldig hyggelig med spiseplass på kjøkkenet, men det trenger ikke være store greiene.


 

Vi har valgt en kjøkken- øy med fire barstoler, noe som holder i hverdagen.

Skal vi ha plass til flere, ligger spisestuen like ved med plass til fjorten.


 

Et tips er å satse på så mye benkeplass du har mulighet for! Det kommer ikke til å angre på.


 

 Min erfaring er at kjøkkenet ser mye ryddigere ut med nok benkeplass, noe vårt forrige kjøkken absolutt ikke hadde.


 

Når man kommer til hvordan kjøkkenet skal se ut, er det ingenting som er riktig eller galt, og et moderne kjøkken i en gammel villa kan være lekkert nok det, men det er greit å tenke gjennom hva man velger, slik at det er et bevisst valg.  


 

 Jeg ser kjøkkenet som et eget rom, men og som en del av helheten. Hos oss har vi fjernet dørene til de rommene som ligger vegg i vegg og gjort døråpningene større. Dermed blir kjøkkenet i enda større grad en del av helheten. Om man velger en slik løsning, er det ekstra viktig med god ventilasjon.


 

Siden det er så åpent, har vi valgt et klassisk kjøkken som passer med spisestuen like ved siden av.  Vi har valgt vitrinedører med lys både inni skapene og under skapene.  

En slik løsning gjør at inntrykket blir lysere og lettere.

Det er enkelt å endre stilen på et klassisk kjøkken ved hjelp av tekstiler og annet tilbehør.

Selv har jeg valgt å supplere innredningen med en del gamle gjenstander og noen blikkfang for et mer personlig inntrykk!  


 

Vårt gamle kjøkken kan du lese om her.

Ha en herlig kveld videre! Vi blogges!   

#kjøkken #plassering #kjøleskap  #sidebysidekjøleskap  #kitchen #norgesbestevestkant

Lykken i et spann med maling

Heisann! Håper du har hatt en fin dag og en fin start på uken!

Jovisst kan lykke kjøpes for penger! Og jeg snakker ikke om de store penger heller. Muligens ikke om den store og ekte lykken heller, hva nå definisjonen på det er.

Men det er viktig å glede seg over de små tingene, og det er mye hverdagslykke i et spann med maling!

 

Hverdagslykken begynte forresten ikke med maling, men et funn, og denne gang var det mannen som fant en skatt på en lokal kjøp, salg, bytte side. Han fikk tilslaget på denne søte vesle slagbenken til den nette sum av kr 150,-

Slagbenken har nok vært furufarget før den ble blank sort, og nå blir den altså rosa!

Jeg har ingen planer om å leve ut noen rosa prinsesse drømmer. Når slagbenken er ferdig skal den flytte hjem til barnebarnet, Pernille. Men foreløpig er det bare ett tynt lag lys rosa som dekker slagbenken!


 

Man trenger litt fantasi for å se hvor lekker den kommer til å bli i denne sarte rosafargen, men bare vent……Flere bilder kommer! -Og tilskuere har man som vanlig! Det kjekkeste Tara vet er å se på når noen jobber! Ha en fin kveld! Vi blogges!

Kaster du kjæresten ut av senga ?

Heisann! Er du en kattekvinne, og har du i såfall lest denne artikkelen om ti ting alle kattekvinner gjør, men ikke innrømmer? Jeg for min del innrømmer at jeg er en kattekvinne, og jeg har ingen problem med å innrømme ar jeg gjør noen av de ti tingene, men ikke alle! Ergo er jeg ikke en ekte kattekvinne! -Finnes det ikke kattemenn forresten?

Jeg har ikke installert noe kattekamera i huset, så jeg aner rett og slett ikke om kattene springer etter hverandre så lodottene fyker eller om de sover søtt når jeg er på jobb!  Bilder på mobilen, sa du? Ja, det er massevis av kattebilder. I tillegg er Tara så pr-kåt at hun kommer jumpende om hun får nyss i at jeg skal ta ett eller annet interiørbilde. Klart det blir bilder av det, og hun er jo så søt at jeg kan ikke slette..

Det går en del penger på kattemat, og selvsagt får de mat fra veterinæren! Det skulle bare mangle, men kan man bruke for mye penger på kattemat? 

Jada, jeg snakker med katten, og katten “svarer”!  Men jeg bruker verken babystemme eller mjauer til kattene, bare så det er sagt! Det er kattene som mjauer til meg!

Klesruller, ja, det er en fin ting, og det er mange av dem i huset. Det skulle bare mangle! Lenge trodde jeg ikke at hvite Tara røytet, men det var før jeg satt med svart kjole i den hvite sofaen!

Naturligvis får katten ligge i sengen! Det finnes tross alt ingenting som er bedre enn å sovne til en katt som maler. Katten kommer selv i det lyset slukkes, og jeg kaster ikke ut mannen, jeg er jo ingen ekte kattekvinne, så katten får ligge i fotenden! 

Her kan du forresten lese artikkelen og se om du føler deg truffet! Ha en fin kveld!

 

#katt #kattekvinne # babyspråk #kattespråk #norgesbestevestkant #kattisenga

 

 

 

Det må være lov å være litt lat i blant, eller?


 

Hei! Er det ikke deilig med søndager da tiden går litt langsommere, og man kan nyte en kaffekopp mens dagen ligger ubrukt framfor en! Nå merker man for alvor at våren er på vei på denne kanten av landet! Herlig! Men så plutselig kommer det en hagl-byge eller litt snø, og dammen blir visst ikke isfri med det første. Men slik er det gjerne på denne tiden av året, vårlig og deilig en dag, vinter den neste!

 Selv har jeg benyttet dagen til å bake brød. Jeg liker å lage gjærbakst av ulike slag, men skal absolutt ikke skryte på meg å være noen stor kakebaker.

 

I mange år da barna bodde hjemme, var foccasia-brød en slager, og jeg synes fremdele det er veldig grei å slenge noen poser av dette lettvindte langpanne-brødet i frysa. Knekkebrød er og kjekt å lage, og det er bare fantasien som setter grenser.  (Bilde fra Tine.no)

Oppskrift på Hjemmelaget knekkebrød

Hvorvidt hjemmelaget brød er sunnere enn buttikk-brød, skal jeg ikke gå inn i noen diskusjon om. Men det er mye bedre, og så kan man velge selv hvor grovt brød man vil lage.

Jeg må forresten innrømme at mange av de ferdige brødpakkene jeg har prøvd, er veldig gode. I dag ble det solsikkebrød fra pakke, med litt ekstra solsikker. Kjempegodt!


 

En pakke holder til to brød! I brødbakemaskinen bruker jeg 1/2 pakke. -Og med bare to voksne i husholdningen, er det denne latmannsløsningen jeg ramler tilbake på! Men brødet blir like godt, så da må det vel være lov å være litt lat i blant?


Har du forresten sett noe så nydelig som denne bakerovnen? Jeg så den på et bakeri  i en litenlandsby utenfor Budapest! Om den var i daglig bruk vites ikke, men nydelig er det vel ingen tvil om at den er!

Ha en fortsatt nydelig søndag!

#solsikkebrød #hjemmebaktbrød #grovbrød #gjærbakst #norgesbestevestekant #søndag