Første søndag i advent

Hei! Håper dere har hatt en fin helg! Her føler jeg at helgen har vært både lag og innholdsrik denne gang, og det er jo ikke feil akkurat! Fredag dro vi på hytten. Der kom vi i mål med alle maleprosjekt mens vinden hylte rundt hushjørnene! Et supert vær å være inne i! Så var det hjem og skifte klær før vi dro avgårde til datteren og samboer hvor vi var innvitert til årets første julemat, nydelig kalkun! Dagen i dag startet ved fem tiden med en tur på flyplassen. Da var det deilig å vite at det var søndag og man kunne krype under dynen igjen når man var vel hjemme. Ellers har vi pyntet litt til 1. søndag i advent i dag. Her i huset pleier vi pynte med alt som lyser ute og i vinduene til 1. søndag i avent. Mer pynt kommer etter hvert.

Slik ser inngangspartiet ut nå som kvelden og. Før hadde vi en diger sypres her. Den var fin som juletre, men var jo aldeles for stor. Vi pleide å pynte den fra stige. Mannen sagde den ned i fjor sommer, og jammen var det herlig å få lys inn på kjøkkenet igjen. Men i mangel på juletre, pynter jeg rhododendronen. Den er vintergrønn den og!

Ellers var det litt rart å pynte “juletre” mens sommerblomstene fremdeles blomstrer på trappen. Fikk esten asosiasjoner til “Julekvelden på Hawaii”

I år var det litt ekstra kjekt å pynte litt i “hagen” bak garasjen. Synes det ble koselig. Så da måtte det litt  julepynt i vinduet på garasjen og!

Lysslynger over paviljongen lyser opp i vinterkvelden!

Dørkransen er og kommet på plass på hoveddøren!

Så var det tid for å tenne det første adventlyset. De siste årene har jeg gått for kubbelys. De kan brenne mye lenger, og det er koselig i den mørke tiden vi nå er inne i.

Ha en flott 1. søndag i advent og en fin uke! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

 

 #interiørblogg, #førejulsti, #advent, #lys, #julepynt

Litt prosjekter mens vi venter på julemåneden!

 Heisann! Håper alle nyter høsten! Snart er jo desember her, og plutselig er julemåneden over oss.  Mye som skal rekkes på noen hektiske desember-uker, men det er jo først og fremst veldig koselig, da. Det blir nok mer juleblogging til helgen når jeg har fått på plass litt som lyser og skinner ute og i vinduene. Den slags “må” på plass 1. søndag i advent! Pynten inne er det koselig å ta litt etter hvert i desember, selv om jeg ser at trenden med ferdig julepyntet hus 1. desember brer mer og mer om seg..

Til helgen blir det også en dag på hytten. Er ennå litt malearbeid som bare “må” bli ferdig før vinteren setter inn.  Nå kan det jo komme snø når som helst på fjellet. -Og endelig kom det nye vinterdekk på bilen, så vi er klare for hvit vinter, i det minste på fjellet!  Hjemme gjør det jo heller ingenting om vi får hvit jul. Det er veldig koselig, men foreløpig er det ikke  så mye som minner om vinter rundt husdørene hjemme! 

Forrige helg ble altså hyttetaket behørig malt 2 strøk. Siste strøk får komme til sommeren. Jeg liker veldig godt at paneltakene er halvblanke. Foreløpig er det matt siden det er malt 2 strøk med sperregrunning. Men du, så MYE lysere og penere det ble. Det var som om taket løftet seg mange meter! -Og dermed var siste rest av gul-brun furu historie! HERLIG! (Skoddene kom og på plass på de to øverste vinduene, men det tok jeg ikke bilde av i regnværet)

De to bildene over er fra kjøkkenet. Der er taket høyt, for det er ingen hems over. “Vinhøna” på bildet over kjøpte jeg av en som sydde slike på bestilling for noen år siden. Jeg synes den er så koselig, så den har sin faste plass på toppen av kjøkkenskapet på hytten! Oransje er jo en skikkelig gladfarge, og vi har ett par andre oransje innslag på hytten i form av puter og pledd.   Siden det absolutt ikke er en farge jeg kan bruke på klær, må jeg ta det igjen i interiøret Haha!

 

Men det var ikke bare taket som ble malt! Da vi kjøpte hytten, var ingen dører malt. Dørene på hytten er ikke helt like, siden den er påbygd. I “nybygget” var det dører i beiset furu. Hjemme har vi hvite dører, og en stund tenkte vi å gå  for det samme på hytten, men vi endte til slutt på grått. Nå er ikke nødvendigvis grått bare grått. På hytten har vi allerede malt en del i en mørk grå farge, “hyttegrå” eller “fjellgrå”, men dentror jeg viille blitt litt mørk på dørene. Vel, vi endte opp med denne fargen, og jeg må si meg meget fornøyd med fargen!

På hytten kan vi jo ikke ha levende “blomster”, så jeg har anskaffet en del i kunstig. Her er det kunstig lyng som pynter opp på en “fjellgrå” kommode/ kjøpmannsdisk i stuen.

Nok en fjellgrå kjøpmannsdisk. Det som en gang var moteriktige syrelutede kjøpmannsdisker, får man jo nesten gratis i våre dager, så jeg har malt flere av dem i denne fargen til hyttebruk. Veldig praktiske møbler som rommer det meste. Den over her er det jo skiftet knotter på, noe jeg synes gav det lille ekstra løftet. 

“Utsikt” fra soverommet på hytten. Om våren og sommeren kommer sauer like fram til soveromsvinduene, noe som var en eksotisk opplevelse for amerikaneren som sov her i sommer og våknet til bjelleklang! Det var verken mobil eller santa Claus men vaskekte sauer som stod og kikket inn vinduet!

 

 I skibaren er det også gråtoner som råder grunnen. Dette var egentlig et slags “lager” da vi kjøpte hytten. Den gang var der ikke strøm, så denne gangen rommet blant annet et stort aggregat. Slike aggregat er praktiske, men på ingen måte stillegående, så det var dør inn til resten av hytten. Denne døren og en dør til er fjernet, slik at skibaren vår i dag er en naturlig del av hytten. Barmøblene fant jeg lenge før vi ble hytteeiere. Jeg ante ikke hvor de skulle “bo”, men bare måtte ha dem. Egentlig er jeg ingen impulsshopper, men den gang slo jeg til.Er det ikke noe som heter at har man klave, får man ku? 

 

Ikke så lett å få et inntrykk av bildet under, men sofaen under vinduet er grå, og vinduet vender ut mot bekken!

 

Da ønsker jeg dere en strålende dag! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

 
 
 

Snart helg, snart hytteliv og snart tid for HVITMALING igjen

Håper alle har en fin fredag! Framfor oss ligger en hel ubrukt helg, klar til å fylles med små og store gjøremål. Det er nesten på denne tiden helgen er på sitt aller beste! Kanskje rekker vi alt vi har planlagt, kanskje ikke, men det er ikke så farlig, helg blir det uansett!

 

Det er jo ganske utrolig at det fremdeles er så mildt i været, i det minste her på denne kanten av landet! Mang en gang har det vært vinter og surt nå som desember og julemåneden nærmer seg med stormskritt. For vår del benytter vi anledningen til litt arbeid på hytten. Ennå ingen snø betyr at vi kan få på plass de siste skoddene på hyttevinduene. .  

Skoddene ligger ferdig malt i gangen og venter på å skrus opp på vinduene i 2. etasje. Ellers blir det nok et par strøk til på rekkverket på hyttehemsen. Ikke minst håper jeg at helgen skal gi oss mulighet til å få resten av taket hvitt! Det ble så mye lysere og finere da mesteparten av taket ble hvitt her i fjor, så jeg gleder meg virkelig til fortsettelsen. Nei, det må ikke forstås dithen at jeg gleder meg til å male, for det gjør jeg ikke! Maling er ikke så spennende, men det er jo fint å få det gjort! Gjennom årene har vi nok malt opp noen hundre liter hvit maling i ulike typer og på ulike flater tenker jeg. Trøsten er at d(et meste) blir finere med litt maling!

Deilig å bli ferdig med slike prosjekter før vinteren setter inn!  – Så dukker det vel opp noen nye planer etter hvert! Slik pleier det jo å være, enten det er hjemme eller på hytten man har fokus.  Men det skal bli tid til tur og kos også!  Fjellet er jo bare nydelig hele året!

I påvente av noen nye bilder fra oppussing på hytten, poster jeg disse “gamle” bildene, og ønsker alle en strålende helg! .

 

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 

#hytteliv, #helg, #oppussing

Litt hytteliv igjen

Fine kvelden! Da har vi hatt en fin helg på hytten,mildt og fint til denne årstiden å være, men med vinden ulende tundt hushjørnene fristet det mer med inneliv enn uteliv. Derfor ble det litt snekring,maling og dekoreringg i helgen. 

Jeg var så heldig å arve en del fine blomsterbilder av min svigerinne, og dermed ble det blomster på soverommene. Bildet over er fra hovedsoverommet på hytten..




Disse bildene er fra gjestesoverommet.

Ellers var det endelig tid for rekkverk rundt hemsen. Vi har vært litt i tenkeboksen med hvordan rekkverket skulle se ut. Førete ide var plexi-glass, men vi så fort at det ikke ville passe. Hemsen er fremdeles uinnredet, men vi tror det skal bli koselig der, så vi ønsket et “lett og vennlig” rekkverk. Samtidig ønsket vi å skjule to svære blå vannbeholdere der oppe.

Taket skal males. Det samme skal gulvet på hemsen, så flere bilder kommer nok etter hvert.

På denne del av hemsen blir det oppholdsrom. 

 Her skjuler rekkverket de to blå tankene. -Og jammen rakk vi å male ett strøk også!

 
Ha en fortsatt flott søndagskveld! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 

 

Den gode helgefølelsen

Så var fredagskvelden her, den kanskje beste kvelden i uken!

I blant dkal det ikke så mye til før helgefølelsen banker på døren

Utrolig hva det gjør med noen friske blomster, noen tente lys og noe godt i glasset.

Fine servietter er ikke feil det heller

Og for min del synes jeg servietter med rosemotiv er noe av det vakreste som finnes

Ha en flott fredagskveld og en herlig helg! Vi blogges!

Når kveldene blir mørke, er det snart tid for julepynt

Vet dere, helt fra jeg var liten har jeg elsket svibler! Farmor pleide drive dem fram, og for meg lukter sviblene jul, akkurat som syrinene minner meg om sommer i farmors hage!

Jeg blir ikke helt enig med meg selv om hvilken farge som er finest, og svært ofte har jeg gått for hvitt. Dette bildet er fra i fjor. Da var det også noen rosa svibler som fikk være med! Nå er det ikke lenge før det igjen er tid for svibler og andre juleblomster. Men jeg får vente til 1. søndag i advent.

Den herlige sommeren og den milde høsten har gjort at man ikke helt tenker på at vi snart er i midten på november. Dette bildet er jo ikke fra i år, men fra julen for to år siden. Da hadde vi skikkelig julesnø! Den store sypressen ble i mange år brukt til juletre, men ble til slutt så rent for stor! Det ble veldig mørk på kjøkkenet abv den, og i fjor sommer ble den fjernet. Derfor ynter jeg rhododendronen med lys i steden.

Ja, for lys ute må man ha til jul. Jeg pleier pynte tidlig med alt som sprer lys og varme. Så får lysene ute stå lenge. JDet er herlig med noe som lyser opp på denne tiden av året.

Julenisser og annen pynt kan med fordel vente litt lenger ut i desember, synes jeg! Men julenissene på bildet under her, er jeg veldig glad i. Jeg husker jeg samlet en i året i flere år. Dyre var de og, i det minste for nyetablerte studenter. Nissene ble satt høyt opp da barne var små. Siden fikk de sin fasre plass på peisen i gangen.-Og når nissene er på plass, er det jul i huset!

Men foreløpig er det ennå november, og litt godt er det. Det er tross alt ikke så rent lite som skal rekkes ennå! Ha en nydelig kveld videre! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

#interiørblogg, #november, #motjul, #lys, #julepynt

 

Lørdagskveld

Håper dagen deres har vært fin! Vi er i Skien hos slekta. -og som vanlig må jeg vise noen bilder fra min svigerinne og svogers vakre hjem. Denne gang er det nyoppusset hos dem, og jeg kunne knipset mye, men nøyer meg med et par bilder.

Roser er alltid nydelig, og disse er jo praktfulle!

Duken er heklet av min svigerinnes bestemor.

Med sans for detaljer! Ha en nydelig kveld!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

#interiørblogg,

Tenk hvilken skatt en vanlig hverdag er!

Heisann! Håper dere har en fin kveld! Idag har jeg lært -fra Morgenklubben med Loven & co- at menn hater pynte-puter, og særlig pynteputer med skrift. Verst av alt var løkkeskrift, så visste vi det!

Selv hadde jeg t gleden av å lære små og håpefulle å lese og skrive gjennom noen år. På det tidspunktet var det løkkeskrift som var tingen (eller lykkjeskrift som det het på nynorsk) Jeg har sett mange små svette fingre streve for å få fine løkker, og jeg har sett gleden deres over å få det til. Om jeg er miljøskadd eller ei skal jeg ikke uttale meg om, men i heimen vår er det litt løkkeskrift rundt omkring, som her: Hålå. Her er det undertegnede som har svettet med lykkjeskrifta.

Men ellers må jeg bare innrømme at jeg synes skrift kan være fint, veggord kan være fint og gamle skilt har jeg virkelig sansen for. Siden jeg ikke er mann, må det være et ærlig standpunkt?  

Dette skiltet, som  henger på et gammelt skap på kjøkkenet,   er ikke gammelt, og skriften er heller ikke løkkeskrift, men jeg liker skiltet, og det har hengt der siden jeg fant det en sur og kald høstkveld . I blant trenger vi faktisk å bli minnet om dette enkle budskapet. I hvertfall gjør jeg det. Det er jo hverdager vi har flest av, og hverdagen kan være helt topp, den! 

 

 

Hverdagskvelden er ikke så dum den heller. Mørket har senket seg ute. Inne tenner jeg nye duftlys. Loven & Co hadde sin mening om duftlys også, men jeg og katten synes det lyser opp i mørketida. Det var heller ikke feil at duftlysene var på tilbud! Ekte hverdagslykke, spør du meg!  Siste året har jeg vært student “på si”, men nå er siste oppgave levert, og jeg gleder meg til lettere lektyre som har ligget å ventet den siste uken. 

 Ellers er vel ikke min lidenskap for gamle ting noen hemmelighet. Denne “hesten” bor i heimen. Jeg forelsket meg i dens gammeldagse sjarme og kjøpte den brukt for noen år siden. Gyngehesten var elsket av barn i to generasjoner. Her i huset brukes den foreløpig bare til frastillingsplass for julenisser i desember.  Våre barn var store da den kom i hus.

 Jeg har blitt fortalt at slike gyngehester og andre treleker ble laget ved de lokale fengslene rundt i landet. Denne hesten skal være laget på Åma på Jæren. Tenk hadde den kunnet fortelle historien sin! 

 

Da må dere ha en super hverdagskveld på en helt alminnelig onsdag! Vi blogges snart! 

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

#interiørblogg, #hverdagsglede, #gyngehest, #et lys i mørketida

 

Oppussing, strikking og slekt følger slekters gang

Heisann! Håper dere har hatt en strålende helg! Her sitter jeg nesten og lurer på hvor helgen egentlig ble av. Om det er et positivt eller negativt tegn, det kan jo diskuteres, men uansett har helgen gått som en røyk.

 KJellergangen har blitt ny i løpet av helgen. I det  minste er her kommet nytt gulv. Det gamle gulvet var mildt sagt tragisk. Det eksisterer ingen før-bilder, og da jeg kom hjem fra jobb fredag, hadde mannen slengt ut hele gulvet. Men gulvet var fra laminatens første barndom, jeg tipper tidlig 90-tall. I tillegg var det laminat av den skikkelig billige sorten.Som om ikke det var nok med gammel gulog billig laminat i eikemønster, hadde fruen en gang i historien veltet en bøtte grønnsåpevann ned kjellertrappen og over gulvet der nede. For å si det enkelt, tror jeg ikke “grønnsåpebehandlingen” økte gulvets verdi.

I løpet av helgen er det blitt grått eikegulv. Mye finere, og mye lysere. Slagbenken har vært med oss imange år. VI startet samarbeidet da den var furu (Som det meste av “trendy” møbler på den tiden)  på slutten av 80-tallet. Den ble mørk grønn, som resten av kjøkkenmøblene, en gang på 90-tallet. Så ble den hvit, og i forrige uke fikk den seg jammen en runde med gustaviansk blå.

 
Hva mer som ble gustaviansk blå, var jo denne kjøpmannsdisken. Den skal og på plass i gangen her nede etterhvert.. Men først skal rommet listes, og jeg tror det er min jobb åmale listene. 

Støvete pasteller er jo en vinner i min verden, og denne fargen kjenner jeg at jeg godt kan male mer i.

 Ellers ble det omsider gulv i garasjen vår i helgen, 19 år etter at garasjen stod ferdig! Grytidlig lørdag morgen da sementbilen kom, var det bare meg, mannen, en katt og ei bikkje som så på. En rar opplevelse for en som har vært mamma til tre guttunger, som stod tidlig opp for å stå i kjøkkenvinduet å se på søppelbilen. Det var noen år da traktorer, tankbiler sv var det store interesseområdet, og plutselig er guttene voksne. I går var det 16 grader, og det var 1. november. Aldri kan jeg huske at det har vært så varmt i november!

 

 Ellers så strikker jeg i baby garn etter en gammel oppskrift om dagen. Denne oppskriften stod i et ukeblad for mange år siden. Jeg strikket den første gang til min eldste sønn i 1988. Da strikket jeg i disse unisex fargene og i garnet Mamsell. Siden har jeg strikket den to ganger til, i rosa til mitt tantebarn i 1990 og i knall blått til min yngste sønn i 1991.  Noe av det flotte med dette settet, er at det er så lite. Det passer faktisk til en nyfødt! Nå strikker jeg i baby merino-ull med hvitt som hovedfarge igjen. Men denne gang er det neste generasjon jeg strikker til, til et lite under som skal bli født i april 2015, og som jeg skal få lov å bli bestemor til. -Og dermed er man definitivt ikke ung og lvende lenger, men jeg gleder meg over livets epoker, over at slekt følger slekters gang, og at jeg får lov til å bli en relativt ung bestemor.

Ha en nydelig søndags kveld videre! Vi blogges!

.

Livet på Norges beste vestkant