Herlig med en ekstra fridag både på hytten og hjemme

Heisann! Utrolig hvor deilig det er med en ekstra fridag! -Og i mai er det jo en del ekstra fridager å glede seg over! Ellers har pinsehelgen vært tilbrakt på hytten, og jeg må ærlig innrømme at jeg er lei av snø nå! Jeg har derfor meget god samvitighet for å velge vekk ski i mai. Men det har vært en koselig helg sammen med datter, svigersønn og vårt lille barnebarn, Pernille! 

Endelig ble bålpannen montert, etter lang tids opphold i boden, så nå kan vi se fram til deilige, lange sommerkvelder rundt “bålet”. Været var ikke så mye å skryte av i helgen, men nå er visst solen på vei ser det ut for. Det er jammen på tide. Jeg skal ikke uttale meg om været i fjor på disse tider. Da var vi i Kina. I forfjor derimot, viste gradestokken fra 20 til 25 grader på denne tiden, og det skal ingen påstå at den gjør nå! 18 mai ryddet jeg vekk støvlettene, ikke pga varmen, men  i ren trass. De kommer ikke frem igjen før det blir høst, men det handler ikke om været….

På hytten, var det derimot greit å ha slagstøvler denne gang.

Lille Pernille har faktisk vært på hytten før, men overnatte i ny reiseseng, det gjorde hun for første gang denne helgen. Så det stemmer at det har vært ulv i Hunnedalen i helgen! 

Nå er vi hjemme igjen, hjemme og maler. Høres det ikke kjekt ut? Jeg er nesten like lei av å male som av snø, men det blir i hvertfall fint. Oliventreet i trappen er kunstig, men ganske naturtro, men kunstige bær. Det vil si, det VAR ganske fint for TARA OLIVIA kom inn i familien. Hun ser det som sin jobb å høste det treet, og snart er det vel verken oliven eller grener igjen. Tenker jeg tar det opp på hytten før det er for seint! Nå er nytt gulv til 1. etg. bestilt. Mannen skal bare en tur i Nordsjøen, og jeg skal bare en tur på personalseminar, så håper jeg det nye gulvet er her og klart for legging. I samme slengen fjerner vi noen dører og gjør noen døråpniner større. Alltid kjekt å ha noe å se fram til, selv om man vet det fører med seg litt jobb!

Ha en flott dag videre! Vi blogges!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

Klar for 17.mai i bunad str. nyfødt

Heisann! Min datter har sendt bilde av en mini, mini “bunad” som ligger klar til nasjonaldagen! Dette er en “fantasidrakt”, og utfordringen var å få den liten nok!  Det  finnes så mange flotte bunader og festdrakter i dette landet!  Spesielt er det søtt med bunader og folkedrakter på de aller minste. Da mine barn var helt små, hadde de strikkede festdrakter.  På bildet under er min datter 1 år og har strikket festdrakt. tNå har jeg fått en bok om strikkede bunader, så det blir nok det på Pernille til neste år.

 Senere blir det barnebunaden til Jærdrakten Karen. Jeg synes det er en nydelig folkedrakt, både til barn og voksne. Jeg har selv Rogalandsbunad. Den er brodert av min bestemor, Selv broderte jeg Jærdrakten til min datter da hun var veldig liten. Den brukte hun i flere år. Det at bunaden vokser med barnet (Det vil si at den kan sys ut og ned) er jo også ener jo også en fordel når man anskaffer et så dyrt plagg. Bildet under er tatt for 10 år siden. . Meg i Rogalandsbunad, min datter i Jærdrakt.

 

 Så krysser vi fingrene for oppholdsvær i morgen, og ønsker alle en flott 17.mai!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 

En herlig farge, eller hva?

Hei, hei, alle som stryker bunadskjorter (Og alle andre) Håper dere har en fin lørdag! Selv burde jeg vel tilhøre første kategori, men jeg utsetter det litt til….Vanligvis er jeg ikke en person som utsetter ting som må gjøres. Det blir liksom ikke mer gøy å gjøre det “siden”. Bunadskjorter er et unntak! Men ærlig talt, det er ikke SÅ ille å stryke bunadskjorten heller! I blant kunne man få inntrykk av at folk snakket om en masteroppgave eller en oppussing fra kjeller til loft når man kommer til bunadskjorter!

Uansett, så er helgen her. Været ute ertil nå helt ok. Det skulle visst regne så forsrekkelig i morgen. Tiden vil vise om det stemmer. Foreløpig er det sol bak skyene! Friske blomster er kommet i hus, men ikke den klassiske 17.maibuketten i rødt, hvitt og blått. Derimot to aldeles nydelige buketter i orange og gultoner. Det ble solskinn i stuen med det samme!

Roser er alltid vakkert. Som regel blir de i hvitt eller rosa her i huset, men det er jo herlig med andre farger! Når det kommer til klær (Interiør og for den del) er det mange farger jeg ikke liker eller ikke “får til”. Blomster er derimot noe helt annet.

 Som regel holder roser holder seg veldig lenge viss man tar vare på dem. Det passer meg veldig godt, for det er så trist når blomstene henger med hodet etter en dag eller to. Plutselig husker jeg andre 16.mai-er, da barna var små og 17-maiblåsene nye. Det var en skrekkelig lyd i de blåsene, og de måtte testes fra de kom i hus til 17.mai var over (Eller til de tok kveld) Nå er det stille og rolig i heimen. Det er en tid for alt, og jeg må innrømme at jeg ikke savner 17-maiblåsene. I morgen feirer en liten prinsesse 17.mai for første gang, i strikkebunad og med flagg på vognen! Ellers blir det feiring av min far, som fyller år på 17.mai. på kvelden. 

Ha en flott kveld videre! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

Tid for uteliv

Hei, hei!  Her gleder jeg meg over godværet! Finnes det noe bedre enn å leve livet utendørs? For vår del er det en stund siden vi tok i bruk uterommet igjen. 

 

Vi er jo så heldige at vi har uteplass med tak over, og om sommeren kan man nesten si at vi bor her. Om det regner, så gjør det faktisk ingenting. Det er bare koselig å høre regnet på taket.

 

Peis og terassevarmere holder oss varme, selv om kvelden senker seg. Og så har vi en masse tepper på lur.

 

I sommerhalvåret flyttes naturligvis mange av måltidene ut! Vi kan grille på peisen, men jeg foretrekker nok å grille på en vanlig grill.

Man har litt mer kontroll over flammene da, synes jeg! Og hva er vel bedre enn en frisk salat til grillmaten. Det passer nesten uansett hva som ligger på grillen.  

 

Putene i Hålå er av strie. Faktisk er det rett og slett jutesekker. De er kjøpt på Felleskjøpet, og det fungerer veldig bra. Skulle de bli utslitt etter noen år i bruk, er det jo bare å skifte dem ut. Inni jutesekkene er det vanlige hageputer, grønnstripete fra noen år tilbake, helt greie de og, men ikke verdens mest spenstige puter!

 

Ha en flott kveld, en god helg og en herlig 17.mai! Vi blogges!      

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

Sol, hytteliv ig snart 17.mai!

 Hei, hei!  Hørte de kalte dagen i dag for en inneklemt fredag på radioen i morges. Men det er uansett herlig med slike uker der det plutselig er en dag fri så vi kan nyte været og livet som sådan. Vi har besøk fra Barcelona av nest eldste sønn og svigerdatter, og det ble en overnatting på hytten fra onsdag til torsdag på oss. Der ble det jammen besøk av datteren med samboer og datter også. Ellers er vi så heldige at tre av mine fire søsken har hytter i Sirdal, og må kjøre forbi oss til fjels. Denne gangen ble det besøk hos de andre også.  Ellers har vi nydelig vær om dagen, og det er herlig å se naturen våkne til liv igjen.



 

Nasjonaldagen nærmer seg, og da er det jo alltid spennende hva slags vær man får. Det er nå en gang kjekkere med sol enn regn!

 

I heimen holder vi fremdeles på med å male noen rom i andre etasje, og det er alltid herlig å rydde på plass etter en oppussingsrunde enten den er liten eller stor. Her har vi jo bare malt tak, vegger og gulv, men det er alltid lurt å la gulvene herde litt ekstra før de belastes med tunge ting, noe som ikke alltid er like lett å gjennomføre, men denne gangen har jeg vært flink!   Det er mange som mener mye om hvite gulv, og det sies at slike gulv blir skitnere enn andre.  Jada, det vises bedre når hvite gulv blir skitne, men det betyr ikke at andre gulv er renere, bare at skitten vises mindre.

 (Bildet er lånt)

I andre etasje har vi furugulv på alle rom. De første par årene var det lutet og oljet, og da snakker man vedlikehold! Det var derfor herlig å få dem malt, og først var de lys grå, nesten hvite for så å ende opp som eggehvite. Når vi nå maler over dem to strøk, ser jeg at de har mørknet litt fra forrige strøk, som ble tatt for en god del år siden, så det spørs om ikke det blir ett par strøk i gangen og på de to andre rommene der opp og, men alt i alt holder gulvmaling seg veldig bra. Men det blir nok aldri hvite gulv i hovedetasjen. Selv om det er lekkert, så har vi hund, og den beveger seg i denne etasjen (I tillegg er dyret svart) Man har da andre interesser enn vasking fra morgen til kveld!  

Ellers er jeg på jakt etter en stor, gammel buffet, som jeg tenkte å kose meg med å forvandle! Men det kommer jeg tilbake til når det rette møbelet dukker opp!

 

Ha en flott dag videre, en god helg og en herlig 17.mai! Vi blogges!      

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

Fram for lys kjellerstue med en sofa som tåler å brukes og lys som ikke lager brann i heimen!

 Hei! Håper alle har en fin dag! Nå om dagen varierer været veldig, og man kan oppleve alle årstider i løpet av få dager. En helg med nydelig vær, med tid for med hagearbeid og grilling, ligger bak oss. Det ble også tid til å rydde husets minste rom, som jeg skrev om at vi skulle i forrige uke. Tak, vegger og gulv fikk seg en omgang med malekosten. Hvite rom er herlig! De gir ro i sjelen! Vel, vi snakker ikke om kritthvitt, men om eggehvitt på alt unntatt taket og listene. Foreløpig får gulvet herde litt til før vi begynner å belaste det. Mest av alt frister det å få ting på plass igjen med det samme, men jeg vet jo at det er lurt å vente. Når vi har flyttet inn igjen på dette kombinerte (flerbruks) rommet hvor det blant annet står et skrivebord, skal vi gå løs på neste soverom. Det skal bli gjesterom. Der står en gammel divan, som jeg har tenkt å trekke om. Ellers skal gjesteseng og et antikt skrivebord på plass der inne etter at tak, vegger og gulv er malt.  

Det antikke skrivebordet står i dag i spisestuen, og der skal det og gjøres litt i løpet av sommeren, men det kommer jeg tilbake til med bilder senere! Jeg fant forresten en skvett av aldeles herlig lys himmelblå farge i sakene etter svigerfar, så nå går jeg bare å leter etter noe som kan få den fargen!  

 

I går fikk vi imidlertid ryddet en ganske annen kant av huset, kjellerstuen. Kjellerstuen ble laget da de eldste barna gikk på barneskolen, og den er brukt på litt forskjellig vis gjennom årene. Da rommet ble innredet, ble det lagt industrifliser på gulvet for at de skulle tåle barns røffe lek. Flisene er nesten hvite, helt nøytrale, men ikke verdens mest spennende. På veggene er det hvitlassert panel. En halvvegg ble satt opp da rommet ble innredet, siden kom det en til, slik at vi kunne skille fra en liten sovealkove. Bak den andre halvveggen er bar og biljard.

 

Sofaene var av det praktiske slaget, i svart skinn. Det var nok et smart valg den gang rommet ble brukt av barn og senere ungdom. Nå var tiden kommet for lysere innslag, og da falt valget på hvit ektorp.

 

Ektorp har vi jo flere steder i huset, og vi har faktisk en på hytten også. Hjemme er alle hvite, mens treseteren på hytten er grå. Ja, jeg vet at det finnes finere sofaer å få kjøpt, men neppe mer praktiske! Jeg må innrømme at jeg liker å ha det fint rundt meg, og det er herlig å omgi seg med noe som er lekkert. Men ting skal kunne brukes Vi har valgt et liv med dyr. Chesterfield og katteklør er en dårlig match, og det finnes mange andre like dårlige matcher. Jeg mener at man skal kunne sitte i sofaen, også med dongeribukser, selv om jeg ser at møbelprodusentene fraråder bruk av dongeri i mange møbler. Ja, hvordan løser men hvordan løser man den utfordringen i hverdagen? Nei takke meg til en sofa der putetrekkene kan vaskes!

 

Gårdsdagens “treningsøkt” ble derfor å få to stk svarte tunge skinnsofaer(3+2) opp kjellertrappen, og to stk ektorp (3+2) ned igjen! Å, så lyst og herlig det ble der nede! Det svarte bordet som stod der ble behooldt. Syntes egentlig det passet helt greit.

 

Ellers er det jo alltid koselig med lys, og jeg bruker lys hele året, inne, ute og på hytten. I kjelleren har jeg alltid opplevd det som litt skummelt å bruke levende lys, så da er disse naturtro, batteridrevne lysene et funn, synes jeg. Egentlig passer de jo overalt og ser veldig ekte ut. De kjennes til og med ut som lys når man tar på dem. – Og akkurat som med levende lys, passer de veldig godt på et lysfat.  Ha en flott kveld videre! Vi blogges!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

#hvitegulv, #ektorp, #vaskbar, r#home, #interiørblogg, #kjellerstue