Barnebunad og nye sommerblomster

God morgen! Håper dere har det fint! Selv hadde vi hyggelig besøk i helgen, og vi besøkte også “Gladmat” her i Stavanger. Nå ventes nye gjester, og værgudene er igjen på vår side, som de faktisk var nesten hele helgen! Alt blir kjekkere når solen skinner! -Og selv om det ikke var kjempe varmt i helgen, gikk det fint å sitte ute både fredag og lørdagskvelden.

 

Ellers benyttet jeg kvelden i går til å gjøre ferdig barnebunaden jeg har strikket på en stund. Det blir vel egentlig feil å kalle den en barnebunad, men en festdrakt, er det. Valget falt på denne fordi den minnet litt om Rogalandsbunaden, som jeg selv har.  Jeg har endret litt på oppskriften og strikket alpelue i tillegg. Det har jeg aldri strikket før. Her er drakten med min datters bunadsølv for anledningen, men jeg må nok få skaffet noen hekter, tenker jeg.

 


 

Utendørs er det byttet ut noen sommerblomster som sang på siste verset. Det ble lilla denne gang, en herlig farve som riktig lyste opp ved verandadøren!

 


Krukken er fra svigermor, og jeg liker den veldig godt. Synes den passer så godt til sommerblomster, men den er fin til lyng og annet også! 

 


Under det store karnappvinduet i stuen er det koselig å ha blomster, men det blir veldig varmt der i solsteiken. Nå kom det nye lilla blomster der og!


Da ønsker jeg alle en nydelig dag videre! Vi blogges snart! 

 

 #barnebunad, #festdrakt, #alpelue, #sommerblomster, #karnapp, #krukke, #hollandskkrukke, #strikke, #olse, #gladmat,  #gjester,#interiørblogg, #livetpånorgesbestevestkantr

 

Livet på Norges beste vestkant

 

Når sommerdagen ligg inn over landet

Når sommerdagen ligg inn over landet…. Ja, det er fakisk tilfellet! Hva værmeldingen sa vet ikke jeg, men nå nyter vi sommer. Jeg har sagt det før, men gi meg solbriller, sandaler og cabriolet, og sommerfølelsen er på plass.

 


 

Jeg hentet mannen på flyplassen etter 14 dagers nordsjøtur i dag med nettopp solbriller, sandaler og cabriolet. Så det lover bra! Og nå venter i sannhet noen innholdsrike dager. I morgen er det besøk av to kusiner med familie. (Nei, klokken er for lengst passert midnatt, det er i dag!) Vi skal kose oss med reker i haven, med gladmat-festival, som er i Stavanger for tiden,  og besøk hos mine foreldre. Når kusinene er reist, blir det nytt innrykk av slektninger i forbindelse med dåp av mitt barnebarn på Olsok. I den forbindelse skal vi og dekke til utendørs feiring for 35 personer. Bilder fra det kommer siden. Men her kommer  noen bilder fra dagen i dag, en fin sommerdag på Norges beste vestkant.

Neida, ikke alt som blomstrer er ekte, men det er lov med kunstig der ingen sol skinner, eller som her, solen blir alt for sterk. Glad-kopp med blomster på, som jeg fikk i gave fra min yngste sønn her om dagen.

 

 

Klokkebusken er så vakker nå i juli. Før vi fikk på plass buen, pleide vi “frisere” den . Nå får den vokse fritt og velte seg utover. Planen er å binde den opp på buen etter hvert.

På den andre siden av buen, vokser denne herligheten av en rose. 


 

Jeg synes roser og eføy er så vakkert sammen,rett og slett romantisk! Jeg har vel nevnt før at eføyen vokser nesten som ugress, men den er nå flott uansett, så jeg har ikke hjerte til å ta den vekk heller. Bare der den kvelder andre planter, blir den fjernet. Det sies at snegler ikke liker eføy,så det er jo en fordel.

 


 

Greit med lett tilgjengelig drikke!

Vannliljene står i full blomst, men lukker seg til kvelden! 

 


Vannliljene sprer seg, vi startet med en rød og en hvit.

 


 

Ha det riktig fint! Vi blogges snart!

 

#hage, #klokkebusk, #roser #dam, #kunstigblomst, #eføy, #snegler,sommer, #surfina, #sandaler, #cabriolet, #interiørblogg, #norgesbestevestkant

 

Livet på Norges beste vestkant

 


 

 

Ved midnatt kom Olsen på besøk

Hei! Håper du har det fint! Det er utrolig hvor fort en sommer kan gå nå for tiden! Like utrolig er det at man kan ha dagene fulle med å “gjøre ingenting”. Sånn går nu dagan! 

Hvitmalingen er oppbrukt! Gudskjelov! -Og det blir ikke handlet mer med det første for lister og alt ble ferdig til slutt! 

Men endelig var det litt greit vær for utendørs aktiviteter igjen, og jeg fikk koselig besøk så vi ble sittende ute med fyr på peisen. Da er det  bare klokka som sier at det er på tide å ta kveld.  

Døren til hønsehuset og de to små “benkene” ved døren er blitt lys blå. Jeg synes det ble koselig! 


Hønene har fått ny halm, og de storkoser seg.


Vi er så heldige at vi får halm på en gård i nærheten. Halmen varer lenge. I begynnelse er den “fluffy”, senere blir det mer “skogsbunn”, men det hindrer at hønsegården blir opptråkket og sørpete, og fuglene holder seg rene og fine. Det stakkars treet i forgrunnen stod i en potte. Jeg har vært nøye med vann, men det trivdes ikke. Så i dag flyttet jeg det hit i mangel av noe bedre sted å sette det. Så får vi se om det dukker opp en bedre plass. Om enn så lenge sår det her.


Jeg etterlyste vel markjordbær her om dagen, og her er de.


Røde vannliljer har og sprunget ut. De er nydelige og står langt utover høsten, men de er og et tegn på at det nærmer seg sensommer, så litt vedmodig er det og.

I alle år har det bodd ett eller flere pinnsvin i hagen. Pinnsvinene har alltid het familien Olsen. Jeg er ikke sikker på hvor det navnet kom fra, men det var ett av barna som fant på det som liten. I år har jeg ikke sett snurten av pinnsvin. Både herr og fru Olsen har glimret med sitt fravær, men da jeg skulle ut med søppel ved midnatt, hørte jeg rasling og tasling. Der var Olsen  (Han må minst være tippoldebarn til den første Olsen vi så her i hagen på tidlig 90-tall).  Han stod musestille og kikket, og jeg kikket på han. Eller var det kanskje en “hun”?


Riktig god natt! Vi blogges!

 

 

 #hage, #hønsehus, #høns, #lyseblådør, #halmr, #ivannliljer, #sommer, #markjordbær, #olse, #pinnsvin, #interiørblogg, #livetpånorgesbestevestkantr

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

Mandag morgen


 

God morgen! Mandag, ny uke, nye muligheter! Når man har ferie, er det nesten det samme hvilken ukedag det er forresten! – Og det er virkelig deilig å stå opp og bare kjenne at man eier dagen, at timene som denne dagen består av kan fylles med akkurat det man vil! Herlig! Dagen i går ble jo likevel en regnværsdag, men det er nytt håp i dag! 

Hagesykkelen min holder stand i år og! I år er det plantet surfina i den. Jeg synes den skarpe rosa fargen gav en herlig kontrast til den turkise sykkelen! Surfina er ellers en plante jeg liker godt, så den har vi flere steder i hagen i litt ulike farver.

Sykkelen er forresten festet i både tak og gulv i år. I fjor gikk den flere ganger over ende, og det er kjedelig med jord over alt. Her kan dere lese mer om hagesykkelen. Jeg spraymalte jo både det ene og det andre i turkis i fjor. Vannkannen på bildet over er den eneste tingen der malingen flasser litt. Men pytt, pytt. Planen var jo ikke å spraye kannen i det hele tatt, jeg fikk bare en ide mens jeg holdt på.

Ellers har årets første jordbær kommet, på jordbærplanten som står i en krukke. Det er flere kart ved siden av det ene bæret, så dette lover bra!

Årets første og eneste kylling sprader rundt i hønsegården sammen med mammaen sin, og hun er virkelig en “hønemor”. Bildet er tatt i går, og både mor og barn ser litt våte og forkomne ut, men de ville være ute, selv om det regnet. -Og skal si det regnet en stund. Jeg satt i Hålå, og det trommet på taket.

 


 

Kyllingen er vel ca 1 1/2 uke og begynner å få fjær. Gjengen koser seg i ny halm både ute og inne!


Klatrehortensiaen er en nydelig plante. Her ble den plantet for to år siden, og jeg gleder meg over at den vokser til. Har dere sett noe så romantisk?


Ha en strålende dag og en god uke! Vi blogges!

#hage, #jordbsykkel, ær, #klatrehortensia #hønei, #kylling, #ihagesykkel, #sommer, #surfina, 

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

Håpet er lysegrønt, og himmelen er blå!


Håpet er lysegrønt, og himmelen er blå! Det blir en fin dag, og den skal garantert ikke  tilbringes innendørs. Men aller først, jeg lovet jo å vise bilde av det jeg syslet med i regnet i går. Det var en typisk “kose-seg-inne-dag”.


Det var en gang et gammelt, brunt hjørneskap, og vi fikk det med hjem fra svigermor og svigerfars hus. Ekte gammelt var jo ikke skapet, men kjøpt en eller annen gang på 80-tallet. Før-bilder glemte jeg å ta, men på dette innlegget, ser dere skapet i hjørnet.

Skapet var jo fint nok, men ble veldig mørkt og brunt her, så løsningen ble, som så ofte før, et strøk med hvitmaling. Hadde det bare holdt med ett strøk, men den gang ei. Etter 6 strøk skinte det fremdeles brunt igjennom! jeg har en gang vært borti det samme. Det var også et mørk brunt, nesten sort skap, og det endte som shabby chic-skap i Tv-stuen. Her kan dere forøvrig lese mer om husets mange “gamle skap”

Dette skapet kledde ikke samme behandling, så her måtte noe annet gjøres. Løsningen ble eggehvit gulvmaling blandet med en liten skvett blå-maling fra svigerfar. Denne tok jeg med fra kjelleren der fordi jeg syntest den var så fin. Det var faktisk den som satte meg på tanken om et himmelblått kjøleskap

Fargen ble helt etter min smak, nesten som pistasj-is, en riktig sommerfarve! Så var det å smøre på med et visst antall strøk til. Men det var jammen verdt arbeidet!

Gammelt fløtesett, en gammel sparegris fra min barndom og denne artige saken i tinn (Også fra svigermor og svigerfar) har flyttet inn i hyllen på skapet. 


På disse bildene sees den bedre!


Spisestuen vår er egentlig et sammensurium av møbler og stiler, de fleste med det til felles at de ikke er kjøpt nye og at de har fått en runde eller fem med malekosten. Ett møbel ble imidlertid kjøpt nytt. Jeg drømte om langbord, og dette langbordet tror jeg het “provance” eller noe slikt. Bordet var beiset i en slags brunfarge.Vi kjøpte aldri stoler til det. De ble kjøpt senere på finn, åtte stoler. Stolene var brune, men ble malt før de kom i hus. Siden stolene var så røffe, fant jeg ut at de burde pusses, slik at de passet med stilen. Det var ikke plass til fire stoler på hver side av bordet, så bordplaten ble løsnet fra understellet og “planken” under ble forlenget. I samme runde ble understellet malt. Siden bordet og er røfft, og for å matche stolene, ble også understellet pusset med grovt sandpapir.

Farven på understellet er verken hvit eller eggehvitt, men litt mørkere, og vi har beholdt den slik i årevis. Bordplaten har siden fått utallige strøk med gulvmaling. Det er sterkt og tåler det meste, og dette er et brukbord, som alt annet i heimen er bruksgjenstander. Her kan dere lese mer om spisestuen, slik den så ut før.

Stolene var brunstripete, noe kattene likte bedre enn jeg. Nå er de trukket i lys lin. Det passer bedre til rommet, og er veldig slitesterkt.


Men her er andre stoler og. Disse fire stolene fikk jeg gratis på en kjøp, salg, bytte-side. De var brune, og jeg hadde dem brune en stund, før jeg malte. Mange mener mye om å male gamle møbler, men det får så være, malt ble de. Nå står en på gjesterommet og en på kontoret. De to andre står ved enden av bordet her. De to som står på de andre rommene blir hentet ned ved behov.


Vi har faktisk ytterligere to stoler her inne. De tilbringer til daglig hverdagen under pledd med skinn over. Egentlig er det synd, for de er nydelige, og er håndbrodert av min bestemor. Men jeg tar virkelig ikke sjansen på at kattene skal kvesse klør her. 

Kattene elsker forøvrig å ligge på skinnet.


Kan man ha det bedre?

Ha en strålende dag! Vi blogges! 

Livet på Norges beste vestkant

 #interiørblogg, #gammeltskap , #skap, #spisestuestol, #pistasj, #arvet, #håndbrodert, #maling,

 #livetpånorgesbestevestkant, , #grovtsandpapir, #brukshjem, 

 

 


 

Barbeint i vått gress på en søndag morgen

God morgen! Finnes det noe som å gå barbeint i vått gress en tidlig morgen?

Trøsten når det regner er jo at det er bra for naturen og for plantene. Men hvor mye regn må egentlig naturen ha for at det skal være bra? Kan det ikke i blant holde med “godt nok”? Jeg er et sommermenneske, og jeg liker bedre sol enn regn, men regn er en del av den norske sommeren.  

Mer enn en gang har vi kommet hjem fra ferie under andre himmelstrøk og blitt slått av hvor grønt det er i Norge! Det kan nok henge sammen med at vår Herre er så flittig med hagekannen! (Eller vanningsanlegget)

En ting er sikkert, og det er at det blir pent , rent og friskt etter regnet. Her noen bilder jeg knipset i går kveld fra gangstien (eller bryggen?) som vi laget av jernbanesviller i fjor.

 Det er vel ingen tvil om at eføy er vakker, men jammen dukker den frem over alt snart. Noen steder har vi plantet den fra stiklinger, andre steder kommer den av seg selv. Den er svært så lett å få til å vokse og trives. Men noen steder må den lukes vekk også. 

På denne tiden av året lyser det opp i gult ved dammen. For en gladfarve! Den sprer solskinn selv om det regner! 


Plantene ved dammen ser i hvertfall ut til å like regnet! Det vokser egentlig veldig mye forskjellig her ved dammen. Alt som vokser her er enten plantet fra stiklinger eller veldig små planter. Vi har vært heldige å fått en god del stauder. Om våren er det en mengde løker som blomstrer  her ved dammen. 


 

Markjordbærene trives  ved dammen, ingen tvil om det, men nå venter vi på bærene. Markjordbærene vokste nærmest vilt hos mine svigerforeldre, og vi hentet med oss noen stiklinger derfra. Siden har de bare spredd seg.Er vel ikke mye som er mer sommer enn nettopp markjordbær? Geiterams, siv og iris vokser i selve dammen. Geiterams og siv er hentet fra lokale vann. Irisen er den samme som vokser på land, gul iris. På land, ved vannkanten vokser det også blå iris.Både jeg og min kjære er veldig glad i bregner, og det er tre-fire ulike bregneslag her ved dammen. Noen av plantene kommer flere steder. Bregnene er hentet fra naturen, og jeg vet ikke hva de ulike slagene heter. Drømmen er å ha en svær strutseveng her ved dammen, men jeg vet ikke hvor man skal få tak i en slik bregne, og jeg antar de er fredet 

 Ellers er det så herlig at det både er sommer og søndag! En hel dag som kan fylles med akkurat hva man vil! Ja, jeg har lovet bilder fra gårdsdagens malejobb, og det kommer, det kommer! Håpet er lysegrønt. (Og himmelen er faktisk blå) Men først morgenkaffi!

Ha en super søndag! Vi blogges!

 

 #hage, #etterregnetl, #jernbanesviller, #hagesti, #roser, #ihagedam, #sommer, #morgenkaffi, #ibarbeint, #barbeintigresset, #eføy, #bregner

 

Livet på Norges beste vestkant

 

Gjesterommet


Heisann! Det har vært en fin dag med innendørs puslerier! Været ute tror jeg vi lar forbigå i stilhet. Bilder fra dagens innendørs aktiviteter kommer i morgen, tenker jeg! Nå i kveld tenkte jeg å vise noen bilder fra gjesterommet. En gang i verden tenkte jeg at folk som hadde egne gjesterom måtte være enten gamle eller rike (Muligens begge deler?) Og det var en tid da alle soverom var bebodd av barn og leker. Nå er det engang slik at tidene endrer seg, og det er en tid for alt. Derfor har vi plutselig fått kombinert syrom og kontor, TV-stue, og altså dette luksusfenomenet som kalles gjesterom. Det kan være ganske greit med et gjesterom når man har familie diverse steder i dette langstrakte land, og også i utlandet. Jenterommet var innredet i hvitt med noen små innslag av rosa, så de helt store forandringene er ikke gjort, men det er kommet opp en dobbel sovesofa og et antikt skrivebord som stod i spisestuen inntil denne i større grad ble innlemmet i stuen.

Ordet gjesterom gir assosiasjoner til gammelt, fint sengetøy. Helst skulle det vel vær hvitt og brodert? Men denslags har vi ikke her i huset, ei heller sengebrett til å servere frokost på. 

 


Sovesofaen er langt fra verdens stiligste, men veldig praktisk i sin beige-brune “prakt”. Jeg har planer om å trekke den om en gang, både den og en liten roa rokokko-stol som står i rommet, men om enn så lenge får den befinne seg under sengeteppet som lå i rommet den gang det var jenterom. Og gjestene lar ikke vente på seg!

Nei, stopp en halv, jeg er en katt, og jeg bor her (Og på alle andre steder der det måtte være behagelig å ta skjønnhetssøvnen min)

 


Skrivebordet er gammelt og arvet. Stolen er og gammel, og er en av fire. Jeg har derfor tillatt meg å male den hvit for å passe til spisestuen, for det hender det er behov for ekstra stoler der. Den har også fått trekk i lin, slik som spisestuestolene. Telefonen står bare til pynt, men kan nok fortelle en historie om kommunikasjon før mobil, facebook og snapchat. Min svigermor var telefondame og var en ekspert på å huske telefonnummer.

 


Min samling av gamle kopper har “alltid” hatt sin plass på dette skrivebordet. 

 


Kirken på bildet er Orre gamle kirke, en 750 år gammel steinkirke ut mot havet. Her giftet jeg meg en sommerkveld for 28 år siden, og her skal mitt lille barnebarn døpes Olsok-kvelden. Peoner må vel være noe av det vakreste som finnes? Ekstra hyggelig er det jo at de står så lenge. Jeg har en gammel drøm om peoner i hagen, men foreløpig er det blitt med drømmen.

 


Miniatyr-skolepult med ransel og bøker har og sin plass på skrivebordet på gjesterommet.

 


Gardinene kostet hele 20 kr på Europris. Så da kjøpte jeg like godt et sett til naborommet (kontor/syrom) også. Er jo litt greit med gardiner på et soverom. Egentlig liker jeg ikke gardiner, så stuene våre er helt gardinfrie, men på bad og soverom er det greit å kunne trekke for! 

Da må dere ha en fortsatt flott lørdagskveld! Vi blogges! 

 

Livet på Norges beste vestkant

 #interiørblogg, #gjesterom , #sovesofa, #antik, #antiktskrivebord, #arvet, #orregamlekirke #miniatyr, #peoner,

 #livetpånorgesbestevestkant, , #gamlekopper, #telefondame, #kommunikasjon,

 

 

NårTor med hammaren tar seg en tur forbi, får man ta sommeren med seg inn

Så tar Tor med hammaren seg en tur forbi, ja, og jeg må bare innrømme at jeg ikke er noen stor fan av han. Som barn og faktisk langt opp i voksen alder var jeg livredd når det lynet og tordnet. Det er jeg ikke lenger, men koselig, som enkelte hevder det er med den slags vær synes jeg ikke det er.  

Jada, vi kan kose os inne og ta sommeren med oss i hus. -Og vær trygg på at jeg ikke har noen planer om å gå ut i regnet. Ja, for det regner selvsagt i tillegg til å blinke og brake! Hunden har vært på døra flere ganger å bjeffet mot uvesenet. Katten derimot, hun nyter livet slik bare en katt kan gjøre det.

Dette var yndlingsplassen til gamlepusen som ble 16 år. Nå er den Taras. Men nå ble det så mye bråk og “fyrverkeri” at man må åpne øynene og strekke litt på seg. (For å så å legge seg enda bedre til rette)

Jaja, regn er sikkert sunt for plantene. Selv om det er mye som blomstrer ute om dagen, er det koselig med litt blomster inne og. Disse rosene har stått en uke nå, og jeg synes fremdeles de er nydelige. Ofte er jo rosene nesten på sitt fineste like før de begynner å visne, synes jeg. Ellers er vel rosa roser en favoritt jeg stadig kommer tilbake til. 

Roser er ikke bare sommerfavoritt, men helårsfavoritt. En annen favoritt, en sommerfavoritt er kirsebær. 

 


Jeg husker dem fra farfars hage, og vi har faktisk et kirsebærtre i vår hage og, men foreløpig er det ingen bær på det. Så da får man heller unne seg noen kjøpebær mens man venter på den store avlingen!

 

Nå høres det ut som om Tor er i ferd med å forlate oss. Han trenger ikke å komme tilbake i natt for min del! Ha en riktig god natt da, vi blogges!

#lyn, #torden, #tormedhammeren, #roser, #livetpånorgesbestevestkant, #interiørblogg, #kirsebær, #katt

 

Livet på Norges beste vestkant

 

En benk i solen

  God morgen! Solen skinner og himmelen er blå i dag og! Noen snakket om at det var meldt regn senere i dag, men time will show. Her kommer noen bilder fra en del av hagen vi ikke bruker, men som likevel er “ansiktet mot gaten”. Her er ingen plen å slå, bare bark på bark.  Benken er vel mest til pynt, men jeg har sett at det i blant sitter katter på den, og det er jo ikke så rart. Katter vet å ha det behagelig, og morgensolen er sikkert herlig nettopp på denne benken.  Det er rart med slike morgener med dugg i gresset, da må man nesten gå barbeint. -Og plutselig er det som å være fem år en sommermorgen…Den gang sommeren varte evig!

Benken ser jeg har fått litt naturlig patina eller skal vi kalle det shabby chic? Den stilen går visst aldri helt av moten her i huset. Det blir bare naturlig litt slitt her og der enten man vil eller ei, og er det noe som er sikkert, er det at hvite møbler trenger kjærlig pleie og jevnlig maling.

 

Er det lov med juks? Jeg mener det må være greit i blant. Blomsterkassen under vinduet har to funksjoner. den viser husnummer og den pynter opp. Men det må jo være blomster i en blomsterkasse! Men i solsteiken under vinduet og med tak over, er det vel nesten bare silkeblomster som trives!

Kabeltromler, ja…Vi har vel fire av dem i hagen, og de er super-praktiske som bord eller pidestall. I tillegg klarer ikke vinden å blåse dem over ende, og det er et viktig moment når man bor på Jæren. For uansett hvor lunt man klarer å få det rundt dørene, så vet man at vinden kommer på besøk med jevne mellomrom, og det har flydd trampoliner mellom tomtegrensene på Jæren før, og “seilet” over paviljongen har vi reddet i hus mange ganger.

Jada, jeg har lest slike som har greie på sånt skriver at kabeltromler er ikke bare harry, men dødsharry. Men jeg velger å fortsette å være harry, noe jeg mener må være lov.  Hortensiaen på kabeltrommelen er i det minste ekte nok!

 Ha en herlig fredag og en god helg! Vi blogges!

 

 #hage, #kabeltrommel, #silkeblomster, #shabbychic, #livetpånorgesbestevestkant, #interiørblogg, #sommer, #duggigresset

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

Sommer, hvitmaling og gamle kniplinger

Endelig kom sommeren, og Jæren viser seg fra sin vakreste side. Jada, det er noe småplukk igjen å male inne ennå. Men ellers må man jo bare komme seg ut i slikt vær! Man kunne jo ellers bli snøblind av hvitmaling. 

Ellers nærmer det seg Olsok og dåpsdagen til mitt vesle barnebarn. Hun skal døpes i en 80 år gammel kjole, en kjole både oldemoren og mammaen er døpt i. (Jeg er døpt i en kjole fra farssiden min) I underskjørtet  er navnet på dem som er døpt i kjolen og fødselsdatoen brodert.

Finnes det noe mer nostalgisk enn gamle kniplinger?  Detaljer fra kjolen med gamle kniplinger.

Så nå har jeg  “kost” meg med brodering, og endelig er jeg i mål! – Og jeg må virkelig si respekten for broderende mennesker har steget mange hakk! Joda, jeg kan sy kossrting jeg og, og jeg har faktisk brodert ett og annet bilde og et par barnebunader, men det er lenge siden. Hvem skulle tro at det tok så lang tid å brodere noen skarve bokstaver og tall på telle-lin, når man atpå til har “oppskrift”? Friskt mot, vil man, så kan man! Første utfordring her var å se hva man holdt på med, men med innkjøp av “Nille-briller” I tillegg til linsene og fult dagslys, gikk det da bra!


 

– Og her er resultatet brodert på underkjolen blant tidligere generasjoners navn og med plass for fremtidige.


 

Kjolen er sydd av min bestemor. Hun var virkelig en dame som kunne det meste av håndarbeid. Nupperellene har hun og laget, og hele den vesle dåpsluen er av kniplinger!

Min mor har strikket cape til dåpskjolen. Lillemor skal døpes i en gammel kirke som bare er åpen om sommeren, og som ikke varmes opp. Da er det godt med noe varmt.

Sokkene har min farmor heklet til min datter. Jeg har valgt å la dem følge dåpskjolen. Så det er mye historie knyttet til dåpsantrekket.

Men nå tror jeg jammen jeg vil ut å nyte sommerkvelden med litt hagearbeid! Ha en super sommer-kveld! Vi blogges snart! 

Livet på Norges beste vestkant

 #interiørblogg, #livetpånorgesbestevestkant , #dåpskjole, #kniplinger, #nupereller, #dåpskjole, #orregamlekirke #dåp, #broderi,

 #håndarbeid, #idåpslue, #generasjoner, #bestemor, #oldemor, #familie, #slekt