På sensommerkveldene blir vi steinaldermennesker som varmer oss rundt gruven

Heisann! Det er fredag, fremdeles august, men september rykker nærmere og nærmere. Selv tviholder jeg på sommeren, men må kapitulere i blant. Det ble ikke sandaler i dag, men det er faktisk første dag siden jeg startet på jobb i begynnelsen av august.

Aldri er vel kveldene utendørs herligere enn i august. Det begynner å bli mørkt om kvelden, så man får nesten følelsen av tropisk natt under andre himmelstrøk. Hadde det ikke vært for temperaturen?


Temperaturen har vært ok på dagtid på slutten, og noen dager har vært riktig gode og varme. På kvelden, derimot, merkes det at man ikke bor i et middelhavsland akkurat.

Å, så glad jeg er for Hålå og utepeisen, som kom på plass for ca fem år siden! Her har vi sittet så mange kvelder!

Om det regner, så gjør det ingenting. Det er bare koselig å høre regndråpene på taket. Her er både tepper, terassevarmere og peis, så vi holder varmen en stund utover kvelden, og utover høsten.

 

Peisen er en nexø corner, en stor og tung sak, som ble levert i deler og satt på plass ved hjelp av dugnad. Spesielt en av delene var utrolig tung.

 

 

Vi kjøpte grillrist samtidig. Kjekt å ha når det er mange som skal grille. Den leveres uten gnistfanger, men det fikk vi laget på et lokalt sveiseverksted. For ordens skyld må jeg opplyse at de neste peis-bildene som kommer er fra Sommerbutikken sine hjemmesider om utepeis. Det var der vi kjøpte vår utepeis.

 

Mange bruker peisen under åpen himmel. Hos oss står den under tak, så pipen måtte gå godt over taket.

Derfor kjøpte vi to pipeforlengere. Likevel opplevde vi i blant at flammer og gnister kom vel nær, så nå er det satt på ytterligere en pipeforlenger.

Fordelen med Nexø sine peiser, er at de er laget av lava-stein, og vi kan fyre med skikkelig ved. Mange ute-peiser av billigere modeller er kun laget til å fyre med grillkull og briketter. Det er absolutt noe eget å kunne fyre med ved! På bildet under er det ekstra pipeforlenger-elementet kommet på plass. Man ser godt at det øverste elementet er helt nytt mens det under har stått ute en vinternatt for å si det slik, men jeg regner med at det ordner seg etter hvert.


Jeg er jo veldig glad i peisbål. Det er vel derfor vi har tre peiser + en peisovn innendørs også. Men utepeis er jo noe eget, da. Kanskje det minner oss om den gang vi var steinalder mennesker og satt rundt gruven på kvelden!


Da må dere ha en herlig dag videre og en super helg! Vi blogges snart!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 

#sensommer, #utendørsliv, #outdoorliving, #hage, #garden, #utepeis, #Nexø, #Nexøcorner, #pipeforlenger, #terassevarmer, #ullteppe, #livetpånorgesbestevestkant, #interiørblogg, #hageoguteliv, #hage, #garden

Kähler vasen ?



Heisann! Er det ikke rart, når noe blir populært, springer man mann av huse fot å skaffe seg det. Dersom det blir knapphet på dette, blir det jo bare enda mer populært. Slik har det jo vært med den berømmelige Kähler vasen.


Når det kommer til det stadiet, da har jeg enten anskaffet varen eller mistet interessen. I dette tilfellet gjelder det første alternativet. Det vil si, det var frem til jeg så denne Kähler vasen. Den måtte jo bare bli med hjem!

Like fin uten blomster som med, sies det.  

 
Her er det kommet “blomster”  i “vasen”

Tviler dere på at det er en Kähler vase, så er det naturligvis helt rett. Den dukket opp da jeg skulle ha ny toalettbørste, og som før nevnt er det ikke bare å kjøpe en oppvaskbørste eller en toalettbørste.


 I tillegg til å være kul, kostet denne lite og ingenting på Sparkjøp. Og her er den havnet i sitt rette element (Sammen med en “Kähler”-slektning)


For ordens skyld, dette er den originale vasen, men den bor ikke i mitt hus.

 Ha en super dag! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

 

#Kählervasen, #populært, #mannavhuse, #toalettbørste, #livetpånorgesbestevestkant, #interiørblogg, #inspirasjon,

Svarte sekker, empty nest og mus med sørgeslør

 Heisann! Det er fredag igjen! Håper alle har det fint! Så lenge jeg kan huske har fredagen vært ryddedag! Når det var ryddig og rent, var det klart for helg! Som jeg har skrevet så ofte før, når det er helg må det være blomster på bordet

 

Fra barndommen husker jeg min mors svarte sekker. Vi skulle rydde egne rom til helgen. Det som ikke ble ryddet havnet i svarte sekker, som ble satt i kjelleren.

Om det lå en pedagogisk tanke bak eller om det var ren overlevelsesmekanisme skal være usagt. Men de svarte sekkene funket.


Som regel ble rommene ryddet. Viss man var så uheldig at noe kom i en svart sekk, var det jo bare å hente det i kjelleren etterpå, for de svarte sekkene stoppet der.


Selv tok jeg ikke med meg det pedagogiske virkemiddel som ligger i en svart sekk, for sant og si var jeg ikke så glad i denne ordningen. Men jeg var hjemme med egne barn og dagbarn da mine var små, min mor var i full jobb. Det er forskjell på det!


Fra årene med små barn husker jeg at jeg førte en evig kamp mot rot. Jeg hadde en ide om at viss ikke jeg tok rotet, ville rotet ta meg! Tenk for en følelse å bli slukt av rot! Kjekke og travle år med mange enkeltopplevelser som jeg husker som om det var i går! Gjennom åpen barnehage og en lekegruppe kom jeg borti Husmorforbundet.


Og rommene så ut som de var møblert med hjulvisp! Hvilken ung og lovende husmor kjenner seg ikke igjen i dette? Jeg har skrevet om denne boken før her på bloggen. Virkelig en bok å bli i godt humør av!

 

Men det skal komme en tid, en tid da brødet varer helt til det blir grønt og melken surner i kjøleskapet! Målfrid Bolstad beskriver dette i sin neste bok.

Rommene er blitt så tomme at musene går med sørgeslør? Er det der vi er kommet nå?


I går kjørte jeg mannen til flyplassen ved halv seks tiden om morgenen. Siden jeg likevel var på Sola, stakk jeg på jobb. Etter endt arbeidsdag var det en hund og en katt som var lykkelige over å se meg. En av de unge og lovende kom innom i løpet av kvelden, skulle hente ett eller annet og for igjen. På kjøkkenbenken stod det en halvfull eller halvtom melkekartong!

 

En gang i verden, det var i årene etter legoklosser og Kaptein Sabeltann, og jeg var for lengst blitt en utearbeidende mamma, var det treningsbager på gulvet i gangen og et dusin joggesko i størelse kano. Det var konstant våte håndklær på badegulvet og diverse sminke-greier over alt.


I dag kan jeg boltre meg på tre bad, og det blir aldri tomt for varmt vann! Jeg har fått det ryddige hjemmet jeg så for meg den gang jeg festet duken til bordet mad tape for at den skulle få ligge i fred! Det er en tid for alt!

Men her er ingen mus med sørgeslør! Min mann fant tvert i mot en svært så lystig musegjeng i bøtten med hønsemat i sommer!


Velfødde og blanke i pelsen var de! Ikke noe sørgeslør der i gården, nei! De fikk meg til å tenke på sangen vi sang så ofte med den siste klassen jeg hadde”There is a mouse in my house, my home sweet home!”


Men ingen fare for at det kommer mus inn i huset hos oss! Det har vel aldri hendt, for der bor kattene!

 Empty nest? Nei, hvet du hva?

 Her er det bare å glede seg over livet, solskinnet og hverdagen! For midt i hverdagen står vi jo alle, bare på litt ulike steder av hverdagen. Igjen tenker jeg på min mor. Hun ble ferdig med sine svarte sekker. Hun var yrkesaktiv, bondekone og mamma til fem. Siden ble hun bestemor til 18. I dag er tiden der for å oppleve den verden som ikke lot seg kombinere med de svarte sekkene, og det er vel snart ikke et land eller et kontinent hun ikke har besøkt! Ha en strålende dag, midt i din hverdag! Så blogges vi snart!


 

Livet på Norges beste vestkant

 

#emptynest, #svartesekker, #pedagogisk, ##glede, #legoklosser, #midtilivet,   #midtihverdagen #ryddig, #duk, #emptynest, #livetpånorgesbestevestkant, #interiørblogg, #inspirasjon,

Roser, kjærlighetens blomster

Heisann! Håper dere har det fint! Det er aldeles herlig med dette fine været som plutselig er her. Og jeg må bare innrømme at det aldri er feil at solen skinner. Det er mye som blomstrer i hagen ennå, og augusthagen er vakker!

Ellers tenkte jeg å vise litt blomster fra min datters bryllup og barnedåpen som de hadde Olsokkvelden 29.juli.

Bordpynt og pynting i lokalet har jeg vist i et tidligere innlegg. Men jeg har ikke viet brudebuketten noen oppmerksomhet tidligere, så det tenkte jeg å rette på. Den var tross alt en svært viktig del av blomstene på denne vakre sommerkvelden!

Siden det var sommer og utendørs feiring, ønsket de å pynte med markblomster. Aldri er vel markblomstene finere enn i juli!  At hovedtemaet skulle gå i blekrosa lå i kortene ganske lenge. Det var jo en jentebarnedåp, og koselig å markere dette i pynting av lokalet og i blomster og servietter. I tillegg til markblomster, gikk de for eføy og blekrosa roser, 100 i alt. For å understreke det bonderomantiske, ble det valgt gamle norgesglass som vaser.

Eføy er trolsk og vakker, og vi har dem i mengder i hagen. -Og roser, ja det er jo intet mindre enn kjærlighetens blomster!  

I brudebuketten er det også blekrosa roser og eføy, med tyll rundt “håndtaket”, og brudebuketten er skreddersydd. Det vil si hjemmelaget. Vi fant oppskrift til hvordan man lager sin egen bukett på nettet, så var det bare å øve! Det var slett ikke så vanskelig, og resultatet ble en bukett som matchet resten av blomstene.  


På bildet under er brudeparet med sin vesle datter, som ble døpt samme kveld!
 

 

 
Ha en riktig fin dag videre! Vi blogges!
#dåp, #bryllup, #bonderomantikk, ##glede, #fest, #feiring, #brudebukett, #blekrosa, #roser, #eføy, #sommer, #summer, #celebration, #wedding, #babtism, #livetpånorgesbestevestkant, #interiørblogg, #inspirasjon,

 

Livet på Norges beste vestkant

 

De nære ting

Hei! Håper dere har det fint! I blant er det utrolig hvordan man kan glede seg over de nære og trivielle ting! For en uke siden demonterte vi viften fra villavent-anlegget og tok ned skapene rundt. At skapene mangler, det lever jeg godt med, men å være uten kjøkkenvifte, selv en dårlig vifte, er noe ganske annet! Etter at vi fikk tilnærmet åpen løsning i hele hovedetasjen, ble det enda viktigere med en god vifte, så det var jo derfor vi bestemte oss for å bytte ut den gamle.  

Hvordan klarte man seg uten den slags i gamle dager? Min farmor hadde eldhus som hun brukte når det skulle stekes potetkaker, fiskekaker eller andre større prosjekt. Der ble julebaksten også tatt.

Nå er imidlertid nye fliser og ny vifte på plass. Herlig! Neida, kjøkkenfornyelsen er ikke ferdig, men det går framover, og skapene må vi jo vente på uansett! Men jeg har troen på at det skal bli bra til slutt! Plutselig oppdager jeg nemlig at kjøkkenet ikke er så lite som jeg alltid trodde den gang vi hadde mørke eikeskap og langbord i mørk eik!

 

Ellers er det plutselig helg igjen! Denne uken har virkelig gått styggfort! Ute skinner solen og det er sommertemperatur. Tørr vi håpe på an Indian summer? Det hadde ikke vært feil.

Jeg ser at hagen er i ferd med å endre seg til en sensommer- eller høsthage. Det er facinerende hvordan vegetasjonen rundt dammen endrer seg gjennom sesongen fra de første snøklokkene om våren. Blomster på bordet er alltid koselig. På sesommeren og på høsten er det ekstra kjekt å ta med seg litt sommer inn i form av en bukett eller flere.

Ennå er jeg ikke klar til å trekke i hus og gjøre det høstlig og koselig inne. Den tiden kommer nok, men så lenge solen skinner og himmelen er blå, trekker vi sommeren ut isteden!

Høsten oppleves så mye kortere når august og september er solfylte og fine og man kan sitte ute om kveldene. Av alle oppussingsprosjekt vi har drevet på med, tror jeg jammen det å legge tak over uteplassen er noe av det smarteste vi har gjort. Hålå er daglig i bruk fra tidlig vår til sen høst.

Da må dere ha en super helg!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 

Vi blogges snart!

 

#denæreting, #detrivielleting, #vifte, #åpenløsning, #eldhus, #helg, #indiansummer, #uteplassundertak, #høst, #interiørblogg, #livetpånorgesbestevestkant

 

Tilbake i hverdagen og klar for en fin sensommer

Heisann! Da var hverdagen i gang igjen, og vet du hva, det er ganske deilig det og! Man blir faktisk mer effektiv når man står midt i hverdagen og klokken igjen bestemmer dagsorden. Det har vært en fin sommer med mange opplevelser og mye “småfarting” hit og dit.

Vi har vært i Bulgaria og Barcelona, og vi har hatt kusinebesøk, barnedåp og bryllup. I tillegg har vi vært på noen hytteturer til egen og andres hytter og på Skienstur.

Oppussing har det også blitt! Men det er naturligvis alltid noe man ikke kommer helt i mål med! Slik skal det vel være? Hadde man kommet i mål, ville man vel startet på noe annet.

 

Siste prosjekt er jo kjøkkenet, og der er skap rundt villavente*en revet ned. Gamle fliser var fliset inn til skapene, så de måtte også fjernes. Jeg hadde en plan om å bruke laminat i stedet for fliser når vi skulle i gang igjen, røff laminat ala den som er på gulvet på hyttedoen med skrift på. Men den skulle være lysere. Vel, slik laminat fant vi ikke, og den vi fant var for “spraglete”,  Bildet under er det vi har på hyttedoen.

 

Det ble derfor fliser, men jeg tror det er et lurt valg.  Forrige gang vi kjøpte kjøkkenfliser, skulle alle ha motiv. Vi hadde også enkelte fliser med motiv og et stort ” bilde” tidligere. Jeg ble vel aldri egentlig lei av disse “franske” motivene, men når vi nå skulle ha nye fliser, var jeg klar for noe annet. Tidene endrer seg tydeligvis, så nå var det ikke mange motiv å se. Flisene vi kjøpte er enkle og litt røffe, og jeg falt for dem med det samme. Likevel måtte jeg ta en runde å kikke nøye på alle flisene. Man skal tross alt leve med dette en god stund. Det er heller ikke feil når dyre fliser er på tilbud.

Nye skap måtte bestilles. -Og jeg som trodde det bare var å svippe innom IKEA å ta dem med seg! Det betyr bare at vi får leve med littkopper og kar på gulvet i en krok av spisestuen en stund til, nærmere bestemt 4 uker. Men den som venter på noe bra, venter som kjent ikke forgjeves!

 

Ellers er mannen i gang med et prosjekt på vaskerommet. Vi har til nå hatt et kjempestort vaskerom/ gang, men disse to rommene blir nå delt av vegg og dør. Jeg tror det blir mye lettere å holde vaskerommet ryddig nå. Dessuten er det greit å få en egen gang inn til kjelleren uten strykebrett og vaskepulver. Vel, det var det vi rakk i år!

 

Ute har det ikke skjedd så mye denne sommeren. Det skylder jeg rett og slett på været! Det er kjekkere å plante og pynte rundt seg når solen skinner og himmelen er blå. Ennå håper jeg jo på deilige dager og kvelder i hagen. August kan være veldig fin når den er fin. Men jeg tror nok at det neste jeg planter får bli lyng!

 

Litt nytt på hagefronten er det likevel Plenklipperen, et bråkete monster, tok kveld og ble erstattet av elektrisk! Det må kunne kalles en positiv opplevelse! Jada, jeg vet at de lovende og “kule” har robot-klipper! Det skulle tatt seg ut på vår bitte lille gressplen! Men dette må vel være nest best? Den er både stillegående og klipper fint!

Sommeren har som vanlig bydd på mange herlige kvelder utendørs i Hålå med gode venner, musikk og peisbål.

Det har vært grillkvelder og det har vært sangria med gjester fra Spania.

 

I kveld står bringebærplukking på dagsorden. Jeg har en venninne som har masse herlige bær, og vi er så heldige å få plukke hvert år.

Ett år laget vi bringebærlikør. Den ble faktis kjempegod! Men jeg liker nok best å fryse bærene og ha de ” på lur” i fryseren til kaker og desserter utover vinteren.

 

Ha en super kveld, folkens! Vi blogges!

 

#august #sommer, #sensommer,#reise, #ferie, #fliser, #detgodeliv, #livetpånorgesbestevestkant, #bringebær

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 

 

Alt kan fornye

Heisann på en sen søndagskveld! Håper helgen din har vært fin! Nib-utfordringen i august heter “alt kan fornyes”,og er i samarbeid med Quick Bengalack. Jjammen er det sant at alt kan fornyes! Det er jo nettopp noe av det  jeg synes er så gøy med interiør, det å gjenbruke på en annen måte eller å fornye noe med enkle midler! 

Jeg har virkelig ingen ide om hvor mange liter hvitmaling til ulike formål jeg har malt opp i løpet av livet, men det er ikke få! For to år siden fikk jeg øynene opp for spraylakk! Wow! 

 

Det første jeg sprayet, var et cafe-sett i knall turkis. Det kan dere lese om her.

 

Denne farven gav virkelig mersmak! Det var en farve til å bli glad av, en farve av sol, sommer og middelhav ! Jeg var så fornøyd med cafe-settet at jeg gikk i gang med friskt mot og samme herlige turkis i fjor.

 

 

I løpet av sommeren ble en gammel sykkel forvandlet til havesykkel.

 

En gammel solstol gjenoppstod i ny drakt, og hagekannen ble og turkis!

Nå fikk det greie seg med turkis i denne omgang! Men trillebåren ble rosa før sommeren gikk over i høst.
 

 

 

Årets fornyelsesprosjekt med begalac foregikk innendørs, og denne gang var det et svart side by side kjøleskap som ble himmelblått!  Men på dette prosjektet brukte jeg ikke spray, men Bengalac.

 

 Bilder fra disse prosjektene blir derfor mitt bidrag til augustutfordringen, ha en fortsatt herlig kveld!’ Vi blogges!

 

#nibutfordringen, #quickbengalack, #interiørblogg, #altkanfornyes, #farvepåtilværelsen, #detgodeliv, #livetpånorgesbestevestkant,

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 

 

Rustikk sjarm og detaljer

Hei! Håper du har en fin lørdag! Selv sitter jeg her å sorterer litt av de mange bildene som er tatt i sommer. Jeg kan love at det er mange bilder av interiørdetaljer, for slike detaljer inspirerer meg virkelig! Det er så mye vakre detaljer å få øye på!Ting trenger ikke være nytt for å være pent, snarere tvert i mot. Selv har jeg stor sans for interiørdetaljer og ting som viser tidens tann og som vitner om levd liv. Jeg liker slike ting mye bedre enn nye og perfekte ting.

Det er derfor ikke så rart at jeg falt pladask for oppgangen til leiligheten hos min sønn og svigerdatter i Barcelona. Leiligheten til min sønn og svigerdatter ligger på toppen av en bygning fra 1860, og veldig mye er gammelt og autentisk. Dette møter oss når vi åpner inngangsdøren nede.

 

Trappetrinn som viser at her har generasjoner gått og levd sitt liv!

Hjemme ville vi vel endret hele gulvet på mellomnivået. Her er bare de flisene som var ødelagt og ubrukelige skiftet ut med nye. De andre er beholdt.

Den samme løsning har de valgt på trappetrinnene, noe som vises veldig tydelig her.

 

Trapper er det nok av, men her står vi altså på toppen.

Har man slike trapper, får man mye gratis hverdagstrim! I tillegg er det så mye vakkert å se på mens man legger trinn for trinn bak seg på veien oppover i etasjene!

#trapp, #rustikk, #sjarm, #fliser, #autentisk, #gammelt, #ivaretatt, ##interiørblogg, #norgesbestevestkant

 

Livet på Norges beste vestkant

 

Home, sweet home

Heisann! Da var man hjemme igjen, og tilbake til hverdagen! Ikke så galt det heller, det er nå en gang hverdager man har flest av!
Jeg kan se tilbake på en begivenhetsrik sommer. Men hvor i all verden ble tiden egentlig av?

Det er fredag og snart helg! Til helgen blir det å ryke seg ut på å ta ned kjøkkenskap der det  i dag henger villavent. Villavent skal demonteres og ny vifte monteres. Vi har vært i tenkeboksen når det gjelder hva som skal opp på veggen mellom kjøkkenbenk og overskap. I dag er der fliser, noe som egentlig er helt ok. Men det er jo mange andre alternativer i dag. Det finnes egne plater til dette bruk også. Nå blir likevel løsningen at vi går for noe annet. Jeg lover bilder etter hvert.

Men i dag blir det først og fremst litt familiesamvær med søster som snart reiser hjem til Bergen etter endt ferie. Det er jo også noe av det som er koselig med sommerferie, at man treffer alle de nære og kjære som man ikke ser så ofte i en travel hverdag.

 

Da gjenstår det egentlig bare å ønske en fantastisk helg til hver i sær! Vi blogges snart!

#homesweethome, #,sommer,  #interiørblogg, #norgesbestevestkant

 

Livet på Norges beste vestkant

 

Sommer i herlige Barcelona!

Hei, og riktig god morgen! Neida, jeg er ikke i Barcelona, men vi var der tidligere i sommer, og jeg postet en del bilder fra den unike leiligheten på Barcelonas tak. Men det er jo så mange andre bilder å dele fra denne nydelige byen i deilig sommersol! Så her kommer litt å drømme seg vekk    

Kveld i byens gater

Og natten senker seg

Just a perfect day…..

To drink Sangria in the park….

 

Sjømat og andre delikatesser i Barcelona

 

Terasseliv

 Ha en herlig dag videre! 

 

#barcelona, #reise, #mat, #sangria, #park, #sjømat, #perfectday#,sommer, #summer, #interiørblogg, #norgesbestevestkant

 

Livet på Norges beste vestkant