På årets siste dag, nyttårsbordet

Hei! Da er det snart tid for å takke for 2015, og samtidig ønske 2016 velkommen! Nyttårsbordet er dekket-med “god hjelp” av Tara. Dandering av x antall meter grå nervøs fløyel går ikke upåaktet hen med pus i hus, og selv om duken nå ligger der den skal, ligger katta i vinduet og passer på. Det kunne jo hende duken begynte å bevege seg igjen.

Jeg hadde kjøpt to grå “duker” i nervøs fløyel. Dukene er tre meter lange, så den ene ble delt i to og sydd på endene. Dermed ble det en duk som passer til bordet, også når begge klaffene er i. I dag har vi imidlertid ikke bruk for ekstra klaffer.

Julepynten er ikke ryddet vekk ennå, og jeg har lyst til å ha den en stund til, men i dette rommet er det ikke jul lenger. Bordpynten går i dag i svart og rosa. Her på bloggen har jeg oppsummert året som har gått i to deler. Del 1 og del 2.

Man minnes også andre nyttårsfeiringer, både som barn, ungdom og voksen. – Og noen nyttårsaftener utmerker seg i minneboken av ulike grunner. Med disse bildene fra mitt nyttårsbord, ønsker jeg alle et riktig godt nyttår!

Og om noen skulle være i tvil, pus har kontrollen!

 

Tilbakeblikk siste halvdel av 2015

Håper denne nest siste dagen av 2015 har vært fin! Selv er jeg kommet fram til juli på min “mimrerunde” – Og mimringen starter i Barcelona, hos vår sønn og svigerdatter. De bor i 5.etasje i en bygning fra 1860. Det er  mange bilder fra hjemmet deres på bloggen min, for jeg synes den er så utrolig tøff, med en blanding av masse gammelt og noe nytt!

Vel hjemme fra Barcelona ble det oppussing av hus. Hva skal man med dører mellom rommene, eller for den del hva skal man med atskilte rom? (Vel, det er jo allright å kunne lukke døren til do, da!) Så vi fjernet like godt 5 dører, en av dem en dobbelt glassdør. Etterpå ble det lagt nytt gulv. Så var det tid for litt jobbing for mannens del, undertegnede hadde ferie og malte lister.


Kjøleskapet ble himmelblått mens mannen var offshore!


 Så var det tid for kusinetreff, gladmatfestival, flere gjester, denne gang familie fra Skien og Barcelona, men nå var det også blitt juli, og det var klart for barnedåp i en gammel kjole i en eldgammel kirke….


29.juli, Olsok, var det duket for barnedåp og overraskelses bryllup i Orre gamle kirke. Og feiring i bonderomantiske omgivelser.




Det ble augustkvelder i hagen og i HÅLÅ, og da skolen startet, kom en Indian summer som gikk over i en fantastisk høst.



– Og det fine været varte utover i september.


I september strikket jeg “traktor-Marius” til Pernille.


Vi begynte også å pusse opp kjøkkenet.


Så ble det ny Barcelonatur.


Vakre høstfarger i Oktober.


Så kom november, og vi pyntet til jul. Vi fikk besøk fra Skien og fra Barcelona.


Det var tid for å tenne det første adventlyset, og kjøkkenet var endelig ferdig


I desember dro vi til Puerto Rico, så var det hjem til julebakst og julefeiring.

Det har vært en koselig jul, og romjul! Nå er det snart tid for å skrive 2016. Med dette ønsker jeg alle en flott kveld og et godt nytt år! Vi blogges!

 

Tilbakeblikk på første halvdel av 2015

Hei! Plutselig er det blitt årets nest siste dag. Det er snart tid for å se framover mot 2016! Men først et tilbakeblikk på 2015. 2015 har vært et innholdsrikt år og et år nær inn på livet, et år man har fått kjenne på at slekt følger slekters gang. Vi har ønsket et nytt lite menneske velkommen i familien og vi har sagt adjø til en som hadde levd et langt og rikt liv. Det har vært et år med reising, opplevelser, barnedåp, bryllup, fest, glede og sammenkomster med familie og gode venner.

Her kommer en liten kavalkade fra første halvdel av året som snart skrives inn i historieboken.

I januar ble julepynten ryddet bort, men som vanlig lot jeg alt som kunne bringe lys henge framme litt lenger. Deilig når alle røde julenisser har gått i hi, og stuene igjen er lyse og nøytrale

Et vakkert vinterlys lyser opp den mørke januardagen der det er mørkt når man går om morgenen og like mørkt når man returnerer på ettermiddagen.

Disse stjernene synes jeg er så vakre, så de fikk og henge en liten stund til!

I begynnelsen på februar mistet vi svigermor. Et langt liv var over, men man har ingen å miste!

Senere i februar ble det tid for hytteturer med mengder av snø og varme på peisen

I mars pusset vi opp svigermors hus og stylet  i glade vårfarger.

I april ble vårt første barnebarn født, og det var snart klart for uteliv i hagen igjen.

Så var det tid for å si adjø til katten som hadde fulgt oss gjennom 16 1/2 år.

I mai var det fremdeles masse snø på hytten. Solen varmet og bar bud om sommer!

– Og lillemor feiret sin første 17. mai på Oldefars bursdag i “bunad” strikket av bestemor.

I juni ble det tid for hage, men også mye farting, Budapest, Bulgaria, Skien, Barselona.

Her fra vår sønn og svigerdatters leilighet på Barcelonas tak!

  

Fra Barcelona bar det direkte hjem til oppussing av hus. Dører ble fjernet, og døråpninger gjort bredere, og det ble lagt nye herlig gulv, før mannen dro i Nordsjøen og undertegnede fikk “kose seg” med å male x antall meter med lister. Men man kom da i mål!

Så var det tid for kusinetreff, gladmatfestival, flere gjester, denne gang familie fra Skien og Barcelona, men nå var det også blitt juli, og det var klart for barnedåp i en gammel kjole i en eldgammel kirke…. Men her tror jeg at jeg fortsetter i morgen! Ha en super dag viere! Vi blogges!

 

 

 

Kvalitetstid når kattene RULER og fornuftige folk SOVER

 

Hei! Håper du har hatt en herlig dag! Her har jeg hatt fullt program med å gjøre nesten ingenting! Herlig!

 

 

Nå er det blitt kveld, og jeg kjenner kvalitetstiden gripe om seg! Jeg simpelthen elsker å sitte oppe å nyte at kvelden går over i natt, og kanskje også over i de små timer.

 

Men tente (duft) lys, musikk, Bolig Drøm og strikketøy, ja da er livet jammen mer enn bare “all right”.

På denne tiden av kvelden ruler kattene og kanskje var jeg en katt i et tidligere liv? Ikke at jeg tror på den slags, bare for å ha sagt det….

 

 

Men at katter er en viktig del av livet mitt, skulle det ikke være noen tvil om, og svart katt har jeg hatt det meste av livet. Denne svarte her heter Diva, og ble funnet av datteren min som liten hjelpeløs kattunge. Dyrlegen vi gikk til gjettet alderen hennes til ca 4 uker. Liten og pjuskete var hun, og måtte mates. Men dette er historien om andungen som ble svane, eller villkatte som ble en DIVA!

 

Til vanlig har jeg en jobb som gjør at jeg må tidlig opp og kjøre hjemmefra for å hive meg i køen litt over 7. Da sier det seg selv at man ikke kan bli sittende oppe til langt på natt, men du verden så herlig det er når man har sjansen!

Men Bolig Drøm får fint vente, nå er det MARIUS som skal avsluttes, Marius i to rosa farger og plommerødt. Denne er til datteren min, men jeg har planer om to til i samme farver, en til barnebarn og en til bestemor. Garnet jeg strikker i er tynt silkealpakka, så det tar sin tid, men det er bare SÅ DELIKAT!

Ja, jeg må jo bare vise frem verdens deiligste tøfler, ikke julegave, men en førejulsgave til meg selv som jeg kjøpte da vi var i JULEBYEN EGERSUND med barn, svigerbarn og barnebarn på en meget regnfull kveld tidlig i desember. Tøflene lå der bare å ropte på meg. De bar bud om koselige kvelder framfor peisen.

Kveldens “peiskos” er rett og slett tre kubbelys, men det gjør nytten det og på en kveld med “nordavind fra alle kanter”!

Ellers har jeg vært på posten i dag og fått avgårde kalendergaver! Det var noenn som var trofaste til “the bitter end”, og det satte jeg stor pris på. Vinnerene de siste dagene ble som følger:

19.12 pappaisjappa, 20.12 Tepausen, 21.12 Marianne 22.12 Jori Kjelland 23.12 Tepausen 24.12 Tepausen. Jeg har og trekt noen ekstra gevinster blant de som svarte i løpet av perioden. De publiseres på bloggen ved en senere anledning!

Ha en fortsatt fin kveld! (Eller skal vi si natt?) Vi blogges snart!

 

A rose garden

Hei, og god “fjerde juledag”! Finnes det noe som heter fjerde juledag, forresten? Jeg har mine tvil. Nå er det tilbake i hverdagen, noe som er helt greit! Kjekt med jul, kjekt med fest og feiring, men jammen deilig med helt vanlig hverdag og!

Hverdag eller ikke hverdag,huset er jo julepyntet, og jeg er så fornøyd med juletreet i år, at jeg tror det blir trist å rydde det vekk igjen! Slik var det neimen ikke da treet var ekte og drysset uansett kjærlig pleie. Tror nok katten og kommer til å savne juletreet der hun kunne luske på fugler og fjær.


 

Jeg er ellers en person som må ha litt hverdagsglitter rundt meg uansett. Det gir seg blant annet utrykk i at det må være roser i hus! Til helgen når huset er ryddet og vasket, da setter en rosebukett den berømte prikken over i-en.


 

Men en rosebukett gjør seg egentlig over alt. Selv har jeg roser både på bad, soverom og i gangen for å nevne noen steder “I never promised you a rose garden” Mulig det, og roser i den mengden jeg trives med å ha i hus, ville både vært et økonomisk spørsmål, og sikkert en gartnermessig utfordring og. Det er ingen hemmelighet at hverdagen i heimen kan være trevel, og det er lngt fra alltid jeg ser rommene i heimen i dagslys.


 

Akkurat som juletreet godt kan være kunstig, har jeg ingen problem med å ha kunstige, silkeroser i hus, de må bare være naturtro og vakre.


 

Kunstige roser kan være fryktelig dyre om de skal være fine. Trøsten er at de varer lenge! Til vanlig går det mest i hvite buketter her, men nå til jul er det et par røde og.

Disse røde fant jeg faktisk på Europris, og jeg synes de er aldeles nydelige. (De har dem i hvitt og) Ellers har jeg kjøpt en bukett med hvite på Ebay nå i høst.


 

De rosene var rost opp i skyene, men jeg synes faktisk ikke de var av de fineste, men helt greie i en krok. Plantasjen har fine kunstige roser i blant. Det samme har Nille, og så er det jo mye fint på interiørbutikkene, da. Så må man kanskje leve med den litt stive prisen!


 

Ellers fikk juleblomstene “fyken” i dag. Det viser seg at pus er allergisk mot mine kjære svibler, så alt for pus! Nå er det igjen krydderplanter på kjøkkenet, helt greie de og, men jeg må innrømme at det var med tungt hjerte sviblene ble kastet. -Og her nytter det ikke med kunstig! For her er det duften som teller!

Ha en super kveld! Vi blogges!

#rosegarden, #roses, #roser, #kunstigeroser, #kunstigjuletre, #juleblomster, #svibler, #allergi, #krydderplanter, #interiørblogg, #livetpånorgesbestevestkant, #inspirasjon

Duften av romjul….

Hei! det er så mange dufter man forbinder med jul, det er pepperkaker før jul og lukten av julematen som tilberedes.  Selv liker jeg veldig godt kongerøkelse. Det lukter jul, aller mest lukter det romjul, romjul i tredje etasje i en ærverdig gammel bygård i Oslo.


 

 

Her feiret vi noen av barndommens juler. Min bestemor, mormor, elsket julen, og evnet virkelig å gjøre julen magisk. Det manglet ikke på detaljer, og duften av kongerøkelse var en rød tråd gjennom julen fra vi ankom (Som regel lille julaften) til vi reiste hjem tredje eller fjerde juledag.

 

I dag er det jo flere gode dufter, og det er vel ingen hemmelighet blant mine bekjente at jeg elsker gode dufter, og jammen var nissen snill i år, så her brenner det deilige duftlys! Julekaffi og julesjokolade ble det og fra nissen, og jammen dufter det også himmelsk!


 

Romjulsdager der hvor det ikke står noe som helst på programmet, er jammen en fantastisk oppfinnelse! Det er rart i grunnen, for det var ikke disse stille dagene med stengte butikker man digget som barn.

Som voksen, midt i den såkalte tidsklemma, derimot, setter man pris på disse dagene på en helt annen måte. De blir fylt med strikking, tv-titting og tur. Jeg, som vanligvis slett ikke er noen TV-fan, synes det er mye koselig på TV i romjulen.


 

Julemat, derimot, blir man jammen lei av etter hvert, så i dag  ble det rett og slett middag på Kinarestaurant!

Ha  en herlig 2.juledag!

Vi blogges!

 

 

 

Da julelysa brente dagen lang….

Hei, håper du har hatt en flott julefeiring og at du har en fin kveld! Første juledag har roen senket seg, og man kom i mål i år også! Man gjør jo det, selv om det ikke føles slik når man er kommet opp på “oppløpssiden”.

For mange, mange år siden, nærmere bestemt 35, hadde vi to små gutter, og skulle feire jul med familie på Østlandet. Men vi ønsket å feire med familien på Vestlandet også. Løsningen ble å invitere på julegrøt 22. desember.

Vi var ni personer til bords. Vi visste neppe at vi med det skapte en. . familietradisjon. Datoen ble etter hvert flyttet fra 22. desember til 23. desember, og familiene vokste!


 

Så her starter julen med grøtfest dagen før dagen! Det er ikke alltid at alle kan komme, men jeg er imponert over fremmøtet. I år dekket jeg til 22! Det var foreldre, søsken med familier, barn svigerbarn, barnebarn! Snakk om å være privilegert som kan samle fire generasjoner til lille julaften kos! 

 

Har dere forresten sett noe så nydelig som denne kjempe “juletrekulem” som jeg fikk av en god kollega?

Rett og slett fantastisk fin!
 

Julaften feiret vi hos min yngste bror, veldig koselig feiring i et nydelig julepyntet hus. -Og snakk om vakkert juletre, med nydelig gammeldags julepynt og de samme gamle glassfuglene som jeg husker fra barndommens juletre. (Vi har dem på vårt juletre og) Det ble servert nydelig pinnekjøtt og karamellpudding.

I dag har vi igjen samlet stort og smått hos mine foreldre. Så nå føles det veldig greit å bare sitte å glo sånn halvsløvt på TV mens man nyter et hjem som fremdeles er ryddig og julepyntet. Det må jammen nytes, for julen varer heller ikke evig.

 

“Man skulle vøri fire år i romjuln, da julelysa brinnte dagen lang…..” Nei, egentlig er det helt greit å være sånn passe “halvgammel”, å være bestemor, så lenge man kjenner noen unge og lovende som ennå har evnen til ¨glede seg over julens magi!

 
 

Det lukter pepperkaker og amaryllis på kjøkkenet. og det er et koselig sted i disse romjulsdager. Dagen før lille julaften kom det lys i alle overskapene på kjøkkenet, og det ble så pent!

 
 

Men hvorfor i huleste er det alltid en drøss med ledninger på bildene mine? Jeg føler selv at jeg fører en evig kamp mot ledninger! Nå må det ikke forstås dithen at jeg ikke liker å ha strøm og nok kontakter til diverse elektriske “items”.Nei, det er ledningene jeg ikke liker. Derfor kjøpte jeg også trådløse lys  til juletreet i år. Jeg trodde det var riktig så smart. Men, som mannen påpekte med en gang han så lysene, så er de langt fra smarte. De er alt for tunge, greinene “sagger” under vekten av lysene, lysene velter, og batteriene varer heller ikke evig! I år er derfor lysene kombinert med lyskjeder med led. Neste år tror jeg de blir liggende i boden, selv om tanken er genial!


 

 Det var noen trofaste sjeler som likte bloggen hver dag helt fram til jul!. Hvordan det gikk med julekalenderen får dere vite i morgen!

 Ja en nydelig kveld! Vi blogges!

 

23.desember

Heisann! Det er dagen før dagen, og her blir det grøtfest i kveld!

Jeg tenner kongerøkelse. Det dufter deilig!

Bestemor tente røkelse til jul, og det er en duft jeg virkelig forbinder med barndommens jul!


 

 

Det er også klart for ny luke i julekalenderen! Hver dag kan du vinne en liten, hyggelig gave. Det du må gjøre for å delta, er å kommentere under på innlegget at du vil være med på dagens luke, samt å like Facebooksiden til Livet på Norges beste vestkant. Den finner du her. Dersom du allerede har likt facebooksiden, enten nå eller ved en tidligere anledning, er det naturligvis bare å bli med! Ha en herlig dag!

 

 

Historie i vegger og interiør

God morgen! Her er det morgen, en deilig morgen! Vi har akkurat spist frokost, og snart er det klart for en tur på stranden! Solen her er veldig sterk. Det merker selv jeg, som vanligvis tåler nesten ubegrenset med sol. Hipp hurra for høy solfaktor! Og jeg tenker tilbake på barndommen da solfaktor var et ukjent begrep eller ungdomstiden da målet var å bli så brun som mulig! Verden har heldigvis gått framover! Ellers deler jeg noen bilder fra Øyen Catano og Baccardi fabrikken vi besøkte der. Flere bilder kommer, men her noen vakre, vakre krukker! Ha en nydelig dag! 


Drømmen om en hvit og vakker jul, og klart for luke 18 i kalenderen

Heisann! Jeg starter dagen med et vakkert gammelt kort i dag og! Drømmen om god gammeldags hvit jul kan ingen ta fra oss! Her er det nok jul i den norske fjellheimen, og der er julen like vakker, like hvit og like fredelig i dag som den gang!

Det er klart for ny luke i julekalenderen! Hver dag kan du vinne en liten, hyggelig gave. Det du må gjøre for å delta, er å kommentere under på innlegget at du vil være med på dagens luke, samt å like Facebooksiden til Livet på Norges beste vestkant. Den finner du her. Dersom du allerede har likt facebooksiden, enten nå eller ved en tidligere anledning, er det naturligvis bare å bli med! Ha en herlig dag!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

#julekalender, #jul, #interiørblogg, #livetpånorgesbestevestkant