På spinnesiden

Hei og hå! Håper du har en herlig dag! Du kan tro jeg gleder meg over at det snart er april! Nå kan ikke våren komme fort nok! Men i morges var det igjen is på bilruten!

Min store kjærlighet for gamle ting skulle være velkjent, og jeg har vel ofte nok hevdet at gamle ting skal kunne brukes! Det mener jeg i prinsippet ennå. Men ingen regel uten unntak! Hva når ting kan brukes men vi ikke behersker den edle kunst å bruke dem? Se det, ja, da stiller saken seg litt annerledes!

Jeg har så mange gode barndomsminner fra farfar og farmor! De hadde bestestue eller fin-stue, som seg hør og bør for den eldre garde. Et tungt portier skilte fin-stuen fra den vanlige stuen! I fin-stuen var det kaldt, og gardinene var trukket for. Møblene her inne var fine. Her stod vuggen som min far, hans søsken og eldre generasjoner hadde ligget i. Her stod også rokken til farmor! Det var ikke lov å leke i fin-stuenTil jul var fin-stuen en annen. Da stod juletreet her inne, og det var åpnet opp til stuen!


Som barn elsket jeg å snike meg inn i fin-stuen, sitte der musestille og bare beundre omgivelsene! Som barn viste farmor meg hvordan man bruker en rokk, men jeg lærte aldri å spinne noe garn! Likevel, rokken forteller noe om livet på spinnesiden, om kvinneliv i eldre tider, et helt annet liv enn vi har i dag! Jeg spør meg selv hvordan det var å være kvinne i tidligere generasjoner, være ung jente, mor, bestemor under  helt andre forhold enn i dag!

Kanskje det er dette jeg liker så godt med bruksgjenstander fra tidligere tider, det at de forteller en historie som det er opp til oss selv å dikte videre på? Ha en strålende dag! Vi blogges!

#rokk #farmor #barndomsminner #spinnesiden #kvinneliv
 

Slik får du en landlig og romantisk stil

Heisann! Håper du har hatt en fin dag! Her har vi nytt noen deilige vårlige solstråler i hagen i dag! Det skal ikke mange solstrålene til før det blir en fin dag! Legger man til en kaffekopp og et rykende ferskt interiørblad, og dagen er perfekt! De herlige bildene jeg viser her, er fra Romantic Country, et fantastisk blad som får en til å drømme seg langt ut på bondelandet!

Drømmen om det gode liv på landet, ja! Har du sett så herlige bilder? Jeg elsker denne avslappede og vennlige stilen! Det er en stil man kan leve med i omgivelser som tåler å brukes!  Den rendyrkede chabby chic- stilen er nok de fleste litt lei av, men det er mange elementer ved den landlige stilen som er verd å ta med seg videre!

Men man trenger slett ikke å flytte langt ut på landet for å få en landlig stemning! En slik stemning skaper man like gjerne i by-leiligheten! Grovt sett finnes det to former for landlig stil, den moderne og den tradisjonelle. I den moderne landlige stilen bruker man off white, elfenben og andre duse farger, mens man i den tradisjonelle stilen bruker jordfarger og dype varme farger. Slitte møbler med patina eller møbler i trefarget materiale passer godt inn i en landlig stil.

Selv sverger jeg til de lyse og lette sommerfargene, de som gir sommerfølelse selv på en mørk høstdag! Et annet must i en landlig stil er blomster, masse blomster!

Ha en nydelig kveld! Vi blogges!

#landlig #rpmantisk #norgesbestevestkant 

 

 

Lemon tree

Heisann! Håper du har en fin dag! Jeg nevnte i går at det var helt greit at påsken snart var over og at alle gule innslag snart forsvant ut!


 

Men det er et gult innslag som ikke skal ut, og det er sitrontreet mitt!


 

Like før påske kjøpte jeg et lite sitrontre på IKEA. Det er til og med tre helt ordentlige sitroner på treet.


 

Jeg syntest dette sitrontreet var skikkelig stort. Det syntest jeg helt til jeg kom til California og så et “litt” større sitrontre med “litt” flere sitroner! Men alle har vært små en gang…..

 

Og la meg bare erkjenne med det samme at sitrontreet her i huset neppe blir på størelse med det i California, og godt er det all den stund mitt tre faktisk står i vinduskarmen i stuen!


 

Ellers har vi hatt middagsgjester i dag og. Ute er ikke været det spor koselig. Det er rett og slett et sånn et vær der det er koselig å være inne. -Og noen runde med sølvspray har jeg ikke gitt meg ut på så langt i dag! Tror jeg drøyer den til det blir oppholdsvær!

Ha en fin dag videre, da! Vi blogges!

#sitrontre #lemontree #california #norgesbestevestkant #hannetoves

Plutselig tilbake

Heisann! Håper du har en fin kveld! Da var vi jammen plutselig tilbake i egen stue!

Så her koser jeg meg med reprise på lokale sendinger fra en eller annen dag før alle heligdagene og strikketøy! Jeg elsker å sitte slik i et kveldsstille hus og bare nyte kvalitetstiden! Et firbent vesen har sovnet strekk ut over hele treseteren og snorker høylydt! Det gode hundeliv er i hvertfall ikke feil!


 

Egentlig var planen å dra videre fra hytten på Bjønntjønn til egen hytte, bare hjemom å ta en dusj, gå i selskap og hente med hunden.


 

Men vind, regn, sludd og snø i en herlig blanding satte oss på andre tanker! – Og like plutselig som ruskeværet kom her i lavlandet, forsvant det. Hvordan været er på fjellet vites ikke, men dagen har gått til å få hagemøbler på plass og til å ha koselig besøk! Det er aldri feil det heller!

 


 

Det har vært en fin og innholdsrik påske, og det startet med tur til California like før påskehelgen. Der feiret vi blant annet bryllup for nest eldste sønn og svigerdatter! Vel hjemme ble det norsk påske, hyttetur, påskeegg og masse sosialt samvær! Jammen er det koselig med noen dager med tid til slikt! Bildet under er fra hyggelig middagsbord på hytten til svoger og svigerinne!

Bildene under er fra en koselig grillhytte som ligger like ved hytten deres!

Her står bålpannen klar for dem som måtte ønske et bål å varme seg på!

Snøen synger på siste vers, og det går mot vår!

-Og her er bilder fra egen hytte!

 


 

Litt mer snø her, kan man vel trygt si!


 

Jeg skal hilse og si denne påsken gått fort! Heldigvis er det fremdeles en fridag igjen før pliktene kaller igjen  kaller. 


 

Nå kjenner jeg forresten at det er helt greit at vi ikke skal pynte mer med gult på en stund og at det er helt greit at det er slutt på de gule serviettene! Ellers klør jeg aldri så lite i fingrene etter å utfolde meg med litt sølvspray! Satser på det er vindstille i morgen! Ha en herlig kveld videre!

 

 

Bamse i rødt, hvitt og blått!

Heisann! Håper du koser deg i påsken! De er jammen kjekt når værgudene er pågår side, og sol sier vi ikke nei takk til! Her nyter vi fine dager på hytten til svoger og svigerinne sammen med verdens søteste levende bamse! Ha en fin kveld og en fortsatt god påske! Bare til orientering, søtnosen under heter ikke Bamse, men hadde jeg truffet han i skog og mark en sen kveldstime, ville jeg nok sverget til indødsdag på at jeg hadde sett EKTE BJØRN! Men snill som et lam, det er han!

Påskepynt i lange baner! Koselig!

#påske #bernersennen #norge

Påskeralley?

Heisann! Håper dagen din har vært fin! Vi er kommet oss til hytten til min svoger og svigerinne på Bjønntjønn!


 

Tror nok de fleste hadde dratt på påskeferie igår, for det var nesten ikke biler på veien! I går var også Up ute og kontrollerte farten, så det var ikke noe påskeralley på veien! I dagens blogginnlegg poster jeg noen påskebilder til inspirasjon og noen bilder fra svoger og svigerinnes hytte! Ha en flott kveld! 

#påskeralley #påske #hytteliv #cabinlife #bjønntjønn

Påske og nominering….

Heisann på en litt sein kveld, eller skal vi heller si natt? Selv elsker jeg å sitte oppe på denne tiden og bare nyte freden og roen! Det er virkelig kvalitetstid! Håper du har en strålende påske så langt!

Selv kom jeg hjem fra California i går etter seks fantastisk flotte dager, der to av dagene var viet bryllupsfeiring!  Bildene til dette blogginnlegget er forresten lånt,og jeg synes de gir en herlig påskefølelse. – Og nå er påsken i gang, dere!

I morgen tidlig går turen til fjels! I dag har jeg endelig fått svart på alle de koselige kommentarene jeg har fått på bloggen siste uken! Sorry, folkens, men bedre sent enn aldri!

I tillegg har jeg jammen meg også blitt nominert til Libster Blog Awards av bloggen mmanum. Tusen takk for nominasjonen. Den åpnet øynene mine for en flott blogg! Kjekt med en blogg med mote og stylingtips for voksne kvinne Jeg har blitt nominert en gang før, og velger i dag som da å svare på spørsmålene uten å nominere nye. Viss du vil kan du lese mer om dette her (magefølsen)

 

 

1. Hva er den største gleden din ved å være blogger?

Jeg har alltid likt å skrive. Jeg er også en kreativ sjel som liker å drive på med ulike DIY-prosjekter,og jeg har stor interesse for interiør, hus og hage. Hva er da er naturlig enn å starte en blogg der man får utløp for alt dette? I tillegg blir man kjent med kjekke folk og får mange hyggelige kommentarer!

2) Solen skinner, været er topp! Hvor ville du ha vært? På fjellet, ved sjøen, eller? Beskriv og fortell

Det kommer helt an på årstiden. I sommerhalvåret ville jeg nok vært på stranden. Om vinteren er fjellet et herlig sted! Stranden er forresten fin resten av året og. Det samme er fjellet! Dette ble med andre ord et skikkelig “God-dag-mann-økseskaft-svar”

3) Hva er favorittmusikken din?

Det kommer egentlig også an på anledning og humør! Noe musikk “smaker” for eksempel sol og sommer. Noe musikk har evnen å bringe deg tilbake til den setting der du første gang hørte den, og noe musikk er bare vakker!

4) Hva kan du fint leve uten, og HVA kunne du ikke levd uten?

Jeg kunne fint levd som vegetarianer, altså uten kjøtt, men ser ikke helt poenget. Det er litt vanskeligere å svare på hva jeg ikke kunne levd uten, for må man, så må man. Men for å si det på en annen måte, jeg er veldig glad for at jeg har mennesker i livet mitt som betyr mye for meg, for at jeg har dyrene og for at jeg har en hage.

5) Hvis du fikk, uten noen spørsmål om noe…, mulighet til å gjøre din største drøm til virkelighet. Hva ville det være?

Egentlig tror jeg at drømmene dine kan bli virkelighet bare du vil det nok. Selv har jeg fått oppfylt mange drømmer. Jeg har fått det livet jeg drømte om som barn. Det betyr ikke at alt alltid er perfekt. En klok person har sagt at vi ikke er taknemmelige fordi vi er lykkelige, men lykkelige fordi vi er taknemmelige. Jeg tror svaret mitt ligger der.

6) Tror du på spøkelser?

Nei

7) For noen er avslapping den ultimate tilstand, andre aktivitet. Hva med deg – hvor finner du rom for å “lade batteriene”?

Jeg er nok mest et aktivitetsmenneske, og jeg er ikke kommet til det stadiet i livet der jeg kan sitte på en stubbe i skogen og stirre ut på ingenting ennå.

8) Favorittmaten din er?

Jeg har flere favoritter, men liker best mat som er laget av skikkelige råvarer.

9) Fashion er min lidenskap. Hva er din?

Kreativitet og skaperglede, det å få til noe er nok en stor lidenskap

10) Hva er ditt favorittordtak?

Jeg har flere, for jeg samler på slike ordtak til bruk i hverdagen, men her er noen av desom henger på oppslagstavlen min

Det som ikke tar livet av deg, gjør deg sterk

Du visste ikke hvor sterk du kunne være, før det å være sterk var det eneste valget du hadde.

Hvorfor henge seg opp i bagateller når det finnes trær?

11) Liebster Award er en mulighet til å la bloggen din bli kjent, og bli kjent med andre bloggere. Hva synes du om å bli nominert til L A?

Jeg synes det var helt greit å bli nominert! Gøy å bli kjent med andre bloggere!

 

Ha en flott natt (dag)! Vi blogges!

Kjærlighet og rene vinduer!

Heisann! Da har man igjen satt beina på norsk jord etter noen fantastiske dager i California! -Og jeg må si det er noe eget med bryllup! Det tar liksom noen dager “å lande”! Det er stort å få være med å feire kjærligheten!


 

Dagen i dag har blitt brukt i godt selskap med høytrykkspyleren! Vinduene i første etasje er blitt rene! Tusen takk til min kjære, som er mye flinkere til den kunsten enn meg!


 

Ellers har vi ryddet og spylt i Hålå, så nå kan våren og sommeren bare komme!

 

I morgen tidlig går turen til fjels, ikke til vår hytte denne gang, der holder de unge og lovende til i påsken, men til Bjønntjønn i Drangedal, og det blir ikke feil! Påskevær eller ei, det er påskeferie! Ha en fin kveld! Vi blogges!

Just married!

Hei, og fine dagen! Eller det er nok kveld hjemme! En liten uke går fort, og om noen timer går turen hjemover! 15 timers flytur! Da er det godt man har strikketøy! Det har vært noen uforglemmelige fager her med bryllupsfeiring for dønn nr 2 og svigerdatter!

Vi har sett så mye og opplevd så mye! To selskap har det vært, et for familie, et for venner! Med en svigerdatter med røtter i både vietnamesisk og amerikansk kultur, har vi fått sett begge deler!

De lekreste retter vietnamesisk mat fra familiefesten

Bordpynt fra familiefesten

Mobilblogging er ikke det store, så jeg nøyer meg med noen få bilder fra forberedelsene og begge festene! Så får det bli flere bilder senere! Ha en fin kveld!