Snart tid for å stille klokken…..

Heisann! Håper dere nyter lørdagskvelden! Det er “palmelørdag”, Earth hour, og snart tid for å stille klokken! Hvilken vei var det nå klokken skulle stilles igjen? 

Nei, jeg skal ikke fovirre noen. For flere år siden lærte jeg en regel som får meg til å huske at klokken skal stilles fram til sommeren om våren og tilbake på høsten. Enkelt og greit? Eller?

Nå står snart påsken for døren. Det er nok ganske mange som skal jobbe noen dager til før det er påske, men det er koselig å pynte litt enten man jobber eller ei. Til påske må det være gule blomster både inne og ute. Gult er jo en herlig gladfarge. For min del er det en farge jeg bruker lite untatt i påsken, så da er det ekstra kjekt med gult til påske! . 

Her er det skikkelig ruskevær ute, sur vind og regn er ikke helt det påskeværet vi vil ha, men som en start på påsken får det duge! Når været er slik, er det lov å kose seg inne med god samvittighet!  Men været var ikke så galt før i dag, så vi har faktisk hatt noen timer utendørs i dag. Det var herlig å få ryddet litt rundt dørene. Det trengs jammen etter vinteren!

 Ellers har det vært en dag med brødbaking og huslige sysler. En herlig hengende selje med “gåsunger” er kommet på plass ved inngangsdøren i dag. Den skal få stå her å pynte opp en stund før den blir plantet i jorden i hagen. De fleste busker og trær trives jo bedre i hagen enn i en potte. 

Finnes det noe mer vårlige enn “gåsunger”?

 Det måtte i såfall være alle løkblomsrene som er i ferd med å komme i hagen.

I morgen tidlig går turen til Telemark for et par dager, etterpå blir det noen dager på hytten. Der er på hytten mesteparten av påskepynten bor, og det er der man tryller frem ekte påskestemning! Jeg tror jammen vi må bestille noe påskevær snart! Ha enfortsatt god helg og en  flott påske! (Og husk å stille klokken, da!) Vi blogges!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Snart helg og snart hytteliv!

Heisann!  Her har vi en heller grå regntung dag, så det var ikke så mye solformørkelse å spore. Det ble bare enda litt mørkere enn det allerede var. Uansett så går det mot helg, og frihelgen skal tilbringes i vinterparadiset vårt, hvor snøen fremdeles ligger i rikelige mengder.



Det sies at både hunder og katter forstår mange ord, og det som i hvert fall er sikkert er at vår Stella blir helt vill i nikkersen når hun hører ordet hytte.

 

Når hun kommer frem, er det rett inn å finne tyggebeinet, som hun har gjemt ett eller annet sted sist vi var der. Så er det å ta plass på reinsdyrskinnene sine mellom peisen og tv-en. Da har man det slik som hunder skal ha det!     

Dette blir en helg fri for oppussing, og det er jammen på tide. Selv om det er kjekt å få det fint rundt seg, tror jeg vi sparer gjenstående prosjekter på hytten en stund til! Jada, taket over kjøkken og hems trenger et strøk maling til, men det får bli til sommeren en gang!



 Ellers skal ny stor (brukt) varmtvannsbereder få være med opp til hytten i helgen.  Den blir ikke montert sporenstreks, men det kommer. Og det skal bli fantastisk å kunne ta en laaaang dusj der oppe etter turen om ikke alt for lenge! I denne omgang blir det vel å dra den i hus på en sørlandsskuffe eller på et akebrett.

Akebrett kan brukes til så mangt. Da vi kjøpte hytten, var det jo ikke strøm der. Derimot var det et digert bensinaggregat, som var montert i et nærmest lydtett rom. Da aggregatet skulle ut (og strøm inn) ble dette og fraktet på et akebrett.  

 

Det begynner å bli noen år siden våre barn rant på akebrett, men allerede neste vinter regner jeg med at barnebarnet, som snart kommer, er klar for å teste ut snøen.  Bakkene rundt hytten er de bakkene jeg selv rant i som liten. Familien reiste på dagsturer til nettopp dette området da jeg var barn. 

 



Da ønsker jeg alle en super helg! Og husk at man kan kose seg både ute og inne selv om været ikke er det helt store!

 

 

Vi blogges!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 

 

 

#hytteliv,  #home, #interiørblogg   

 

 

 

Vår i luften, glade farger og snart påske!

 

Hei! Håper alle har det flott! Det har vært lite blogging fra meg på slutten, og travelt på andre fronter.  Men i dag har jeg lyst å dele noen fotografbilder fra huset i Skien som nå ligger for salg!  Det er rent så man kunne få lyst på noen puter i friske farger i heimen og!

Nå kjenner i alle fall jeg at våren er her! Herlig! Mot påskeferie på hytten går det og!  

I hagen er det vår. Og jeg klør etter å ta fatt! I går matet mannen fiskene i dammen for første gang. Det er et like stort øyeblikk hver vår å se hvor mange som har overlevd vinteren.  Der var de alle sammen. I tillegg var det fult opp av småfisk! Kjekt med et slikt naturlig økosystem. Bilder kommer etter hvert, det kan jeg love! Men dammen trenger nok en vårrengjøring først!

En vår på disse tider for mange år siden, hadde vi lagt ut rekkehuset vårt for salg, og vi drømte om å finne et hus som vi kunne pusse opp og bygge rom for rom. Vi fant hva vi søkte, et hus med en innredet etasje, men med muligheter på loft og i kjeller.



Jeg tenker at dersom jeg hadde vært i samme situasjon i dag, ville jeg jammen vurdert dette huset .

Huset har fantastisk utsikt, og her er mange muligheter til å sette sitt preg på det. Det er full kjeller under. Siden huset ligger på stor skrånende tomt, ser jeg også for meg muligheter, både til utbygging og til å sette opp en stor dobbel garasje.



 

For oss som kommer fra Stavangerområdet, er jo prisene i mange andre deler av landet bare eventyrlige!   

Å pusse opp er jo både gøy og krevende. Mange eksperter mener nok at det er lurt å ta hele huset i en jafs, og for noen passer nok det best.

 



For oss har det passet bedre å  ta rom for rom. Ja, det tar jo mye lengre tid, men så får man virkelig satt sitt personlige preg på det også!


Uansett, så ønsker jeg alle en nydelig dag enten det står bøyd over malespannene eller ei!  Vi blogges! Her kan du lese mer om huset og se flere bilder.

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 

 

 

vår, #gladfarger, #muligheter, #home, #interiørblogg   

 

En riktig god mandagsmorgen med epler i en gammel baksteskål!

God mandag, folkens! håper dere nyter livet på en mandag i mars! I dag var det vår i luften! Det kan vi like etter en helg med mye regn! Denne bakstebollen er fra svigermor, og jeg synes den er så koselig. Med friske epler, ble det rett og slett en fargeklatt i stuen. Men det spørs hvor lenge eplene får ligge der “til pynt” for de var like gode som de var pene.  Ja, jeg har jo blogget før om min store kjærlighet for gamle bruksgjenstander, og baksteskålen går rett inn der

Jeg hadde planer om å begynne med diverse rydding i hagen og i Hålå i helgen, men det ble med tanken. Fredagskvelden var det feiring av “minsten” som ble 20 år, på kinarestaurant. Ellers har det vært en helg for slaraffenliv og for  rydding og vasking i heimen. Surt regn var et herlig vær til å pusle inne i, fant jeg ut! Det har vært veldig mange helger på farten etter jul, så det var nydelig med en helg med absolutt ingen “have to do”. Man trenger det og i blant!

Vaniljeduftlys er aldri feil. Kanskje ikke den mest spennende duften, men “mildt og snilt”. Det behøver jo ikke dufte som på danskebåten i stuen heller!

 

Ellers var det god tid til strikking. Genseren heter “Setesdal Love”, og jeg falt pladask for den da jeg så den på en strikkeside på facebook. Oppskriften skulle visst stå i ukebladet Familien, men det bladet var det litt av en utfordring å få tak i! Var visst flere enn meg som ville strikke slik genser, gitt!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

#vår, #regnværshelg, #baksteskål, #home, #interiørblogg

 

 

 

 

Det er mars, og nå er våren her! Nyt!

Heisann! Håper dere har det fint! Vi skriver mars, og nå går det jammen rette veien! Det regner ute, men nå titter hestehov og krokus fram! Det er like herlig hvert eneste år når vi ser disse tydelige tegnene på at det skal komme vår og sommer!

 Jeg kjenner disse forventningene på denne tiden hvert eneste år, og det er viktig å ta vare på denne tiden også. I mars og april kan man drømme og legge planer.

For første helg på mange, mange uker er det ingen planer for oppgaver som må og bør gjøres.

I går var jeg ute i Hålå og kikket. Det er trist der ute etter vinteren ennå, men til helgen tror jeg jammen jeg skal ta en runde med høytrykksvaskeren, så blir det klart for nye dager og kvelder der ute. Jeg vet av erfaring at plutselig er det sesong for å sitte ute og for kvelder i Hålå igjen. Da er det herlig om det er rent og pent og bare til å legge ut puter og pynt igjen.



Så bli det atter tid for lange kvelder “utendørs” med peisbål.

Tenk, i morgen fyller mitt yngste barn 20! Tenk, det! Hvor ble årene av? 6.mars 1995 kom jenta etter tre gutter! Det føles ikke som det var i går eller i fjor, men likevel ikke som 20 år.

Min gamle svarte pus kom inn i familien ett par år etter, og nærmer seg 17 år. Vi merker at hun ikke er noen ungdom lenger, men hun har masser av livsglede, maler og er kosete. Likevel er det nok ikke sikkert at det blir så mange flere somre på henne med solsteik i vinduskarmen.

På interiørfronten har det skjedd lite i heimen i løpet av vinteren. Men på denne tida er det kjekt med litt farger, i det minste en bukett med vårlige tulipaner og noen spreke lys. På sommeren er man jo mest ute, så da har man ikke samme gleden av hvordan det ser ut inne. Styling av svigermors hus forrige helg viser at det ikke er så mange fargeklatter som skal til før gladfølelsen er der!

Ha en super dag videre! Vi blogges snart!  

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

#vår, #vårtegn, #hestehov, #krokkus, #gammelkatt, #home, #interiørblogg

Retro, 2015 og med en touch av turkis i 60-tallshuset

Heisann på denne første mandagen i mars! Håper alle har det flott og nyter våren som snart er her! Vel fortjent etter vinteren! Men først skal det bli deilige helger og påskedager på fjellet.  Det er rart det der, når snø og is slipper taket, da drar vi til fjels!

 Ellers har det blitt lite blogging i det siste. Det har vært noen travle uker på flere fronter. I begynnelsen på februar døde svigermor. Hun var enke og bodde i egen bolig, et greit husbankhus fra tidlig 60-tall. 

Nå er det engang slik at smak og behag forandrer seg med årene, og det som var tidligere tiders mote er derfor ikke alltid like aktuelt i dag. I tillegg samler man på mye gjennom et langt liv. Det var derfor en del arbeid som måtte gjøres i huset.

 

 For vår del er det litt mer enn en liten svipptur til svigermors hus, så avstanden mellom Skien og Jæren er tilbakelagt mange ganger i årenes løp. Vi har kjørt den med små barn i bilen. Den gang var det kosedyr og leker i baksetet og Sabeltann på cd-spilleren.

 

Om sommeren kjørte vi over Brokke-Suleskard. Da vanket det is på samvirkelaget i Dalen. Så da vår sønn var på biltur i Norge med sin amerikanske kjæreste, ble det is nettopp på samvirkelaget i Dalen. Etter som årene gikk, ble det mest oss voksne som tok turen, samt datteren vår som dro til kusinen sin i Skien.

 

De siste ukene har mannen min bodd hos sin bror i Skien, og de har pusset opp. Da er det en stor fordel å være skiftarbeider, får man si. 

For min del har det blitt noen turer bortover med Lavprisekspressen i helgene.  Det har gått med mange liter hvit og eggehvit maling i ulike varianter, og nytt gulv er lagt i ett par rom.


 

Siden kjøkken og bad var fra 60-tallet, ønsket vi å ta vare på disse slik de var, bare gi dem ett strøk maling eller fem.  Kjøkken og bad er jo likevel noe de fleste skifter ut når de kjøper hus.

Man ønsker jo å sette sitt eget preg på slike rom.  Dessuten er det jo dem som digger 60-talls-stilen og ønsker å bevare kjøkkenene fra den tiden med de plassbygde skrå skapene. 

 

En snekker la nytt tak i stuen, og nå i helgen var det klart for vask og styling! Vi valgte en stil vi mente kledde huset og som viste respekt for tiden det er fra.

 


Detalj fra kjøkkenskapene. Samme porselensknott er brukt på skapene på det ene soverommet. På foreldresoverommet er det brukt andre knotter.

Litt retro, litt 2015, og slik ble badet! 

Det ser litt gult ut her, men vi får skylde på kveldslyset.




Min svigerinne har ansvaret for den siste finishen på badet, detaljer i turkis! 

 

Det var veldig gøy for meg og min svigerinne å  style ett hus som er i en veldig annen stil enn våre egne hus, men vi må si oss veldig fornøyd med resultatet. Vi valgte turkis som gjennomgangsfarge i huset, men ellers er det brukt all slags glade vårfarger, noe man kan tillate seg når gulv og vegger er nøytrale.

 

 Barne- eller ungdomsrom i friske flaggfarger!

 

Nei, det var vel neppe slike bilder på rommet den gang det var gutterom!

 Foreldresoverommet fikk ny maletapet og eggehvitt på veggene. For retro-elskeren kunne nok tapetet som var der, med svære mønstre vært midt i blinken, men vi valgte å la de samme lyse fargene gå gjennom hele huset. Detalj fra skapdør på foreldresoverom.

 

Detalj fra skapdørene på foreldresoverommet. 


 

Fra gangen.

Yttergang med trapp ned til kjelleren.

Vegger, tak og trapp er hvitmalt.

 


Det ble plass til litt turkis på trappekanten og! 

Fra utgangsdøren

 


Fra utsiden ønsker pus velkommen inn! 



Hadde jeg vært ung og lovende og bosatt i området, ville det vært et spennende hus å gå i gang med.


 

I tillegg ligger det sentralt og med en nydelig utsikt. Fra stuen ser man ned på båtene Victoria og Henrik Ibsen som går opp til Dalen i Telemark.  I tillegg er det panoramautsikt over hele byen. Sentralt og landlig på en gang med andre ord!



Ha en riktig flott dag videre! Vi blogges!



 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

#oppussing, #retro, #60tallet, #skråskap, #stylig, #home, #interiørblogg