Til å bli glad av

Heisann! Håper du har hatt en fin start på uken! Selv klarer jeg ikke å bli helt enig med meg selv om jeg liker mandager eller ei, men man har vel bare å likeså godt man kan! Lørdag skrev jeg om min elleville garnhandel, og nå står posene linet opp i gangen i andre etasje. Ja, for det var vel ingen som trodde at det gikk an å få nøstene pent tilbake i to poser?

Du vet sikkert like godt som meg hvordan det klør i fingrene etter å kaste seg over garnet når det er kommet i hus. (Jada, det er litt garn i hus fra før og da!)

Ja, jeg kunne nok strikket i striper til en hest eller to av alt garnet, men stripe-genseren var allerede pinnene, så da var det bare å komme i mål.

Jeg leste en gang på en håndarbeidsside om hvor mange håndarbeidsprosjekt folk hadde på gang samtidig, og det var ikke småtteri for mange! Selv er jeg så pinglete at jeg bare har ett prosjekt på gang om gangen. Så da var det å strikke stripete genser, i str 2 år!  

Ja, om jeg skal være helt ærlig, så fulgte dette garnet også med meg hjem fra en butikk jeg var innom for en tid tilbake, billig var det og! Og for noen gladfarger! Da var det bare å plukke et nøste av hver av de fargene som så fine ut, og to rosa for sikkerhetsskyld!

Så er det jo bare supert at man får gratis oppskrifter både her og der for tiden. Kjekt å ha oppskriften på telefonen er det og. Denne oppskriften fant jeg her. Selv om garnet er et helt annet, så stemmer strikkefastheten, og det er jo det viktigste.

I blant er det kjekt med noe som går raskt unna, for ikke å snakke om hvor glad man blir av glade farger! Ha en herlig dag videre! Vi blogges!

#billiggarn #garn #salg #strikking #barnegenser

Hvor mange garnnøster går det i en pose?

Heisann! Håper du har hatt en herlig lørdag! Her har det vært en innholdsrik dag fra det ene til det andre og tredje. Innimellom slagene ble det en snartur innom Europris for å kjøpe en småting i full fart. Der stod jammen noen kjente med hodet nedi en korg med garn. Og det var ikke så rart, for her kunne man fylle en pose med rent ullgarn for en hundrelapp! 

Hva er det med slike tilbud? Man trekkes mot dem som barn i en godtebutikk, og før jeg visste ordet av det stod jeg og med hodet i garnkorgen. Vi måtte jo spørre en ansatt hva en full pose var, og fikk til svar at “Når posen revner, da er den for full”. Med andre ord bare å stappe oppi, og det er alltid mulig å få plass til et nøste til, eller kanskje to…..

Da jeg vel hadde fylt opp en pose, måtte jeg fylle en til. En av de unge og lovende har bestilt lappeteppe. Tidligere har jeg heklet et til stuen, ett hver til sønn og svigerdatter i Barcelona og ett til datteren. Nå er det ingen unnskyldning for ikke å rote frem heklenålen igjen. Ja, og viss du lurer på hvor mange nøster det går i to bæreposer fra Europris, så er svaret 104. Det vil si mindre enn to kroner pr nøste! Lappeteppet under bor i stuen vår, et ordentlig koseteppe!

Ha en deilig kveld videre! Her koser jeg og katten oss med Herskapelig.Ja, jeg har faktisk vært innom katteutstilling og i dag, og sett en slektning av min katt, men aldri i verden om min hadde ligget så rolig og oppført seg så dannet….

#lappeteppe #billig #garn #salg #katteutstilling

Det viktigste ved bordet

God morgen! Ingen dager er like, sies det, og det er jammen meg sant! Forrige fredag hadde jeg huset fult av gjester og stod på hodet i bursdags-forberedelse.

Denne fredagen er det bare meg og dyrene. Gjestene dro hver til sitt mandag, og mannen måtte plutselig offshore tirsdag.Så sånn går nå dagene.

Jeg er i grunnen en som både liker liv og røre og fred og ro. Det er mange former for kvalitetstid. I går kom endelig resten av stiftene til sofaen som jeg trakk om i sommer. Sofaen kan du lese mer om kan du lese mer om herher og her Ja, den som venter på noe godt!.Det kom faktisk dobbelt opp. Så har man en unnskyldning for å trekke om ett eller annet på et senere tidspunkt. Jeg fikk ikke begynt med hammer og stifter i går, så det får bli til helgen.

Men tilbake til feiringen av min mor forrige helg. Jeg har jo allerede skrevet litt om det blomster-hav vi hadde å ta av. Ikke vanskelig å lage søte buketter da. Ofte synes jeg det er finest med telys og lave buketter på et festbord, så kan man heller sette høyere lysestaker og oppsatser andre steder. Det er veldig koselig å kunne snakke sammen over bordet uten å få en svær blomst eller lysestake midt i synsfeltet. Men det er kanskje bare meg?

Det samme gjelder hjemme når man dekker til fest, husk at det viktigste som skjer rundt bordet er den gode samtalen.Ja, jeg elsker både lys og blomster, men da vi dekket til 80 årsdagen, var det helt topp å kunne benytte seg av en mengde små vaser. Disse og liknende vaser selges for en slikk og ingenting flere steder. Ellers synes jeg syltetøyglass og andre små glass også kan være fine som vaser.

Ha en nydelig dag og en strålende helg! Vi blogges! 

#fest #festbord #blomster #dengodesamtalen #sosialt #norgesbestevestkant

Slik forsvant den vonde lukten!

Hei! Jammen er det deilig å være midt i september når gradestokken fremdeles viser sommer! Ja, dette kan vi leve med! Høsten blir så mye kortere med dette været enn det vi ofte har på denne tiden, regn og vind!

I går kom endelig resten av lyngen på plass i potter og krukker. Er jo greit å være klar til høsten i det minste! Jeg synes det er så herlig med lyng i de vakreste rosa og lilla-farger. 

Bilderesultat for lyng
Den nye firbeinte som plutselig kom inn i familien har forresten en forkjærlighet for å grave i blomsterpotter og bed, så i går gravde hun like godt opp alle de sørgelige restene av stemor som var igjen i to blomsterpotter. Så var det også gjort. Men det betyr at jeg må kjøpe mer lyng!
Lyng er herlig, den holder seg fin lenge. Og når lyngen til slutt takker for seg, ja, da kan man snart begynne å tenke sommerblomster igjen.

Ellers blogget jeg for en stund siden om kisten som hadde krysset Atlanteren flere ganger, og jeg skrev at den luktet møllkuler, en ganske vond lukt, synes jeg. Da fikk jeg et kjempegodt råd om å legge en lavendelpose i kisten og sette en list under lokket, slik at det ble stående bitte lit åpent.

Jeg kjøpte slik lavendel som er beregnet til badet og lokket har stått litt på gløtt, og nå er møllkulelukten forsvunnet! Herlig med tips som faktisk funker! Ha en strålende septemberdag videre! Vi blogges!

#lukt #lavendel 

Javisst er høsthagen vakker!

Heisann! Håper dagene dine er fine! Her har det jammen meg gått i hundre en stund nå. Så har vi da også behørig fått feiret min mors 80-årsdag, en stor feiring for over 70 personer i aldersgruppen 1 ½ til 90 år!

Men det tror jeg at får komme i neste blogginnlegg, for nå må jeg bare få vise noen blomster fra en av de vakreste hager du kan tenke deg! En av min mors venninner har nemlig en aldeles fantastisk hage. Her blomstrer det fra tidlig vår til sene høsten. Så mange ganger har jeg tenkt at nå er vel hagen på sitt vakreste. Så kommer jeg tilbake på et annet tidspunkt, og hagen er like vakker, men med andre blomster og andre farger. 

Da min mor skulle feire sin store dag, ville venninnen gi henne blomster til dekorasjon av bordene, så vi dro av gårde for å hente. Vi ble møtt av bugnende epletrær.

Men det er ikke bare eplene som imponerer i denne hagen! 

Fremdeles står rosene i full blomst!

I min hage blir rosene stygge når det regner mye, og i sommer har det regnet kontinuerlig. Særlig ser man dette med de hvite rosene. I denne hagen ser det ikke ut som vannmengdene har gjort noen skade på de hvite rosene.

Hagen i sin helhet stod i de vakreste farger.  

Lilla, rosa…

Gul, orange…

Barn i godtebutikk, sa du? Vi hadde med en bøtte og lånte en ekstra, men vi kunne fylt ti bøtter, og det hadde ikke vist igjen! Javisst er høsthagen vakker! Ha en deilig dag videre, så blogges vi snart!

#høst #høsthage #høstblomster #norgesbestevestkant

 

Over Atlanteren flere ganger

Heisann og fine kvelden! Håper helgen din har vært fin! Det kan faktisk være ganske travelt å ha helg også. Man skal liksom rekke alt det ikke blir tid til i løpet av uken! -Og det rekker man selvfølgelig ikke i løpet av helgen heller! Jaja, jeg fikk iallfall klippet plenen, og det var jammen bra, for det var rett før man kunne hatt en ku eller to på beite her, i det minste en sau! 

Været er helt nydelig for tiden, men jeg kjenner at jeg er ferdig med å vente på sommeren. I steden blir det å nyte en deilig høst. For noen dager siden kom forresten en fantastisk skatt i hus etter å ha stått noen år lagret. Jada, jeg kjenner fremdeles lukten av møllkuler selv om jeg har vasket og vasket, og det er en lukt jeg ikke er særlig glad i, men jeg vet fra andre gamle møbler at lukten forsvinner, Det handler bare om å være litt tålmodig!

Hva er det med Amerikakister egentlig? I gamle dager var det nok drømmen om det forgjette land. I dag reiser vi hele tiden og til alle plasser. Likevel har jeg en stor kjærlighet for Amerikakister, en kjærlighet jeg har hatt fra jeg var liten. Vi har allerede en kiste i andre etasje, og i den oppbevares det garn. Denne kisten kommer fra min fars familie. Det gjør den kisten som nå er kommet i hus også, og den har krysset Atlanteren flere ganger mellom Ryfylke og Minesota. Tenk hadde den kunnet fortelle! Den er akkurat så “værbitt” som den skal være, og under lokket er leddiken, akkurat som det står om i sangen om Vesle Daniel som skal ut i verden…

-Og mens vi snakker om å reise, eller om å komme hjem, så kjenner jeg at det skal bli kjempe koselig å få nest eldste gutten og svigerdatter hjem på besøk i morgen. De bor i Barcelona, men skal være her en uke i forbindelse med at min mor skal feire rundt år søndag om en uke. Mer fra festen kommer etter hvert, flere overnattingsgjester og for den del. Det skal bli så koselig å fylle huset med kjekke folk! 

Ha en herlig kveld videre! Vi blogges! 

#atlanteren #amerikakiste

 

 

En kjekk bok, et smykke av et bord, og et vesen som spiser dørmatter, ja, slik går nå dagene!

Heisann! Håper dagen din er fin! Her ble det jammen meg en bloggepause, gitt, noe som egentlig ikke var meningen.  Men nå er jeg tilbake! Midt i en travel hverdag fikk jeg plutselig noen dager hjemme fra jobb sylta forkjøla.  Da er det jammen deilig å komme seg på beina igjen, føles nesten som å være igjenoppstått fra de døde. Haha!

En av dagene da jeg var hjemme og syk, fikk jeg pakke i posten, og pakke i posten er jo supergøy, særlig når du ikke vet hvem det er fra! Da var det ekstra kjekt å finne boka Ny Nordisk Design i pakken. Ja, jeg husker at jeg fikk en hyggelig melding for en tid tilbake med spørsmål om jeg kunne tenke meg denne boken! Tusn takk! You made my day!

Ellers er det alltid litt prosjekter på gang!  Akkurat nå er hovedprosjektet en rund dag som skal feires i familien om bare snaue to uker, stor dag 80-årsdag.  Det er alltid kjekt å feire. – Og så kjenner jeg hvordan jeg gleder meg til å få sønn og svigerdatter hjem fra Barcelona i anledning  bursdagsfeiringen!  Ja, det er koselig å ha kjent folk med takterrasse i Barcelona, særlig når det er sommer,  men du verden så koselig det skal bli å se dem.  Det er ikke så langt til Barcelona. Det er mange plasser nord i landet han kunne bodd som det er mer kronglete og dyrere å reise til. Likevel, man kan ikke bare stikke innom en kveldstur.

Ellers kom det et smykke av et bord inn i livet mitt for noen dager siden. Det skal bo i kjellerstuen. Jeg synes det er så utrolig nydelig med kuleben og skikkelig retrolook. På bordplaten er det dessverre et stygt brennmerke, og jeg er så i tvil om hva jeg skal gjøre med dette merket.

Noe annet som er kommet inn i livet mitt er et firbeint vesen  som spiser gulvmatter! Bilde av beistet kommer siden. Egentlig skulle vi bare passe henne en helg! Bildet under er fra gårdsdagens lunch. Det begynte med frynsene på teppet i gangen. Nam nam! Men på dyrebutikken visste de råd. De hadde sprayer til den slags. Dessuten fikk jeg høre om en hund som hadde spist sofa til atskillig mange ganger det beløpet du betaler for en dørmatte! Men det ser ut som sprayen virker.  

Ha en deilig dag! Vi blogges!

#hundeliv #nybok  #norskedesignere #retro