Måned: april 2016

Klinkekuler og “Mickey- Mouse-problemer”

God morgen! I dag skinner solen og himmelen er blå. Det er fredelig lørdag i heimen, og planene for helgen er ikke de helt store. Et prosjekt skal avsluttes, og bilder kommer etter hvert. 


 

Noen dager er det som om tiden bare stopper opp…Jeg har opplevd det før, og jeg opplevde det i går! Et helikopter som styrter utenfor Bergen, folk på vei hjem fra jobb, på vei til familie og fri. På heliporten står noen å venter, venter på kjæreste, ektefelle eller pappa. Slike ganger kjenner jeg på hvor skjørt livet er og hvor viktig det er å ikke glemme å ta vare på hverandre. Jeg kjenner og på hvor flinke vi er til å henge oss opp i bagateller, Mickey- Mouse-problemer, som min søster sier.

I forgårs drev jeg å rotet litt med bloggdesignet mitt, og plutselig var “jordkloden” min borte. “Jordkloden” ligger i sidefeltet til bloggen, og viser hvor i verden folk har besøkt bloggen min gjennom de to årene jeg har blogget. Selvsagt hadde jeg ikke tatt backup. Jeg prøvde å legge den inn på nytt, men all historikk var borte.

Absolutt en bagatell, men i det øyeblikket føltes det ikke slik.Heldigvis klarte jeg å finne igjen “jordkloden” og få den på plass igjen. Ikke akkurat vår Herres klinkekule….Men når det er sagt, så har jeg rotet vekk noen andre widgets også, knappene til sosiale medier. Satser på å få på plass nye med det første!

Jeg har det jo med å falle pladask i blant, og nå har jeg forelsket meg i et bilde av et kjøleskap. Jada, det går an! En god venninne fra barndommen skriver bloggen tepausen. Hun blogger om mye forskjellig, så ta en tur innom bloggen og les hennes Kveldstanker. Men se på  denne drømmen av et kjøleskap hun viser  her.   Drømme, drømme…. 

Men nå har fornuften fortalt meg at det ikke er helt dette vi trenger. Kjøleskapet som står der oppe er på samme størelse som “skatten” på bildet, og vi trenger noe større.

Her hjemme har vi allerede et himmelblått kjøleskap. 

 

Ha en flott dag! Ta vare på hverandre! Vi blogges snart! 

#tavarepåhverandre #ulykker #naturkatastrofer #småproblemer #hverdag

Det gjelder å benytte hver millimeter…..

Heisann og fine kvelden! Håper dagen din har vært fin! Her skinner kveldssolen inn gjennom vinduene, og det ser skikkelig herlig ut ute. Men jeg vet bedre, det er både surt og kaldt.
Da er det bedre her inne med katten på fanget og Helstrøm på Tv. Katten har lagt seg godt til rette. Kattelivet er visst helt toppers. Var det noen som sa at Maine Coon ikke er en “fangkatt”? Denne er det! Før jeg ble kjent med henne, forbant jeg katter som satt på fanget med gamle damer i gamle filmer. Men kanskje er jeg en gammel dame med katten på fanget? Har du noen gang sett en større livsnyter enn en katt? Ja, jeg regner meg som en livsnyter selv og, men jeg kommer til kort i forhold til katten!  Men kalenderen er på min side, nå som vi nærmer oss mai, kan det bare gå en vei, mot sommer, sommer og hageliv! Snart tid for syriner!


I sommerhalvåret finnes det vel ikke bedre sted å være enn i enn hagen? På denne tiden av året legges allverdens planer for sommerhagen. Dammen skal gjøres klar for sommer. Det skal bark i alle bed, det må lukes, plantes og beskjæres.  Terrasser skal beises og vegger males.

Verandakasse
Men først og fremst skal det bli tid til å kose seg i hagen, gå barbeint i gresset, rote i jorda, sitte henslengt i en stol og betrakte hønene som tar sand-bad. 


Jeg ser allerede fram til lange koselige måltider rundt langbordet med familie og gode venner, kvelder som går over i natt i Hålå med fyr på peisen. Den norske sommeren er kort, så det gjelder å benytte hver millimeter! 


Vi har aldri angret på at vi la til rette for å utvide sommeren i begge ender da vi forvandlet en pergola med en slyngplante over til utestuen, Hålå. -Og av alle ting vi har syslet med på inrednings-fronten, er vel ute-peisen noe av det jeg er aller mest fornøyd med! 

peis

Hvor ofte har vi ikke tidligere sittet i “syden” en sen kveldstime når hjemreise nærmet seg og sagt til hverandre at vi må være flinke til å benytte sommerkveldene hjemme. Jommen sa jeg benytte, det er grenser for hvor iskald man har lyst å bli sånn helt frivillig! For man kan si mye positivt om de norske sommerkveldene er mye annet, men spesielt varme er de ikke. Med ute-peis,terrassevarme og pledd er ikke det noe problem. Men i kveld tenner jeg heller noen lys i peisen inne!

Ha en herlig kveld videre! Vi blogges!

#sommer #hage #uteliv #sommerkveld

 

Derfor kan du fjerne dette fra kjøkkenet med god samvittighet!

Heisann! Har du vært i Tupperware-party noen gang? Det er mulig at Tupperware hadde sine glansdager lenge før min tid som småbarns-mamma og dagmamma, men glansen var på ingen måte forsvunnet på slutten av 80-tallet og tidlig på 90-tallet.

 

Den gang var det ennå liv rundt sandkassen på lekeplassen på dagtid.  Det var sosialt å være mamma på lekeplassen. Homeparties gikk sin seiersgang over landet og over lekeplassen vår. Vi arrangerte all slags party, men Tupperware var vel et hoteste? Og disse selskapene kunne vare til langt på natt. Vi hadde så mye å prate om etter at  “tupper-damen” var gått hjem. 
Det ble alltid vist bilder av ryddige kjøkken og smarte oppbevaring-system, og med bildet av rotet i skapene hjemme på netthinnen kjøpte vi det ene produktet smartere enn det andre. 

 

Var det bare meg som aldri klarte å få de ryddige skapene, de som så ut som dem på bildene? Hjalp Tupperware meg til å få et ryddigere hjem og et ryddig kjøkken? Svaret er nei, snarere tvert i mot. De fleste av disse plastboksene er store og plasskrevende, så det ble mer rotete på kjøkkenet!

Resten av mitt liv, det vil si etter at siste gjest hadde gått hjem fra Tupperware-partyet og frem til i dag, har disse boksene hatt en plass i livet mitt og en stor plass på kjøkkenet. På det gamle kjøkkenet hadde vi et langskap, men heller ikke det var stort nok til å romme alle smarte bokser. Det er forresten ikke bare fra Tupperware jeg har kjøpt bokser i plastic-fantastic gjennom årene! Neida, slike bokser er jo SÅÅÅÅÅ kjekke! Omtrent slik så det ut i skapet.


Isbokser er også kjekke å ha! Eller hva?

På det nye kjøkkenet skulle vi få god plass…….Det fikk vi og, men så meldte spørsmålet seg, skulle vi virkelig spandere skapplass på alt dette?

 

Nei, jeg har ikke gjort det helt slutt med Tupperware. Det må innrømmes at de har mye bra. Et par produkter er i  daglig bruk, mens noen smarte greier er lagret i kjelleren. Det handler mer om meg enn om plastboksene. Jeg har nemlig ikke for vane å trippe gatelangs med en kake i kakebomme! For de som har denne vanen, er bommen utmerket, og den tas også fram i blant her i huset når det er behov for det. Til daglig er denne saken alt for stor til å ha stående på kjøkkenet.

 

Selv kan jeg ikke fordra å ha det rotete på kjøkkenet. Jeg er heller ikke flink til å kaste, det meste kan være kjekt å ha. Disse to egenskapene er ikke lette å kombinere, for uansett hvor mange skap og skuffer man har hjelper det lite viss de er overfylte av all slags som sjelden eller aldri brukes. 

Men vet du hva, det er faktisk mange ting du kan kaste med god samvittighet. Kast alt som er unødvendig, som du ikke bruker og ikke trenger. Har du absolutt ikke hjerte til å kaste, kan de stuves bort et sted der du kan hente dem fram de to gangene i året da du trenger de! Men sørg for at ikke alt bare flyttes til et annet sted. da er du like langt!

Dette kan du fjerne fra kjøkkenet med god samvittighet:

Kopper og krus som aldri brukes. De fleste har mer enn nok av den slags. 

Smarte bokser, mugger, drikkeflasker osv i plast, som ikke brukes. Kast plastbokser uten lokk, løse lokk eller bokser som aldri brukes.

 

Digre gryter som bare brukes en sjelden gang behøver ikke å stå på kjøkkenet.

 

Det samme gjelder krumkakejern.  Hos oss står dette i kjellerboden. -Og jeg skal love det er deilig å kunne åpne en skapdør eller en skuff og få tak i det  man vil ha uten å flytte på fire store gryter først.

 


 

Men det er et par store “monstre” som fremdeles får bli, og det er fordi de er i stadig bruk. Ett av disse monstrene heter brødbakemaskin og fyller opp en hel hylle i kjøkken-øyen vår! Ha en herlig dag videre! Vi blogges

Klart du kan male flisene

Hallo i luken! Har du en fin dag? Hva har dere egentlig gjort med badegulvet, fikk jeg spørsmål om etter at jeg skrev om hvordan vi fikk nytt bad. Det manglet ikke på reaksjoner da jeg svarte at de har vi malt! 

Jeg er rett og slett blitt så sprø at jeg har malt 5,5 kvadrat flisegulv! Gulvet var svart med hvite fuger, og det var ganske så dominerende, så jeg ønsket en lysere og mer delikat farge. Slik gjorde jeg det. Gulvet ble vasket grundig med salmiakk-vann. Etterpå ble det pusset og vasket på nytt. Vi brukte tre strøk universal heftgrunn og tre strøk halvblank trestjerners gulvmaling.

Selvsagt glemte jeg å ta før-bilde, men på dette bildet ser man litt hvordan gulvet så ut før. 


Her er heftgrunn påført, tre strøk, og vi er i gang med gulvmaling.

Tre strøk med gulvmaling senere, ser gulvet slik ut. Flisene vi malte på var veldig røffe i overflaten, og strukturen vises godt gjennom malingen, noe som jeg synes bidrar til at resultatet ser naturlig ut.

Selv synes jeg ikke det er så fint når fugene dekkes av samme farge som flisene, så jeg valgte å lage nye fuger i en litt mørkere farge enn selve flisene. Skal det bli fint, kreves nøyaktig oppmåling og grundig arbeide med maskering-tape, men jeg synes resultatet er vel verdt pirkearbeidet.

Å male fliser er ikke en permanent løsning, og resultatet er ikke evigvarende.Resultatet er avhengig av hvor godt forarbeid som gjøres, hvor godt malingen klarer å hefte til underlaget, og hvilken slitasje de malte flisene utsettes for etter behandling. Det er dusjkabinett i rommet, så flisene blir ikke utsatt for vann-søl. Blir gulvet stygt og slitt etter noen år, kan vi enten male et strøk til eller skifte ut flisene. Hvilken løsning det blir, vil tiden vise. Inn til videre er jeg strålende fornøyd med “nytt” badegulv.

Ha en herlig dag videre! Vi blogges! 

 

Skulle bare i butikken å handle et par småting!

Heisann! Er det noen som kjenner seg igjen? Jeg skulle bare i butikken å handle et par småting, men så stod disse supersøte plantene der  å “ropte på meg”.

Hvem kan vel gå forbi noe slikt? Ikke jeg, det er sikkert! De ropte jo rett og slett om å få en plass på kjøkkenet mitt! Ginseng, drage-finger og elefant-fot, klart de må bo på kjøkkenbenken! Det skulle da bare mangle! Like søte som plantene, var krukkene.

Kjøkkenet, ja, det er mange som “roper” om en plass der. Jeg elsker å endelig ha fått et kjøkken der det er plass til litt mer enn bare det aller nødvendigste. Det er så herlig å kunne omgi seg med litt dill og dall på kjøkkenet, dill og dall som ikke har annen funksjon enn å gjøre det koselig. 

Jeg nyter å ha plass til urter på kjøkkenet. De dufter så deilig, og det er kjekt å bruke urter fra “egen avling” når man lager mat.

En annen som har sans for urter er katten, Tara. Men jeg har konkludert med at det er bedre at hun spiser urter enn giftige planter. Det betyr bare at urtehagen må fornyes med jevne mellomrom. 

Duften er viktig på et kjøkken. Kaffebønner dufter også himmelsk. Det er en duft som får fram barndomsminner fra farmor og farfars kjøkken. 

Polkagriser minner og om gamle dager, og de er så søte, så søte. 

Men det er ikke nok å dufte bra eller bare å være søt. Hovedkravet til hva som får stå framme på kjøkkenet her, er at det må være vakkert!  Er det ikke vakkert, havner det i en skuff eller bak en skapdør, sånn er det med den saken. Oppvaskbørsten fra Coop er eksempel på en som har havnet inni et skap. Den er så stygg at jeg ikke vil ha den framme. Denne søte oppvaskkosten, derimot, den får stå på benken. At mannen liker bedre den fra Coop, er en annen sak, og jeg tror det handler mer om funksjonalitet enn utseende.

Matolje på stygge flasker kan bare jumpe inn i kjøleskapet først som sist. Disse flaskene derimot, tåler dagens lys! 

Neida, alt som er i fin embalasje kan ikke stå framme,  såpass forstår jeg og! Hva skulle vi ellers med kjøleskap og andre skap?

Denne gamle kaffe-kverna er forresten på vei til hytten. Den bare står her i mens. Om den kan brukes vet jeg faktisk ikke, men den har mengder av gammel patina og sjarm så det holder. – Og man kommer langt med sjarm!

Ha en herlig kveld videre! Vi blogges snart!

Derfor fungerer denne enkle fornyelsen så bra!

Hei! Håper du har en fin dag! Her skinner solen og Hålå er klar for ny sesong!
Jeg har skrevet om hagemøbler og hageputer tidligere her på bloggen. Mange har spurt meg om hageputene av jute, så derfor tenkte jeg å skrive litt om dem. Møblene i Hålå er av ekte hjemmelaget sort fra 1988. Jeg husker ikke helt når de putene som er i møblene nå ble kjøpt inn, men de var grønnstripete, så det må ha vært på det fargerike 90-tallet en gang. 

Hageputer skal tåle en del, og de koster jammen meg også en del om de er av god kvalitet. Men selv om kvaliteten fremdeles henger med, kan man fort bli trøtt og lei av grønne striper. Da ønsker man seg selvsagt nye puter. Helst skulle de være lin-fargete eller hvite, tenkte jeg! Men herlighet, hadde jeg tenkt at vi skulle bruke møblene også med de sarte og lekre putene jeg planla? Hva med fyring i peisen, utendørs måltider og Stella som vil sitte sammen med oss i møblene? Det kunne fort blitt lekkert, “dritt-lekkert” rett og slett!

Det var da jeg kom på ideen med jutesekkene fra Felleskjøpet! Fornyelsen var super-enkel. Jeg kjøpte 6 sekker til den nette sum av 25 kr stykket. Disse trakk jeg over putene.

Vips ble det en annen stemning rundt hagebordet, lunt og landlig. Senere var det fram med symaskinen. Det skulle ikke mange sømmene til før putene passet perfekt. Putene i Hålå befinner seg under tak, men de ligger utendøs nesten hele året, så de fikk seg en omgang med impregnering, sånn for sikkerhetsskyld. Puten med “Hålå” påskrevet har forresten fått seg en omgang med klor-vann og en kok-vask i maskinen for å få en litt ekstra slitt “look”

Denne enkle fornyelsen fungerer så bra at vi har hatt det slik i flere år. Putene er tøffe, og de skaper en uformell stemning utendørs. Når man er ute, skal det ikke være så fint at man er redd for å sette seg ned!

Hålå

Jeg er veldig glad i en landlig og enkel stil og til en slik stil er det vel få ting som passer bedre enn sekkestrie?  Jeg liker godt den nøytrale fargen som er på disse “sekke-putene” også. Så kan man heller slå seg løs med andre farger. 

-Og skulle en eller flere puter bli fullstendig utslitt, ja, da er det bare å ta seg en tur innom Felleskjøpet!

I fjor sydde jeg forresten en ny pute. Skal vi kalle det en “pyntepute”? Ikke vet jeg, men dt må være lov å reklamere litt for seg selv her på Norges beste vestkant, eller hva? Fronten på høytalerene er forresten også kledd med jute. 

Ha en herlig dag videre! Vi blogges!

Drømmer du om litt kvalitets-tid?


Sponset
Hei! Håper du har en fin kveld! Drømmer du også om kvalitets-tid, om å synke ned i godstolen med en god bok? Finnes det noe herligere i grunnen? Dessverre strekker ikke alltid tiden til, men det er lov å drømme, drømme om “bedre tider”. 

Nå kan du få tre valgfrie bøker og den vakre vasen til Finn Schøll, Boblen fra Magnor glassverk om du blir medlem i Bestselgerklubben.

Dette er  bokklubben hvor du får internasjonale bestselger-romaner. Du får de bøkene som leses over store deler av verden, og som det skrives og snakkes om. Du får de store norske forfatterne som Lars Saabye Christensen, Jo Nesbø, Roy Jacobsen og Karin Fossum, og verdens mestselgende forfattere som John Grisham, Harlan Coben og Mary Higgins Clark.

Dette er rett og slett bokklubben for deg som liker å lese ? enten det er for å underholdes eller for å følge med i det litterære landskapet. I tillegg til hovedboken får du alltid gode tilbud på spennende bøker om mat, reiser, interiør og livsstil.

Selv er jeg veldig glad i Schøll-vasen min! I tillegg til at den har et nydelig utseende, passer den simpelthen til alt.


 

Bli medlem av Bestselgerklubben her .     Få Finn Schjøll Boblevase gratis * i velkomstgave!

Ha en herlig kveld videre! Vi blogges!

 

Enklere kan det vel ikke bli?

Hei! Håper du har en fin kveld! Dagen i dag har vært helt fantastisk med sol og blå himmel. I går hadde vi jo alle årstider på besøk i løpet av noen få timer, men i dag kan vi igjen glede oss over at våren er på vei! Herlig, rett og slett!

Nå har imidlertid kvelden senket seg. Da er det koselig å krype i hus og tenne noen lys.  I det siste har jeg fått så sansen for kunstige lys, slike som går på batteri og ikke er det minste brannfarlige.

De fungerer alle steder der levende lys fungerer, men i tillegg kan man plassere lys på slike plasser der det kan være litt risky med levende lys, og så er det veldig koselig å ha lys på andre steder enn der man befinner seg i øyeblikket også.

Noe annet som er bra, er at mange av lysene har timer, og slår seg på til samme tid hver kveld. Riktignok dufter ikke disse lysene.

Men man kan jo heller  tenne noen eksklusive lys og noen duft-lys i det rommet der man oppholder seg.

De første kunstige lysene som kom, så ganske kunstige ut, men nå er det mange som ser skikkelig fine og naturtro ut, å da er det bare å kjøre på med fake, eller hva? Nei, jeg er ikke sponset av noen, jeg synes bare det er herlig å kunne bevare kosen uten at det blir brannfarlig! 

Ha en herlig kveld videre! Vi blogges!

#enkelt #elektrisklys #ledlys #tips #interiørtips #inspirasjon

Slik mixer du ulike interiørstiler for et spennende interiør

Hei! Har du også opplevd å komme inn i et rom der alt er gjennomført og fint og matcher perfekt, men likevel opplever du rommet som litt kjedelig? Det mangler rett og slett personlighet.  

Selv liker jeg godt å omgi meg med behagelige, lyse farger, gjerne hvitt, grått eller beige. Men et veldig lyst interiør, blir mer spennende med noen mørke eller sorte detaljer. Selv liker jeg godt å mixe ulike stiler. Jeg synes idet gir et mer personlig interiør enn når man rendyrker en stil.

Egentlig er det bare fantasien som setter grenser når man innreder, men det kan fort bli litt rotete med en “fant fra hver bygd”. En måte å unngå at det blir rotete, kan være  å kjøre en gjennomført og enkel stil gjennom hele leiligheten eller huset, så spe på med detaljer fra andre stilarter. Sølv og rust, ja hvorfor ikke igrunnen?

Til en moderne stil, kan det være lekkert med innslag av antikviteter eller røffe bruksgjenstander . Disse myker opp innredningen. Et gammelt speil med gedigen ramme kan være akkurat den kontrasten som gjør rommet unikt. Et gjennomført Shabby Chic-interiør kan fort bli litt i søteste laget for mange, men inntrykket  blir strammere med innslag fra industri. Denne lampen fikk jeg faktisk i gave av min kjære, og jeg elsker den! Den er bare så tøff der den står midt i mellom et Shabby chic-skap og en antikk blå kiste!

Selv har vi valgt en klassisk, lys og hvit stil. Det er et godt utgangspunkt for å tilføre elementer i de fleste stilarter. Kontraster framhever hverandre. Det er lekkert med hardt mot mykt og blankt mot matt. En måte å lykkes med kontraster, er å spille på noe  som er felles. Det kan handle om form, farge eller materiell. Den blågrønne fargen fra rokken går igjen i det moderne bildet over. I tillegg har bildet svart ramme, noe som er med på å stramme opp vårt lyse interiør.


 

Et bilde med kraftige farger, et teppe eller glasskunst i spreke farger, blir blikkfang i et ellers nøytralt interiør. Vi har bevisst valgt å la persiske tepper spille en rolle i innredningen. Mange vil nok mene at det er “last year”, selv mener jeg de tilfører det nøytrale interiøret noe ekstra. Kurver, ja det kommer vi bare ikke utenom. De er både pene og super-praktiske!

Glatt og hvitt mot røffe gamle kasser, en klassiker her i huset. De gamle kassene, de henger med, både inne og ute. Jeg liker dem så godt i al sin “uperfekte” sjarme, og så passer de jo til absolutt alt!

Ha en nydelig søndag videre! Vi blogges! 

#interiørtips #Inspirasjon #husoghjem #kontraster #interiørblogg #norgesbestevestkant

Life is about the pretty little things

Hei! Håper du har en fin lørdag! For noen dager siden skrev jeg at jeg ikke hadde planer om å bruke årevis på å lete etter veggskap til badet.

Det klarte jeg jammen å holde også. En såpass spesiell “baderoms-innredning”, synes jeg det var finest å kombiner med moderne detaljer, og vi valgte en moderne vask og et blandebatteri som er en fin blanding av moderne og nostalgisk.

Jeg ønsket helt enkle vegg-skap som ikke stjeler masse plass i dybden, men samtidig var det viktig at det var plass til alle “jåleprodukter” som normalt samler seg på et bad.

Disse fra IKEA oppfylte alle kravene. Som en ekstra bonus, var de rimelige i tillegg.

I tillegg til et skap på hver side av speilet, ble det plass til to skap over toalettet, så nå er det orden i “syskrinet”! Nei, jeg mente selvsagt i sminkeskrinet! 

Siden skapene er såpass grunne, er det ikke plass til allverdens rot oppå dem, men noen utvalgte pyntegjenstander fikk stå der. Parfymeflakonger kjøpt i Tunisia og varsomt fraktet hjem for flere år siden. De måtte bare få en plass på vårt “nye” bad.  

Disse fra IKEA er og  kjøpt for noen år siden for en billig penge, men jeg synes de er veldigkoselige.

Ellers har jeg vært på handel med datter og barnebarn i dag, og der ramlet jeg over denne søte vesle lykten med påskriften: “Life is about the pretty little things!” Sant er det sagt!  Egentlig er jeg litt ferdig med skrift på all slags ting, men denne var  så søt at den fikk bli med hjem!

Ha en herlig dag videre! Vi blogges!

#bad #Veggskap #sminkeskrin #jåleprodukter #parfymeflakonger #lifeisabouttheprettylittlethings