Epler og lapper….

Så var det lørdagskveld. Håper alle har hatt en flott dag! Selv har jeg plukket inn en stor bolle deilige epler fra egen hage, Det må vel kalles luksus!

Epletreet er blitt skikkelig stort, så det blir nok en klatrejobb for å få tak i de øverste eplene.

Ellers har dagen vær full av gjøremål, men nå har jeg rigget meg klar for komedie på TV. Det er ikke mye jeg ser på tv, men benytter anledningen til å hekle litt og! Det er skikkelig gøy å se lappeteppet mitt vokse. Det vil si, det vokser ikke ennå, men det blir flere og flere farvglade lapper.

Spennende å hekle i så fine farger.

Ha en super kveld videre! Vi blogges!

 Ha en super helg! Vi blogges!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 #kveld, #hekling, #garn, #boligblogg, #helg, #epletre, #eple

Think pink!

Heisann, og riktig god morgen! I dag er det igjen høst i luften. Men det kan vi saktens leve med. Hortensia har jeg skrevet om mange ganger før. Jeg synes de er utrolig vakre. Dessverre er jeg flinkere til å få dem til å trives ute enn inne.Denne nydelige rosa blomsten havnet hos meg i forbindelse med bursdagen min tidligere i uken, noen der ute som vet at jeg er glad i rosa. Det samme gjelder kluten. Den ble levert på døren av en liten nabojente. Moren hadde laget den.

Slike hjemmelagete kluter er jo helt nydelige.

Foreløpig ligger den rett og slett til pynt her.

Ha en flott fredag og en fantastisk helg! Vi blogges!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 #pink, #silver, #vaskeklut, #interiørblogg , #hverdagstanker

 

Lys og roser på en deilig augustkveld

 Hei! Håper dere koser dere en fin sensommer/høst-kveld. Selv hadde jeg en kjempekoselig bursdag og ble så behørig feiret, markert og gratulert at jeg fremdeles er overveldet. I dag var det tilbake i hverdagen igjen, men vet dere, jeg liker hverdager, jeg! Litt ekstra spiss på  denne hverdagen satte det jo at jeg fikk et gavekort fra “Huset på landet”, forøvrig en fantastisk butikk. Så på hjemveien ble det en tur innom for å se hva gavekortet skulle byttes i. Disse tre lekre lysestakene ble med hjem. 

Hadde helt “glemt” at vi har “babypus”, så herligheten måtte ryddes i sikkerhet for å unngå svidd hale eller noe sånt! Men så lett  hadde ikke pusen tenkt å gi seg! Heldigvis mistet hun fort interessen for både lys og roser. Garnet, som jeg hekler med, var mer spennende!

 Ha en flott kveld!  Vi blogges! 

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 #lys,#roser, #katt, #interiørblogg , #hverdagstanker

 

Livets gullalder

Hei! Håper alle har en fin kveld! I dag er siste dagen jeg kan si at jeg er i førtiårene.  I morgen er jeg i femtiårene. Man kan jo fremdeles føle seg ung og lovende på en bra dag! Jeg kan huske at farfar var i femtiårene, og jeg husker veldig godt mine foreldres femtiårsdager. En milepæl, og litt rart at det nå er vi som er der, er de gamle, eller i det minste middelaldrende. Et halvt hundreår er lenge, men likevel ikke veldig lenge.

 

Barndom på 60- og 70-tallet, barnerom i brunt, orange og grønt. Hjemmestrikkede kofter og slengbukser. Ungdom på 70-og 80 tallet, pastellfarger, hockeysveis, hullete ola-bukser og for ikke å glemme skulderputer og blå kajal! -Og vi giftet oss i marengskjoler ala Lady Di!

Småbarnsmor på 80- og 90-tallet, og barna ble kledd i pastellfarger. Barna lekte fremdeles ute på lekeplassen og i gata. Det var ikke så mange som gikk i barnehage.  En Ninja-Turtles figur var den første som flyttet inn i huset vårt. Jeg strikket Sesam-stasjon- gensere og Kaptein Sabeltann var den eneste musikken som gjorde lykke i bilen på vei til Danmarksferie. For det var deilig å være norsk i Danmark på 90-tallet.  

De eldste barna ble ikke født inn i dataalderen, men de kastet seg inn i den omtrent samtidig som de lærte å snakke.   Men det var i bestefall en pc i familien, så det var ingen fare for at poden skulle bli sittende der i timevis, og derfor ikke behov for å innføre restriksjoner.  På skolen skrev de fortellinger på dialekt og hadde ute-skole.  Som foreldre stilte man opp på dugnader i skolekorps, på fotball og på karate. Man satt på gangen i årevis mens jentungen danset ballett -og ble kjent med de andre ballettmødrene.  

Det er en tid for alt, og nå er ungene voksne. Snart er dagen her som jeg har gruet for, men som jeg vet at vil bli en fin dag! Man er tross alt i livets gullalder! -Og gullalderen tror jeg varer så lenge man vil at den skal vare! Ha en nydelig kveld!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 #gullalder, #alder, #barndompå60tallet, #barndompå70tallet , #hverdagstanker

 

Så var det helg igjen

Hei! Håper dere har det fint! Så er det jammen helg igjen! Hvor ble denne uken av, da? Sikkert er det at når det er travelt, går tiden som en røyk. 

 Ellers har jeg (mannen er i Nordsjøen) hatt besøk av nest eldste sønn, som bor i Spania. Han kom i forgårs kveld, og dro igjen i dag, bare innom på vei til jobb.  Mer garn ble det også, for han kunne og tenke seg et lappeteppe med oldemorsruter på terrassen i Barcelona i sene kveldstimer.  Så nå har jeg en stor pose med garn i de sprekeste farger man kan tenke seg. Dermed er neste prosjekt klart, så slipper man å spekulere på det. 

 
Dette må vel kunne kalles en gladfarge?

Turkis har jeg vel blogget om noen ganger i sommer. Denne gang er det ikke meg som har plukket ut fargen. Men en flott farge er det, bevares!

Uansett om man kaller denne fargen kongeblå eller noe annet, er det en vakker farge.

Herlig lyseblå

Dette blir “hovedfargen”, iallfall den som skal binde det hele sammen. Nå er det like før jeg får besøk i helgen, så vi jentene (Halvgamle kjerringene) skal nok vite å kose oss! Hadde vært kjekt med fint vær, men vi kan kose oss inne og! Et rykende ferskt bolig pluss, som jeg ikke har rukket å ta plasten av før i dag, ligger også å venter.

 Ha en super helg! Vi blogges!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 #høst, #hekling, #garn, #besøk, #helg

Oldemor ruter

Hei! Håper alle har en fin august-dag!  Jeg forbinder høsten med garn og håndarbeid! Egentlig vet jeg ikke hvorfor, for jeg har som regel et håndarbeid på gang uansett årstid, selv om det kan gå dagevis mellom hver gang det tas fram.



 På videregående strikket jeg masse. Det gjorde jeg da barna var små og. Jeg lurer seriøst på om døgnet hadde flere timer den gang. Uansett kan jeg fremdeles gå i spinn viss jeg kommer inn i en garnbutikk. Det er jo så mye fint! Jeg er så heldig å bo rett i nærheten av Sandnes garn sitt fabrikkutsalg, og der kan jeg love at fristelsene er mange!      



-Og med tanke på høst, lys på bordet og lune tepper, hva passer vel bedre enn et håndarbeidsprosjekt eller to?

 

Min farmor heklet mye. Det gjør min mor og. Selv er jeg den glade amatør når det kommer til hekling. Likevel har jeg heklet litte granne i mitt liv, og det jeg har heklet har vært store ting. (Dream big!) . Siden jeg behersker de grunnleggende teknikker, klarer jeg å hekle oldemorruter. Det lærte jeg faktisk av min farmor som bitte liten. (Selv om jeg holder heklenålen feil) Så i fjor ble det et stort teppe i oldemorruter og alpakka. Denne gangen blir det et lite teppe i oldemorruter og merinoull. I tillegg til fargene over, ser jeg at jeg skal putte inn litt off-white.



 Ha en super dag! Vi blogges!

 

 

 Livet på Norges beste vestkant

 

 #håndarbeid, #hekle, #oldemo-ruter, #teppe, #alpakka, #merinoull

Hva med en ny orkide nå so det snart er høst?

 Hei! Håper dere har en fin kveld!  

I morges kjørte jeg på jobb i øsende pøsende regn. Nå er høsten her, den er i alle fall på besøk, og dess lenger besøket varer, dess større er vel sjansen for at høsten er kommet for å bli. Helt fra skoledagene har høsten stått for meg som en ny start, man begynte på nytt skoleår, ny skole, fikk nye lærere og nye venner.

 

Så når høsten kommer og vinden uler og regnet pisker, da trekker man i hus, og får plutselig akutt behov for å freshe det opp litt rundt seg inne. Egentlig er jeg fornøyd med mitt lyse og nøytrale hjem og med sommerhusstemningen som rår der, og jeg liker det slik hele året, men det er jo kjekt å kunne variere litt med årstiden. 

 

 

Om noen trodde jeg hadde grønne fingre, så stemmer ikke det. Jeg er glad i blomster og alt som vokser og gror. Ute er blomster og planter ganske glade i meg og. Livet leves ofte ute om sommeren, og jeg liker å ha noe å holde på med ute. Noe vanning sørger naturen for, resten tar vi oss av. 

 

 

 

Inne, derimot, er det en annen sak. Som ung og lovende hybelboer, hadde jeg masse grønne planter, tidsriktige, store, grønne planter! Husk vi snakker om 80-tallet! I stuene våre i dag bor det en kaktus. Egentlig liker jeg ikke kaktuser. Min mor sier at hun plasserte kaktus ytterst i vinduskarmen da jeg var barn fordi jeg var så fæl til å rote i plantene.  Den kaktusen vi har, liker jeg imidlertid veldig godt, og den liker meg. Vår datter fikk den som ganske liten av sin bestemor, og kom stolt hjem med den store kaktusen, som bare har blitt større og større. Ikke har den så skrekkelige pigger heller. 

 

En bonsai-skapning står i det samme store karnapp-vinduet som kaktusen.  Bonsaien liker jeg og. Den krever lite. Da vi var i Kina i mai, så vi mange flotte bonsaier, men jeg tror egentlig denne blomsterkunsten ligger noen hakk over mitt botaniske nivå. 

 

Derfor holder jeg meg til orkideer. Jeg elsker orkideer. De er helt etter min smak, både hva utseende og oppførsel angår. Man klarer ikke ta livet av orkideer, jeg klarer det i alle fall ikke. Tvert i mot, så stortrives orkideene hos oss, og jeg tror vi har orkideer i nesten alle rom, de fleste er hvite, men jeg har noen i andre farger også.

 Det vil si orkideene har stortrives hos oss, men nå har de fått en skikkelig fiende, en hvit pus, som praktiserer sine gartnerinteresser på en ganske så brutal måte.  På bildet over poserer hun riktig så fint med blomstene, men det er et bedrag. Bildet er tatt en av de første dagene hun var hos oss, og hun lærte fort hvordan slike planter egentlig skal behandles.Yndlingsvinduene hennes er de i Tv-stuen. Resultatet er blomster som ligger veltet i vinduskarm og sofa. Det går nok over, for hun er jo fremdeles kattunge. ?Og ikke har jeg hjerte til å bruke min mors triks om å sette kaktus ytterst i vinduskarmen heller. Like fult, nå som høsten er her, skal jeg kjøpe meg en blå orkide.  Det har jeg aldri hatt før, men de er utrolig vakre!

 

 

 

 Livet på Norges beste vestkant

 

 #høst, #orkide, #Blomster, #kaktus,

 

 

 

Litt Tob Design

 Hei i natten! Håper  dere har hatt en fin helg! Det har vi hatt her, og det er faktisk  fremdeles sommer! Jammen fikk vi gjort litt ute også!. Og med det er makeoveren av spaet ferdig. Dermed tror jeg og vi får si oss ferdig med “uteprosjektene ” for i sommer! Det er jo alltid noe å finne på, men det kommer vel sommere etter denne og! På hytten, derimot, har vi et par småting å ordne før vinteren kommer, men nå reiser mannen snart på jobb i Nordsjøen, så det blir først gjort noe på hytten om et par uker. 

 Her er lokket på plass på spaet.

 Lokket er beiset i samme beis som resten,

 

Fire håndtak skal gjøre det lettere å løfte av lokket. -Og naturligvis er dette Tob design! 

Ha en riktig god natt!”

 

 Livet på Norges beste vestkant

 

 

Gamle hvite hagemøbler

God morgen! I går hadde vi en deilig sommerkveld i hagen med gode venner, reker og noe godt i glasset. Det kom et par kraftige regnbyger, men når uteplassen har tak over, er det greit å sitte tørt og varmt å høre på regnet.

Gamle hvite hagemøbler er vakre. Mange er jo klassikere, og uansett passer slike møbler hos oss! Denne benken med to stoler fant jeg på en lokal kjøp, salg, bytte-side

Vel, de så ikke helt slik ut da.

Men møblene var nesten gratis, og jeg så at de kunne bli flotte. På bildet under er de høytrykksvasket og grunnet. Og, som de øverste bildene viser, ble de fine etter to strøk maling. Stolene skal på plass i Hålå. Benken skal stå her på frokostterrassen vår.

Ha en nydelig søndag!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 #hus, #hage,  #interiørblogg,  #house, #home, #hagemøbler, #benk,  #garden

 

Fredag og snart helg, og fremdeles “sommer”!

Hei! Fredag og snart helg! Litt mer høstlig er det, men det er meldt greit vær i helgen, og det liker vi, siden det er mye koseligere å tilbringe helgen utendørs. I går ble det grilling i hagen igjen. I morgen har jeg bedt gjester på reker, og reker er det jo også koseligere å spise ute enn inne.

 

 Jeg knipset noen bilder er i morges. Lyng i blomsterkassene der sommerblomstene sa takk for seg er hyggeligere enn svart jord.  Mer lyng får komme etter hvert, foreløpig holder sommerblomstene stand!

-Og pus sover fremdeles på spaet, som ikke har fått lokk enda!



Ha en fortsatt flott fredag og en god helg!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 #hus, #hage,  #interiørblogg,  #house, #home, #lyng, #spa, #hagespa, #garden