Her var det mye lekkert, gitt!

Innlegget er skrevet i samarbeid med Chilli og inneholder annonselenker for Chilli hagestoler

Hei! Håper du har supre dager! Her på sør-vestlandet har kulden virkelig bitt seg fast, og for en frysepinn som meg gjelder det bare å pakke seg inn i lag på lag. Det er jo flott ute, da, selv om jeg må innrømme at sommeren er min årstid, og jeg har ingen problemer med å drømme meg langt vekk i både tid og sted når jeg ser denne nydelige hagebenken fra Chilli.

Er man vokst opp på stranden, så er man vokst opp der, og sånn er det med den saken! Min barndoms strand, Orrestranden, er kåret til en av verdens vakreste. Vakker, ja, men kald!  

Om sommeren bor vi jo nærmest ute i hagen, og vi har innredet uterommet slik at det er mulig å gjøre nettopp det, bo ute altså. Derfor har vi også tak over en del av uteplassen, og har utstyrt denne plassen med varmelamper, peis og lune pledd. Dermed kan vi nyte sommerkvelden ut i de små timer.

 Hos oss er det en landlig stil både ute og inne. Jeg mener uterommet er en forlengelse av stuene inne og at hagen skal passe til huset, så her går det i rotting og hvite tremøbler. 

Rotting møblene på frokost terrassen var nye i fjor, og noe mer praktisk enn rotting finnes vel ikke?

Skal jeg innvestere i noe nytt sommeren 2018, må det bli disse solstolene fra Chilli, det er sikkert og visst. Det kan jo hende vi får DEN sommeren, man kan aldri vite! Stolene finner du her.

Kan det bli mer romantisk enn hvitmalte tremøbler? Blomstrete eller stripete stolputer gjør inntrykket komplett, og det er nesten som jeg kan kjenne duften fra farmors hage og smaken av bringebær en sommerdag. Det er lov å drømme seg bort til den gang sommeren varte evig, jammen er det lov. Litt inspirasjon til drømmene finner du på Chilli sin nettside, for her var det mye lekkert, gitt!

 

 

Her er det mye jeg kunne ønsket meg, ja! Det er mye fint i alle stiler, så her kan man drømme seg bort til sol og sommer! Plutselig er den her, morgenen man våkner og registrerer at solen varmer og sommeren banker på døren! 

 

Ha en flott dag videre! Vi blogges!  

#solstoler #chillihagestoler #hagemøbler #sommer 

Gammel nok til å bestemme selv

Heisann på en solskinnsag! Ja, i går kan dere tro jeg koste meg med å møblere og ommøblerer! Jeg var rett og slett der jeg tror interessen for interiør og dill og dall engang startet, nemlig i dukkehuset.

Etterpå ble det minst en runde på nett for å klikke hjem forskjellige nødvendigheter til dukkehuset.

I barndommen var jeg den lykkelige eier av et Lundbyhus med to etasjer. Noen underetasje fikk jeg aldri. Jeg tror ingen av de voksne helt forstod denne voldsomme trangen til å møblere og ommøblere, så to etasjer var mer enn nok, mente de. Lundbyhus kostet en liten formue på den tiden. Det samme gjaldt møblene. Ja, jeg husker ennå at jeg hadde rokokkomøbler i hvit tre med rød plysj. Peis hadde jeg og. Ja, livet i dukkehuset var fantastisk! Lys hadde jeg ikke i huset, men drømmen var lysekroner, må vite.

Nå er jeg tilbake i dukkehuset, som er kjøpt brukt omtrent på samme tid som jeg var med på ultralyd og så at barnebarnet som var på vei var en jente. Nå, som jeg er bestemor, og gammel nok til å bestemme selv hvor mange etasjer jeg trenger, bestilte jeg like godt to underetasjer, så ble det en aldri så liten ommøblering. Huset må jo være praktisk, selv om det er et dukkehus. Hva planløsningen angår, så skal jeg oppdatere etter hvert, men det som er sikkert er at planene er klare.  Strøm og lysekroner blir det og. Det er sikkert! Strømmen er allerede ankommet, men foreløpig er det ingen lamper ennå.

I stuen bor en kattefamilie, som trenger en kurv.


At dyret på bildet under er en hund, nærmere bestemt en staffordshire bulleterrier,skulle jo være logisk, hva? Ikke for å mobbe noen, men jeg ser absolutt  en klar likhet med vår (ikke akkurat hel-slanke) staff. Originalen, på bildet under er naturligvis verdens søteste staff.

Gud, så gøy det er! Jeg får bare ile til å si at barnebarnet på tre år synes dette er like gøy som bestemor gjør. Ha en flott dag videre, da! Vi blogges! 

 

Hvordan få nytt interiør på budsjett?

Heisann, og riktig flott 1.februar! Gjett om jeg er klar for vår, og i dag regner det ikke heller. Kjenner du og at du er klar for noe nytt nå? Det beste er at det ikke trenger å koste all verden å få et nesten nytt hjem heller, så her kommer mine beste tips til hvordan du kan få nytt interiør på budsjett.

1. Maling er virkelig et tryllemiddel. Selv har jeg nok malt opp noen hundre liter med hvitt gjennom årene. Men nå er kanskje tiden inne for å tørre å velge litt mørkere farger? Tørr du ikke male hele rommet? Det gjør ikke jeg heller, men hva med å male en vegg i en mørk kontrastfarge? Det er mye mindre arbeid enn å male hele rommet, og rommet blir tidsriktig, varmt og lunt. (Så er det enkelt å skifte om man går lei)

Bilderesultat for fondvegg male

(Bildet er lånt fra Bygg Bolig for illustrasjon)

2. Kjøp brukt: Finn.no er en fin butikk. Jeg har sagt det før, og sier det gjerne igjen. Finn.no, gjenbruksbutikker eller de mange facebooksidene som selger all verdens ting og tang, er ypperlige plasser for å skaffe seg nye møbler.

Designmøbler kan man være heldig å finne på gjenbrukssider og i gjenbruksbutikker. I tillegg er det butikker som har spesialisert seg på å selge slike møbler på salg. (Se bare opp for fakes) Man kan også finne mange møbler slike steder som bare trenger en makeover. For egen del er det slike møbler jeg liker best. De har den sjelen jeg vil at møbler skal ha, men her er jo smaken så ulik. Selv dro jeg i hus et noe spesielt møbel i går. Bilder kommer på bloiggen, men først må det en aldri så liten styling til?.

3. Fiks opp IKEA-møblene:  IKEA-møbler er slett ikke kjedelige. IKEA er gode på design, møblene er som regel tidløse og av grei kvalitet. De er også billige, og møblene finnes i mange hjem. Dette gjør at man ofte ønsker seg noe mer originalt.Det skal ikke så mye til for å endre på slike møbler og få dem personlige og stilige.  Egentlig er det bare fantasien som setter grenser for hvor eksklusive IKEA-møbler kan bli for en billig penge. Du kan for eksempel bytte ut beina, sette på nye knotter eller skifte trekk. Frontene på møblene kan males, kles med speilfolie eller tøy. Viss du er litt fingernem, kan du stå for oppussingen selv, men det er også firmaer som selger trekk og fronter til IKEA-møblene dine.  

4. Det er detaljene som gjør susen, og det er utrolig hvilken effekt man kan få ved å skifte ut puter, lys og blomster. Ja, selv servietter i en kontrastfarge er med på å skape liv. For tiden får jeg litt vårlig følelse i heimen av noen få rosa detaljer. Herlig etter julens røde tråd.

Ha en herlig dag videre! Vi blogges!

#tips #interiørpåbudsjett #maling #gjenbruk #design #ikea