5 tips som hud og hår vil elske!

Innlegget er skrevet i samarbeid med NordicFeel. 

Heisann! Håper du har en fin dag! Selv gleder jeg meg over at januar går mot slutten og at det går rette veien, dvs mot vår. Er det ikke herlig? Like sikkert som vårsol på vinduer, som kunne trengt en vask, kommer energien til å rydde. Det begynte med at jeg ryddet fryseboksen, så ryddet jeg meg gjennom skuffer og skap. 

I helgen stod sminken for tur. Herlighet så mye gammelt, som aldri er i bruk, man samler på! Her var det bare å kaste! Men etter opprydningen ble det i det minste bedre plass.

At jeg er over middels interessert i hudpleie og makeup, er vel ikke akkurat noen hemmelighet, og ettersom man blir eldre, blir det viktigere og viktigere å ta vare på huden. Man har faktisk bare en hud!  

 

NordicFeel er en sminke nettbutikk som har  har hudpleieprodukter for alle. De har også sminke og makeup  til hverdag og fest, og på siden deres  fant jeg tips til nyttårsforsett av det litt hyggelige slaget. Det er faktisk snakk om fem nyttårsforsett som hud og hår vil elske.

Jeg har helt sikkert skrevet om nyttårsforsett før, for egentlig er jeg ingen fan av det.  Slike forsetter er i beste fall egnet til å gi oss dårlig samvittighet, og det er ikke noe man trenger i hverdagen. Dessuten om man virkelig vil starte et nytt og bedre liv (Hva nå det måtte være?) Ja, da kan man like gjerne starte i dag.

Ja, hvorfor ikke starte med nyttårsforsett nettopp nå, nå som januar er på hell, det er lysere i været, energien kommer tilbake, og man har glemt hva man lovet seg selv og andre da champagnekorkene smalt nyttårsaften. Men tilbake til de fem nyttårsforsettene som jeg deler med dere her:

 

1. Vask sminkebørstene dine annenhver uke.Tro det eller ei, de må faktisk vaskes! Sminkebørster som ikke vaskes regelmessig, kan fort samle mye bakterier. Vasker du sminkebørstene dine riktig, holder de mye lenger.

 

2. Bruk varmebeskyttelse At håret liker best når det får være mest mulig i fred og blir herjet minst mulig med, er noe jeg har erfart i praksis for å si det sånn. Selv har jeg  herjet mye med håret mitt gjennom årene. På det glade 80-tallet, var det blondt. Hjemmebleking er fine ting! (Haha!) En gang kombinerte jeg hjemmebleking med hjemmepermanent for et ekstra vakkert hår. Ironi) Resultatet ble at håret brakk, og jeg fikk en ufrivillig kort sveis. Ellers har jeg stort sett alltid hatt langt hår. Når det gjelder hårfarge, ja da testet jeg sikkert ut alt hva fargekartet har å by på i løpet av noen år, for så å vende tilbake til noe nær opp til min opprinnelige farge. Det beste er å la håret luft tørke, men har du mye og langt hår, er dette ikke alltid mulig.  Men bruk alltid varmebeskyttelse når du føhner håret, bruker rettetang eller krølltang!   Varmebeskyttelse finnes som spray, krem og olje, og legger seg som en beskyttende hinne over håret, slik at det unngår å bli slitt av varmen. 

3. Ikke sov med sminke:  Vi har vel alle stupt til sengs uten å fjerne sminken og våknet neste morgen til en nysminket hodepute og sminke over hele ansiktet? En ting er at hodeputen ikke trenger sminke, noe ganske annet er at natten er tiden på døgnet da huden fornyer seg. 

4. Følg en hudpleierutine: Har du også mange gamle halvtomme krukker på badet og kremer du ikke bruker av ulike grunner. Det første du burde gjøre er å finne ut akkurat hvilken hudtype du har. Når du har funnet ut av det, kan du kaste de gamle krukkene med god samvittighet og gjøre plass til de produktene som gjør godt for huden din. 

5. Bruk solbeskyttelse! Her har jeg syndet mye gjennom årene. Man har da vært ung og dum på en tid da det var in å være så brun som mulig, en tid da solkrem var for pyser og vi brukte sol-olje eller vaselin i solarium og framfor høyfjellssolen ?Ja, vi kan le av det i dag, men den gang var det blodig alvor, og vi er vel mange som har solskader  etter den tiden. I mange år har jeg imidlertid vært forsiktig med å utsette huden i ansiktet for sterk sol og vært flink til å bruke høy solfaktor. Da sverger jeg heller til selvbruning. Men litt sol må vi ha, er du ikke enig, og jeg gleder meg virkelig til den dagen vi atter kan kjenne solstrålene varme? 

Akkurat i dag skal jeg ikke klage så alt for høyt over solen, men det har i det minste sluttet å regne, og det lover bra. Ha en flott dag videre! Vi blogges! 

 

 

Man kan få det sagt!

Hva er egentlig en HUSFISER? Ja, man kan jo lure. I blant går det litt fort i svingene når man skriver på pc, og i blant er det mobilen som lager helt egne ord, og dette var altså gårds dagens variant. 

Men det må jo være en som tusler rundt, rydder litt, flytter på litt lys og blomster, og innbiller seg at det ser helt annerledes ut fordi lysestakene ble flyttet fra det ene bordet tilbake til skjenken. Ja du vet den skjenken der de stod før de ble flyttet til vinduskarmen og videre til det ene bordet og så til det andre.  Det må være en husfiser tenker jeg, og ergo er jeg nettopp en slik. Gleden er jo at det er ekstremt lite som skal til for å få et “helt nytt” rom. En dæsj rosa for eksempel, og stuen er vårlig selv om det regner i bøtter og spann og er ganske så surt ute.

Men for dere som aldri har hørt dette ordet, HUSFISER,  så får jeg ile til å si at jeg brukte det i går når jeg skrev om programmet HUSFIKSERNE. “Trykkleif” naturligvis, men i  blant kan man få det sagt, og det helt ufrivillig!  

Tolkningen av ordet kan naturligvis også være en ganske annen og jeg tipper alle som har en eller flere hunder i livet sitt vet hva jeg snakker om, men den tolkningen lar vi ligge! Ha en strålende dag videre, da!  Vi blogges!

Drømmer har aldri vært feil

Heisann! Da var det kveld i heimen, og plutselig går det opp for meg at januar går mot slutten. Herlig at det går mot vår! Det er så deilig! -Og mens regnet plasker ute, gleder jeg meg over at snøen forsvinner og koser meg inne.

Jeg liker faktisk snø, liker det veldig godt, men helst på fjellet og ikke hjemme.  I kveld har jeg vært skikkelig effektiv og tømt den store fryseboksen i kjelleren for masse gammel dritt og av-iset hele monsteret. Monsteret er faktisk straks 30 år, men virker fremdeles etter alle kunstens regler. Neida, vi er ikke typen på å fryse ned i stort, men det hender da likevel at det er noe som er kjekt å ha på lur. Er det ikke typisk, på denne tiden av året pleier jeg å få ånden til en eller annen storopprydning enten det gjelder klesskap eller gammel sminke, men i dag stod altså frysen for tur!

Nå har jeg landet i sofaen med strikketøy og katt, for ikke å glemme “Husfikserne” på TV, og det må jeg ha med meg! Masse spennende inspirasjon.  Ellers samler jeg på baderomsinspirasjon for tiden, for nå går straks startskuddet for vann og kloakk på hytten. Vi skal rett og slett gå fra hyttedo til skikkelig do, vann i kranene og dusj. Da er det mye som må planlegges, men først mange drømmer som må drømmes. I tankene er jeg snart kommet til stylingen med håndklær og såper. Haha, jeg vet det er mye kjedelig arbeid som må på plass først, men drømmer har aldri vært feil! -Og jeg gleder meg til å ta dere med på prosjektet når den tid kommer.

Ha en herlig kveld videre! Vi blogges!  

Nei, den påstanden kjøper jeg ikke uten videre!

Heisann! Plutselig tilbake i regn, regn og atter regn! Ja, også vind, da! Naturligvis elsker man dette været, man bor jo i Norge! Hehe! Nei, du, akkurat nå drømmer jeg meg tilbake til sol og varme! Vær så snill, ta meg tilbake til Gran Canaria!

Ellers har jeg og barnebarnet ryddet siste rest av jul ut av huset og gitt juletreet tilbake til nissen. Det var jammen på tide, men siden vi tok en ferieuke rett over nyttår, gadd jeg rett og slett ikke ta alt før vi dro. Nå, derimot kjenner jeg meg super klar for vår. Det finnes visst ikke dårlig vær, bare dårlige klær, påstår de som har greie på slikt. Jeg trenger vel ikke si at jeg ikke kjøper den påstanden sånn uten videre? Etter min mening finnes det både dårlig vær og dårlige klær.

Jeg hadde ikke sagt nei takk til dette været! Som vestlending har man jo både regntøy og støvler. Man er til og med eier av en såkalt “Hå-bunad!” Vet du ikke hva en “Hå-bunad” er, sier du? Ja, da skal jeg forklare at dette er en foret dress som tåler både regn og ruskevær. Kjempe store i størrelsen er de forresten også, så bretter på beina og ermene hører helt klart med i motebildet. 

Men heldigvis har man tak over hodet og det er lov å velge å gå i hi i heimen. Selv velger jeg det alternativet framfor både regntøy og “Hå-bunad”. Været er jo perfekt for innekos og for pledd og duftlys, ikke sant? Ha en nydelig dag videre! Vi blogges! PS. Dagens outfit i “Hå-bunad” får komme en annen gang.

 

På tide å shoppe litt turkis igjen kanskje?

Heisann! Her nytes fremdeles litt varme i januar, og jeg kjenner at jeg blir i godt humør av de freshe fargene som er rundt meg. Grafitti kan faktisk også være veldig kult.

Vanligvis kjører jeg jo safe med hvitt og naturtoner, men at det gjør seg med noe sprekere, det er hevet over tvil. Kanskje jeg må avgårde å shoppe litt vårlig inspirasjon når jeg kommer hjem? Turkis, rosa osv, ja, da kan våren bare komme……

Jammen er det deilig å starte dagen med en lang spasertur. Det er liksom ikke helt den samme sjarmen hjemme imøtekomme og kulde. Men nå går det rette veien, dere……I allefall oå Vestlandet! Ha en herlig dag! Vi blogges!

I blant kan det være på sin plass å utfordre sine grenser, ikke sant?

Heisann og fine kvelden! Håper du har det flott! Mobilblogging har aldri vært min greie, men her kommer likevel noen bilder fra Las Palmas og litt sommer i januar!

Herlig å bytte ut støvletter med sandaler for noen dager, og som du ser, jeg har «badet»

Ikke noe å si på varmen på dagen heller. På kvelden er jeg glad for å ha pakket en genser i kofferten.

Deilig å nyte middagen utendørs, noe vi nok må vente noen måneder på hjemme.

Kaktuser er kule, men jeg har aldri blitt helt godvenner med dem. Kan det henge sammen med erfaringer fra barndommen? Uansett, her utfordrer jeg mine grenser, noe som kan være på sin plass en gang i blant, ikke sant?

Ha en nydelig kveld videre! Vi blogges!

Egentlig trenger jeg slettes ingen unnskyldning

Heisann! Håper du har en fin dag! På denne årstiden er det jo mørkt til langt ut på dagen, og når man kommer hjem fra jobb, faller mørket på igjen. Det må vel være verdens beste unnskyldning for å tenne lys?

Egentlig trenger jeg slettes ingen unnskyldning for å tenne lys, enten det er sommer eller vinter. Det er vel ikke en dag uten at jeg tenner noen lys. Etter hvert har det blitt en del led-lys også i heimen. Noen av dem er ganske naturtro, og noen går på timer. Det er jo veldig kjekt, og gjør at man kan plassere en lykt eller to på steder der man ellers ikke ville sette levende lys.Inngangspartiet et er et sted hvor det er koselig å bli ønsket velkommen av noen lys, men som det ikke alltid er kjekt å ha lys stående og brenne uten tilsyn.  

Jeg synes januar kan være både mørk og lang, så for mitt vedkommende er det helt supert å kunne lyse opp januarkvelden litt og plassere slike “evighetslys” rundt omkring. Nå ja, de er ikke akkurat evige med tanke på at de går på batteri, og har man mange slike lys, går det med noen pakker batterier. På den måten kan man vel si at lysene havner på kontoen hverdagsluksus, sammen med ekte lys? Hverdagsluksus er viktig, men på bordet og der vi sitter, ja der må det være “ekte” lys, og helst duftlys.

Jeg skrev forresten et tidligere innlegg om å innrede med duftlys. Brukt på riktig måte, skaper duftlys både atmosfære og stemning. Men det er som med parfyme,  det skal dufte, ikke stinke eller gi hodeverk. Tar man hensyn til det enkle faktum, er det bare å eksprimentere seg fram til hva man liker.

Ha en nydelig dag videre! Vi blogges.

Nei, galskapen vil som kjent ingen ende ta, men nå ryker julen ut

Heisann! Julen varer definitivt ikke til påske lenger. Det tror jeg ikke den gjorde i de gode gamle dager heller for den del. Plutselig er det bare nok jul, og nok rødt.

Da er det bare å brette opp ermene å pakke vekk alt det røde. Julen trenger jo ikke være rød, jeg er klar over det. Men hos oss trenger den det. Rødt vil for alltid være julefargen her i huset. Egen julestol har vi og! Neida, det er bare et rødt trekk som kommer fram i desember. Det er ikke alltid det er så mye som skal til, , og nå er stolen blitt hvit igjen, men det er ingen tvil om at den røde stolen kler hundene, eller hva synes du?

Julekalender og julestrømpe måtte de søte små også ha! Galskapen vil som kjent ingen ende ta, så i samme slengen kommer en julepyntet katt! 

Noe av det jeg liker med julerødt, er at det er enkelt å skape julestemning  og at man ikke trenger å lesse på med julepynt for å få den litt hjemmekoselige og gammeldagse stemningen som jeg liker å skape i julen. Ja, i blant greier det seg med en rød duk!

Noe annet som er med på å skape julestemning, er juleserviser. Vi har i mange år hatt Firkløveren sitt service Gammeldags jul. Krusene på bildet over er fra dette serviset, som jeg samlet på for mange år siden. Vi bruker det hele desember, så selv om det bare er jul en gang i året, blir det altså brukt.

 I år skulle vi egentlig feire julaften på hytten, men ekstremvarsel med fare for flom, ras og stengte veier, gjorde at vi endret planene. Da hadde jeg imidlertid gått til innkjøp av nok et juleservise, et juleservise til hytten. 

Dette serviset , som er på bildet over, er billigere og ganske enkelt. Jeg synes likevel det er sjarmerende.


Siden vi ikke kom til hytten på julaften, brukte vi middags tallerkenene fra dette på julaften. Middags tallerkenene  fra Gammeldags jul synes jeg er for små, i all fall til en julemiddag. De passer bedre til brunch, synes jeg. Da vi dro til fjells i romjulen, ble serviset med, så er det klart til neste jul, for er det noe som er sikkert, så er det at det går mot jul igjen. Kanskje jeg like godt skal begynne på julegavene? 

Grøttallerkenene fra det gamle serviset er imidlertid perfekte til vår årlige grøtfest.

Og, lys fatene, ja, de blir man aldri ferdig med! Det er bare pynten som varierer med årstiden! Ha en super dag videre! Vi blogges! 

Dette kan ikke bli annet enn bra!

Heisann! Håper du har hatt en flott jul! Plutselig var jammen julen over, og vi befinner oss i 2018! Jammen er det rart, for jeg husker så godt da jeg som barn tenkte framover mot årtusenskiftet. Det var jo så lenge til?..Vel, nå går tiden mye langsommere når man er barn, men likevel. 

En flott jul og en deilig juleferie ligger bak oss. Julepynten kom på plass  til slutt hos oss også, og juletreet tok jeg og barnebarnet oss av litt ut i desember, litt seinere enn jeg er blitt vant til de sist årene, men du verden så koselig det er å få opp juletreet. Så har det gått slag i slag med grøtfest, julaften og nyttårsaften. Ekstra koselig var det å få sønnen, som bor i Barcelona på besøk en hel uke.   

Jada, det er koselig med julepynt, og det som lyser ute og i vinduene, det skal få stå der og lyse en god stund til, for er det noe vi trenger i denne mørke tiden, ja, da må det være lys. Juletreet står der forresten også ennå, men det ryker nok snart ut av stuen og ned i den esken det kom fra, tenker jeg. Resten av julepynten forsvant ut i det jeg dekket nyttårsbordet. På nyttårsbordet er det alltid en ting som går igjen, en blå velur-duk med stjerner på. Den ble kjøpt inn til langbordet for mange, mange år siden, og passer i grunnen som bakgrunn for det meste. Duken som ligger over, er et kjempe langt skjerf fra Tunisia. Det er som kjent bare fantasien som setter grenser når det kommer til dekorering.

Ja, for nyttårs-bordet skal skinne litt ekstra, synes jeg. I år skinte det i hvitt og gull. Og mens vi snakker om å skinne, eller glitre, så strødde jeg jammen glitter etter meg jeg og i min ny- innkjøpte, gammelrosa glitterkjole, men bilde av den får komme en annen gang, for det glemte jeg visst den kvelden.  Gammelrosa er uansett en slager for undertegnede enten det gjelder klær, interiørdetaljer eller annet stæsj. Så får vi bare satse på den slutter å spre glitter.

Uansett, ha en nydelig januar-dag! Solen er visst snudd, sier de som har greie på det, så dette kan ikke bli annet enn bra! Vi blogges!