Det er lov å jukse litt

Heisann! Kan du tenke deg noe vakrere enn roser! De er vakre som knopper og når de har sprunget ut. De er til og med vakre når de synger på «siste vers», som de på bildet over. Selv har jeg en tendens til å alltid komme tilbake til rosa roser. Det er noe med rosa, spesielt nå som vi går mot vår.

Ja, jeg må jo innrømme at jeg glatt går for kunstige roser også i en litt “bortgjemt krok”. Da er det oftest de hvite rosene jeg ender opp med. Slike roser er helt greie, og jeg mener det er lov å jukse litt, selv om ingenting slår ekte roser.

Ellers er jeg altså tilbake på bloggen, men oppdaget plutselig at headeren min var blitt borte et eller annet sted på veien over til ny bloggeplattform. Dermed ble det ny header (eller hva man skal kalle det) av et av bildene fra forrige bloggeinnlegg. Det får duge inn til jeg får tatt noe mer interiørrelatert. Den gamle hadde jeg hatt en stund, og biedermeiersofaen på den forrige headeren var trukket om to ganger siden bildet ble tatt. I min verden betyr ikke det at den er trukket om to ganger mer enn et par år, men likevel.

På interiørfronten skjer det ikke så mye for tiden. I tankene innreder jeg bad på hytten og gjør det klart for sommer i hagen. I virkelighetens verden går det vel mer i å gjøre det litt hyggelig rundt seg innendørs, og da er det at en rosebukett kan gjøre hele forskjellen.

Når det gjelder bad på hytten, blir det en annen stil enn her. Selv om jeg elsker denne kommoden som vi har forvandlet til servantskap, tenker jeg å gå for noe røffere på hytten. Men innredningen blir likevel i ekte diy-ånd. Man er tross alt på fjellet!

Ha en flott kveld videre!

Nei, det blir neppe siste gang!

Hei og hå! Snart april og snart tid for å stille klokka! Jada, det går rette veien. For min del kunne det gjerne gått enda fortere mot sol og sommer. Jeg er definitivt et sommermenneske, som fryser seg gjennom månedene fra oktober til april. Kom ikke her å si at det “bare” handler om å kle seg etter været. Det gjør jeg hver dag, tro meg. Jovisst finnes det dårlig vær, bare ikke prøv å overbevise meg om noe annet, og om vinteren er det nesten utrolig at det igjen skal bli sommer, og at det skal komme en tid der man verken behøver støvletter eller vanter.

Vinteren er tid for å drømme om palmer, strender og blått hav.Ikke minst drømmer jeg om sol og varme, og det finnes vel ikke herligere tid å rømme til sol og varme på enn når man står med begge beina plantet i norsk vinter?
I desember “rømte” vi en uke til Kap Verde. Det var første gang vi dro til dette stedet, men blir neppe siste gang. Jeg kommer definitivt tilbake til denne vakre plassen med alle de hyggelige menneskene. Neida, innlegget er ikke sponset av noen. Hehe! Men Kapp Verde er perfekt for oss solhungrige nordboere.

Er det ikke nydelig å “eie dagen” for en liten periode? Hva er vel deiligere enn å gå på lange, gylne strender og nyte skyfrie, varme feriedager? Temperaturen var også deilig, varmt men med en forfriskende vind.

Nei, man lengter ikke akkurat hjem til sludd og regn. Plutselig er man tilbake på norsk jord igjen, og det er bare å gjøre det beste ut av det og pakke seg inn i lag på lag med ull. Det har sin sjarm det og, faktisk. -Og på tur på den lokale stranden, som er like fin som den på Kap Verde, bare “litt” kaldere, ser jeg dem, de som tar isbad. Jeg betrakter dem med en slags beundring. Dette er ikke “min sportsgren”. Men jeg kan skryte på meg et isbad, som russ, en gang for mange år siden. Det ble både første og siste gang.


Det er fremdeles vinter, men med gløtt av vår. Nå går det rette vei. Jeg har plantet stemorsblomster i potter og parkert støvlettene for i år. Ha en flott dag videre

Jammen er det greit at man ikke alltid vet hvilket arbeid man går i gang med

Heisann! Håper du har en flott dag!

Hytteliv eller #cabinlife, samme hva man kaller det, herlig er det uansett å rømme til fjels fra hverdagen.

Jeg har jo blogget om hytten vår mange ganger før, og hyttedrømmen vår startet med en rødmalt stue på fjellet, bygget i 1962, og uten strøm og vann. Vi var absolutt ikke godvenner med solcelle og aggregat, men etter et års tid som hytteeiere, kom tilbudet om å legge inn strøm på hyttefeltet.

Yes, dette kunne vi like! Plutselig ble det et helt annet hytteliv. Varmepumpe kom på plass, og det var slutt på å sitte å hutre under et teppe mens man ventet på at det skulle ta skikkelig fyr i ovnen. Men ovn må man ha på en hytte, man snakker tross alt om hyttekos, så forrige sommer ble den gamle peisovnen byttet ut med en ny forelskelse, og vi gikk i gang med å kle pipa med skifer. Jeg sier det bare, noen ganger er det greit at man ikke vet hvilket arbeid man går i gang med. Men vi kom da i mål til slutt, og i all beskjedenhet må jeg si meg fornøyd med resultatet.

Men det er klart at når to sjeler som ikke er særlig gode på å sitte i en god stol å lese bøker, og som må ha et praktisk prosjekt eller fire å ryke seg ut på drar til fjels, så følger gjerne malespann og spiker etter, for ikke å snakke om bajonettsag.

Haha! Jeg skal ikke påstå at jeg er den fødte “sagfører” av en bajonettsag, men mannen har ved hjelp av dette monsteret sørget for større vindu og mye mer dagslys i hytten! Rom for rom har fått utsikt!

Nå går vi spennende tider i møte, for nå er innlagt vann rett rundt hjørnet. Et rom står bare å venter på å bli bad! Dette blir topp. Undertegnede er allerede er kommet til stylingen i tankene. I virkelighetens verden er det litt mer som må på plass før vi kommer så langt, men pytt pytt. Det er godt mulig man heller ikke her har helt oversikt over hvilket arbeid som er i vente. Men det får så være. Det meste blir bra til slutt!

Ha en super dag videre! Vi blogges!

Trøsten er at man fort hadde blitt lei av å sitte på rauen

Hei! Håper du har en flott dag! I blant må man få lov å gå litt i barndommen, er du ikke enig? Noen ting “vokser” man heller aldri fra, og har man barn eller barnebarn, så kan man jo gjenoppleve barndommens magiske stunder. Som barn elsket jeg å leke i dokkehuset, og bestemor hadde et fantastisk dokkehus. Selv hadde jeg et Lundby-hus, slett ikke så verst det heller. Nå som voksen ser jeg noen fordeler med dokkehuset framfor et virkelig hjem.

Jada, våren er i gang – i dokkenes verden. Denne hagen trenger ingen luking, så her er det bare å nyte livet i hvilestolen. (Trøsten er at man fort hadde blitt lei av å sitte på rauen i en hvilestol i det virkelige liv, tenker jeg)
Men la oss ta turen inn.

Jeg klarer ikke å bestemme meg helt for om støvsugeren er venn eller fiende, men nødvendig, det er den. Jeg innbiller meg at det er litt mindre dyrehår på teppene i dokkenes verden, men man vet jo aldri.


På dise badene hadde jeg glatt flyttet rett inn.


Selvsagt sover de unge og lovende søtt i køyesengen

Og mor kan tilbringe noen timer ved symaskinen.

Skal det være en drink før sengetid, eller kanskje en kopp kaffi?

Ikke minst er det mye enklere å ommøblere i dokkehuset enn i det virkelige liv. Vanlige møbler er ganske tunge.
Ha en nydelig dag videre!

Det gamle er alltid best, eller?


Heisann! Da var man plutselig på ny bloggeplattform! Jippi! Men her var det et og annet å sette seg inn i, kjenner jeg! Hvordan får man for eksempel store bilder? Satser på jeg finner ut av det etter hvert, men det er noe med alt som er nytt, da……Var det ikke egentlig mye bedre før?

Neida, jeg er ikke 90 ennå, så det er bare å komme i gang, og i mellomtiden poster jeg noen bilder av en del av stuen som jeg har postet bilde av mange ganger før. Ikke så rart, for denne plassen beviser at gammelt kan være veldig bra!


Ellers kjenner jeg at jeg har (nesten) tusen ting å dele, mange bilder fra perioden jeg har vært borte fra bloggen, og mange spennende planer videre.

Her i Stavanger går det endelig mot vår. I det minste kan jeg innbille meg det i dag når solen skinner og himmelen er blå.
Ha en nydelig dag, da, så blogges vi snart! PS. Jeg fant ut det med store bilder, så nå ble jeg i det minste litt klokere. -Og det ble synlig for all verden at det skulle vært tørket støv av bordet.