Tenk å bruke så mye tid på noe så lite!

Hallo i luken, godtfolk! Fortsatt er det late juledager som står på programmet. Det er nesten som man kunne venne seg til å ha det slik, selv om det faktisk har vært litt jobbing og innimellom julekosen! -Og vet dere hva, jeg har faktisk bruk ukevis på å strikke et sett i rosa, ikke til en voksen, ikke til et barn, men rett og slett til en dukke!

Så spennende var strikketøyet der det vokse fram at det var med som tidsfordriv på den lange flyreisen tur retur Oslo-San Juan. Jeg hadde ingen ambisjon om å få det ferdig til jul, så strikketøyet ble romjuls-leketøy også.

Nå nærmer jeg meg slutten. Lue og sokker kommer. Noen mener sikkert det er synd å legge så mye arbeid i noe til en dukke. Men dukker har den fordelen at de ikke vokser i fra tøyet sitt.

Dessuten fant jeg disse supersøte merkelappene, som ble sydd i tøyet. Jeg tror jammen jeg må ha flere av disse merkelappene, for det er jo ikke bare dukketøy det er kjekt å strikke! Ha en nydelig dag videre! Vi blogges!    

Da julelysa brente dagen lang

Heisann, midt i romjula eller noe sånt! Det var visst på denne tida julelysa brente dagen lang i de gode gamle dager? Det gjør de forresten hos oss og for tiden. Det tar jo evigheter før det blir lyst om dagen. Etterpå blir det plutselig mørkt, nesten rett etter at man har stått opp.

Jeg har sikkert skrevet om led-lys mange ganger, og de er jo et funn for slike som meg som virkelig elsker å ha brennende lys overalt. Neida, jeg har ikke sluttet med lys. Men nå plasserer jeg ut ?grunnbelysningen? i  led-lys , så går jeg over på de eksklusive lysene og duftlysene. Man har litt mer kontrollen  når det ikke brenner lys i hver en krok, særlig når man tilbringer dagene med hunder, katter og barn. I går gikk like godt hele strømmen under uværet, så da var det greit med levende alternative lys mens man famlet seg fram til sikringskapet.

Ellers har vi hat en fantastisk koselig jul med masse familie. Det er herlig når det kreler av liv i huset igjen, så får det være at alle ikke har samme døgnrytme. 

Ennå er det lun romjulsstemning i heimen. Jeg har beholdt de røde dukene, og langbordet dekkes  med  juleservice til måltidene.  Langbordet, ja, tror dere ikke den ene klaffen fant det for godt å gå i gulvet med et brak på julekvelden, to kuverter, og en karaffel med rød saft. Vi må nok sjekke den klaffen før den brukes igjen, tenker jeg!

Men nå er et bare å kose seg med alt som hører romjulen til, inklusive røde duker. Jeg vet så inderlig vel at man snart våkner en januarmorgen og ikke kan bli kvitt julen fort nok! Ha en nydelig romjul videre!  Vi blogges!    

Snart ringes julen inn!

Heisann! Håper du har det fint! Plutselig bar det julaften, gitt, og snsrt ringes julen inn!

Bordet er dekket til julefeiring for fire generasjoner.

Juleserviset brukes flittig i julen, men til neste år ønsker jeg meg noen større tallerkener.

Det lukter jul i huset, og det julemusikk på radioen

Det måtte bli hvite roser og hvite servietter til det røde

Jeg har fått så sansen for LED lys i det siste. Best av alt er at det ikke er brannfarlig.

Så kan man heller gå for noen eksklusive lys på utvalgte steder

Det var travelt en stund. Slik blir det når man reiser bort rett før jul. Men så deilig med litt sol og varme i desember

Ja, i disse juletider er det rødt i heimen

Noen har det yravlere enn andre

Ha en nydelig kveld! Vi blogges!

Det meste ordner seg for snille jenter!

Heisann! Håper du har fine førejulsdager! Ja, for nå er det bare å konstantere at julen er rett rundt hjørnet. Selv har jeg hutret meg gjennom noen kalde dager her etter hjemkomst fra Puerto Rico. Er vi egentlig ment å bo i et slikt kaldt land, eller var meningen at vi skulle bo et sted hvor vi nærmest kunne sprade naken rundt? Det er lov å undres, men nå står julefeiring for døren.

 

Sønn og svigerdatter kom fra Barcelona i går for å feire jul i heimen og oppleve snø på hytten. Selskapelighet skal det visst bli nok av i julen, og vi starter med grøtfest 22. for omtrent 25 personer. Selv har jeg et par ting igjen å ordne før festlighetene overtar. Ute plaskregner det, og håpet om en hvit jul har vi gitt opp tror jeg. Vestlandsjul, derimot?.Ja, det er vel nettopp det som er på trappene.

Jeg skal ikke påstå at jeg nettopp gleder meg til å avlegge IKEA et besøk, men må man så må man?.Min erfaring er nå at, det meste ordner seg for snille jenter!

3 langstilkede røde Fairtrade roser

Ha en herlig dag videre! Vi blogges! 

Bare fordi de er vakre, vel

Fine kvelden! Håper du har det bra? Kanskje ligger du i din søteste søvn? Det er jo natt i Norge, natt og vinter! Her er sommerkvelden ennå ung,

Du har sikkert opplevd noen ganger at noe bare må bli med hjem, bare fordi det er vakkert!

Trenger man det? Nei, absolutt ikke, men spiller det noen rolle?

Slik var det med disse vinflaskene i herlige farger. Hva slags vin det er aner jeg ikke og om den er god eller ei har jeg ingen ide om. Flaskene ble med meg fordi de var vakre rett og slett! Relax står det på dem, så det så!

Ha en god natt! Vi blogges!

Julestemningen følger ikke gradestokken

Heisann! Håper du har det fint! Selv er jeg som snarest innom for å si hei her fra Puerto Rico. Mobilblogging er ikke min greie, så jeg fatter meg i korthet.

Juletreet i resepsjonen er ekte nok, og hotellet helt herlig i en gammeldags rustikk stil!

Så dekorativt kan vannet serveres. Kanskje en ide å ta med hjem?

Ja, jeg elsker den slags sanitær-porselen!

Men det vet vel du som følger bloggen allerede!

Man føler seg velkommen når håndklærne er dandert som dette.

Dusj i samme rustikke stil som resten av omgivelsene

Julestemning og palmesus

-Og en fantastisk strand med flotte bølger!

Ha en herlig dag! Vi blogges!

Derfor blir det rød jul i år og!

God morgen på en vakker søndag! Julen ble rød i år også, ja! Jeg bare innrømmer det, det er noe med rødt når nettene blir lange og kulda setter inn!

Jada, en gang for mange år siden, da stuen var blå, kjøpte jeg julekuler i blått. Treet var stilig i blått og gull, men jeg må innrømme at jeg liker å ha all den uperfekte julepynten på juletreet og, den som er hjemmelaget, eller som betyr noe spesielt for meg. Da nytter det ikke med et stilig juletre i blått og gull.

Egentlig kunne julen vært hvit her i huset. Hel-hvit jul er vakkert rent og delikat. Hvitt juletre synes jeg og at kan være veldig stilig. En slik sart og hvit jul synes jeg kommer best til sin rett i et helt hvitt interiør. Hvitt er behagelig og avslappende å omgi seg med, men selv ser jeg at heimen har beveget seg litt bort fra det helt hvite. Jeg liker jo godt å kombinere med noen innslag i natur, grått og brunt. Det synes jeg er fint i julepynten og.

Men så er det denne røde fargen da, som jeg alltid vender tilbake til ved juletider. Jada, det var visst Coca Cola som markedsførte den moderne røde julenissen, men i denne sammenheng spiller det ingen rolle. Det er kjekt å slå seg løs med en sprek farge en gang i året.  Røde julekuler, rød kjole, røde negler. Kan det rett og slett være noe så enkelt som at rødt er kjærlighetens farge?

Nå bli jeg kanskje litt fraværende på bloggen. Flyplassen neste, en ukes ferie rett om hjørnet! Ha en super dag! Vi blogges! 

 

En frisk og herlig start på dagen

Heisann! Håper du har en fin dag! Hos oss starter dagen med en rask luftetur og foring av firbente.  Er det ikke herlig hvor glade disse dyrene er på morgenen?

Alle som har hund vet at foringstid er et av dagens høydepunkter. Selv er jeg opptatt av at dyrene skal få kvalitetsfor. Alt som selges i dagligvaren er ikke kvalitet, noe vi fikk erfare da vår hund; stella, begynte å klø over hele kroppen og ble ordentlig lurvete i pelsen etter at vi var gått tom for det foret vi vanligvis brukte, og hadde kjøpt en pose hundemat i butikken. Veterinæren ble etter hvert kontaktet,og kunne fortelle at det trolig var allergi mot foret. Etter at vi gikk tilbake til det vanlige foret, sluttet hun å klø og pelsen ble fin igjen. (Innlegget inneholder lenker til  Snutekassen)

Men det kan  et styr å kjøpe hundemat, for det første er det et stykke å reise til veterinær eller dyrebutikk, og du må huske det i åpningstiden. Sist, men ikke minst, sekkene veier 10-15 kg. Snutekassen hadde jeg aldri hørt om, og de var gode på timingen da de ringte. Det var snart på tide å handle for.

For levert rett på døren, sier vi ikke nei til. Snutekassen leverer kvalitetsfor med riktig næringsinnhold fra anerkjente merker til hund og katt. Foret selges med lavere pris enn i butikk. Det er prisgaranti, så om man finner en butikk som selger foret biligere, slår de av ved neste leveranse. Det er ingen bindingstid, man kan når som helst si opp.

-Og sist men ikke minst, Snutekassen støtter dyrebeskyttelsen. Det synes jeg er viktig, for dessverre er det ikke alle hunder og katter som har det godt. Ha en fin dag! Vi blogges

Tusen takk, folkens!

Hei og tusen takk til dere som leser bloggen min! Tusen takk for alle koselige kommentarer dere skriver til meg!

Plutselig var jeg rett og slett på topplisten, riktignok på 32. plass, men du så gøy!

Det er vel ingen som kjøper duftlys på IKEA er det mest leste innlegget på bloggen, og det er jo litt kult at et slikt hjertesukk faktisk blir lest og delt så mange ganger! Ja, jeg innrømmer at jeg har sansen for litt luksus, for små ting som kan få en vanlig regnværsdag til å glitre litt, og det skal ikke så mye til! Derfor synes jeg det er helt topp med butikker som IKEA, Rusta, Europris, Nille og Sparkjøp, som gir deg anledning til å unne seg det lille ekstra med god samvittighet  i hverdagen.

Hva er vitsen med dyre lys som bare står til pynt og aldri tennes fordi man skal spare på det? Selv har jeg vært litt av en samler når det kommer til parfyme, men parfyme som ikke brukes har jo ingen verdi.

Men herlighet, jeg lot meg jo bare overtale til å starte en blogg for å dele noen bilder av hagen, en brukshage, med rom for å leve det gode hageliv!   Så kom det noen bilder fra huset av jordnær eleganse, som en venninne kalte det.  Jeg kjenner meg igjen i den beskrivelsen, og det er vel nettopp derfor jeg kan kjøpe duftlys på IKEA og glede meg over at de lyser opp på en regnfull kveld i desember! Ha en nydelig kveld videre! Vi blogges! 

Det er jo nesten gratis!

God morgen! Er du som meg at du synes det er kjekt når noe er på tilbud? Jo billigere, jo bedre liksom. Det vil si, jo mer man sparer, jo kjekkere blir det! Slik er det med den saken!  Da kan man bare ikke la være å kjøpe. Det er jo nesten gratis! Ja, man tjener rett og slett på å slå til! Og nå er det store penger å spare, kjempestore?

kanel4

Bilde lånt fra Veientilhelse

Bruker du mye kanel? Hjemme hos oss er det noen varer som nesten aldri blir oppbrukt. Om ikke de varer i årevis akkurat så varer de kjempelenge. Kanel er en slik never ending story.Den står der den står, og varer og varer. En gang i året kommer spørsmålet om vi har kanel i huset opp, det er før vår årlige grøtfest for 30 personer. Så går det et år før jeg kommer på å etterlyse kanelen igjen.

 

POPULÆRT KRYDDER: Kanel har tradisjonelt sett blitt tillagt mange positive egenskaper. Det skal blant annet bidra til å stabilisere blodsukkeret og styrke immunforsvaret. Nå går forskerne imidlertid ut og råder å begrense kanelinntaket. Foto: METTE MØLLER

 

 

Bilde fra Dagbladet

Er det meg som er helt på tur? Bruker alle andre unntatt meg kanel hele året gjennom? I Asia, Midt-Østen og Nord-Afrika bruker de  kanel i middagsretter, men om det blir de store mengdene ut av dette, skal være usagt.  Det er visst mange helsefordeler med kanel,men man skal visst ikke gi for mye av det til barn.

 

 

Bildet er lånt fra Helse & kost

Dersom kanel er forbruksvare i heimen, er det bare å hive seg rundt å handle. Nå er det priskrig, og Kiwi selger kanel for 70 øre. Kanel er en viktig vare nå før jul, og vi må sørge for å gi kundene våre de beste prisene på alle de varene de ønsker å kjøpe nå til jul, sier Kiwi. Det er jo koselig at de tenker på kundene sine, og Kiwi kjører tilbud på andre julevarer og, julebrus, pinnekjøtt, medisterpølse, medisterkake og frossen ribbe.Kjekt å vite!

Bilderesultat

 

I fjor gikk hele priskrigen meg hus forbi. Jeg var bare litt små-irritert da jeg måtte oppsøke fire butikker for å få fatt i en flaske gløgg. Det hadde vært priskrig på gløggen et par dager før, må vite. Men nå skal jeg jammen sjekke om jeg har nok kanel i huset, og så blir det å handle inn. og kanel kan lagres i årevis, det vet jeg av erfaring! Ha en nydelig dag da! Vi blogges!

#kanel #priskrig #kiwi #dagbladet