Da så vi jammen målstreken på hytten!

God morgen! Håper du har en fin dag! I løpet av helgen kom vi endelig så langt på hytten, at jeg vil påstå vi ser målstreken rett framfor oss!

Jammen er det en deilig følelse. Alt som mangler på kjøkkenet nå, er et bord mellom oppvaskmaskin og kjøleskap, samt  front til sokkelen. Men akkurat nå gleder jeg meg heller over hva som faktisk er gjort på kjøkkenet på hytten.

I løpet av helgen kom nemlig lister over og under skapene på plass, håndtak på dørene og lys under skapene. Oppvaskmaskin er også kommet på plass.

Nå står den bare å venter på innlagt vann. Lister rundt vinduet og i overgang mellom nytt og gammelt gulv ble også i orden, og vinduene fikk utvendige lister også! Sprosser er kommet på plass på kjøkkenvinduet, og plutselig så vinduet slett ikke så stort ut lenger!  

Det ble til og med tid til to strøk maling ute, så nå kan vinteren bre komme! I

Ikke minst er alt verktøyet som lå over alt ryddet bort. Da var det omsider klart  for det kjekkeste, nemlig å style og dille og dalle litt!

Neste gang vi drar på hytten, er det for å kose oss, ikke for å jobbe! Det skal bli herlig! Ha en nydelig dag! Vi blogges!

#hytteliv #nyttkjøkken #gammelkomfyr

Et pust av høst i stuen!

Heisann på en herlig dag med høst i luften! Ja, det er snart på tide å innse at sommeren snart er over. Men ærlig talt, det var litt herlig å få et pust av høst inn i stuen nå. 

Puter pledd, lys og blomster må vel være verdens enkleste triks til å få ny stue? Nye puter fra HM-home i en slags “antikk” fløyel erstatter de rosa som har hengt med i sommer.  Jeg falt pladask for disse putene. 

Egentlig ser de litt ut som om pus allerede har vært bort på med klørne, hvilket ikke er tilfelle.

Lyng er en klassiker på denne årstiden, både ute og inne. Det blir så fint ute når gamle sommerblomster skiftes ut med lyng, men det skal jeg vise en annen dag, for jeg er ikke helt der ennå. I stuen er lyngen på plass. Lyng, lys og servietter kom nemlig ganske av seg selv, som bursdagspresang! Herlig med slike presanger som sklir rett inn og skaper stemning! 

Denne skålen har jeg fått, og jeg er så glad i den. Den passer jo til absolutt alt!

Lyngfargede lys synes jeg gir høstfølelse. Nei, lilla er såvisst ikke bare til advent. (Til advent er det forresten sjelden lilla lys her i heimen om jeg får bestemme.)

Prikken over i-en må vel disse herlige serviettene være på en tidlig høstdag?  Men litt sommer er det fremdeles rom for i spisestuen!

Ha en deilig dag! Vi blogges! 
 

#høst #høstligpynt #stue #lyng #lys #norgesbestevestkant

Samme stil som naboen?

Heisann! Håper du har en fin dag! Så har vi igjen fått oss en god latter over noen gamle bilder! Gikk vi slik kledd? Se på det håret, da!  Hadde vi virkelig vegg til veggteppe, og så i de fargene? 

Ja, jeg legger merke til interiøret i bakgrunnen, brune fløyelsstoler og orange storblomstrete tapet på bildene fra barndommen, pastellfarget fra ungdomstiden, sterke farger fra mine barn vokste opp.

 

Hadde alle det helt likt? Syntest alle at syret furu var helt lekkert på et bestemt tidspunkt, og trykket alle Bombay til sitt bryst en periode for så å kvitte seg med det omtrent på likt?

 

I dag har jeg sittet å bladd i et interiørbilag, du vet av det slaget som følger med avisen. En gang i tiden elsket jeg slike bilag. Der var så mye lekkert at du kunne drømme deg helt bort! Den som bare hadde hatt råd?.Det er lenge siden jeg fant noe lekkert  i slike reklamebilag, og det er slett ikke alltid jeg gidder kikke i dem heller. Alt er jo kliss likt! I dag ¨å man tydligvis ha grå hjørnesofa for å henge med, eller er det meg som har missforstått?

Men ikke misforstå , jeg synes faktisk det er pent meg drå sofa. Hjørnesofa er sikkert praktisk det og, men selv ble jeg ferdig med hjørnesofa da vi kvittet oss med bohus-sofaen i skinn og syrelutet furu.Så veldig originale er vi likevel ikke, selv om vi ikke har grå hjørnesofa. Stuene våre er stort sett møblert med Ektorp fra IKEA, og vi er neppe de eneste som har disse sofaene. Det er blitt meg fortalt at Ektorp skal være Norges mest solgte sofa.  Alle tror vi at vi er individualister og har vår egen helt unike stil. Det er bare det at vår egen helt unike stil er kliss lik naboens stil!

Ha en nydelig dag videre! Vi blogges!  

Helgen ble akkurat så effektiv på hyttekjøkkenet som jeg håpet på!

God morgen! Håper du har hatt en fin start på uken! Plutselig var helgen over, like raskt som den kom. Lørdagen ble akkurat så effektiv som jeg hadde håpet på, så nå er vi endelig kommet dit hen at det nesten bare er det kjekke igjen .Vel, litt listing og den slags, både ute og inne må og til før nettene blir lange og kulda setter inn.

Jammen tar det tid å få på plass nytt kjøkken! Ekstra ventetid ble det jo også av at alt måtte bestilles over nett da vi valgte å beholde overskapene av eksisterende innredning og supplere med samme serie fra IKEA, en serie som var gått ut og derfor kun var tilgjengelig på nett. 


I helgen ble det satt inn nytt vindu på soverommet. Vi snakker faktisk gjenbruk, for vinduet var det gamle kjøkkenvinduet. På bilder av fasaden, ser man godt at det nye kjøkkenvinduet er dobbelt så stort. Akkurat når vinduet var på plass, kom regnet, og vi fikk testet at vinduet var tett!

Neste to do er lister rundt vinduene ute, de skulle jo helst vært malt og, men da trenger man en smule oppholdsvær. -Og så må vi få på plass sprosser på kjøkkenvinduet! Slike svære vindu uten sprosser er ikke mye hyggelige på en hytte akkurat.

Å montere hengsler på hjørneskapet var akkurat like plundrete som jeg hadde sett det for meg, men de kom da på plass. Nå mangler bare håndtakene på skapdørene. Noen hadde glemt å ta med borr, og noe utsalg for verktøy finnes ikke i hyttens umiddelbare nærhet. Hullene etter de gamle håndtakene er sparklet, og jeg har maling i lik farge. Det skal også opp lyslist og lys under skapene.

I “hullet” mellom kjøleskap og vask, skal det oppvaskmaskin, men så lenge det ikke er innlagt vann der ennå, har det ikke topp prioritet. Fronten står imidlertid å venter. 

Lysekronen er flyttet. Nytt rekkverk skal opp på hemsen der det mangler et stykke. Foreløpig brukes ikke hemsen, men planen er å lage mulighet for soveplass der også. Noe av det som var skikkelig gøy, var å få på plass den gamle komfyren.  Over komfyren kom den gamle “hyllen” fra svigermor på plass.Oppå komfyren skal det på plass gamle gryter og panner. Med litt styling tror jeg det blir bra!

Like ved komfyren, ser man godt skillet mellom gammelt og nytt gulv. Der skal det på plass en list, men denne hadde de selvsagt ikke inne i øyeblikket. Men pytt, pytt, etter hvert har jeg lært meg å ha en viss tålmodighet, når man bare vet at man venter på det rette.

Ha en herlig dag og en nydelig uke! Vi blogges!

#hyttekjøkken #hytterenovering #hytteliv #vindu

Kvelden skal nytes til “the bitter end”!

Heisann! Endelig kom sommeren, og sommer er man jo klar for uansett! Heldigvis har vi tak over uteplassen, peis og terrasse-varme har vi og, så nå er det bare å håpe på noen deilige kvelder utover.

Det å skaffe seg en uteplass under tak, er absolutt noe jeg vil anbefale når det nå en gang er slik at man bor i Norge. Den norske sommeren kan være vakker, bevares, men plutselig er regnet der?


Dessuten glemmer man fort hvor kaldt det kan bli ute på en norsk sommerkveld. Man vil jo så gjerne sitte ute og nyte kvelden til “the bitter end”, men det blir liksom ikke fult så koselig når all energi må brukes til å holde varmen.

Peis

En uteplass under tak kan lages på mange måter, og hva man velger kommer helt an på behovet.  Vi har ønsket å ta vare på følelsen av at vi er ute, så vi har ikke ønsket å bygge inn noe mer. Vår uteplass var egentlig en pergola med en klatreplante på, en såkalt arkitektens trøst. Utseendemessig var den helt grei, med store hvite blomster. Denne planten var veldig klatrevillig og vokste noen meter i sesongen, så den måtte klippes hardt. Jeg tror det var meningen at vi skulle sitte under planten, i skygge for solen, slik man gjerne ser det i sydligere strøk. Men at det er noe romantisk å sitte under en dryssende plante, det er en helt annen sak. Ikke skjermet den for regnet heller, og når det blåste, ble det blomster i håret.

Nei, da foretrekker jeg dagens løsning. Ganske herlig er det også å sitte ute en sensommerkveld å høre regnet plaske på taket. Men i kveld håper jeg det blir mulighet for en av disse deilige sensommerkveldene uten regn på taket.

Jeg har forresten en stor takk å komme med til dere lesere. I skrivende stund er det 2040 personer som følger bloggen min på facebook! Jeg er rett og slett overveldet! 

Ha en herlig dag videre og en kjempegod helg!   

Klar for koselige kvelder?

Heisann! Plutselig ble jeg innhentet av hverdagen, ja, nærmest oppspist av den. Ute skinner solen, men det er blitt mer høst i luften, og jeg kjenner at lysten til å skape litt høstlig stemning i heimen snart er på plass den også.

Ennå skal sommerens pasteller få henge med en stund til, men med mørkere kvelder, kommer lysten på å få det koselig. – Er det ikke dette som er typisk norsk, da, at vi vil ha det nettopp koselig?

Det trenger slett ikke koste all verden å skape en lun og litt mer høstlig stemning i heimen.  Når det meste er hvitt, beige og nøytralt, skal det ikke så mye til for å få et annet uttrykk i stuen.

Det er sommer i stuen i hvitt og rosa. De rosa detaljene er ikke så mange, men de setter et preg på hele rommet.

 

Lys, blomster og puter er mine tre trylleord for å skape en annen stemning enten det er fordi årstidene skifter eller bare fordi man har lyst på noe nytt. Foreløpig nøyer jeg meg med å tenne lysene på lysfatene når kvelden senker seg.

 

Man kan jo ennå håpe på an Indian summer, eller hva? Ha en nydelig dag! Vi blogges!

 

Ingen rydding eller styling, men hyttekjøkkenet rykker stadig nærmere!

God morgen, folkens! I dag hadde jeg sett for meg at jeg skulle poste bilder av fix ferdig hyttekjøkken! Vel, ting tar tid, men helgen har i det minste brakt oss et godt stykke nærmere målet. Men  i dag poster jeg noen super-ekte bilder, ingen rydding   eller styling, bare ekte bygge-rot! Samtidig gleder jeg meg over at det kjekke arbeidet rykker stadig nærmere. Kanskje neste helg? Ja, det er lov å håpe! Fin utsikt har vi i det minste fra hyttekjøkkenet. (Satser på sprosser på vinduene og lister rundt i løpet av aller nærmeste framtid.)

Nytt stort kjøleskap kom på plass i helgen. Jammen skal det bli deilig å kunne fylle opp kjøl og frys med det man trenger for noen dager på fjellet. En stund var det valgets kvaler angående kjøleskapet. Skulle vi gå for stål eller nostalgi, eller kanskje innebygget var det beste? I ellevte time landet vi på denne løsningen, helt enkelt og hvitt, men det ble greit til kjøkkeninnredningen. Men det var ikke bare å plassere kjøleskapet i et hjørne, ikke noe annet heller for den del. Her var nemlig et gammelt knøtt lite bad, og dette badet var laget etter forskriftene med påstøp og membran. 

 

Det var et “eventyr” å prøve å fjerne dette, så slaghammer måtte på plass for å komme videre. Om noen av våre naboer hørte torden på fredagskvelden, så var det nok “bare” denne slaghammeren! Men den leverte, og etter noen timer var badegulvet historie.  

 

En slik behandling går ikke ubemerket hen for gulvet under, så her måtte det legges nytt gulv. For ikke å få for stor høydeforskjell på gulvene, falt valget på et kvalitets laminatgulv som matcher tregulvet. Dette skal vi legge motsatt vei av tregulvet, og vi skal legge dette gulvet til enden på kjøkkeninnredningen, for å få et naturlig skille mellom rommene. Denne delen av hytten er et påbygg og har høyere tak, så jeg tro det vil virke naturlig å stoppe her. Noen mener sikkert at det er vandalisme å legge laminat over et tregulv, men her tror vi dette blir den beste løsningen. Benkeplatene går i sort, og det er detaljer som blandebatteri og knotter i sort. De gamle håndtakene på overskapene er fjernet og hullene er sparklet. 

 

I taket på kjøkkenet henger en sort lysekrone, heksekrona. Denne skal flyttes, slik at den blir hengende midt i taket. (Bildet under er gammelt, tatt før taket ble malt.)

 

Gjett om det var herlig å få på plass benkeplatene, og å få flyttet ting inn i skapene igjen! Det er grenser for hvor lenge det er kult med gryter på gulvet! 

Resultatet så langt på bildet under. Med litt fantasi ser i alle fall jeg at dette kommer til å bli bra! Det er bare det med å være tålmodig, da! For helst skulle det jo vært ferdig i går! 

Kjøkkeninnredningen  er Stått fra IKEA . Det var allerede over-skap i denne serien, så vi valgte å fortsette med den. Siden IKEA har sluttet med denne serien, måtte alt bestilles via “Ettersalg” på nettet. Vi gikk for frittstående kjøleskap, og valgte å beholde eksisterende komfyr. Den fungerer veldig bra, og jeg tenker at frittstående elementer er mer fleksibelt med tanke på at kjøkkeninnredningen ikke selges mer. Skapdører skal på plass på hjørneskapet. Postmannen kommer snart med dør til skapet ved siden av. Ved siden av vasken skal det oppvaskmaskin. Dekkplate står klar, vi mangeler “bare” maskinen. (Og innlagt vann)

Ellers er det noen uker hvor det er travelt på mange kanter, slik det som regel er på denne tiden av året. Men jeg liker disse travle ukene rundt skolestart, for man starter liksom opp litt på nytt hvert eneste år, med blanke ark og fargestifter, det kan være litt greit i blant. 

Ha en herlig august- dag! 

#hyttekjøkken #slaghammer #frittståendekjøleskap #frittståendeovn #ikea #stått 

Full gass for å komme i mål

Heisann! Da var det jammen meg helg, og i dette nitriste været er jeg super happy for at vi har mer enn nok innendørs prosjekter.

 

At ting tar tid, ja, det er i alle fall sikkert, men i løpet av helgen håper jeg vi ser stor forskjell på hyttekjøkkenet vårt. Det skal bli så herlig å få ting på stell igjen!

Kjøkkenet er et viktig rom enten man er hjemme eller på hytten. På hytten blir det fort ekstra pyton å være uten kjøkken siden kjøkkenet i så stor grad er en del av stuen. Men nå gir vi full gass for å komme i mål! Bilder kommer etter hvert! Ha en super helg! Vi blogges!

En virkelig skatt!

Heisann! Sommerblomstene er mer eller mindre druknet, og det er høstlig ute! – Og plutselig kjenner jeg at det er helt greit! Egentlig er jeg et sommermenneske, som ikke kan få nok av sol og bare tær i sandaler. Men alt til sin tid, og det er definitivt ikke sandal-vær i dag!

Men man holder da ut uten strømper i det minste. For meg er det enten støvletter eller sommer-sko som gjelder, og enda tviholder man på sommeren, eller håpet om en sommer, som egentlig aldri fikk feste!

I tankene innreder jeg kjøkken på hytten. Siden vi venter på benkeplate, får vi ikke satt planene ut i livet ennå, men den som venter på noe godt….Ja, så var det dette med tiden, da. Nå som ferien er over, rekker man ikke alt det man gjerne skulle rukket. Det er bare å akseptere fakta.På hjemmebane har det også vært en travel tid de siste ukene, så i helgen som var smakte det ekstra deilig å kose seg på hytten til gode venner i Telemark. Solen tittet også innom både på fredagen og lørdagen. La oss håpe det ikke var for å si takk for i år.

Men vet dere hva, jeg har funnet en skatt, en virkelig skatt, som jeg gleder meg som en unge til å få på  på hyttekjøkkenet når det er ferdig! Vel, jeg skal ikke ta æren, det var faktisk mannen som fant vidunderet, og det var mannen som reiste til Haugesund for å hente den nesten hundre år gamle komfyren.

Alt virker som det skal, og  det er til og med vanlig komfyrledning på den, men vi skal ikke bruke den til å lage mat i.. Derimot skal den få en framtredende plass som blikkfang på hyttekjøkkenet!  ​Nå står den i garasjen å gleder seg like mye som meg, det er  jeg overbevist om.  Tenk dere, komfyren i et miljø med gamle gryter og andre gamle kjøkkenting!  Men foreløpig  har jeg bare bilder fra finn-annonsen å by på.


 

Ha en herlig onsdag! Vi blogges!

 

 

Lapp på lapp

God morgen! Håper du har en herlig dag! I mangel på sommervær så har jeg kastet meg over et hekle-prosjekt, lappeteppe

Jeg har masse restegarn i alpakka. I tillegg kommer jeg til å kjøpe noe nytt garn for å få “en rød tråd” igjennom arbeidet.

Selv synes jeg det blir finest når det er en del like lapper i teppet, og farver som harmonerer sånn noenlunde, men det er jo en smaksak! Uansett, kjekt arbeid når det regner og blåser ute!

Det er kjempegøy å lage lappetepper, og så er arbeidet passe smått til å dra med seg. over alt. Her og her kan du lese litt om andre lappetepper som har blitt til. På bildet under er et svært teppe som ligger i tv-stuen hjemme. Deilig å krype inn i på en sur høstdag.

Bildene under er av to tepper jeg laget til sønn og svigerdatter i Barcelona for et par år siden. Høstkveldene kan være kalde der og.

Da er det ikke feil med et teppe å tulle seg inn i.

 

Ha en fin dag! Vi blogges!