Ingen rydding eller styling, men hyttekjøkkenet rykker stadig nærmere!

God morgen, folkens! I dag hadde jeg sett for meg at jeg skulle poste bilder av fix ferdig hyttekjøkken! Vel, ting tar tid, men helgen har i det minste brakt oss et godt stykke nærmere målet. Men  i dag poster jeg noen super-ekte bilder, ingen rydding   eller styling, bare ekte bygge-rot! Samtidig gleder jeg meg over at det kjekke arbeidet rykker stadig nærmere. Kanskje neste helg? Ja, det er lov å håpe! Fin utsikt har vi i det minste fra hyttekjøkkenet. (Satser på sprosser på vinduene og lister rundt i løpet av aller nærmeste framtid.)

Nytt stort kjøleskap kom på plass i helgen. Jammen skal det bli deilig å kunne fylle opp kjøl og frys med det man trenger for noen dager på fjellet. En stund var det valgets kvaler angående kjøleskapet. Skulle vi gå for stål eller nostalgi, eller kanskje innebygget var det beste? I ellevte time landet vi på denne løsningen, helt enkelt og hvitt, men det ble greit til kjøkkeninnredningen. Men det var ikke bare å plassere kjøleskapet i et hjørne, ikke noe annet heller for den del. Her var nemlig et gammelt knøtt lite bad, og dette badet var laget etter forskriftene med påstøp og membran. 

 

Det var et “eventyr” å prøve å fjerne dette, så slaghammer måtte på plass for å komme videre. Om noen av våre naboer hørte torden på fredagskvelden, så var det nok “bare” denne slaghammeren! Men den leverte, og etter noen timer var badegulvet historie.  

 

En slik behandling går ikke ubemerket hen for gulvet under, så her måtte det legges nytt gulv. For ikke å få for stor høydeforskjell på gulvene, falt valget på et kvalitets laminatgulv som matcher tregulvet. Dette skal vi legge motsatt vei av tregulvet, og vi skal legge dette gulvet til enden på kjøkkeninnredningen, for å få et naturlig skille mellom rommene. Denne delen av hytten er et påbygg og har høyere tak, så jeg tro det vil virke naturlig å stoppe her. Noen mener sikkert at det er vandalisme å legge laminat over et tregulv, men her tror vi dette blir den beste løsningen. Benkeplatene går i sort, og det er detaljer som blandebatteri og knotter i sort. De gamle håndtakene på overskapene er fjernet og hullene er sparklet. 

 

I taket på kjøkkenet henger en sort lysekrone, heksekrona. Denne skal flyttes, slik at den blir hengende midt i taket. (Bildet under er gammelt, tatt før taket ble malt.)

 

Gjett om det var herlig å få på plass benkeplatene, og å få flyttet ting inn i skapene igjen! Det er grenser for hvor lenge det er kult med gryter på gulvet! 

Resultatet så langt på bildet under. Med litt fantasi ser i alle fall jeg at dette kommer til å bli bra! Det er bare det med å være tålmodig, da! For helst skulle det jo vært ferdig i går! 

Kjøkkeninnredningen  er Stått fra IKEA . Det var allerede over-skap i denne serien, så vi valgte å fortsette med den. Siden IKEA har sluttet med denne serien, måtte alt bestilles via “Ettersalg” på nettet. Vi gikk for frittstående kjøleskap, og valgte å beholde eksisterende komfyr. Den fungerer veldig bra, og jeg tenker at frittstående elementer er mer fleksibelt med tanke på at kjøkkeninnredningen ikke selges mer. Skapdører skal på plass på hjørneskapet. Postmannen kommer snart med dør til skapet ved siden av. Ved siden av vasken skal det oppvaskmaskin. Dekkplate står klar, vi mangeler “bare” maskinen. (Og innlagt vann)

Ellers er det noen uker hvor det er travelt på mange kanter, slik det som regel er på denne tiden av året. Men jeg liker disse travle ukene rundt skolestart, for man starter liksom opp litt på nytt hvert eneste år, med blanke ark og fargestifter, det kan være litt greit i blant. 

Ha en herlig august- dag! 

#hyttekjøkken #slaghammer #frittståendekjøleskap #frittståendeovn #ikea #stått 

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg