God morgen på en mandag!

 Heisann , og god morgen! Håper alle har hatt en fin helg! Her har det vært en innholdsrik helg. Fredag hadde vi alle “barna”, samt ett par “svigerbarn” hjemme på rekeaften. 

Lørdagen bar det på hytten for å sette sprosser på resten av vinduene. Jeg hadde lovet før- og etter-bilder fra makeover av verdens (trolig) minste toalett, men det får vente litt. Den grå gulvmalingen tok sin tid for å tørke, gulvet var fremdeles seigt dagen etter at det var malt, så vi kom ikke helt i mål.  Jeg som trodde det skulle være en god ide å male det gamle knallrøde gulvbelegget!

 



Dermed bestemte vi oss for at det får bli planker på gulvet isteden, og at disse males grå. Makeoveren kommer, men det tar bare litt lengre tid enn jeg så for meg.  Isteden ble det en aldri så liten ansiktsløftning for en gammel kommode på gjesterommet.  Den startet sine dager som en syrelutet sak på 80-tallet. Jeg overtok den og malte den hyttegrå. Treknottene ble også malt. Men aldri skrudd på plass for jeg ønsket noe som pyntet litt mer opp. Hurra for Nille! De hadde akkurat knottene jeg ønsket meg, og til en helt anstendig pris!    (Jada, jeg ser at speilet over kommode skulle vært pusset før bildet ble tatt og ikke etter!)



 Jeg er veldig fornøyd med slik hytten ble seende ut med sprosser på alle vinduene. De siste sprossene som kom opp er malt to strøk med hvitt. Planen var jo å male de første sprossene ett strøk med hvitt og, men værgudene var ikke helt på vår side denne helgen, så nå spørs det om man ikke bare må smøre seg med tålmodighet og vente på malevære til sommeren.  På disse tider kan det plutselig komme snø på fjellet, og der hytten vår ligger snakker man om store mengder snø også!

 

 

 

Da vi kjøpte hytten, var det skodder ved vinduene. Disse hadde vært høyst funksjonelle og hadde i sin tid vært i bruk for å hindre snøføyk fra brøytebil. Siden den gang er hytten hevet og bygget på, så man trenger ikke lenger å dekke vinduene. 

Da vi malte hytten mørk brun, ble derfor skoddene fjernet. Nye skodder er innkjøpt, men skal males i samme farge som dørene før de skal på plass på hytteveggen. Vi håper vi rekker det før det kommer snø, men først venter offshoretur for mannen i huset.

 Søndag kvelden var vi med å feiret et lite tantebarn som fylte seks år! Nå er det ny uke og nye muligheter. Ha en flott mandag og en fantastisk uke!   

 

Norges beste vestkant

 #hytteliv, #interiør, #hygge, #kos, #boligblogg,

 



 

“Hyttegrå” eller kanskje “fjellgrå” eller noe helt annet?

Hei, håper dere har en fin dag! Nå er høsten her for alvor, og det er litt deilig! Om høsten er det andre farger som frister på interriørfronten enn om sommeren! Men jeg er egentlig veldig fornøyd med å ha nøytrale grunnfarger i interiøret og bare tilføye noen av årstidene farger. Hjemme er jo det meste hvitt og lyst. På hytten har vi valgt andre farger, fremdeles nøytralt, men ikke lyst. Flere av veggene der er eggehvite som hjemme, mens det ene soverommet er malt i en egenkomponert lys grå farge, som jeg er veldig fornøyd med. Gulvet er beiset grått og lekkert med flere strøk halvblank lakk, noe som gir lettstelte gulv.

Når det kommer til møbler, er det mye “gammel furu” som er malt. Men her har vi valgt en mørk, nærmest koksgrå farge. Jeg kaller den “hyttegrå”. Utgangspunktet for fargen var spisestuen etter forrige eier. Vi likte fargen så godt at vi fikk blandet mer i samme farge i malebutikken. stor var derfor gleden her om dagen da jeg fant oppbevaringskasser i matchende farge og med “eventyrmotiv”

Ellers blir det mer “fjellgrått” til helgen. Da skal blant annet “verdens minste toalett” få seg en aldri så liten makover.  -Og gråfargen går jo igjen i lys og puter også. Mellom mer fargerike innslag er det grå “berre lekkert”, synes jeg!

 .Ha en super dag! Vi blogges snart!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

#hytteliv, #interiør, #hygge, #kos, #boligblogg,

 

Når kveldene blir mørkere

Heisann! Håper alle har hatt en fin helg! Jammen går helgene fort, det er sikkert og visst. Ute er mørket i ferd med å senke seg. Det er ikke sommer lenger, nei!

På slike kvelder er det koselig å tenne lys enten man er hjemme eller på hytten!

Bildene over er fra “skibaren” på hytten. Baren kjøpte jeg for mange år siden, faktisk før vi kjøpte hytten! Nytt skilt og far fra sønn og “svigerdatter”

Og her er utsikt fra stuevinduet på hytten nå i morges. Utsikten ble litt koseligere gjennom smårutete vindu.

Ha en nydelig kveld! 🙂

Livet på Norges beste vestkant

 

#hytteliv, #interiør, #hygge, #kos, #boligblogg,

Så kom det sprosser på hyttevinduene

Heisann! Håper dere har en flott lørdag! Selv er vi på hytten i Hunnedalen

-og gjett om vi gleder oss over sprosser på hyttevinduene!

De store vinduene ser mye “snillere” ut med sprosser på synes jeg.

Foreløpig er de bare malt med ett strøk i en slags off white i tillegg til visir som grunning.

Jeg tror ikke vi rekker flere strøk i år, så det får bli eggehvitt neste år, tenker jeg.

Ha en fortsatt nydelig lørdag! Vi blogges!

Livet på Norges beste vestkant

 

#hytteliv, #interiør, #hygge, #kos, #boligblogg,

 

Sommer i hagen på Norges beste vestkant

Her har jammen et gammelt innlegg sneket seg inn i teten fordi jeg laget ny overskrift! Går slikt an? Jaja, vi får drømme oss tilbake til starten på sommeren da hagen så slik ut! Ha en flott helg, da, dere!

Vår nye “portal” med stakitt og rosebue ble ferdig i går. Stakittet fortsetter nå på den andre siden av rosebuen. Fikk ikke malt alt i går, men det kommer tid for maling senere i sommer, det er jeg overbevist om.

 

 

Klokkebuskens vakre blomster vipper over kanten på stakittet, som ser ut som det har stått der lenge.

 

Etter så mange deilige sommerdager, trodde vi nok at sommeren skulle vare evig. I dag regner det, men det kan jo hende det bare er forbigående. La oss holde på sommerfølelsen med sandaler på bena og solbriller i håret.

 

Da man var barn, varte sommeren nesten evig.  Men jeg må innrømme at jeg husker regnværsdager selv fra barndommens somre.

Bark i bedene er praktisk og delikat. Hvert år pleier vi fylle på litt, slik at bedene holder seg pene og frie for ugress

Mannen har fylt ny bark i alle bedene i dag, og det ble virkelig bra. Så mens vi venter på at solen skal skinne igjen, får vi kose oss med bildene fra dagens innsats.

Ha en flott dag videre!

God morgen og god fredag!

God morgen og god fredag! Nå i september er jo morgenene og kveldene kaldere enn de var i sommer, men utpå dagen er det sommervarme. Naturen vil heller ikke gi opp sommeren, ser det ut til, og jeg knipset dette optimistiske bildet i morges.

Ellers har vi hatt hyggelig besøk fra Spania/ USA av nest sønn og kjæreste, og fikk også feiret yngste sønn, som fyller år i morgen. Sammen med mine foreldre hadde vi en hyggelig kveld utendørs. Det er koselig å sitte ute på slike høstkvelder når mørket kommer tidligere enn det gjorde i sommer. Stearinlys og lykter lager stemning.  

 

Tara, vår hvite maine coon, trives hos oss. Hun er fremdeles ung og leken, og har et enormt aktivitetsnivå, men kan også  ligge ganske stille å få kos. Dette fantastiske bildet av henne er det min datter som har tatt.  

 

Ha en flott dag og en fantastisk helg!

 

For en sommer vi har hatt, og for en høst vi har!

Hallo! Håper dere har det fint! Tenk, for en sommer vi har hatt, og finværet bare varer og varer! Herlig! I løpet av siste uke har syv nye kyllinger sett dagens lys. Mammaene sprader rundt, stolte som bare juling.

Ikke akkurat beste tiden for kyllinger, men i denne varmen krysser vi fingrene for at det går bra.

For første gang er det gule kyllinger. Vi har to gule høner. Lenge ønsket jeg og datteren min oss gule høner. Til slutt fant vi det vi lette etter i Sogndalstrand (som forøvrig må være Norges vakreste sted) verdens vakreste gule kyllinger ble med hjem. De var ruget ut av en klukk-høne og hadde alle instinkter i behold. De har vært gode mammaer til flere kyllinger, men aldri før har vi fått gule små nøster.

Men det er ikke bare hønene som tror det er sommer. Rosene er og klar for “an indian summer”

-og hortensiaen blomstrer for tredje gang i sommer! Rekord? Ha en nydelig kveld! Vi bligges!

Livet på Norges beste vestkant

 

 

Blått til lyst, og kanskje til inspirasjon

Hei! Håper dere nyter sommeren, som fremdeles er her, selv om vi faktisk har passert midten av september! Selv sitter vi ute mens mørket snart senker seg. Det er visst ennå ikke tid for “inneprosjektene”. Kommer høst og vinter, kommer tid! Likevel kan man samle på gode ideer og inspirasjon.

Den som hadde et stort landsens kjøkken! Det har ikke jeg, men se så koselig det er med gamle bokser og bruksgjenstander på bjelkene på kjøkkenet! Bildene her er tatt på min svigerinnes “bondekjøkken”i helgen. Virkelig dekorativt!

 

 

Ha en nydelig kveld! Fra “Hålå” på Norges beste vestkant

Livet på Norges beste vestkant

 

Hvite trapper

 

Heisann! Da har mannen gjort en kjempejobb og malt begge trappene hvite. Det ble fire strøk i trappene, så nå håper jeg de holder seg fine lenge. Men svarte hundehår vises jo veldig godt på det hvite (Det vissste jeg jo fra før) Har så lyst å male den stygge gule parketten hvit og! Men så er jo saken den at man kan tenke seg et liv utenom skurebøtta og……. Så jeg lar det bli med drømmen, lever med de gule gulvene en stund til før vi skifter ut hele parketten med ny, lys og delikat parkett. Parkett tåler at det leves på den, og det er en fordel. Men trappene ble superflotte! Nå er det bare å male rekkverk og spiler hvite igjen (De er faktisk gulere enn de eggehvite trinnene, og det vil man ikke ha, hvitt skal være hvitt!)  


Ha en flott kveld!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Mine lapper

God morgen! Håper alle har hatt en nydelig helg! Så var det mandag, ny uke og nye muligheter. Selv var vi i Skien i helgen og besøkte familie.  I deilig sommervær kunne vi sitte ute på terrassen og virkelig nyte de fine kveldene. Tenk, vi er midtveis i september, men det går fremdeles an å sitte ute på kveldene. Den ene kvelden måtte vi riktignok ty til tepper, men det er man jo ellers vant med midtsommers i Norge.

Bilturen, som tar noen timer hver vei, gjorde at jeg ble ferdig med mitt andre lappeteppe denne høsten. Tidligere i høst heklet jeg jo lappeteppe i fargene under. Uttrykket i de to teppene er jo helt forskjellig, selv om noen farger går igjen.  De er heklet til min sønn og samboers leilighet i Barcelona, så jeg håper de passer inn på terrassen der en sen. høstkveld.

 Av andre “bragder” på teppefronten er jo dette, som jeg heklet til stuen vår i fjor. Det er egentlig alt for stort. Med de to over hadde jeg det vettet at jeg målte på et teppe, slik at størrelsen ble mer normal. Hekletepper blir ganske tunge sammenliknet med et fleece-pledd, og de er varme, så det er ikke nødvendig at de er kjempedigre i tillegg. Ellers holder jeg på med et lite teppe, så nå får jeg sluttføre det før jeg setter strek for lapper i denne omgang.

 

 Ha en super mandag og en flott uke!

 

Livet på Norges beste vestkant

 

#høst,   #farger, #tepper, #lappeteppe, #oldemorruter,  #interiørblogg, #hygge, #kos, #home, #terrasse