Svigerinnebesøk på norges beste vestkant

 Bål på peisen, og sommerkvelden er varm. Så senker kvelden seg, men ennå er det lyst i mange timer.

Fordi det er sommer…..

På Norges beste vestkant

Svigerinnebesøk. Hvitvin på terassen og deilige bobler i spaet.

 

 

Nydelig salat tilberedt av yngste sønn.

Ha en super kveld! Husk å nyte sommeren!

Livet på Norges beste vestkant

__

Rosa “kattehår-stol” i ny drakt

To rosa gamle stoler kom i hus. Pus pleier å sove på den ene. Fint skal det være når man er katt! Hele tiden var planen å trekke dem om, men hvordan var spøsmålet. Det rosa trekket sugde kattehår, og måtte støvsuges. Vel, her er resultatet:

Jeg tenkte på å trekke om i “leather look” eller lin.  Da jeg var i Shanghai, hadde min søster en puff som var trukket i noe som minnet mistenkelig om voksduk.

Selv trakk jeg om en puff her om dagen av en gammel duk. Stolen er altså trukket med voksduk i et litt “gammeldags mønster”. Voksduk til to stoler kostet hele 119 kr. Så nå gjestår det å se om resultatat svarer til forventningene, og varer. (Det største problemet var egentlig knappene. 7 knapper som skulle “kles” med stoffet. Ikke lett å trekke knapper med voksduk, det kan jeg love. Så jeg har jukset og brukt hvitt stoff (Og superlim)

Ha en fortsatt flott lørdag!

Livet på Norges beste vestkant

__

Sommerblomster, hagesykkel, og kanskje en blomsterkrans….

Da var hagesykkelen ferdig. Må si meg ganske fornøyd! Føler den sprer sommer! Her mangler bare en syklist med blomsterkrans i det flagrende håret, sommerkjole og sandaler! Som barn elsket jeg å flette kranser. På hytten i Ryfylke var det rikelig tilgang på markblomster. Jeg tror nok at jeg kan kunsten ennå, men det som er så trist med slike kranser, er at de varer så kort tid. Da blir kunsten å nyte synet av dem før de visner.

Jeg må innrømme jeg hadde lyst å plante i går, men fornuften seiret. Kurven til bagasjebrettet ble innkjøpt og sprayet i går, og den trengte å tørke.  I morges stod den der å ventet på meg, turkis og fin! Har virkelig fått dilla på den fargen i år.

 Hadde egentlig sett for meg en større kurv, men ser at det ble stort nok. Kurven er festet med strips, så den skal tåle at det blåser litt. Kanskje bør den festes i veggen og, men jeg venter litt, for veggen skal males i løpet av sommeren. Dessuten skal jernbanesvillene, som man kan skimte ved siden av sykkelen vekk. Når de er fjernet, kan det hende sykkelen får sin endelige plassering et annet sted litt lenger borte.

Det er forrestem margeritter som er i kurvene. Jeg har margeritter, både de spanske og de hvite andre steder i hagen. Disse har jeg ikke hatt før, men jeg falt for de herlige sommerlige fargene.

Værgudene er visst ikke helt enige med meterologene, så solen, som var meldt lar vente på seg. Men det er nok av andre ting å gjøre både inne og ute, så egentlig kan solen bare vente til senere på dagen. Da har jeg nok tid til å nyte den sammen med min svigerinne, som er ventet på besøk. Svigerinnen min bor i Skien, men har studert to år i Stavanger for å bli kreftsykepleier. Nå er eksamen bestått. I de to årene har hun vært her som flittig student og i travle praksisperioder. Men vi har funnet tid for kos og. Jeg er kjempestolt av henne! Denne gang blir det bare kos, og jeg gleder meg!

Da ønsker jeg alle en fantastisk flott lørdag!

Livet på Norges beste vestkant

__

Så var det fredagskveld, og det var ikke feil, det

Så var fredagskvelden her. Aldri feil med fredagskvelder. Dagen har gått i 100, men når man holder på med kjekke ting, er det bare gøy. Jeg har sprayet en korg som skal være bakpå hagesykkelen.  
Har kjøpt sommerblomster og jord også, men trakk i hus før fristelsen til å plante ble for stor. Tror ikke det er noen fare om korgen tørker natten over.

Inne holder jeg på å trekke om noen stoler. Dvs en om gangen. De er rosa. (Eller var rosa, nå har de fått den kledelige overflaten “kattehår”, ikke like eksklusivt som kamelhår!) Her er stolene forresten. Det var puffen jeg trakk om med en gammel duk som gav meg ideen til hvordan jeg ville ha dem. Neida, her er ikke brukt gammel duk og det er ingen skrift. Bilder kommer når jeg en gang er i mål, men det kan nok ta litt tid. Det er 7 knapper på hver stol, og fram til knappene gikk arbeidet nokså greit. Dvs det er jo en million stifter som måtte av da, men det gikk på et vis. Men knappene altså…De var helt greie å få av, men når de derimot skulle trekkes med tøy, ble det verre. Så derfor tok jeg pause i arbeidet og fikk med meg høykultur fra Grand Canaria. Har faktisk ikke sett det programmet før, så det var vel på tide.

Ha en fantastisk kveld enten du tilbringer kvelden i sofaen framfor tv, som jeg gjør i kveld, eller du er på jobb!

Livet på Norges beste vestkant

__

Tid for solbriller, sandaler og cabriolet

Den norske sommeren er kort, men nå er den her. Min mann, som eier denne bilen, er en stor tilhenger av vestlandsgruppen “Leif og kompisane”. De synger masse om sol og sommer, cabriolet, bølger i håret, strandturer og om det å “knipse tær”, altså gjøre ingenting. Ikke alltid så stort rom for å gjøre “ingenting” en vanlig dag på kontoret, men det hjelper å ha sandaler på føttene!

Så får vi “knipse tær” siden!

Ha en flott dag enten du er på jobb eller i sola!

Livet på Norges beste vestkant

__

Enkel makeover, puff

Jeg skal ikke skryte på meg å være flink til å ta før-bilder. Av og til bare kommer ideen, og så er jeg så ivrig etter å komme i gang at jeg bare begynner der og da. Men dette var altså en svart puff, laget i et stoff som sugde til seg alt. Perserkatten elsket å ligge der, så puffen var nærmest “kattefarget” . Ellers var det en “voksduk”. Dvs en slik duk som er behandlet med ett eller annet for å bli lettere å tørke av. Jeg hadde den på kjøkkenbordet den gangen vi hadde langbord der.

Etter at langbordet forsvant, har ikke duken vært i bruk. I morges fant jeg den plutselig. Dermed ble puffen ny.

Livet på Norges beste vestkant

__

Hagesykkel

Det er et nydelig vær vi har om dagen. Perfekt for utendørs sysler. Jeg har lagt min elsk på den friske turkise fargen, så det er blitt en del blikkfang i den fargen i hagen vår. Her: og her og her.

Nå er det jammen kommet et nytt turkis innslag. Ideen har jeg ikke funnet på selv, men fått fra såkalte “bysykler” og div blogger.

I garasjen har det lenge stått en gammel damesykkel, min gamle, nostalgisk og søt, men ikke i bruk akkurat.

I går fikk den en runde med sprayboksen. Jeg har sett at mange sprayer alt. Jeg beholdt noen svarte detaljer. Kanskj kurven burde forblitt svart, men den ble altså turkis. Nå står sykkelen der å skinner i turkis. Den er ikke helt ferdig. I sykkelkorga skal det blomster, og det skal festes en stor blomsterkorg på.bagasjebrettet. Blomstene blir nok i knallfarger, i rosa eller gult eller noe annet som passer, tenker jeg!

Livet på Norges beste vestkant

__

Nå skinner sola

Så kom sommeren på besøk igjen. For min del må den gjene bli her LENGE. Alt er kjekkere når sola skinner, selv om den i blant skinner gjennom persiennene på et kontorvindu. Katten, Diva, ligger flat i sola og steller pelsen sin, akkurat som i Alf Prøysens sang. Og akkurat som i sangen, skinner sola hønsetrammen……Og hønemødrene passer på sine søte små.

Selv har jeg vært i sving med ett eller annet fra jeg stod opp i morges, først på jobb, så hjemme, så nå var det greit med en pust i bakken. 

Ellers har jeg holdt på med et “prosjekt” i turkis nå i kveld, et prosjekt jeg har tenkt på en stund, men ikke giddet gå i gang med. Vel, bilder kommer på bloggen i morgen, tenker jeg. I morgen er det fridag og mange planer for dagen. Som regel er ikke probleet å fylle dagen med innhold, men å ha timer nok i løpet av dagen til alt det innholdet man har planer om. Men det er jo heldigvis et luksusproblem.

I morgen kommer også nest eldste sønn, som bor i Barselona, innom i forbindelse med jobb og blir til fredag. Det skal bli koselig. Hunden går nærmest “ut av sitt gode skinn” når han kommer. Det samme gjør hun når husbonden kommer hjem fra Nordsjøen eller om vi har vært borte noen dager, men helt tidsbegrep har hun nok ikke, for noen ganger kan vi få en overstrømmende velkomst etter en snartur på butikken og.

Ha en super kveld!

Livet på Norges beste vestkant

__

Sommerhagen

Plutselig ble det skikkelig sommer, og sommerkvelden er lys og vakker.

Sitteplassen ved dammen har til alle tider vært yndlingsplassen i hagen. Det er så koselig å sitte å se på fisk og høner som lever sine egne liv. Fiskene vaker og “tigger” mat. I dag var vi i dyrebutikken og handlet fiskemat. Benyttet samtidig anledninen til å kikke på fisk. Bevares, så små de var.Men jeg husker at våre var like små da de ankom dammen for noen år siden. Koi er dyre fisk, og lever lenge. Vi har noen som begynner å bli ganske store. I Kina så vi dammer der det var stint av koi. Det hadde nok vært plass til flere her og, men de koster altså litt…Vi har gullfisk og i dammen. De er mye billigere, og blir ikke så store, men de er like koselige å se på de.

Dverg rhododendronene Nova Zembla blomstrer så vakkert. Tidligere hadde vi røde roser her ved dammen, men de måtte gi tapt en iskald vinter for 3-4 år siden, og ble erstattet av disse vakre hardføre rhododendronene. Vi ille ikke ha noe som ble kjempesvært og sperret for utsikten til dammen, så valget falt på disse. De er tette og fine og har en overveldende blomsterprakt. Et annet sted i hagen har vi “store” Nova Zembla. De er like vakre, og der de står kan de så godt få vokse seg store.

Ha en flott kveld, så blogges vi!

Livet på Norges beste vestkant

__

Giveawayen fra Norges beste vestkant er trukket

 

Giveawayen fra Norges beste vestkant er trukket, og vinnerene ble: Tone Nicolaisen -Mor Til To, Katrine Helle og Isabelle. Jeg har skrevet til alle tre. Send meg adressen, så sender jeg to hvite lys og en pakke servietter til hver av dere.

Håper gaven faller i smak! Ha en fin kveld!

Livet på Norges beste vestkant