5 tips som hud og hår vil elske!

Innlegget er skrevet i samarbeid med NordicFeel. 

Heisann! Håper du har en fin dag! Selv gleder jeg meg over at januar går mot slutten og at det går rette veien, dvs mot vår. Er det ikke herlig? Like sikkert som vårsol på vinduer, som kunne trengt en vask, kommer energien til å rydde. Det begynte med at jeg ryddet fryseboksen, så ryddet jeg meg gjennom skuffer og skap. 

I helgen stod sminken for tur. Herlighet så mye gammelt, som aldri er i bruk, man samler på! Her var det bare å kaste! Men etter opprydningen ble det i det minste bedre plass.

At jeg er over middels interessert i hudpleie og makeup, er vel ikke akkurat noen hemmelighet, og ettersom man blir eldre, blir det viktigere og viktigere å ta vare på huden. Man har faktisk bare en hud!  

 

NordicFeel er en sminke nettbutikk som har  har hudpleieprodukter for alle. De har også sminke og makeup  til hverdag og fest, og på siden deres  fant jeg tips til nyttårsforsett av det litt hyggelige slaget. Det er faktisk snakk om fem nyttårsforsett som hud og hår vil elske.

Jeg har helt sikkert skrevet om nyttårsforsett før, for egentlig er jeg ingen fan av det.  Slike forsetter er i beste fall egnet til å gi oss dårlig samvittighet, og det er ikke noe man trenger i hverdagen. Dessuten om man virkelig vil starte et nytt og bedre liv (Hva nå det måtte være?) Ja, da kan man like gjerne starte i dag.

Ja, hvorfor ikke starte med nyttårsforsett nettopp nå, nå som januar er på hell, det er lysere i været, energien kommer tilbake, og man har glemt hva man lovet seg selv og andre da champagnekorkene smalt nyttårsaften. Men tilbake til de fem nyttårsforsettene som jeg deler med dere her:

 

1. Vask sminkebørstene dine annenhver uke.Tro det eller ei, de må faktisk vaskes! Sminkebørster som ikke vaskes regelmessig, kan fort samle mye bakterier. Vasker du sminkebørstene dine riktig, holder de mye lenger.

 

2. Bruk varmebeskyttelse At håret liker best når det får være mest mulig i fred og blir herjet minst mulig med, er noe jeg har erfart i praksis for å si det sånn. Selv har jeg  herjet mye med håret mitt gjennom årene. På det glade 80-tallet, var det blondt. Hjemmebleking er fine ting! (Haha!) En gang kombinerte jeg hjemmebleking med hjemmepermanent for et ekstra vakkert hår. Ironi) Resultatet ble at håret brakk, og jeg fikk en ufrivillig kort sveis. Ellers har jeg stort sett alltid hatt langt hår. Når det gjelder hårfarge, ja da testet jeg sikkert ut alt hva fargekartet har å by på i løpet av noen år, for så å vende tilbake til noe nær opp til min opprinnelige farge. Det beste er å la håret luft tørke, men har du mye og langt hår, er dette ikke alltid mulig.  Men bruk alltid varmebeskyttelse når du føhner håret, bruker rettetang eller krølltang!   Varmebeskyttelse finnes som spray, krem og olje, og legger seg som en beskyttende hinne over håret, slik at det unngår å bli slitt av varmen. 

3. Ikke sov med sminke:  Vi har vel alle stupt til sengs uten å fjerne sminken og våknet neste morgen til en nysminket hodepute og sminke over hele ansiktet? En ting er at hodeputen ikke trenger sminke, noe ganske annet er at natten er tiden på døgnet da huden fornyer seg. 

4. Følg en hudpleierutine: Har du også mange gamle halvtomme krukker på badet og kremer du ikke bruker av ulike grunner. Det første du burde gjøre er å finne ut akkurat hvilken hudtype du har. Når du har funnet ut av det, kan du kaste de gamle krukkene med god samvittighet og gjøre plass til de produktene som gjør godt for huden din. 

5. Bruk solbeskyttelse! Her har jeg syndet mye gjennom årene. Man har da vært ung og dum på en tid da det var in å være så brun som mulig, en tid da solkrem var for pyser og vi brukte sol-olje eller vaselin i solarium og framfor høyfjellssolen ?Ja, vi kan le av det i dag, men den gang var det blodig alvor, og vi er vel mange som har solskader  etter den tiden. I mange år har jeg imidlertid vært forsiktig med å utsette huden i ansiktet for sterk sol og vært flink til å bruke høy solfaktor. Da sverger jeg heller til selvbruning. Men litt sol må vi ha, er du ikke enig, og jeg gleder meg virkelig til den dagen vi atter kan kjenne solstrålene varme? 

Akkurat i dag skal jeg ikke klage så alt for høyt over solen, men det har i det minste sluttet å regne, og det lover bra. Ha en flott dag videre! Vi blogges! 

 

 

1 kommentar
  1. Tusen takk for nyttige tips 🙂 Jeg også liker å sminke meg, men når jeg vet jeg skal være hjemme, lar jeg huden få puste fra sminken.
   Renser huden min hver eneste dag, og gjerne to ganger for dagen også. Særlig når jeg trener er det viktig har jeg hørt.
   Viktig også å bruke fuktighetskrem, og jeg bruker en dagkrem og en nattkrem. Rynkene er ikke noe å gjøre med når man har passert 50 🙂
   Solbeskyttelse er kjempeviktig. Jeg har egentlig alltid vært forsiktig å sole ansiktet mitt. Husker da jeg var med foreldrene mine til syden da jeg var jentunge passet de alltid på å smøre ansiktet mitt. Samme når vi var på hytta på fjellet også i påska.
   Ønsker deg en kjempefin tirsdag 🙂
   Purr, purr, fra Toril og kattene

  Legg igjen en kommentar

  Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg