hits

Agurktid og "giftige" jordbær

Spis gulrøtter mens det er sunt, sa man før i tiden.  Kanskje var det et godt råd? Min farfar påstod at en mann hadde dødd av gulrotsaft. Det kan nok hende det og. Ingen overdrivelse er særlig sunt. Hver søndag er det en nabogutt som selger VG på døren, og siden det er en nabogutt, "må" vi nesten kjøpe. Derfor fikk jeg med meg i dag at jordbær som sådan er giftige nå for tiden. De er fulle av sprøytemiddel og det som verre er.

Jordbær hører sommeren til, og jeg elsker jordbær om sommeren.

Som barn på hytten, hadde jeg og min søster vårt eget jordbærsted. Der vokste store markjordbær. Markjordbær vokste det og hos de to gamle tantene på Fiskå i Ryfylke, flotte store og røde markjordbær.

Jordbær var sommermat i seilbåten når vi la til havn. Jeg har mange minner om en kurv jordbær på en brygge et sted langs Norges kyst.

Og det var jordbær om sommeren i Oslo. Min kusine hadde en helt egen stemme når hun spurte moren om ikke hun kunne være sååå snill å kjøpe jordbær.

Giftige eller ei, jeg kommer til å fortsette å kjøpe jordbær i år som i fjor og tidligere år. Ha en fortsatt fin kveld!

Livet på Norges beste vestkant6 kommentarer

Tonje

16.06.2014 kl.00:30

Det er sant det er mye sprøytemidler i jordbær, men det er det i alt annet frukt og grønt også. Spis alt med måte så burde det gå bra! Selv om økologisk kan være et godt alternativ :)

Norges beste vestkant

16.06.2014 kl.01:32

Tonje: det er visst en stor jordbær produsent i området som ikke sprøyter, så det er i LlfLø et godt alternativ god natt! :)

Emilie

16.06.2014 kl.08:09

Når sommerværet er framme må jeg ha en kurv med jordbær, eller så finner jeg meg noen markjordbær et sted.

idaisberg

16.06.2014 kl.10:19

Jeg fikk faktisk veldig lyst på jordbær nå ;D

Norges beste vestkant

16.06.2014 kl.11:01

idaisberg: :-)

Norges beste vestkant

16.06.2014 kl.11:01

Emilie: :-)

Skriv en ny kommentar

Norges beste vestkant

Norges beste vestkant

Hei! Så kjekt at du titter innom bloggen min! Jeg som skriver denne bloggen heter Hanne Tove og er en kreativ frue fra Jæren, Norges beste vestkant. Du kan lese mer om meg og mitt under overskriften med samme navn. Håper du vil trives her på bloggen! Legg gjerne igjen en kommentar!

bloglovin
Facebook Instagram Pinterest

Norske blogger
free hit counter
hit counter

Søk i bloggen