Slik lager du din egen kirsebærlikør

Noe så herlig som kirsebær, dere! Ja, vi har faktisk et kirsebærtre i hagen, og for første gang er det masse bær på det, så om ikke fuglene tar alt, er det sjansen for deilige kirsebær om ikke for lenge.Bærene på bildene under skal jeg ikke lyve på meg at kommer fra egen avling. Det er kjøpe-bær, men du så gode! De siste årene har vi laget vår egen likør. Jeg synes det er veldig koselig å gi bort en flaske hjemmelaget likør med flott etikett og nydelig innpakket som julegave. 

Nå ja, skal jeg være helt ærlig, er det mannen sitt prosjekt å lage likør. Det er forresten ikke bare kirsebær man kan lage likør av, og i går laget han av kirsebær og bringebær. Bringebærene er hentet hos en venninne. Et annet år laget han av  tyttebær også, og den likøren ble veldig god.


 

Slik lager du kirsebærlikør:

5 dl kirsebær uten steiner (Halvparten med steiner og halvparten uten)
5 dl brennevin
2,3 dl sukker

Legg  bærene i et tett glas, og hell over brennevin. Snu på glassene noen ganger hver uke. Likøren må lagres i 6 mnd eller mer. Juster søtsmaken etter 2-3 måneder. 

Ha en flott kveld videre! Vi blogges!

#kirsebærlikør

14 kommentarer

Siste innlegg