Hei og god kveld i stuen, eller var det på kjøkkenet? Som sagt fikk jeg på plass litt julepynt før første søndag i advent. Jeg bare elsker når kjøkkenet er julepyntet, og selv går jeg for den litt gammeldagse stemningen på kjøkkenet. Det er det som er jul for meg, det gir assosiasjoner til andre kjøkken, og andre “juler” en gang for lenge siden.
Selv om en passe dose rødt alltid må være med på kjøkkenet vårt når nettene blir lange og kulda setter inn, ble adventlysene lilla i år, faktisk for andre år på rad.I år ble det lilla lavendel.
Så var det klart for full rulle med julebakst for fire generasjoner, med min mors krumkaker som fast innslag og førejulstradisjon. Egentlig var det vel min mormors krumkakeoppskrift, eller kanskje til og med min oldemor? Men nå er det min mors krumkaker, og for de som er vokst opp her i heimen, forblir det bestemors krumkaker, stekt på vårt kjøkken med to krumkakejern samtidig tidlig i adventstiden.
I alle år har vi kombinert denne baksten med pepperkakebaking. Det passer perfekt for små barnehender, som skal holdes langt unna det varme jernet. Selv må jeg innrømme, bestemor eller ei, at jeg holder meg til pepperkakene. Pepperkake oppskriften snakker vi kanskje ikke så høyt om. Eller hvorfor ikke i grunnen? Det er IKEAS egen, og selv har jeg brukt denne deigen så mange år at den også er blitt en tradisjon. Det er rart med det, og pepperkakene blir jo gode, da!
Men nok om pepperkaker. Her deler jeg oppskriften på krumkaker av god gammel årgang!
4 egg
250 g sukker
250 g Hvetemel
250 g Potetmel
250 g Smeltet smør
2 ts Vaniljesukker
2 ts kanel
1 dl kaldt vann
Bland alt. La deigen svelle i 20 min. Hvis deigen blir for tykk mens du steker, bland i mer vann underveis.
Ha en herlig kveld videre, folkens!
Vi blogges!
Så utrolig koselig! Håper du får en fin kveld 🙂
Ser super gode ut:)
åh, i går lette jeg etter oppskrift på gode krumkaker og her fant jeg en hos deg. Jeg skal steke i morgen og skal jammen forsøke disse 🙂
Så koselig! Lykke til! Ha en fin dag! Nann Karin: